What's up?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Eerst zelf spelen, dan kijken naar de Rode Duivels

Voor de leerlingen van Sint-Calasanz, hun ouders, directie en personeel draaide de hele schooldag gisteren rond de eerste wedstrijd van de Rode Duivels. Uitgedost zoals het hoort, speelden de leerlingen eerste een wedstrijd tegen de leraren. Daarna zakte iedereen af naar de polyvalente zaal, waar de match op een groot scherm kon gevolgd worden. “Normaal houden we in januari een winterwandeling, maar we hebben die toen moeten afgelasten wegens het slecht weer”, zegt directeur Ann Jonckheere. “Daarom beslisten we om tijdens het WK iets extra te doen.”

News

Willy Pringuet overleden

Willy Pringuet (83) overleed op 15 juni in de palliatieve eenheid ‘De Lotus’ van De Mick in Brasschaat. In de ruime regio was hij bekend als de getalenteerde acteur van Toneelkring Putte-Ertbrand.

News

School wordt omgevormd tot voetbaltempel voor Rode Duivels

De leerlingen van Sint-Calasanz, hun ouders, directie en personeel zetten hun basisschool de eerste speeldag van de Rode Duivels in het teken van de wereldbeker.

News

Slachtoffer getuigt nadat hij aangevallen werd met glas in discotheek: “Waarom had hij het op mij gemunt?”

Het 36-jarige slachtoffer dat zaterdagochtend met een glasscherf werd aangevallen in discotheek The Villa, is aan de betere hand. Zijn halsslagader werd geraakt, en hij had veel bloed verloren. Vandaag begrijpt hij nog steeds niet waarom de dader hem aanviel. “Ik had kunnen doodbloeden.”

News

Zonnewendezingen en dansen

Voor de jaarlijkse zonnewendeviering op vrijdag 22 juni aan de Kapel van de Heuvels heeft KAS een selectie meezingers en mee-dansers van formaat opgelijst. Pop, Nederlandstalig, nummers uit de jaren ‘50 en ’60, enz...

News

Heraanleg Dorpsstraat-Laageind uitgesteld

De geplande heraanleg van de as Dorpsstraat-Laageind is uitgesteld tot het voorjaar van 2019. De voorbereiding en de procedures voor de werken vragen meer tijd en dus wordt de timing aangepast. “De omgevingsvergunning voor de werken werd vorige maand ingediend. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt aan een folder met concretere info over het ontwerp en het bijhorende openbaar onderzoek. Belangstellenden krijgen daarna de kans om de plannen in detail te bekijken. Deze zomer kan de aanbesteding worden bekendgemaakt. De nutswerken starten wel dit najaar”, legt de Stabroekse burgemeester Rik Frans (N-VA) uit.

Traffic

Toneelkring Putte-Ertbrand deelt geld uit

Toneelkring Putte-Ertbrand was opnieuw in een gulle bui. Zopas deelde de vereniging vijf cheques van duizend euro uit aan evenveel goede doelen.

News

Putse Facebookpagina viert 5000ste lid

De Facebookpagina 'Ge zijt van Putte aan de grens als...' heeft de kaap van 5000 leden genomen. Het 5000ste lid is Kim Robben (32). Zij kreeg een waardebon van 25 euro, gesponsord door het echtpaar Zhou van Chinees restaurant Tin Sing.

News

Eerst zwerfvuil rapen en dan fuiven

Enkele tientallen kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar sloten de kindergemeenteraad af met een zwerfvuilactie en een fuif. Volgend schooljaar wordt een nieuwe kindergemeenteraad gekozen.

News

SP.A en Groen protesteren tegen wildgroei appartementen in dorpskern

SP.A en Groen klagen de wildgroei aan van appartementen in de dorpskern. Met een lang uitgerold lint maakten ze de impact van 75 extra auto’s in project Begijnhof duidelijk.

News
Download