Eerst snel nog een kopje koffie...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Agressieve tachtiger krijgt celstraf met uitstel

De rechtbank in Turnhout veroordeelde de 82-jarige Gust G. uit Vosselaar maandag tot een gevangenisstraf van 10 maanden met uitstel en een boete van 300 euro omdat hij op 2 augustus 2016 zijn vrouw bij de keel had gegrepen. Een discussie over geld lag aan de basis van het conflict.

Nieuws

Jongeren willen gezien worden

Onder het motto ‘Word gezien of je bent gezien!’ gaven de jongeren in Vosselaar zondag de aftrap van een nieuwe verkeerscampagne. De jeugdraad deelde fluopakketten uit.

Nieuws

Bonte carnavalsstoet scoort in Vosselaar

De 45ste carnavalsstoet van Toeten of Blazen in Vosselaar bracht zondag opnieuw honderden kijklustigen op de been. Een twintigtal groepen nam deel aan deze kleurrijke optocht in het dorp. De deelnemers hadden weer wat originele ideeën bedacht voor het carnaval. Zo pakte de groep Bolk uit met De Reus, een knipoog naar de ontwikkelingen in de Bende van Nijvel. Prins Sven en prinses Isabelle mochten op de prinsenwagen plaatsnemen.

Nieuws

Kinderen geven aftrap carnavalsweekend

Kinderen van de gemeentelijke basisschool Centrum gaven donderdagnamiddag de aftrap van een knotsgek carnavalsweekend in Vosselaar. De school organiseerde een mini-carnavalsstoet door het dorp. De bonte stoet met piraten, brandweerlui, feeën en ridders lokte al tientallen ekijklustigen. Vrijdag is het de beurt aan de leerlingen van de vrije basisschool Heilig Graf en zaterdag barst in Vosselaar de carnavalsgekte echt los met het kindercarnaval en het prinsenbal. Zondagnamiddag trekt de 45ste grote carnavalsstoet van Toeten of Blazen door de gemeente.

Politie en veiligheid
Nieuws

Prinsenpaar dient zich dan toch aan

Sven Borgmans en Isabelle Smans uit Vosselaar hebben zich kandidaat gesteld als prinsenpaar voor het carnaval in Vosselaar. De zoektocht naar een nieuwe prins en prinses carnaval liep niet van een leien dakje.

Nieuws

“Hij greep haar bij de keel omdat ze geld verbraste”

De 82-jarige Gust G. hoorde dinsdag 12 maanden celstraf tegen zich vorderen omdat hij in augustus 2016 zijn vrouw bij de keel had gegrepen. Hij pikte het niet dat zijn pensioen van de rekening was verdwenen.

Nieuws

Carnavalsdorp op zoek naar prinsen

Na 45 jaar dreigt het carnavalsfeest in Vosselaar zonder prinsenpaar te vallen. Er hebben zich dit jaar nog geen kandidaten gemeld. “Een lege prinsenwagen kan echt niet”, zegt Stef Slegers, zelf een ex-prins.

Nieuws

Dealer moet in begeleiding voor ‘hulp aan vrienden’

Tom G. (39) uit Vosselaar moet in begeleiding voor zijn drugsprobleem. Dat heeft de strafrechter in Turnhout beslist. Voor de handel in verdovende middelen kreeg de man een autonome probatiestraf en een boete van 6.000 euro, waarvan 4.500 euro met uitstel.

Nieuws

Hofeinde moeilijker bereikbaar door wegverzakking

Automobilisten moeten nog tot en met woensdag rekening houden met hinder op het kruispunt van de Antwerpsesteenweg en Hofeinde in Vosselaar.

Nieuws

Leefbaar Vosselaar klaagt nieuw woonproject aan

De actiegroep Leefbaar Vosselaar protesteert tegen de aanvraag van de bouw van vier nieuwe appartementsblokken van vier verdiepingen hoog in de Nijverheidsstraat in Vosselaar;

Nieuws
Download