Soon it will be spring again!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Politie controleert fietsers: 22 niet in orde met verlichting

De lokale politie van Klein-Brabant heeft de voorbije dagen tijdens donkere momenten in de ochtendspits de verlichting van fietsers gecontroleerd. Er waren controles aan de Molenveldweg en Pedro Colomalaan in Bornem, de Guido Gezellelaan in Puurs en aan de Meir in Sint-Amands. Van de 279 tweewielers die werden gecontroleerd, bleken er 22 niet in orde te zijn met hun verlichting of reflectoren.

Alert

Opschorting van straf voor vader die zoon met wagen van weide wilde jagen

Een vijftigjarige man uit Sint-Amands heeft opschorting van straf gekregen. Hij stond terecht voor slagen en verwondingen ten aanzien van zijn eigen kinderen.

News

“Zijn vissersvrouw moet dicht aan de Schelde blijven”

Vorig jaar overleed kunstenaar-beeldhouwer Jan Mees op 86-jarige leeftijd. De vier kinderen van de kunstenaar schonken gisteren een van zijn beelden aan de gemeente.

News

“Burgemeester blijft het mooiste politieke mandaat dat er is”

Samen met enkele Kempense burgemeesters heeft Koen Van den Heuvel (CD&V) als eerste uit onze regio de eed als nieuwe burgemeester van de kersverse fusiegemeente Puurs-Sint-Amands afgelegd. De eedaflegging deed hij al voor de vierde keer, van zenuwen was dus geen sprake meer. De komende dagen en weken volgen onze andere burgemeesters.

Alert

CD&V stelt bestuurscollege Puurs-Sint-Amands voor

In de nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands is vrijdag het nieuwe college voorgesteld voor de komende zes jaar. Koen Van den Heuvel wordt burgemeester, Yvo Van Damme eerste schepen.

News

Heverstam zoekt beelden van ’De winkeltjes van weleer’

Heverstam, de Heemkundige Verzamelkring van Sint-Amands, zoekt materiaal voor een tentoonstelling over de oude winkels in de gemeente.

News

Thuma Mina zoekt nog meer jonge stemmen

Jeugdkoor Thuma Mina uit Sint-Amands is op zoek naar jongens en meisjes die het koor willen versterken. Jongeren die ouder zijn dan zes jaar kunnen aansluiten.

News

Tweede vernieuwde Aldi-supermarkt in Mechelen geopend, in regio volgen er nog

Aldi heeft afgelopen weekend zijn vernieuwde supermarkt op de Hombeeksesteenweg in Mechelen-Zuid geopend. Later deze week volgt de winkel in Sint-Amands en ook voor volgend jaar staan er een hele reeks investeringen op stapel in de regio.

News

“Onze kaas op basis van de Cuvée Verhaeren past perfect bij het bier”

In Sint-Amands kunt u binnenkort de perfecte smaakcombinatie van een lokaal bier en lokale kaas proeven: Mascha De Wolf presenteert dit weekend haar nieuwste kazen die gemaakt zijn op basis van de Cuvée Verhaeren.

News

Sportraad is op zoek naar sportkampioenen

News
Download