Place your neighbourhood activities in the calendar
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VIDEO. Rupelstreek heeft nieuw toeristisch trekpleister

De Rupelstreek heeft er weer een toeristische trekpleister bij. En één speciaal gericht op alle fietsers. Het is namelijk een volledig nieuw fietsbeleefcentrum. Zo is er een klein museum, de velodroom, met alles over het wielrennen en het fietsen. En er is ook een horecazaak in de wielersfeer. En de locatie van dit fietscentrum, die kon niet beter gekozen zijn voor fietsers.

News

Verhaerenmuseum pronkt met bijzonder portret van dichter

Het Emile Verhaerenmuseum uit Sint-Amands kreeg een intimistisch portret van dichter Emile Verhaeren, geschilderd door zijn echtgenote en muze Marthe Massin.

News

Verkaveling Papaert komt er voorlopig niet in Sint-Amands

Verkavelaar Imwo Invest uit Temse heeft zijn aanvraag ingetrokken om in de buurt van het Heiken in Sint-Amands een verkaveling te realiseren van zowat vijf hectare. Volgens Groen Puurs-Sint-Amands is dat te danken aan het bezwaar dat een groep bewoners indiende.

News

Dit is het nieuwe logo voor de fusiegemeente Puurs-Sint-Amands

Tijdens de personeelsdag van de gemeenten Puurs en Sint-Amands werd het nieuwe logo voor de fusiegemeente voorgesteld. “Het is een symbool voor een gezamenlijke toekomst met aandacht voor ieders eigenheid”, zeggen de burgemeesters.

News

CD&V stelt lijst fusiegemeente voor

Nadat eind vorige week het bestuur van CD&V Puurs-Sint-Amands unaniem de lijst goedkeurde waarmee de partij naar de verkiezingen van 14 oktober trekt, werd die afgelopen weekend voorgesteld. Opvallend is dat 14 van de 29 kandidaten voor de allereerste keer kandidaat zijn. “Ik ben heel fier dat elk van de acht leefgemeenschappen van onze fusiegemeente vertegenwoordigd is. Stuk voor stuk zijn de kandidaten geworteld in onze gemeente, actief in verenigingen, schoolraden en oudercomités, enzovoort”, zegt lijsttrekker Koen Van den Heuvel. “Het is een groep met heel veel ambitie om aan onze nieuwe gemeente te bouwen.”

News

Veertien nieuwkomers op lijst

CD&V Puurs-Sint-Amands zet op 14 oktober veertien nieuwe kandidaten op de lijst. “Een nieuwe gemeente vraagt om een nieuw project”, zegt burgemeester en lijsttrekker Koen van den Heuvel.

News

Heraanleg N17 opnieuw uitgesteld

De heraanleg van de Provinciale Weg (N17) in Sint-Amands kan volgend jaar nog niet beginnen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wil wachten met de werkzaamheden tot de onteigeningsprocedure voor de fietspaden helemaal rond is.

Traffic

Ongunstig advies voor verkaveling langs Dendermondsesteenweg

De gemeentebesturen van Puurs en Sint-Amands geven ongunstig advies voor de verkavelingsaanvraag van een project langs de Dendermondsesteenweg.

News

Gewonde bij ongeval tussen bestelwagen en landbouwvoertuig

Op de Provinciale Weg (N17) in Lippelo (Sint-Amands) is woensdagochtend een automobilist gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een kleine bestelwagen van een bakkerij kwam er in botsing met een landbouwvoertuig.

Traffic

Expo toont dagelijks leven tijdens Eerste Wereldoorlog

De heemkundige verzamelkring Heverstam heeft in haar tentoonstelling aandacht voor de Eerste Wereldoorlog. Bedoeling is om vooral het dagelijkse leven tijdens de oorlog in beeld brengen.

News
Download