Hoplr is een privé initiatief dat vertrekt vanuit de buurtbewoners
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vlotte start voor lerarenopleiding

De studenten van de Lerarenopleiding aan de campus Vorselaar van Thomas More hebben de voorbije dagen nog maar amper een klaslokaal gezien. Gisteren maakten ze een vlottentocht over de Kleine Nete.

Nieuws

Nieuw vluchtmisdrijf: automobilist rijdt fietsster aan en snelt weg

In de Van Rotselaarlaan in Vorselaar gebeurde maandagochtend een nieuw ongeval met vluchtmisdrijf. Een 15-jarig meisje werd op weg naar school op haar fiets achteraan aangereden door een auto en raakte daarbij gewond.

Wegen en verkeer

Overrompeling voor historische wandeling die negenhonderd jaar Vorselaar in beeld brengt

De viering van 900 jaar Vorselaar groeit dit weekend naar een hoogtepunt. Meer dan 200 inwoners brengen de geschiedenis van de gemeente tot leven. Al de anderen komen kijken. Thuisblijven is geen optie.

Vroeger en nu

Wandeling is groot succes

Vorselaar bestaat dit jaar 900 jaar. Het lokaal bestuur laat de geschiedenis heropleven tijdens een historische wandeling op vrijdag 8 september in De Dreef. De wandeling is in totaal 2.440m lang en opgedeeld in korte stukken. Tussen 17.30 en 20 uur vertrekt er om de tien minuten een groep. Maar wegens groot succes is de wandeling nu al volzet.

Vrije tijd en hobby

Natuurpad mooiste wandeling

Natuurpad Lovenhoek is de winnaar geworden van Wandeling van het jaar van Toerisme Provincie Antwerpen. Een grote erkenning voor Natuurpunt en de talrijke vrijwilligers.

Vrije tijd en hobby

Lovenhoek is 'Wandeling van het Jaar'

De voorbije maanden kozen meer dan 4.000 wandelaars hun favoriet op de shortlist van de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’. Met ruim 1.500 stemmen hield het Natuurpad Lovenhoek in Vorselaar de wandelingen in Geel, Bornem, Schelle en Borsbeek duidelijk achter zich.

Vrije tijd en hobby

Mooie vloer in evenementenzaal

De evenementenzaal van De Dreef wordt heel veelvuldig gebruikt door allerlei gebruikers en verenigingen. Het was de bezoekers wellicht al opgevallen dat de vloer van de zaal meteen bij de ingebruikname ervan enkele jaren geleden al beschadigd was.

Nieuws

Gratis Wifi in het Buurthuis

Het buurthuis is de vaste thuisbasis van de Vorselaarse verenigingen. Elke dag is het buurthuis in gebruik. Omdat het zo frequent gebruikt wordt, werd in de cultuurraad de vraag gesteld om er ook Wifi te voorzien.

Nieuws

IOK verkoopt zeven bouwkavels

Intercommunale IOK verkoopt de volgende weken zeven goedkope bouwgronden in verschillende verkavelingen. Het gaat om kavels in Morkhoven (Herentals), Vorselaar en Rijkevorsel.

Nieuws

Inbrekers slaan toe in krantenwinkel

Vanmorgen werd omstreeks 6.30 uur een inbraak vastgesteld in de krantenwinkel Laurisa aan de Riemenstraat in Vorselaar. Men is binnen geraakt via een klein raampje.

Politie en veiligheid
Download