Hoplr is 100% Belgisch!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kunst en Geest speelt 'De parochie van miserie'

Kunst en Geest speelt 'De parochie van Miserie' van Jan Christiaens in een regie van Ronny Verheyen. Het is een kleurrijke, sappige en boeiende kroniek over het wel en wee van de bewoners van het Antwerpse St. Andrieskwartier rond de eeuwwisseling. Niet minder dan 60 personages bevolken het bonte wereldje van 'De parochie'.

Nieuws

Nieuw asfalt voor fietspaden Oevelse dreef en Fietsostrade Herentals-Aarschot

Begin november starten op meerdere plaatsen in Westerlo wegenwerken. Daarbij krijgt de verbetering van fietspaden voorrang. Aannemer Hoogmartens start direct na de herfstvakantie met het vernieuwen van de asfaltlaag van het fietspad op de oude spoorwegbedding tussen Herentals en Hulshout (3 kilometer). Direct daarna is het fietspad in de Oevelse dreef naast de abdij van Tongerlo (1,5 kilometer) aan de beurt.

Wegen en verkeer

Gsm-loze dagen in Middenschool Oosterwijk

De leerlingenraad van de Vrije Sint-Lambertus Middenschool Oosterwijk organiseert vanaf november gsm-loze dagen. "Er wordt op de speelplaats namelijk niet meer gespeeld of gebabbeld, maar alleen nog op de gsm 'getokkeld'", aldus de initiatiefnemers.

Nieuws

Grachten Pastorijstraat blijven openliggen

In de Pastorijstraat in Heultje (Westerlo) komen open grachten zoals gepland. Eerder kwam daar protest tegen, maar die werd tijdens de gemeenteraad weerlegd.

Nieuws

Playbackshow voor de sneeuwklassen

De leerlingen van het zesde leerjaar van gemeentelijke basisschool de Klimboom uit Heultje organiseren op zaterdag 28 oktober hun jaarlijkse playbackshow ten voordele van de sneeuwklassen. Om 19 uur starten zij met de 34ste editie van deze playbackshow.

Nieuws

Tentoonstelling Ars Vivendi

Ars Vivendi of ‘De kunst van het leven’, zo noemt de Kempense schilderes Nit Van Dijck haar tentoonstelling. Je kan haar schilderijen komen bewonderen van 28 oktober tot 18 november op het gemeentehuis van Westerlo.

Nieuws

Toerisme Westerlo zet winnaars in de bloemetjes

Toerisme Westerlo organiseerde tijdens de zomermaanden een wandel- en fietszoektocht. Er werden bijna 1000 ingevulde deelnemingsformulieren van de wandel- en fietszoektocht binnengebracht. Tien winnaars mochten een mooie prijs in ontvangst nemen.

Nieuws

Provincies nemen regie de Merode over

De afgelopen tien jaren heeft de Vlaamse Landmaatschappij het plattelandsproject de Merode, prinsheerlijk platteland geleid en begeleid. Eind oktober 2017 komt hieraan een einde en wordt deze rol overgedragen aan een nieuw projectteam dat aangestuurd wordt door de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg.

Nieuws

Gratis ontbijt voor alle jeugdbewegingen

Aan het gemeentehuis in Westerlo kwamen deze ochtend leden van verschillende jeugdbewegingen samen om Dag van de Jeugdbeweging te vieren. Zij kregen er ontbijt en koffie en reden daarna verder in hun uniformen naar school. (mavb)

Nieuws

Daltonatheneum Het Leerlabo uit Westerlo steekt de handen uit de mouwen voor YOUCA!

Vandaag is het YOUCA, dit staat voor Youth for Change and Action. Hierbij gaan meer dan 17.000 jongeren uit Vlaanderen en Brussel één dag aan de slag bij een bedrijf, particulier, organisatie of (lokale) handelaar naar keuze. Aangezien actief burgerschap belangrijk wordt geacht in het Daltonatheneum van Westerlo, nemen alle leerlingen van de derde graad hier aan deel.

Nieuws
Download