Hoeveel nieuwe spreuken zouden er zo zijn?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Drie auto’s uitgebrand in Deurne en Wilrijk: politie houdt rekening met kwaad opzet

Afgelopen nacht zijn op de Schotensesteenweg in Deurne en aan de Hoge Aardstraat in Wilrijk drie auto’s volledig uitgebrand. In Deurne, waar in één keer twee auto’s in de vlammen op gingen, was er grote ophef in de buurt. Want ook gevels raakten beschadigd door het hevige vuur. De politie houdt in beide gevallen rekening met brandstichting.

Politie en veiligheid

Vrachtwagenchauffeur riskeert rijverbod voor dodelijk ongeval

Vrachtwagenchauffeur Daniel M. is maandag voor de Antwerpse politierechter verschenen voor een dodelijk ongeval op het kruispunt van de Heistraat met de R11 in Wilrijk. Een 22-jarige fietser was er onder de wielen van zijn truck beland en overleden. De procureur vorderde zes maanden cel, 3.000 euro boete en een jaar rijverbod. De nabestaanden lanceerden een oproep om de verkeerssituatie op het kruispunt eindelijk aan te pakken, omdat er vaker ongevallen gebeurd zijn.

Wegen en verkeer

Lerares wisselt naaktfoto’s uit met 14-jarige leerlinge

Een geschorste leerkracht van het Sint-Ursula-Instituut in Wilrijk is veroordeeld tot 12 maanden voorwaardelijke celstraf. De vrouw had naaktfoto’s gewisseld met een 14-jarige leerlinge. Ze mag vijf jaar lang geen les meer geven.

Nieuws

Werken voor nieuwe brandweerkazerne gestart

Het district krijgt vanaf eind 2018 een voorpost van de Brandweer Zone Antwerpen langs de Jules Moretuslei (R11) ter hoogte van het kruispunt met de Valkstraat.

Politie en veiligheid

Bouw skipiste Aspen zit op schema

Op de site in de Moerlein werd eind februari de eerste steen gelegd van de indoor sneeuwskipiste Aspen, die met 240 meter lengte en 50 meter breedte de grootste in Vlaanderen moet worden.

Nieuws

Vriend ex-Miss België moet enkelband dragen tijdens herstel van bekkenbreuk: “Kafka in het kwadraat”

Filip Meert (47), de Antwerpenaar die in oktober vorig jaar voor twee weken de cel in moest voor het aftrappen van een zijspiegel van een auto, moet sinds dinsdagochtend een enkelband dragen. Slecht nieuws voor de wederhelft van ex-Miss België Alizée Poulicek, die in het ziekenhuis ligt met een driedubbele bekkenbreuk. “Ik dacht eerst dat het een grap was”, zegt Meert aan ATV.

Nieuws

Stad heeft opvallende reden om woonwagenkerk te verbieden

Er heerst ongerustheid op het woonwagenterrein in de Klaverbladdreef in Wilrijk. Een barak die als kerk dienstdoet, moet weg omdat hij in een woonzone staat. “Beweren dat God in de kerk woont, zal niet pakken”, zegt de stad.

Nieuws
Download