Geniet ook van de kleine dingen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Groen dient bezwaar in tegen verkaveling

Groen Puurs-Sint-Amands heeft bezwaar ingediend tegen de nieuwe verkaveling die bijna 6 hectare groen tussen Heiken, Jozef Cardijnstraat en Buisstraat gaat opslokken.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Broertje voor Cuvée Verhaeren

De Meester-Brouwer, dat eerder al de Cuvée Verhaeren op de markt bracht, werkt aan een blond broertje voor het bekende bier: de Tarwe Tripel. Tijdens het paasweekend wordt het bier voorgesteld.

Nieuws

Dronken man kruipt bij buurvrouw in bed

Een man uit Sint-Amands stond voor de rechter voor een poging tot verkrachting. Hij was dronken de woning van zijn buurvrouw binnengedrongen.

Nieuws

Zware brand vernielt rijwoning

In de Buisstraat in Sint-Amands heeft maandagnacht een zware brand gewoed in een rijwoning. Niemand raakte gewond, maar de schade is enorm.

Politie en veiligheid
Nieuws

Gemeenten bieden samen elektrische fiets aan

Na een succesvolle editie in 2017 slaat Igemo ook dit jaar de handen in elkaar met gemeentes uit regio Rivierenland om via een samenaankoop elektrische fietsen aan te bieden aan de inwoners.

Nieuws

Eén week trajectcontrole in Puurs: 1.800 bestuurders gaan in de fout

De trajectcontroles op de N16 en N17 zijn sinds begin deze maand in Puurs en Lippelo in werking. De eerste cijfers tonen aan dat nog niet iedereen vertrouwd is met het systeem. Tijdens de eerste week van februari werden ruim 1.800 overtredingen geregistreerd.

Wegen en verkeer
Nieuws

Buste Verhaeren is pronkstuk

Het nieuwe seizoen in het Emile Verhaerenmuseum start op 4 maart. Vanaf dan kan u er ook de Verhaerenbuste bewonderen van kunstenaar René Pajot.

Nieuws

Paul en Irène zijn vijftig jaar getrouwd

Paul De Boeck (69) en Irène Verbelen (67) leerden elkaar kennen in Opdorp op de kermis en huwden op 5 januari 1968. Er zijn twee kinderen, Kurt en Sophie, en drie kleinkinderen. Voor hun gouden jubileum nodigden ze vrienden en familie uit in de Parochiezaal in Lippelo. Het schepencollege bracht hulde aan het paar.

Nieuws

Dansschool geselecteerd voor prestigieuze internationale wedstrijd: “Dit is een mijlpaal in ons bestaan”

Terpsichore, de Bornemse dansschool die ook in Puurs en Sint-Amands actief is, mag naar de prestigieuze International Choreographic Competition (MICC) in Milaan: een mijlpaal in het bestaan van de school.

Nieuws

Cultuurraad plant groot feest voor zilveren jubileum

De cultuurraad van Sint-Amands bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd. Jan Jacobs en Jan Van Gool stelden de verenigingen vijf uitdagingen voor die ze tegen 28 mei moeten volbrengen.

Nieuws
Download