Beter een goede buur dan een verre vriend
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

“Zonder Bornem erbij wordt die fusie maar niets”

Marcel Stassijns heeft een statement gemaakt. In zijn gazon maaide hij drie grote letters: P, S, B met daaronder een vraagteken. De letters staan voor Puurs, Sint-Amands en Bornem, want Stassijns hoopt op een fusie van de drie gemeenten.

Nieuws

Drie rijbewijzen ingetrokken voor snelheden tot 151 km/u op Rijksweg (N16)

De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag snlehieds- en alcoholcontroles op drie plaatsen in Klein-Brabant. Ook de volgende dagen en weken vinden er nog verschillende controles plaats in het kader van de Zomer BOB-campagne.

Politie en veiligheid

“Met open raam is het alsof je op middenberm zit”

In vogelvlucht ligt er hoop en al vijftien kilometer tussen de luidste en de rustigste gemeente in de regio. Toch kon het contrast tussen Boom en de landelijke stilte van Sint-Amands amper groter zijn.

Nieuws

Informatieronde over mogelijke fusie start

Aan het eind van de gemeenteraadszitting in Sint-Amands deelde burgemeester Peter Van Hoeymissen mee dat de gemeente bekijkt of een fusie met Puurs mogelijk is. Woensdag wordt het personeel van de beide gemeenten ingelicht , net als de vakbonden.

Nieuws

Hoeveelheid afval blijft gelijk

Sint-Amands produceerde vorig jaar ongeveer evenveel huisvuil (99,73 kg/inwoner), restafval (113,32 kg/inwoner) en selectieve fracties (332,62 kg/inwoner) als in 2015. Dat blijkt uit de cijfers van afvalintercommunale Ivarem.

Nieuws
Download