It's almost new year again
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Annick krijgt geen weduwepensioen omdat echtgenoot ‘te vroeg’ stierf: “Gestraft omdat mijn man niet langer kon vechten”

Anderhalf jaar lang vocht de man van Annick De Ceuster (46) ­tegen kanker. Een strijd die hij in augustus 2018 verloor. Alsof die klap nog niet groot genoeg was, blijkt nu dat ­Annick geen recht heeft op een weduwepensioen. Waarom? Ze was drie maanden te jong toen haar man overleed. “Dat is toch onrechtvaardig?”

News

“In die 36 jaar in de politiek heb ik geen enkele gemeenteraad gemist”

Josee Heykants-Jansens (76) uit Vosselaar neemt na een carrière van 36 jaar in de politiek, waarvan 20 jaar als burgemeester, afscheid van de politiek. Het gemeentepersoneel, haar familie en heel wat andere Kempenaars waarmee ze samenwerkte, zetten haar in de bloemetjes.

Alert

Aannemer start met verbouwing voormalige Sint-Jozefkerk

De verbouwing van de voormalige Sint-Jozefkerk in Vosselaar start op maandag 7 januari en zal in totaal zeshonderd werkdagen duren. De ontwijde kerk krijgt een nieuwe functie als vrijetijdshuis voor de gemeente met een nieuwe bibliotheek.

News

Frieten eten en fuiven voor Kom op tegen Kanker

Met een groot frietfestijn en een G-fuif in de gemeentehal van Vosselaar organiseerde De Pluk, een dagopvang voor personen met een handicap, donderdag een benefiet ten voordele van Kom op tegen Kanker. “Onze cliënten willen graag zelf eens iets terugdoen”, zegt Joke Thijs van De Pluk.

News

Vriendinnen lanceren mobiele boekenkast

De vriendinnengroep Maïz1na uit Vosselaar installeerde in de Glazenstraat van het gemeentehuis in Vosselaar een mobiele weggeefboekenkast. Iedereen kan daar boeken meenemen of achterlaten.

News

Dancing Ladies gaan uit de bol voor goed doel

De vriendinnengroep Dancing Ladies uit Vosselaar pakt op zaterdag 1 december al voor de zestiende keer uit met een dansfuif voor het goede doel in zaal Den Biebob in Vosselaar. De opbrengst gaat dit jaar naar het Lokaal Opvanginitiatief in Vosselaar.

News

Meer dan 400 kunstwerken ingezameld voor het goede doel. “Mensen die we van haar noch pluim kenden brachten ambachtelijk gemaakte pareltjes”

Enkele jonggepensioneerden die beslist hadden iets voor het goede doel te doen, hebben ondertussen handenvol werk. Een ­oproep leverde meer dan vier­honderd kunstwerken op, die nu op twee zolders zijn opgeslagen en volgende week in Vosselaar worden verkocht.

News

Gilles Bultinck (CD&V) wordt wellicht de jongste burgemeester van Vlaanderen

Gilles Bultinck (29, CD&V) wordt allicht de jongste burgemeester van Vlaanderen. “Mijn partij CD&V heeft in Vosselaar inderdaad een akkoord met N-VA”, bevestigt Bultinck. “De verkiezingsuitslag was duidelijk. CD&V behaalde weliswaar meer stemmen dan N-VA, maar we hebben een gelijk aantal zetels. We worden in Vosselaar geconfronteerd met een nieuw fenomeen, de N-VA, maar ik stel vast dat we stand houden en dat de kiezer ons programma apprecieert. Dit was de meest stabiele coalitie die mogelijk was.”

News

ANALYSE. CD&V en N-VA vormen coalitie in Vosselaar, Bultinck (29) wordt burgemeester

Ook in Vosselaar is CD&V de absolute meerderheid kwijt. De partij verliest drie zetels en strandt op acht zetels maar is met 33,7 procent van de stemmen nog wel net de grootste partij in de gemeente. Nieuwkomer N-VA behaalt in een klap ook acht zetels en behaalde 31,6 procent van de stemmen. De partijen Vosselaar Vooruit en V!SIE Op Vosselaar blijven elk steken op 2 zetels. Sp.a boekt een zwaar verlies en houdt nog maar 1 zetel over.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Vosselaar op 14 oktober

Vosselaar was zes jaar geleden de enige Kempense gemeente waar N-VA niet opkwam voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op 14 oktober doen ze dat wel, en dat zou wel eens voor verrassingen kunnen zorgen.

News
Download