hoplr, altijd in jouw buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Vijf jaar cel en onmiddellijke aanhouding voor man die 131 gps-toestellen stal

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag zes mannen schuldig bevonden aan de diefstal van minstens 142 ingebouwde gps-toestellen. De hoofdbeklaagde Nossayr E.B., die bij 131 feiten betrokken was, kreeg een celstraf van vijf jaar waarvan de helft met uitstel en zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen. De man verblijft in Nederland en de rechtbank vermoedt dat hij zich aan zijn straf zal willen onttrekken. Hij was donderdag niet aanwezig voor de uitspraak.

Nieuws

“Hot cold pack ontplofte op mijn knie”

Helga Van Daele (50) uit Sint-Katelijne-Waver raakte elf maanden geleden ernstig verbrand aan het rechterbeen, het gevolg van het gebruik van een cold hot pack dat vooral door sporters wordt gebruikt bij blessures. Ze wijst nu verpakkingsgigant 3M met de vinger en geeft het bedrijf tot 1 juli. Als ze geen compensatie voorzien, start ze een gerechtelijk procedure.

Nieuws

Meisjes aangesproken door man in witte bestelwagen

Een man in een bestelwagen heeft donderdagochtend twee tienermeisjes aangesproken aan basisschool Dijksteen. Hij vroeg of ze met hem wilden meerijden.

Nieuws

Waakzaamheid nadat man twee meisjes had aangesproken aan school

Een man in een bestelwagen heeft donderdagochtend twee tienermeisjes aangesproken met de vraag om mee te rijden met hem. Dat gebeurde vlak bij de basisschool Dijkstein. De school heeft alle ouders op de hoogte gebracht.

Nieuws

Vroegere uitbater Copacabana zet wielercriterium op touw

Pascal Brits, de voormalige uitbater van discotheek Copacabana in Waarloos, organiseert vrijdag 16 juni een gentlemen wielercriterium in Sint-Katelijne-Waver onder de noemer 100 Bochten tegen Kanker. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker (KOTK). “Ik heb de ziekte zelf overwonnen en wil nu iets terugdoen”, zegt hij.

Nieuws

Bloedspoor IJzerenveld afkomstig van steekpartij

Het bloedspoor dat zondagochtend werd aangetroffen aan het IJzerenveld was het gevolg van een steekpartij. En man was er aangevallen en in de arm geraakt. Hij mocht het ziekenhuis na verzorging opnieuw verlaten.

Nieuws

“Geen zwaar verkeer in dorpscentra”

Uit onderzoek van de Vrije Universiteit van Brussel bleek dat Katelijne jaarlijks maar liefst 3,1 miljoen ton vrachtverkeer op de wegen te slikken krijgt. Dat is evenveel dan Mechelen. Om het zware verkeer boven de 3,5 ton uit de dorpscentra te bannen, ontwikkelde het een eigen vrachtroutenetwerk.

Nieuws

Eerste intergemeentelijke handhavingscel omgevingsrecht ziet het daglicht

Als eerste in Vlaanderen gaan de gemeenten Berlaar, Bonheiden, Putte, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek een intergemeentelijke samenwerking aan rond omgevingsvergunningen. Normaal gezien zou die vanaf 1 juni in voege treden en de klassieke stedenbouwkundige en milieuvergunning vervangen, maar de Vlaamse overheid is nog niet klaar met de regelgeving en stelde ze uit tot 1 januari 2018. Dit houdt de gemeenten echter niet tegen nu al een samenwerking op te starten.

Nieuws

Kunstgrasterreintje wordt centrale ontmoetingsplaats nieuwe verkaveling

Aan bibliotheek Leyland werd het eerste kunstgrasterrein van de gemeente in gebruik genomen. Ook al kan het gezien de afmetingen nooit dienen voor officiële wedstrijden, is het terrein een verrijking voor scholen, omgeving en bewoners van de nieuwe verkaveling die in de steigers staat. Leerlingen van GLOC en Sint-Katarina mochten alvast uittesten.

Nieuws
Download