Cooking for your neighbours? That is also possible!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Profvoetballer riskeert dan toch vier jaar cel voor overvallen nadat medebeklaagde verklaring intrekt

De Nederlands-Marokkaanse profvoetballer Ismail H'Maidat (23) en kompaan Alexandre d.C. (23) blijven verdacht van minstens vier gewapende overvallen, waaronder op gokkantoren in Turnhout. Alexandre d.C. vernoemde eerder een naam van een andere medeplichtige maar die naam heeft hij verzonnen.

Alert

Handelaars leveren gratis aan huis

Inwoners van Turnhout en Oud-Turnhout kunnen voortaan vanuit hun luie zetel brood, vlees of dranken bij lokale handelaars bestellen en thuis gratis laten afleveren. Voorlopig doen twaalf handelaars uit de twee gemeenten mee aan beedrop.be, een onlinemarktplaats. De komende maanden zijn heel de Kempen aan de beurt. 

News

Grootmoeder en kleinzoon gaan samen op dievenpad

Een 65-jarige grootmoeder uit Turnhout en haar kleinzoon en diens ex-vriendin stonden terecht omdat ze eerder dit jaar samen op dievenpad waren gegaan. De twee familieleden riskeren elk een celstraf van twaalf maanden.

News

Leerlingen bouwen beschutte afscheidsruimte

Op begraafplaats Nazareth langs de Steenweg wordt de komende weken een ijzeren skelet geplaatst door leerlingen van het VTST. Zo kan er tegen de zomer van 2020 beschut een laatste groet gebracht worden.

News

Babysitter moet 5 jaar naar instelling

Kjell C. (41) uit Herselt heeft in beroep een lichtere straf gekregen voor de dodelijke mishandeling van de vijf maanden oude Lielly uit Geel. In plaats van een effectieve celstraf van zeven jaar is hij veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van vijf jaar.

News

“Wilde gaai is noar hois toe gaon, ha jippa jie?”

“Klein soldaatje, groot soldaatje, laat ons nu marcheren”, klinkt de frêle stem op de opname die het VRT-archief onlangs digitaliseerde. Het meisje dat het lied zingt, is lid van een Turnhouts kinderkoor dat het lied in september 1938 heeft ingezongen.

News

Heizijde krijgt waterspeelzone

Park Heizijde breidt tegen de zomer van 2019 uit met een waterspeelzone. Die wordt aangelegd tussen de Fonteinstraat en de stadsboerderij.

News

Fietser raakt zwaargewond bij ongeval met motor

Op het kruispunt van de Steenweg op Tielen en de Veedijk in Turnhout gebeurde dinsdag om 15.40 uur een ongeval tussen een motor en een fiets.

News

Inclusieve kinderopvang Villa Lot genoemd naar te vroeg geboren dochtertje. “Sinds ons verlies grijpen we de kansen die zich aandienen”

In Zevendonk kunnen jonge kinderen met en zonder specifieke zorgbehoefte voortaan terecht in Villa Lot. “Kinderen leren hier van kleins af aan dat mensen met een beperking er gewoon bij horen.”

News

Op bezoek bij de gevangenen die in competitie voetballen: “Ik speelde bij Club Brugge, maar belandde op het verkeerde pad”

De Hoogstraatse Gelmelboys, een selectie van zorgvuldig uitgekozen gedetineerden uit de gevangenis, draaien bovenaan mee in de derde klasse van het Kempisch Verbond Der Vriendenclubs, een cafévoetbalcompetitie. Onze man ging eens kijken. “Over een drietal weken komt onze keeper vrij en kunnen we weer op zoek naar een vervanger. Zo zijn we dit seizoen al twee doelmannen verloren.”

News
Download