Hou het gesprek constructief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Bestuurders verliezen velgen op banaanbrug

Door de grote niveauverschillen op de banaanbrug aan de Turnhoutsebaan – aan de overgangen van het gewone wegdek naar het brugdek – voelen bestuurders bij elke passage een flinke klap en komt er geregeld een velg los. “We moesten in twee weken tijd al drie wagens binnenbrengen bij de bandencentrale om de wielen opnieuw te laten centreren”, zegt een zaakvoerder van een Wijnegems bedrijf, die anoniem wil blijven. “Op sommige plaatsen is er een verschil in het wegdek van acht centimeter.”

Nieuws

Haar hele leven wordt beheerst door een zeldzame oogaandoening, nu gaat Jolien (18) op zoek naar lotgenoten

De 18-jarige Jolien Rayen lijdt aan de zeldzame ziekte Blackfan Diamond Anemie. Haar leven wordt bepaald door cortisone en bloedtransfusies. De mama doet een oproep naar hulp en getuigenissen over de ziekte.

Nieuws

VIDEO. Dringend gezocht: chauffeurs voor transportbedrijven

Er is een tekort aan truckchauffeurs in Antwerpen. Per jaar studeren er een 25-tal nieuwe truckers af, maar voor de haven zijn er veel meer opgeleide truckchauffeurs nodig. Transportbedrijf Corneel Geerts uit Wijnegem trekt aan de alarmbel. Het moet nu op zoek naar extra mensen.

Wegen en verkeer

VIDEO. Hier liggen ze beduidend minder wakker van de 'knip'

De knip van de Leien... daar weet u waarschijnlijk al alles over. En ook over de soms toch wel dramatische reacties erop van handelaars in de buurt. Maar er is nog een andere knip op komst.

Nieuws

Camera’s opgehangen nadat vandalen voorgevel bekladden

Immokantoor VB Partners heeft beveiligingscamera’s gehangen na een reeks lastige vandalenstreken. Hun voorgevel werd volledig beklad met zwarte verf.

Nieuws

Eerst nieuwe brug, dan pas een sluis

De Vlaamse overheid bekijkt de mogelijke uitbreiding van het sluizencomplex en de bouw van een nieuwe brug in het centrum van Wijnegem voortaan los van elkaar. De brug zal er eerst komen, tegen 2020.

Nieuws

VIDEO. Ook waterbus naar Antwerpen vanuit Wijnegem en Schoten?

Een waterbus van Wijnegem naar Schoten tot in Antwerpen. Dat is het voorstel van beide gemeentes. Zij halen hun inspiratie bij de waterbus over de Schelde die er volgende maand aankomt. Die vertrekt vanuit Hemiksem en vaart via Kruibeke naar Antwerpen. En omdat het verkeer vanuit Schoten en Wijnegem richting Antwerpen enkel nog moeizamer lijkt te gaan worden, vestigen ze hun hoop op het water.

Nieuws

Motorrijder komt om het leven bij botsing met trailer

In Wijnegem is zaterdagavond een motorrijder om het leven gekomen. De motorrijder raakte er omstreeks 22.45 uur onder een stilstaande trailer. Hij overleefde het ongeval niet.

Nieuws

VDAB in zee met dertien Antwerpse gemeenten/OCMW’s om inwoners aan werk te helpen

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) en de OCMW’s en/of gemeentebesturen van dertien gemeentes rond Antwerpen gaan beter samenwerken om werkloze inwoners uit kansengroepen aan een job te helpen. Daarover is donderdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Nieuws

Brandweer moet zwarte smurrie van rijbaan halen

Nadat een vrachtwagen vermoedelijk zijn lading verloor, lag de omgeving van het rondpunt in Wommelgem vol met pek. De brandweer en de Civiele Bescherming kwamen ter plaatse om de rijbaan te reinigen.

Politie en veiligheid
Download