Residents who fill out their profile get faster responses
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Twintigste editie Internationaal Volksdansfestival is ook laatste

De Vlaamse volkskunstgroep Dophei uit Vosselaar pakt vanaf morgen woensdag voor de twintigste keer uit met het Internationaal Volksdansfestival. Het is meteen de laatste editie volgens de bekende formule.

News

Kempenaar steekt wafelverkoop in een eigentijds jasje

Een jeugdbeweging die taarten verkoopt via Facebook? Het kan, dankzij Jonas Van Gool (26) uit Vosselaar. Hij bedacht een online verkoopsplatform dat komaf maakt met scheurstrookjes en bedelende scoutsmeisjes aan de voordeur.

News

“Niet te veel conclusies trekken”

Met een mix van vaste waarden en doublures hapte Westerlo gisteren een 0-1 zege tegen Lierse Kempenzonen. Westel speelde een meer dan bevredigende eerste helft, maar na de pauze was het vet van de soep.

News

Wandelaars niet welkom in Hof

Bezoekers van het pas aangekochte domein Het Hof in Vosselaar mogen de vervallen pastoriewoning niet betreden. Het gebouw is in te slechte staat.

News

Politiecommissaris gaat na vier jaar dienst op pensioen

Commissaris Karel ­Verstraelen is met pensioen. “Toen ik in Oud-Turnhout werd aangesteld, ben ik wel met mijn gat in de boter gevallen”, lacht hij. “Ik laat een fijn team achter.” Jan Thys volgt hem op.

Alert

Ook Kempense voetbalclubs zitten met kater en veel vragen na faillissement

Het vermoedelijke faillissement van de Nederlandse firma Sporting Events treft ook Kempense voetballertjes. Voetbalclubs KVV Vosselaar en KSK Retie zien een geplande stage in rook opgaan. De clubs onderzoeken welke stappen ze nog kunnen ondernemen.

News

Ex-topvrouw Philips op CD&V-lijst

Meerderheidspartij CD&V heeft de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op punt gesteld. Huidig schepen Gilles Bultinck is de lijsttrekker en aftredend burgemeester Josee Heykants-Jansens duwt de lijst. Schepenen Inge Van Goubergen en Erik Versmissen vervolledigen de top drie. Nieuwkomer Inge Van Gorp en voorzitter Frank De Houwer staan op de vierde en vijfde plaats. Er zijn zeven nieuwkomers, onder wie Inge Bruynooghe. Zij was tot vorige maand nog algemeen directeur bij Philips Lighting in Turnhout. Huidig schepen Chris Schoenmakers staat niet meer op de lijst.

News

Man verdacht van handel in ghb, cocaïne, cannabis en amfetamines

De raadkamer in Turnhout heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van een 36-jarige man uit Vosselaar. Hij wordt verdacht van inbreuken op de drugswetgeving.

News

Doodrijder niet in beroep tegen rijverbod en celstraf

Jermo H. (26) uit Vosselaar gaat niet in beroep tegen de celstraf en het rijverbod dat de politierechter in Turnhout hem woensdag heeft opgelegd. “Mijn cliënt heeft altijd gezegd dat hij zijn straf zal aanvaarden”, zegt zijn raadsman.

Alert

Dronken doodrijder van Gilles (18) krijgt 18 maanden cel

De ouders van Gilles Dierckx (18) uit Beerse, die in september vorig jaar het leven liet bij een ongeval met vluchtmisdrijf, kunnen leven met de straf voor de dader. Jermo H. (26) uit Vosselaar kreeg drie jaar rijverbod, waarvan 6 maanden met uitstel, en 18 maanden cel, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. “Ze zijn opgelucht dat een gedeelte van de celstraf effectief is”, zegt hun advocate.

News
Download