It'll be all right
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Het waren de gelukkigste jaren van mijn hele leven”

Vandaag volgt nog een afscheidsfeest en worden de laatste vaten bier leeggemaakt, maar zondag zal Krabbershoek niet meer openen. Na negentig jaar gaat het kleine volkscafeetje definitief dicht. Uitbaatster Agnes Van Mechelen gaat met pensioen en verhuist naar Oelegem. Het gebouw wordt gesloopt.

News

Het erfgoed om uw hoek verzameld op één lijst

In de Voorkempen staan heel wat waardevolle historische gebouwen die niet beschermd zijn. Een restauratiearchitecte, een bouwhistorica en andere specialisten brengen die nu heel precies in kaart. Ze zijn hun speurtocht gestart in Wijnegem. “We willen het beleid en de inwoners bewust maken van ons erfgoed”, aldus projectleidster Toplina Puttemans.

News

“Couveusekind ben je voor het leven”

Zaterdag is het Wereldprematurendag. Niet toevallig koos Peter Swinnen die dag uit om zijn vereniging boven de doopvont te houden. 28 jaar geleden werd hij drie maanden te vroeg geboren. “Ouderverenigingen bestaan al langer, maar een netwerk voor wie zelf zijn leven ooit begon in zo’n kunstmatige baarmoeder, bestond nog niet. Daarom richt ik ze op want couveusekind ben je voor het leven”, aldus de jongeman.

News

“Wil jij een gsm? Euh, dat zullen we nog wel zien”

Naar vaste traditie meerde Sinterklaas op 2 november al aan de kade van het Albertkanaal aan in Wijnegem. Honderden kinderen juichten hem toe. Sommige ouders – maar niet één kind – vond de goede Sint wel aan de vroege kant.

News

Filip en Mathilde helpen staalbouwer aan vet contract

De Wijnegemse industriebouwer Frisomat gaat in het Portugese Setúbal het nieuwe magazijn en distributiecentrum bouwen voor een internationale kunstmeststoffenfabrikant. CEO Kris Oorts, die op handelsmissie is met ons koningspaar, ondertekende het contract in Portugal.

News

Politiezone Minos vat vier illegalen en drie zwartwerkers bij de lurven

De lokale politie Minos (Mortsel, Wijnegem, Wommelgem, Borsbeek, Boechout) voerde in het kader van “Actieplan Sociale Fraude 2018” verschillende controles uit in hun zone bij twee handcarwashes en twee garages voor tweedehandsvoertuigen. In het verleden werden er ook al nachtwinkels en gokkantoren gecontroleerd.

Alert

Medische wereldprimeur: Roman (52) krijgt eerste bionische arm na hersenbloeding

Roman Hoebrechts (52) uit Wijnegem hield aan een hersenbloeding een halfzijdige verlamming over. Omdat hij niets meer kan met zijn rechterarm, onderging hij in Wenen een zenuwtransplantatie. Volgend jaar laat hij zijn hand amputeren voor een bionische arm. Een wereldprimeur.

News

Twintiger al twee weken vermist: “Heeft geld afgehaald in Deurne en Wijnegem”

Een 26-jarige man uit Amsterdam is inmiddels al twee weken vermist en is voor het laatst gezien in de omgeving van Antwerpen.

News

Leider ‘Mediamarktbende’ claimt dat hij in buitenland zat

Ondanks nieuwe stukken uit Roemenië blijft de procureur-generaal overtuigd van de schuld van Marius S., leider van de Mediamarktbende.

News

ANALYSE. N-VA versterkt positie

N-VA is de grote overwinnaar in Wijnegem. Met 32,8% van de stemmen doet de partij van burgemeester Ivo Wynants nog beter dan vorige keer. De coalitie met Dorpspartij Durf! wordt voortgezet.

News
Download