Hoplr is constantly building new features for your neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Meer dan 400 kunstwerken ingezameld voor het goede doel. “Mensen die we van haar noch pluim kenden brachten ambachtelijk gemaakte pareltjes”

Enkele jonggepensioneerden die beslist hadden iets voor het goede doel te doen, hebben ondertussen handenvol werk. Een ­oproep leverde meer dan vier­honderd kunstwerken op, die nu op twee zolders zijn opgeslagen en volgende week in Vosselaar worden verkocht.

News

Gilles Bultinck (CD&V) wordt wellicht de jongste burgemeester van Vlaanderen

Gilles Bultinck (29, CD&V) wordt allicht de jongste burgemeester van Vlaanderen. “Mijn partij CD&V heeft in Vosselaar inderdaad een akkoord met N-VA”, bevestigt Bultinck. “De verkiezingsuitslag was duidelijk. CD&V behaalde weliswaar meer stemmen dan N-VA, maar we hebben een gelijk aantal zetels. We worden in Vosselaar geconfronteerd met een nieuw fenomeen, de N-VA, maar ik stel vast dat we stand houden en dat de kiezer ons programma apprecieert. Dit was de meest stabiele coalitie die mogelijk was.”

News

ANALYSE. CD&V en N-VA vormen coalitie in Vosselaar, Bultinck (29) wordt burgemeester

Ook in Vosselaar is CD&V de absolute meerderheid kwijt. De partij verliest drie zetels en strandt op acht zetels maar is met 33,7 procent van de stemmen nog wel net de grootste partij in de gemeente. Nieuwkomer N-VA behaalt in een klap ook acht zetels en behaalde 31,6 procent van de stemmen. De partijen Vosselaar Vooruit en V!SIE Op Vosselaar blijven elk steken op 2 zetels. Sp.a boekt een zwaar verlies en houdt nog maar 1 zetel over.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Vosselaar op 14 oktober

Vosselaar was zes jaar geleden de enige Kempense gemeente waar N-VA niet opkwam voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op 14 oktober doen ze dat wel, en dat zou wel eens voor verrassingen kunnen zorgen.

News

Schoolkinderen vinden trouwring van Mike terug op strand: “Ik heb thuis weer al mijn punten”

Eind goed al goed. Mike Willems van restaurant 't Hoeveke in Westende is een gelukkig man. En dat heeft alles te maken met een verloren trouwring en attente kinderen van de gemeentelijke basisschool Heieinde uit Vosselaar.

News

“Man, dat had ik nooit meer verwacht. Ik heb thuis weer al mijn punten”

Eind goed al goed. Mike Willems van restaurant 't Hoeveke in Westende is een gelukkig man. En dat heeft alles te maken met een verloren trouwring en attente kinderen van de gemeentelijke basisschool Heieinde uit Vosselaar.

News

Kinderen op zeeklas vinden verloren gewaande trouwring terug op het strand

Eind goed, al goed. Mike Willems van restaurant 't Hoeveke in Westende is een gelukkig man. En dat heeft alles te maken met een verloren trouwring en attente kinderen van de gemeentelijke basisschool Heieinde uit Vosselaar.

News

Boete voor iedereen die sluipweg neemt, zelfs voor de buurtbewoners

De camera’s die het sluipverkeer op de Beerseheide en Lilsedijk in de gaten houden op de grens van Gierle (Lille), Vosselaar en Beerse registreerden al honderden overtreders. Er werden al ruim 2.500 boetes verstuurd. Ook bewoners van de Beerseheide zelf liepen tegen de lamp.

Traffic

“Mijn droom is in vervulling gegaan”

Vijftig jaar geleden begon Paul Van De Weerd (75) in zijn kleine atelier in de Weverstraat in ­Vremde meubels te maken. Ondertussen werken al drie generaties schrijnwerkers voor het familiebedrijf, dat enkele jaren geleden verhuisde naar Kelderveld 33 in Lier.

News

Kempen wil fusies counteren met bovenlokale samenwerking

Volgens onderzoeksinstituut Vives (KU Leuven) zouden een dertigtal Kempense gemeenten beter fusioneren. Daar is men in de regio's Turnhout en Westerlo niet van overtuigd. Ze zien meer brood in een doorgedreven bovenlokale samenwerking.

News
Download