Curious about what your neighbours are saying?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

20-jarige in coma na studentendoop: jongeman dronk zo veel vissaus dat hij hartaanval kreeg

Een twintigjarige student van de KU Leuven ligt in coma nadat hij voor een studentendoop zo veel vissaus of visolie dronk dat hij een hartstilstand kreeg. Nog twee andere “schachten” van studentenvereniging Reuzegom moesten woensdagavond naar het ziekenhuis. De KU Leuven is “zwaar geschokt” door het incident.

News

Inbrakengolf: twee Albanezen gevat met buit nog op zak

Een interventieploeg van de lokale politie Neteland heeft zaterdagavond in Vorselaar twee Albanezen opgepakt. Ze hadden inbrekersmateriaal bij zich en ook de buit van een inbraak die ze kort voordien gepleegd hadden in Wechelderzande (Lille).

Alert

Nonnen op uitstap crashen op rotonde

Commotie zaterdagvoormiddag aan de rotonde ‘Duracell’, het kruispunt van de Ter Heidelaan en de Aarschotse ring. Omstreeks 10.20 uur botste een zwarte Toyota op de rotonde. Aan boord zaten drie nonnen van de congregatie van De Zusters Der Christelijke Scholen uit Vorselaar.

News

Koen Van den Broeck duikt op in promofilmpje als dubbelganger van Stijn Meuris: “Vergelijking met Johnny Depp was misschien toffer geweest”

In het bizarre promofilmpje voor zijn nieuwe tournee Tirade 3 – In Blind Vertrouwen laat Stijn Meuris (53) zichzelf vertolken door dubbelganger Koen Van den Broeck (40) uit Vorselaar. “Eerst wilde ik liever met Johnny Depp vergeleken worden”, zegt Koen. “Maar nu kan ik er wel om lachen.”

News

Namen nieuwe schepenen zijn bekend: verhouding man/vrouw is in evenwicht

ActieV bestuurt Vorselaar de volgende zes jaar met één schepen minder. De nieuwe gezichten zijn Jos Bouly en Priscilla Geluykens (vanaf 2021). Filip Van Den Broeck en Paul Laeremans keren niet terug.

News

Tevredenheid over burgemeester is zo groot dat oppositiepartijen zelfs niet deelnamen aan verkiezingen: “Hij stuurt iedereen verjaardagswensen”

“Lieven is Lieven, iedereen kent hem en hij kent iedereen.” In Vorselaar vind je niemand die níét enthousiast is over burgemeester Lieven Janssens (41). Die liefde gaat zo ver dat drie van de vier oppositiepartijen niet hebben deelgenomen aan de verkiezingen. ActieV, de partij van de burgemeester, haalde zondag 73,5%.

News

ANALYSE. Actiev nog steviger in het zadel in Vorselaar

Actiev is opnieuw de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Vorselaar. De partij van burgemeester Lieven Janssens is goed voor 73,5 procent van de stemmen tegen 26,5 voor CD&V. In zetels wordt dat 15 zetels voor Actiev en 4 vier voor CD&V.

News

Burgemeester vol vertrouwen

Lieven Janssens, huidig burgemeester van Vorselaar, was er vanmorgen al vroeg bij om zijn stem uit te brengen. Dat gebeurde in de sporthal De Dreef. Voor zes jaar stemde iets meer dan de helft van de inwoners op ActieV, de partij van de burgemeester. "En dat voelt toch wel een beetje raar aan om zo tijdens het stemmen al die mensen te zien komen en gaan, wetende dat er erg veel uw project steunen."

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Vorselaar op 14 oktober

Als er in Vlaanderen op zaterdagavond 13 oktober één burgemeester gerust onder de wol kruipt, dan is het Lieven Janssens, de burgemeester van Vorselaar. Twaalf jaar geleden stichtte hij een nieuwe lokale partij: ActieV, met ‘V’ voor Vorselaar.

News

Overleden Jarno (19) krijgt volgende week zondag alsnog zijn gedroomde pizzafeest: “Het zal mooi, maar ook heel moeilijk zijn voor ons”

Jarno Ivens (19) overleed op 8 december 2017. De jongen uit Wechelderzande (Lille) wist nog maar enkele maanden dat hij een hersentumor had. Moedig als hij was, had hij een bucketlist opgesteld. Een van de wensen die op dat lijstje prijkten, was een groot pizzafeest. Zijn ouders organiseren dat nu alsnog op verkiezingsdag, om Jarno te herdenken.

News
Download