Look around you once in a while
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Ophef over feest voor ‘moslimkids’ in parochiezaal: “Dit is het tegenovergestelde van integratie”

Vandaag zaterdag vindt in de parochiezaal van Sint-Katelijne-Waver een ‘Moslim Kids Day’ plaats. De organisatie gaat uit van het Nederlandse Moslim Kids Entertainment, dat islamitische tekenfilms en kinderboeken maakt “als alternatief voor het huidige aanbod in Nederland en België”. De organisatie doet echter heel wat stof oplaaien. “Dit is het tegenovergestelde van integratie”, vindt het Vlaams Belang.

News

Rechter beveelt internering voor brandstichtende dertiger

Een dertiger uit Antwerpen is door de rechter geïnterneerd na feiten van woonstschennis, aanbrengen van vernielingen en brandstichting.

News

Rechter laat dertiger interneren nadat hij brand heeft gesticht aan woning

Een dertiger uit Antwerpen is door de rechter geïnterneerd nadat hij een woning was binnengedrongen en er brand had gesticht.

News

Nieuwe asfaltlaag op Heisbroekweg

News

Vrouw krijgt 80 uur werkstraf voor het stelen van voedsel

Een 36-jarige vrouw heeft van de rechter in Mechelen voor het plegen van winkeldiefstallen 80 uren werkstraf en 400 euro boete gekregen. Ze deed dat uit schrik dat ze geen eten zou kunnen kopen. Voert ze de werkstraf niet uit dan mag ze zich aan een gevangenisstraf van acht maanden verwachten.

News

‘t Grom krijgt nieuwe zitbank

Met het landelijk initiatief ‘Bank zoekt plek’ worden in Vlaanderen zitbanken neergezet door de Nationale Landelijke Gilden. In Sint-Katelijne-Waver zette de lokale afdeling Elzestraat vrijdag hun eerste exemplaar neer.

News

Man laat vrienden aan prijsje tanken

De correctionele rechtbank heeft Tyty K. uit Hoeilaart veroordeeld tot drie jaar met uitstel omdat hij een lucratief handeltje in diesel had opgezet.

News

Celstraffen tot vijf jaar geëist in groot drugsdossier rond 14 dealers én gebruikers

Voor de Mechelse correctionele rechtbank stonden donderdag veertien mensen terecht in een omvangrijk drugsdossier. Het ging om mensen die als hoofddealers werden beschouwd, onderdealers en gewone gebruikers. Er werden celstraffen van zes maanden met uitstel tot vijf jaar effectief gevorderd.

News

Bokswedstrijd krijgt vervolg op café

Een dertiger uit Sint-Katelijne-Waver wordt beticht van slagen en verwondingen. Na afloop van een echte bokswedstrijd gaf hij op café een klant enkele rake klappen. De beklaagde ontkent de feiten.

News

N-VA kiest voor CD&V, Samen Anders naar oppositie

De verkiezingsuitslag zorgde in Sint-Katelijne-Waver voor een onverwachte wending. Na lange onderhandelingsgesprekken koos grootste partij N-VA niet voor huidige partner Samen Anders om verder mee te besturen, maar wel voor CD&V.

News
Download