Bewoners die hun profiel aanvullen krijgen sneller reacties
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Koen Van den Heuvel lijsttrekker CD&V van fusiegemeente

Zoals algemeen verwacht heeft het bestuur van CD&V Puurs-Sint-Amands - de nieuwe fusiegemeente - zich unaniem achter Koen Van den Heuvel als lijsttrekker geschaard voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018.

Nieuws

Man (57) beticht van aanranding tienermeisje

Een 57-jarige man uit Dendermonde wordt ervan beticht dat hij in mei van vorig jaar een meisje van 17 heeft betast. Dat gebeurde in de kantine van een instelling in Lippelo (Puurs).

Nieuws

Trajectcontroles N16 en N17 gaan testfase in

Technici hebben de voorbije dagen de laatste hand gelegd aan het installeren van de camera’s voor de trajectcontrole op de N16 en N17. Vanaf volgende week gaat een testfase in.

Nieuws

Werkzaamheden aan N17 herbegonnen

Van vandaag tot eind februari worden de nutsleidingen langs de Provincialeweg (N17) verplaatst. Op 13 november begonnen de voorbereidende werkzaamheden met het rooien van de bomen langs de weg. Die werkzaamheden waren sneller dan verwacht afgerond en vorige week kon het autoverkeer gewoon over de N17. Tijdens de werkzaamheden die nu beginnen, kan het plaatselijk verkeer over één rijstrook met tijdelijke verkeerslichten.

Nieuws

“Even moeten nadenken maar dan toch snel toegehapt”

Ben Waumans (L.O.S) heeft gisteravond de eed afgelegd als nieuwe schepen van Openbare Werken, Monumentenzorg, Sport en Begraafplaatsen in Sint-Amands. Hij volgt Frans Joos op, die ontslag nam door de onlangs goedgekeurde fusie met Puurs.

Wegen en verkeer

Nieuwe schepen en twee nieuwe gemeenteraadsleden

Aan het begin van de gemeenteraadszitting legden twee nieuwe gemeenteraadsleden de eed af en legde gemeenteraadslid Ben Waumans de eed af als nieuwe schepen.

Nieuws

Niet iedereen ziet fusie Sint-Amands en Puurs zitten: “Waarom niet met Bornem?”

De burgergroepering VAST, Vrij en Autonoom Sint-Amands, is gestart met een petitie. De groep wil tegen eind deze week 500 handtekeningen verzamelen en aan Vlaams minister voor Binnenlandse Aangelegenheden Liesbeth Homans overhandigen. Ze vragen om de beslissing tot een fusie met Puurs te schorsen.

Nieuws

Kleuters leren programmeren

Dat kinderen al op heel jonge leeftijd vertrouwd zijn met computers en tablets is niks nieuw. Maar bij GO! Basisschool De Schorre in Sint-Amands gaan ze nog een stap verder. Kleuters en leerlingen uit de eerste graad leren er op een speelse manier programmeren.

Nieuws

“Politiek is te hard voor mij”

De fusie tussen Sint-Amands en Puurs zorgde al voor heel wat commotie. Na schepen Frans Joos (L.O.S.) nam nu ook partijgenote Femke Vleminckx ontslag als gemeenteraadslid.

Politie en veiligheid
Download