Do not panic, your neighbourhood messages are loading!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Geëngageerde transporteur gaat strijd aan met dodehoekongevallen

Transportbedrijf BE-Trans werd in 1998 opgericht door Bert Vranckx. Hij startte twintig jaar geleden met één vrachtwagen en één oplegger, maar ondertussen rijden er 205 trekkers en 350 opleggers rond in heel de EU. Met de aanleg van een eigen spiegelafstelplaats wordt er volop ingezet op veiligheid.

News

Schauvliege weigert nu toch milieuvergunning voor slachthuis in Oevel

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) weigert een nieuwe vergunning te verlenen aan nv De Lokery voor de exploitatie van het slachthuis Sus Campiniae in Oevel (Westerlo). Een eerdere vergunning die de minister had verleend, was dit voorjaar door de Raad van State vernietigd. Schauvliege besluit nu dat “de hinder en de effecten op mens en milieu en de risico’s voor de externe veiligheid niet tot een aanvaardbaar niveau kunnen worden beperkt”.

News

Ook in beroep 15 jaar cel voor vrouw die pasgeboren dochtertje doodde

Sofie Helsen (27), de vrouw uit Oosterwijk (Westerlo) die in december vorig jaar werd veroordeeld voor de kindermoord op haar pasgeboren dochtertje, is door het Antwerpse hof van beroep opnieuw veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf.

News

Ex-bodyguard van Rihanna en Beyoncé maakt binnenkort onooglijk Kempens dorpje (on)veilig

Tiny Iron, Inca Warrior, Richie Julio en Hugo Perez zijn maar enkele exotische namen die vrijdag 30 november de Zoerla in Zoerle-Parwijs (Westerlo) onveilig maken tijdens een catchgala. Organisator Rob Eeckhout uit Heultje (Westerlo) draait zelf al bijna vijftien jaar mee in deze worstelvariant.

News

Reuzenbestelling van 1.500 trucks voor DAF in Westerlo

Het Litouws transportbedrijf Girteka Logistics heeft een order van 1.500 trucks geplaatst bij vrachtwagenbouwer DAF Trucks. De fabriek in Westerlo zal de wielassen en cabines daarvoor leveren, schrijft De Tijd woensdag en wordt bevestigd door het bedrijf. Omdat de bestelling over een langere periode wordt gespreid, zullen er voorlopig geen extra aanwervingen gebeuren.

News

Uitgeleende voetballer van AS Roma veroordeeld tot 46 maanden cel voor reeks gewapende overvallen

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een voormalige profvoetballer van AS Roma schuldig bevonden aan een reeks gewapende overvallen in Turnhout, Geel en Ravels.

Alert

Striptekenares Sylvia vertelt kinderen over haar grote passie

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek zet GBS De Klimboom uit Heultje (Westerlo) graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Die Voorleesweek werd geopend door Sylvia Tops, oud-leerlinge van de school, en de bezielster van Team Lou.

News

Gebruikers gezocht voor gloednieuwe kmo-zone

Projectontwikkelaar Tervia’s heeft een bouwvergunning aangevraagd voor het realiseren van La Fabrik, een gloednieuw kmo-park aan de Fabrieksstraat in Heultje (Westerlo). Tervia’s hoopt midden volgend jaar te kunnen starten met de bouw.

News

Man ontkent diefstal van enveloppe met tweeduizend euro in

Marco S. (47) uit Herselt riskeert een celstraf van een jaar omdat hij in september vorig jaar uit de Belfiusbank in Voortkapel (Westerlo) een achtergelaten enveloppe met daarin 2.090 euro zou hebben meegenomen. 

News

Mio Caro krijgt er zusje bij

De uitbaters van de kledingzaak Mio Caro nemen het pand aan de Zandberg opnieuw in. “Met Little Mio mikken we op meisjes van 3 tot 14 jaar”, zegt Romy Mio Caro. 

News
Download