Oost west, thuis best
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Politie ontdekt drugslabo ‘uniek’ voor ons land

De federale gerechtelijke politie heeft in een chalet in Vorselaar een amfetamine- én een methamfetaminelab opgerold. “Het is de eerste maal in België dat zo’n combinatie wordt aangetroffen”, zegt parketwoordvoerster Inge Delissen. In de chalet troffen de speurders hardware, filters en werkhandschoenen aan. “Het lab stond productieklaar, maar was niet in werking”, zegt Delissen. “We zullen nagaan of er al productie was geweest.”

Politie en veiligheid
Nieuws

Werkloosheid daalt in bijna elke Kempense gemeente

Uit de werkloosheidsstatistieken van februari 2018 blijkt dat het aantal niet-werkende werkzoekenden in de Kempen op een jaar tijd met 9,1 procent is afgenomen. Met uitzondering van Merksplas en Grobbendonk is de dalende trend in elke gemeente zichtbaar. In Vorselaar en Dessel gaat het zelfs om meer dan 20 procent.

Nieuws

“Laten we er het Kind van de Rode Duivels van maken”

Zo’n 1.400 leerlingen van het Kardinaal van Roey-instituut (KVRI) in Vorselaar gingen gisteren uit de bol met rapper Jebroer. Met Kind van de Duivel hadden ze in Vorselaar geen problemen.

Nieuws

Politie haalt dronken vrachtwagenchauffeur van de weg

Op de E34 in de richting van Antwerpen heeft de federale wegpolitie zaterdagavond in Vorselaar een vrachtwagen van de weg gehaald. De inspecteurs hadden opgemerkt dat de vrachtwagen geen rechte lijn aanhield en zetten het gevaarte aan de kant.

Wegen en verkeer
Politie en veiligheid
Nieuws

Behandeling van parketvloer loopt helemaal uit de hand: zeven bewoners op straat

Een zware brand heeft zaterdagnamiddag in de Merellaan in Vorselaar een woning vernield. Zelfontbranding van poetsdoeken is wellicht de oorzaak.

Politie en veiligheid
Nieuws

Thomas More verwelkomt leerlingen uit het secundair onderwijs

Leerlingen uit het secundair onderwijs nemen op woensdag 14 februari deel aan de Openlesdag XL van Thomas More. Ze volgen een theorieles, labo of practicum, lunchen in de studentresto’s en maken kennis met het echte studentenleven. Ook op de Campus Vorselaar zijn er activiteiten.

Nieuws

Dertigers in cel voor belaging van vrouwen

De raadkamer in Turnhout heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van een 39-jarige Marokkaan zonder bekende woonplaats. Hij wordt verdacht van belaging van zijn ex-partner, die in Vorselaar woonachtig is.

Nieuws

Toast Literair met Walter Van den Broeck

Het Davidsfonds van Vorselaar haalt Walter Van den Broeck naar het gemeentehuis op zondag 21 januari. Walter van den Broeck is een van de belangrijkste schrijvers uit ons taalgebied.

Nieuws

De jongste Geentjens heet War

War Geentjens zorgt voor een nieuw viergeslacht bij de familie Geentjens in Vorselaar. War werd geboren in augustus van vorig jaar en is de zoon van Jan (27), de kleinzoon van Luc (54) en de achterkleinzoon van Alfons Geentjens (84).

Nieuws
Download