Borrow something fast? No problem!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Aantal werklozen daalt, maar aantal vacatures stijgt veel sneller

In de provincie Antwerpen zijn er tegenover 2017 8,6% minder werkzoekenden en 29% meer vacatures, 3,3 vacatures per 100 inwoners. Hiermee steekt de provincie de rest van Vlaanderen de loef af.

News

Aantal werklozen daalt, maar aantal vacatures stijgt veel sneller

In de provincie Antwerpen zijn er tegenover 2017 8,6% minder werkzoekenden en 29% meer vacatures, 3,3 vacatures per 100 inwoners. Hiermee steekt de provincie de rest van Vlaanderen de loef af.

News

Mijnheer Bordeaux-Parijs Vanspringel wordt gehuldigd

Oud-wielrenner Herman Vanspringel kreeg gisteren volop aandacht tijdens de naar hem genoemde wielerwedstrijd. Een mens wordt dan ook maar één keer 75 jaar. Drie gemeentebesturen namen het voortouw in de huldiging.

News

CD&V-raadslid Ludo Adriaenssen uit de politiek

Gewezen schepen Ludo Adriaenssen (CD&V) is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen geen kandidaat meer. “Ik verlaat liever de politiek dan te verbitteren”, zegt Adriaenssen.

Alert

Wielerwedstrijd Herman Vanspringels Diamond eert wielerlegende dit jaar nóg meer

Tussen Duffel en Vorselaar wordt op zondag 13 mei de 31ste ­Herman Vanspringels Diamond gereden. Dat is een wielerwedstrijd voor nieuwelingen, maar wielerliefhebbers willen die dag ook Vanspringel zelf huldigen. ‘Monsieur Bordeaux-Paris’ wordt dit jaar immers 75.

News

“Niet naar huis voor je acht desserts hebt gegeten”

De inwoners van Vorselaar hebben zondag samen massaal desserts gegeten. De kers op de taart – of was het de taart zelf – na een feestjaar voor het 900-jarige bestaan van de gemeente.

News

Kempenaar Kris Van Hees vecht voor zijn leven na tragisch ongeval in Hasselt

Kris Van Hees (49) wordt in een kunstmatige coma gehouden nadat hij donderdagnacht bij een ongelukkige val een ernstige schedelbreuk heeft opgelopen. De man uit Vorselaar was met een groepje vrienden in een personenbusje op stap in Hasselt toen hij door de open zijdeur viel.

News

Kempenaar (49) zwaargewond na val uit busje in Hasselt

Een 49-jarige man uit Vorselaar liep donderdag even voor middernacht ernstige verwondingen op bij een ongelukkig ongeval in Hasselt. De man viel uit een busje toen de chauffeur aan de verkeerslichten weer wilde vertrekken. Het slachtoffer smakte met zijn hoofd tegen het asfalt en is volgens de eerste berichten in levensgevaar.

Traffic

Bosbeheer soms kaalkap

Op verschillende plaatsen in Vorselaar zijn recent massaal bomen omgehakt. Het gaat om een uitdunning van oudere bossen door de Bosgroep Kempen Noord in het kader van een goedgekeurd beheersplan.

News

Brandweer haalt brandende houtstapel uit elkaar

In de Bergstraat in Vorselaar ontstond dinsdagmiddag rond 13.15u een brandje in een grote houtstapel. Die blokken brandhout lag opgestapeld tussen de garage achterin de tuin en een werkhok van de achterbuurman. Het vuur laaide volgens omwonenden erg snel en hoog op, maar de toegesnelde spuitgasten hadden het snel onder controle. Het nablussen nam nadien wel een tijdje in beslag, omdat de vlammen tussen de houtblokken bleven zitten. De pompiers moesten de stapel uit elkaar harken en afblussen.

Alert
Download