Your data is safe and protected
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Tuur is eerste Kempense baby van het nieuwe jaar

In het Algemeen Ziekenhuis Turnhout zag dinsdagochtend om 3.45?uur Tuur het levenslicht als eerste Kempense baby van het nieuwe jaar. Voor zijn trotse ouders Stijn Zebregs en Joyce De Peuter uit Ravels is het de eerste spruit.

News

Minister Liesbeth Homans investeert zeven miljoen euro in sociale infrastructuur

Turnhout is een van de zeven steden die subsidies ontvangen om te investeren in hun sociale infrastructuur. Van de zeven miljoen euro gaan er 452.037 naar de hoofdstad van de Kempen: Turnhout.

News

Parket opent onderzoek naar dood van scout (15) die tijdens scoutsweekend aangereden werd door trein

Het parket is een onderzoek geopend naar de dood van een 15-jarige scout uit Mechelen die afgelopen nacht betrokken raakte bij een treinongeval op scoutsweekend. Hij had het terrein waar het scoutsweekend plaatsvond om een nog onbekende reden verlaten. Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts en Gidsen Vlaanderen, bevestigt het tragische overlijden aan onze redactie.

News

Niet één verkeersdode dit jaar

In de zeven gemeenten van de politieregio Turnhout was er dit jaar – en dit tot op vandaag – niet één verkeersongeval met dodelijke afloop.

Alert

Prikkelarm schaatsen is uniek evenement in Vlaanderen

Arne (13) en zijn zus Britt (11) uit Ravels schaatsen in het Wintersalon op de Turnhoutse Grote Markt. Er klinkt geen muziek en de spots die flikkeren en van kleur veranderen, blijven uit. Voor Arne zouden dat prikkels zijn die hem onrustig maken. “Vooral achteraf heeft hij daar last van”, zegt Arnes moeder Wendy.

News

Vaker groen licht aan kruispunten

Elf kruispunten in de Kempen worden veiliger in 2019. Het verkeer gaat er ook beter doorstromen. Dat is te danken aan de ‘intelligente’ verkeerslichten die het Agentschap Wegen en Verkeer er gaat plaatsen.

News

“We gaan op zoek naar de perfectie”

“Dit wordt ons pandje.” Alex Verhoeven laat ons binnenkijken in het winkelpand van Turnova dat aan de Grote Markt in Turnhout grenst. In het najaar van 2019 opent hij restaurant Hert op de bovenverdieping van de Turnovatoren. In afwachting daarvan is er de pop-up met een toepasselijke naam: Test.

News

IJspiste op Wintersalon tijdelijk gesloten door regen

De schaatsbaan op de Grote Markt in Turnhout moet vrijdag tijdelijk dicht. Door regen en wind smelt het ijs.

News

Een jaar geleden reed hij kleine Laura (1,5) dood, nu vraagt twintiger de vrijspraak: “Je kan toch niet al die kinderen in de gaten houden?”

Jonathan M. (21) uit Turnhout vraagt de vrijspraak voor het dodelijk ongeval, waarbij de jongeman zijn buurmeisje Laura doodreed. En dat nadat hij al eerder bij verstek veroordeeld werd. Hij had het meisje op die bewuste dag, 2 september 2017, “echt niet gezien”. “En ik kan de tijd niet meer terugdraaien.”

News

Onderzoek naar dodelijke studentendoop mogelijk verplaatst: zoon van rechter was aanwezig bij de feiten

Het Openbaar Ministerie vraagt om het onderzoek naar de studentendoop van studentenclub Reuzegom te verplaatsen naar een andere rechtbank. In het onderzoek kwam aan het licht dat de zoon van een rechter bij de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen aanwezig was op de doop. De jongeman is lid van het presidium van de omstreden studentenclub.

Ask for help
Download