Place a request or ask a question to your neighbours
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

KLEMO bouwt 53 sociale woningen in wijk Schrans

Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken (KLEMO) start dit jaar nog met de bouw van nieuwe sociale woningen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Er komen 29 woningen en 24 appartementen.

News

Brandweer krijgt ruim 200 oproepen over stormschade

Het gebied tussen Mechelen, Lier en Heist-op-den-Berg werd in de nacht van dinsdag op woensdag zwaar getroffen door het onweer. Bij hulpverleningszone Rivierenland liepen meer dan 210 meldingen binnen van stormschade.

Alert

Nieuw woon-zorgcentrum Roosendaelveld richt zich op bewoners met dementie

Op de site naast de nieuwbouw van het AZ Sint-Maarten in Mechelen-Noord is dinsdag de eerste steen gelegd van Roosendaelveld. Het nieuwe woon-zorgcentrum voor 120 bewoners met dementie of een psychiatrische problematiek moet in het najaar van 2020 de deuren openen.

News

“Oudere man had niet door dat zijn dak volledig in brand stond”

Het heeft zaterdagnamiddag kort maar hevig gebrand in een aantal woningen op de Mechelsesteenweg in Sint-Katelijne-Waver. Drie huizen zijn door de brandweer onbewoonbaar verklaard. Eén oudere man kon maar net op tijd uit zijn huis worden gehaald. Een technisch defect in een van de woningen was de oorzaak van de brand.

Alert

Albanees beweert te stelen om zieke moeder te helpen

Elton C. hangt een gevangenisstraf van vijftien maanden effectief boven het hoofd. De Albanees beweert dat hij enkel stal om medicatie voor zijn zieke moeder te kunnen kopen. Het parket gelooft de man niet.

News

Politie houdt controles: 131 chauffeurs rijden te snel

De politie van de zone Bodukap heeft de voorbije dagen op verschillende plaatsen snelheidscontroles gehouden. Daarbij werden alles samen 131 bestuurders betrapt die te snel reden. In Duffelwaren er controles aan de Mechelsebaan en in de Mijlstraat. Bij de eerste controle werd de snelheid van 66 auto’s gemeten. Negen daarvan reden te snel. Eén bestuurder werd geflitst met een snelheid van 110 kilometer per uur. In de Mijlstraat werd in de namiddag gecontroleerd. Van de 161 auto’s die de radar passeerden, reden er 14 te snel.

Traffic

Nu ook geen water meer voor zwemvijver voor honden

De zwemvijver in de pas geopende hondenlosloopzone op het Sint-Michielsdomein in Sint-Katelijne-Waver wordt tijdelijk afgesloten vanwege de droogte

Leisure and hobby

Masterplan Borgerstein volgend jaar van start

De raad van bestuur van zorginstelling Borgerstein keurde een tweede grootschalig masterplan goed. “Na 21 workshops is de kogel door de kerk”, zegt ondervoorzitter Jan Gysen. De site krijgt in de toekomst naast zorg ook een private functie.

News

Nieuwe partij wil landelijk karakter gemeente bewaren

De gemeente Sint-Katelijne-Waver is een politieke partij rijker. ‘Ka-Wa’ (kort voor Katelijns Alternatief - Wavers Alternatief) doet bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober een gooi naar de gunst van de Katelijnse en Waverse kiezer.

Alert

Bruultjeshoek wordt sport- en recreatiesite

Het bestuur van Sint-Katelijne-Waver ontvangt van Sport Vlaanderen een subsidie van 172.235 euro voor de uitbreiding van sporthal Bruultjeshoek tot een groot sport- en recreatiepark. Als alles verloopt zoals voorzien, starten de werken dit jaar.

News
Download