Geen paniek, je buurtberichten worden ingeladen!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Voortkapel krijgt een Pastoor Van Hoofstraat

Voortkapel heeft er binnenkort een straat bij: de Pastoor Van Hoofstraat, een nieuwe zijstraat van de hoofdweg door het dorp, Ter Voort, tussen de Nieuwebaan en de Bochtestraat. De gemeenteraad keurde maandag de nieuwe straatnaam goed. In de straat komen vijftien woningen.

Wegen en verkeer

Snelheid omlaag in Schuurveldstraat Oosterwijk

De Schuurveldstraat in Oosterwijk is een veel gebruikte binnenweg tussen de Olenseweg en Oevel. De buurt heeft dan ook geregeld last van sluipverkeer en overdreven snelheid. En dat terwijl ook heel wat fietsers de straat gebruiken.

Wegen en verkeer

Infoavond over sportende kinderen

Op dinsdag 26 september geeft dokter Tom Teulingkx een lezing in de bib van Westerlo over sporten voor kinderen onder de titel ‘Help, mijn kind sport!’

Nieuws

Zonnige Kempen ontvangt twee ‘beste praktijkprijzen’ van minister Homans

De afgelopen vijf jaren werden de honderd sociale huisvestingsmaatschappijen in Vlaanderen voor het eerst beoordeeld door een onafhankelijke visitatieraad. De prestaties van elke maatschappij werden gemeten en onderling vergeleken.

Nieuws

Nieuwe speelplaats voor kleuters in Daltonschool te Westerlo

De leerlingen van Daltonschool Het Leerlabo in Westerlo huldigden samen met hun leerkrachten, ouders en kersverse directie de nieuwe speelplaats in. De speelplaats is tijdens de grote vakantie omgetoverd in een groot kleurrijk pallet waar ook aandacht geweest is voor voldoende groen.

Nieuws

Voorstelling nieuwste strip Team Lou

Team Lou is de stripreeks van de 21-jarige Sylvia Tops uit Heultje. Haar nieuwste strip heet Het Muzikale Avontuur en gaat over het vijfjarig bestaan van ambianceband The New Blabbers uit Heultje. Ook Heultjenaar Fred Janssens en burgemeester Guy Van Hirtum figureren in dit nieuwe stripavontuur.

Nieuws

Vlaamse Manon (18) schrijft emotionele brief over haar ‘buitengewone’ broer: “Ik groei op en word ouder, maar Guy zal dat nooit echt helemaal doen”

“Ik groei op en word ouder, maar ik had al snel begrepen dat Guy dat nooit echt helemaal zou doen. Hij zou op zijn eigen manier groeien. Door naar een school te gaan waar ze specifiek zouden zoeken naar dingen die hij nodig heeft voor later.” Aan het woord is Manon Steurs uit Zoerle-Parwijs. Zij schreef onlangs een emotionele brief over haar broer Guy. Een brief die iedereen ervan moet overtuigen hoe belangrijk buitengewoon onderwijs is voor kinderen zoals haar broer. ‘Buitengewone’ kinderen.

Nieuws

Poesia Divina in de abdij van Tongerlo

Met Musica Divina toont het Festival van Vlaanderen-Mechelen-Kempen het sacrale erfgoed van de Kempen vanuit een muzikale hoek. Dat gebeurt tussen 15 en 30 september met concerten in de abdijen van Postel, Averbode en Tongerlo, de begijnhoven van Turnhout, Lier en Hoogstraten, de kathedraal van Mechelen en kerken in Geel en Herentals.

Vroeger en nu

Musical met ledmuur van vijftig meter

Met zo’n tweehonderd zijn ze komen luisteren: Kempenaars die willen helpen bij Rubens, de volgende massamusical in Westerlo.

Nieuws

Stedenbouwkundige vergunning voor renovatie molensite aan de Beddermolen

De gemeente heeft van Ruimte Vlaanderen een stedenbouwkundige vergunning gekregen voor de restauratie van de site rond de Beddermolen in Tongerlo. Ook een erfgoedpremie van 570 000 euro is goedgekeurd.

Nieuws
Download