Beleef je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kleuters leren programmeren

Dat kinderen al op heel jonge leeftijd vertrouwd zijn met computers en tablets is niks nieuw. Maar bij GO! Basisschool De Schorre in Sint-Amands gaan ze nog een stap verder. Kleuters en leerlingen uit de eerste graad leren er op een speelse manier programmeren.

Nieuws

“Politiek is te hard voor mij”

De fusie tussen Sint-Amands en Puurs zorgde al voor heel wat commotie. Na schepen Frans Joos (L.O.S.) nam nu ook partijgenote Femke Vleminckx ontslag als gemeenteraadslid.

Politie en veiligheid

Inwoners Willebroek bangste van regio

Volgens onze laatste gemeentetest voelen de mensen in de regio zich het minst veilig in Willebroek. Sint-Amands behaalt dan weer de hoogste score: een overgrote meerderheid is op zijn gemak in de stad.

Nieuws

“Ons dorp had een frituur nodig”

Vanaf maandag heeft Lippelo opnieuw een eigen frituur: Retro. Ben Waumans, die jarenlang een garage uitbaatte in het centrum, gaat de zaak runnen met zijn twee zonen Michai en Stijn. “Lippelo had nood aan een frituur. Wie frietjes wou eten moest kilometers ver rijden.”

Nieuws

“Te weinig inspraak” en “liever Bornem erbij”

Maandagavond werd tijdens de gemeenteraden van Puurs en Sint-Amands groen ligt gegeven voor de fusie tussen beide gemeenten. Een dag later, op de wekelijkse markt in Sint-Amands, is de fusie het gespreksonderwerp van de dag.

Nieuws

Fusie krijgt groen licht van twee gemeenteraden

Zowel de gemeenteraad van Sint-Amands als die van Puurs nam gisteren de principiële beslissing om de twee gemeenten te laten fuseren. Vooral in Sint-Amands werd het een emotionele avond. Schepen Frans Joos (L.O.S.) nam meteen na de stemming ontslag.

Nieuws

Een chauffeur op de vier rijdt te snel aan scholen

De politie heeft vorige week intensief snelheidscontroles gehouden in de school-omgevingen in Klein-Brabant. De resultaten zijn opvallend: een op de vier chauffeurs reed er te snel.

Wegen en verkeer

Schepen Frans Joos neemt ontslag na stemming over fusie

Meteen nadat de gemeenteraad van Sint-Amands de principiële beslissing tot een fusie met Puurs had genomen, zei schepen Frans Joos dat hij ontslag zou nemen als gemeenteraadslid en als schepen. Hij verliet meteen het gemeentehuis.

Nieuws
Download