Overschotten uit de moestuin kan je hier ook kwijt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Niet besparen op armoedebestrijding”

Armoede sijpelt langs alle kanten binnen. Dat is niet goed voor een samenleving.” Aan het woord is Jos Geysels. Hij volgt Jan Starckx op als voorzitter van ’t Antwoord, de vereniging tegen armoede en sociale uitsluiting.

Nieuws

IN BEELD. Bordspellen gaan ondergronds

Wie eens iets anders wilde proberen dan Mens-erger-je-niet en Monopoly, kon afgelopen weekend terecht in de FuTur, de ondergrondse fuifzaal van de Warande. 't Gezelschap uit Merksplas en Semper Fi, producent van oorlogsbordspellen, organiseerden er de beurs De Kempen Speelt.

Nieuws

Dief steelt tas met medicijnen van longpatiënt

Een dief stal donderdag een zak met medicijnen uit de fietstas van Tine Van den Borne (56). De vrouw onderging in maart een longtransplantatie en heeft die pillen echt nodig. “Wat kan die dief ermee doen?”

Nieuws

Dansclub na 23 jaar uit Hertoginnedal gezet

Dansclub Turnhout is niet langer welkom in Hertoginnedal. Na 23 jaar is het huurcontract met de club opgezegd. Maar oprichter Roger Vos blijft niet bij de pakken zitten.

Nieuws

Bloeddonor krijgt ijsje tijdens Warme Week

Het donorcentrum in Turnhout zet zijn deuren van maandag 21 tot vrijdag 25 augustus open voor wie bloed wil geven. In de zomer is het traditioneel lastig om de bloedvoorraad op peil te houden. Daarom probeert het Rode Kruis tijdens deze week dagelijks tien extra bloeddonoren te verwelkomen. Deze week lopen in Turnhout hostessen rond die kandidaten willen overtuigen. Ook bedrijven en verenigingen worden aangespoord om medewerkers langs te sturen.

Nieuws

Hoverboard ontploft onder voeten gebruiker

De brandweer van Turnhout is woensdagnamiddag moeten uitrukken naar een appartement in de Herentalsstraat. Daar had een hoverboard vuur gevat.

Politie en veiligheid

Nassaulaan gaat twee maanden dicht

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt een stuk van de Turnhoutse ring. Daarvoor gaat de Nassaulaan twee maanden helemaal dicht. De werken starten woensdag.

Wegen en verkeer

Turnhouts advocatenkantoor maakt reclame in stadion van Racing Genk

Telkens wanneer een speler een gele of rode kaart krijgt op het veld van Racing Genk, verschijnt er op alle stadionborden een ludieke reclameboodschap van een Kempens advocatenkantoor. “Ook een domme fout gemaakt? Crimilex.be strafrechtadvocaten”.

Nieuws

Politie pakt 15 illegalen op aan E34

De Politie Regio Turnhout heeft in de nacht van zondag op maandag veertien illegalen gearresteerd. Ze konden met de hulp van een politiehelikopter en een speurhond worden ingerekend in de buurt van het Gielsbos, vlakbij de E34. Maandagvoormiddag werd in Beerse nog een vijftiende man gevat.

Politie en veiligheid

Originele publiciteitsstunt: gele of rode kaart? Advocatenkantoor in beeld

Het Turnhoutse advocatenkantoor Crimilex is een nieuwe sponsor van voetbalclub KRC Genk en bedacht hiervoor een originele campagne.

Nieuws
Download