Curious about what your neighbours are saying?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Kristof Sels voor tweede keer burgemeester

News

Stationsstraat opnieuw open

De Stationsstraat in Sint-Katelijne-Waver is opnieuw open voor al het verkeer. In zeventien maanden werd de belangrijke as volledig heraangelegd. Voetgangers, fietsers en automobilisten genieten voortaan van een comfortabele weginfrastructuur. Onder de grond ligt nieuwe en gescheiden riolering.

News

BeleefTV doet intrede in zorginstelling Borgerstein

Lions Club Mechelen heeft gisteren een BeleefTV geschonken aan de zorginstelling Borgerstein. Dat hoogtechnologisch toestel prikkelt mensen om hun brein te blijven gebruiken. “We zijn de schenkers dankbaar voor dat bijzondere tv-toestel”, zegt directeur Geert Milh van Borgerstein.

News

Sint-Ursula en Hagelstein creëren 450 extra plaatsen

Er is goed nieuws voor het College Hagelstein en het Sint-Ursula Instituut in Sint-Katelijne-Waver. De twee scholen krijgen samen een subsidie van ruim 1,8?miljoen euro. Met dat geld bouwen ze bijkomende klaslokalen voor het secundair onderwijs en daardoor hebben ze plaats voor zo’n 450?extra leerlingen.

News

Middelbare scholen in Sint-Katelijne-Waver krijgen geld voor 450 extra plaatsen

In Sint-Katelijne-Waver komen er zowat 450 extra plaatsen bij in het secundair onderwijs, dankzij door de Vlaamse overheid gefinancierde capaciteitsuitbreiding in het College Hagelstein en het Sint-Ursula-Instituut. Dat meldt het gemeentebestuur. De Vlaamse subsidies bedragen in totaal ruim 1,8 miljoen euro.

News

Dieven roven voor duizenden euro’s aan gereedschap uit bestelwagen

Dieven hebben de bestelwagen van Gyprocwerken Claisse uit Sint-Katelijne-Waver leeggeroofd. Dat gebeurde in de Kurassiersstraat in Mechelen, waar

een werknemer van het bedrijf woont. Er werd voor meer dan vijfduizend euro aan spullen meegenomen.

Alert

SP.A Katelijne trekt de kaart van vernieuwing

News

Leren recycleren met Cas en Bas

Cas en zijn roze varkentje Bas ­zetten kleuters en kindjes van de eerste graad op een speelse ­manier aan om afval te ­recycleren. Er werd voor de ­campagne van afvalverwerker Ivarem nu ook een eerste ­voorleesboekje gemaakt en de kleuters van juf Heidi in het GLOC in Katelijne mochten daarmee als eersten aan de slag.

News

“Praten over verlies van dierbare is belangrijk”

Ritueelbegeleidster Marika Roggeman uit Sint-Katelijne-Waver organiseert op 11 december voor het eerst een bijeenkomst voor mensen in rouw. Door lotgenoten samen te brengen wil ze hen helpen tijdens het rouwproces.

News

Leerlingen PTS maken kennis met vergeten groenten

De leerlingen van PTS Mechelen oogstten gisteren op hun proefbedrijf in Sint-Katelijne-Waver de laatste bataat en yacon. De school wil haar leerlingen bewust kennis laten maken met deze minder bekende groenten.

News
Download