Belgische chocolade, frietjes en hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Theater Stap zamelt geld in voor verbouwing van lokaal

Theater Stap zal het vroegere KSJ-gebouw overnemen. Maar vooraleer het zover is, zijn verbouwingen aan de orde. Alleen: Stap zit krap bij kas, dus rekent de vereniging op steun van de vele fans en sympathisanten om de werken te bekostigen. “We starten een crowdfunding.”

Nieuws

Drie maanden cel voor slagen na gewonnen match op EK

De rechter in Turnhout heeft Adrian N. (24) uit Turnhout veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijk voor het uitdelen van slagen na de gewonnen voetbalwedstrijd van België tegen Ierland in 2016.

Nieuws

Zes verdachten in cel voor opzetten van drugsplantages

Nadat in een bedrijfshal in Olen een grote cannabisplantage werd opgedoekt, zijn deze week zes verdachten opgepakt. Het gaat om vijf mannen en een vrouw. Ze zouden nog twee andere plantages hebben uitgebaat.

Nieuws

Politie vindt 20 gram cocaïne tijdens huiszoeking bij dealer

De raadkamer in Turnhout heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van een 45-jarige drugsdealer uit Poppel (Ravels). De politie voerde maandag bij de Nederlandse verdachte een huiszoeking met toestemming uit.

Melding

Studenten blijven examenstress de baas met yoga en nekmassages

Ouders, slaap op beide oren, want je kroost zal slagen. Voor studenten die toch door stress worden overmand, last hebben van faalangst of een stijve nek, organiseert Joetz vzw in Turnhout en Geel tijdens de blokperiode gratis yogasessies, nek- en schoudermassage en psychologische begeleiding.

Nieuws

De Kat doet patiënten zorgen vergeten

‘Ceci n’est pas un thermomètre’, getekend ‘René Magrippe’, het zware leven van sigaretten en de waarheid over het Chinese skelet. Dankzij dokter en stripliefhebber Hans Cuykx en de Waalse tekenaar Philippe Geluck kan er voortaan gelachen worden in het Turnhouts ziekenhuis.

Nieuws

Kempenaren zijn allemaal anders en maar goed ook

We zijn allemaal wat anders en de Kempen worden daar alleen maar beter van. Kliek Uniek nodigt iedereen die daar net zo over denkt uit om zijn handtekening te plaatsen. “We gaan de volgende maanden op zoek naar minstens 5.000 anderen die achter deze boodschap staan”, zegt Sarah Deckx.

Nieuws

Tijdens nieuw cultuurseizoen legt Warande trouwe bezoekers in de watten als ‘Goudvinken’

Met de ingebruikname van de gloednieuwe schouwburg kan de Warande er vanaf volgend seizoen weer op volle kracht tegenaan. Dat valt te merken aan het lijvige programma dat het cultuurhuis onthult. De abonne-menten verdwijnen, maar in de plaats daarvan promoveert het cultuurhuis trouwe bezoekers tot Goudvinken die van allerlei voordelen kunnen genieten.

Nieuws

Schorvoort krijgt medio 2019 een ontmoetingscentrum

Zorggroep Orion bouwt aan een ontmoetingscentrum in Schorvoort. Gisteravond werd een infosessie gehouden voor alle buurtbewoners. Meer dan tweehonderd bezoekers zakten af naar de werf in de Schorvoortstraat.

Nieuws

Twintiger riskeert 4 jaar cel voor uitbaten van blow shop

Het openbaar ministerie in Turnhout heeft een gevangenisstraf van 4 jaar gevorderd tegen een twintiger uit Antwerpen. De man baatte van mei 2014 tot oktober 2015 een blow shop uit in Gierle, bij Lille.

Nieuws
Download