Jouw feedback is altijd welkom!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Lange Zandstraat heropent op 20 april

Begin volgende maand starten de laatste werkzaamheden van de heraanleg van de Lange Zandstraat in Sint-Katelijne-Waver. Dinsdag 20 april wordt de straat na anderhalf jaar vervolgens opnieuw volledig opengesteld. De gefaseerde werken in de Lange Zandstraat en enkele zijstraten startten in september 2016. Pidpa-Hidrorio legde er een nieuwe riolering aan, waarvan het gemeentebestuur gebruikmaakte om ook het wegdek te vernieuwen en nieuwe fietspaden aan te brengen. “Doorgaand verkeer blijft tijdens deze laatste werken nog even verboden om de werken veilig te laten verlopen. Op 20 april wordt de Lange Zandstraat officieel opnieuw opengesteld voor het verkeer, waarbij we de buurtbewoners zullen uitnodigen voor een kleine receptie”, klinkt het. Het totale kostenplaatje van het project bedraagt 3 miljoen euro, waarvan de gemeente 1,4 miljoen euro voor haar rekening neemt.

Wegen en verkeer
Nieuws

Politiezones in regio Mechelen bundelen krachten onder associatie ‘Tussen Nete en Dijle’

De versterkte samenwerking tussen de politiezones Berlaar-Nijlen, Bodukap, Lier en Heist-op-den-Berg die begin dit jaar van start ging, gaat onder een nieuwe officiële naam fungeren. ‘Politie-associatie Tussen Nete en Dijle’ zal de formatie voortaan heten.

Politie en veiligheid
Nieuws

Nieuwe OCMW-voorzitter van start

Vanaf vandaag begint Detty Vercraeye, de nieuwe OCMW-voorzitter van Sint-Katelijne-Waver, aan haar nieuwe functie. “Ik kijk ernaar uit om mee te werken aan belangrijke projecten”, zegt ze.

Nieuws

Mobiele camera’s om overlast aan te pakken

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver zet vanaf maart mobiele camera’s in om het overlastprobleem aan zaal Graaf d’Elissem in deelgemeente Onze-Lieve-Vrouw-Waver aan te pakken.

Nieuws

Sterrenchef staat op lijst van kartel in Sint-Katelijne Waver

Open Vld, sp.a en SKW+ trekken op 14 oktober samen naar de kiezer in Sint-Katelijne-Waver. Ze plaatsen alvast een bijzondere kandidaat op de lijst: de chef van sterrenzaak Centpourcent, Axel Colonna-Cesari.

Nieuws

Aanrijding en gaslek zorgen urenlang voor zwaar verstoord treinverkeer tussen Antwerpen en Brussel

Door een aanrijding en een gaslek is het treinverkeer tussen Antwerpen en Brussel woensdagmorgen zwaar verstoord. De hinder duurde meer dan zes uur.

Nieuws

Politie zoekt eigenaar van… drie pony’s

Opmerkelijk ‘opsporingsbericht’ van de Lokale Politie Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) woensdagochtend. Ze is op zoek naar de eigenaar van drie pony’s.

Politie en veiligheid
Nieuws

Zorgcentrum organiseert crowdfunding voor interactieve televisie

Vzw Borgerstein is gestart met crowdfunding om een BeleefTV aan te kopen. “Met de hulp van sympathisanten willen we de aankoop van het interactieve toestel mogelijk maken”, klinkt het.

Nieuws

Dieven stelen laptops en fototoestellen

Inbrekers hebben dinsdagnacht toegeslagen in de Sint-Katarinaschool in de Generaal Deschachtstraat in Sint-Katelijne-Waver. Ze konden verscheidene laptops en fototoestellen stelen.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download