Get useful reports from city services or utility companies soon
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Lidl Wilrijk doorzocht zonder resultaat, maar spin blijkt ongevaarlijk: winkel open op normale uur

Het Wilrijkse filiaal van supermarktketen Lidl is maandag op het normale uur geopend, nadat een klant op zaterdag een foto had genomen van een exotische spin tussen de bananen. Onderzoek op die foto heeft uitgewezen dat het om een ongevaarlijke soort gaat, stelt een woordvoerster van de supermarkt. Een gespecialiseerde firma is na opening nog ter plaatse om het dier terug te vinden.

News

Lidl laat filiaal uitkammen op zoek naar potentieel gevaarlijke zwerfspin

Het Lidl-filiaal in Wilrijk wordt vanochtend vóór openingstijd overhoopgehaald door een firma gespecialiseerd in ongediertebestrijding. Zaterdag stootte een klant er op een exotische spin, waarvan even gedacht werd dat het de uiterst giftige en agressieve Braziliaanse zwerfspin was. Het gaat allicht om een minder gevaarlijke variant, maar de supermarktketen neemt geen risico’s.

News

Werken aan viaduct in Wilrijk verschuiven naar augustus

De vernieuwing van 16 brugvoegen op het viaduct van Wilrijk (A12) verschuift naar augustus. Dat laat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) weten in een persbericht. Oorspronkelijk zouden de werken verdeeld worden over 6 weekends en enkele nachten in juni en augustus. Met de aanpassing wil het AWV de verkeershinder zo veel mogelijk beperken.

Traffic

Belgisch-Iraans koppel dat aanslag wilde plegen, blijft in de cel

De raadkamer in Antwerpen heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van het koppel van Iraanse origine uit Wilrijk dat vermoedelijk een aanslag wilde plegen op een conferentie in Frankrijk.

News

Politie betrapt vandalen in joodse school Wilrijk op heterdaad

De Antwerpse politie heeft de vandalen geïdentificeerd die het de voorbije week gemunt hadden op de joodse school in Wilrijk. Dat meldt Joods Actueel en werd bevestigd aan onze redactie. De politie bevestigt dat één verdachte ter plaatse werd opgepakt, die vervolgens zijn kompanen verklikte.

Alert

Opnieuw handgranaat naar woning gegooid in Antwerpen, link met drugsmilieu wordt onderzocht

Er is opnieuw met een handgranaat gegooid in Antwerpen. Dat gebeurde maandagnacht in de Letterkundestraat in Wilrijk.

News

Extra kamers in zorgcentra

Zorgbedrijf Antwerpen stelde dinsdag drie nieuwe bouwprojecten voor in Ekeren, Antwerpen en Wilrijk. Ze kaderen binnen het zorgstrategisch plan dat ervoor moet zorgen dat ouderen zo lang mogelijk in hun eigen wijk kunnen blijven wonen.

News

Belgisch gerecht verijdelt aanslag bij Parijs: Iraans koppel uit Wilrijk opgepakt met materiaal om bom te maken

De Belgische politie heeft afgelopen zaterdag een Iraans koppel uit Wilrijk opgepakt in Sint-Pieters-Woluwe. Een belangrijke arrestatie, want in de wagen van de twee werden een ontstekingsmechanisme en materiaal om een bom te maken aangetroffen. Ze hadden plannen om een aanslag te plegen in Frankrijk, meldt het federaal parket. De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken noemt de affaire een “tactische zet” om Iran schade te berokkenen.

Alert

PilaAr 12 kleurt Wilrijk

Op 29 en 30 juni trokken meer dan 130 graffitikunstenaars naar Wilrijk om de beroemde pilaren van het viaduct over de A12 een nieuw kleurtje te geven. Het evenement werd georganiseerd door jeugdwerker Arno Arnouts, het district Wilrijk en jeugdhuis Vizit.

Leisure and hobby

Antwerpse verzekeraar overgenomen: 56 werknemers behouden baan

Het Antwerpse verzekeringsbedrijf Optimco wordt overgenomen door Federale Verzekering. Optimco, dat vooral autoverzekeringen aan particulieren verkoopt, behoudt wel zijn naam. De 56 werknemers blijven ook gewoon in Antwerpen werken.

News
Download