Kijk af en toe eens om je heen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Bekende elektrozaak Van Uffelen dient na 62 jaar boeken in: “Onlineverkoop en slecht imago van kleinhandel spelen ons parten”

Elektro Van Uffelen zal na de jaarlijkse zomersluiting niet meer heropenen. Zaakvoerder Paul Van Uffelen heeft na 62 jaar zelf de stekker uit de bekende familiezaak getrokken en de boeken ingediend. Het is de zoveelste kleine elektrozaak in de regio die de deuren moet sluiten.

Nieuws

Brandweer kan voorkomen dat oude Corvette helemaal uitbrandt

Een oude Chevrolet Corvette is maandagochtend ternauwernood van de sloop gered. De oldtimer uit 1962 vatte vuur in de Plataandreef in Schoten, maar de brandweer was snel ter plekke en kon de schade beperken.

Politie en veiligheid

Ton cocaïne in beslag genomen daags voor schietpartij in Schoten

Op de containerterminal van DP World in de Antwerpse haven zijn woensdag twee verdachten gearresteerd toen ze een container kwamen ophalen, waarin ruim één ton cocaïne werd aangetroffen. Een dag later werd een werknemer van DP World neergeschoten in Schoten.

Nieuws

De Antwerpse drugsoorlog escaleert. “Vijf kogels in zijn benen? Louter een waarschuwing”

Hij was gisterochtend in Schoten zijn hond aan het uitlaten, havenplanner Marsin Y. (29). Tot plots twee schutters vijf ­kogels losten in zijn benen. Een buurvrouw moest hem zwaargewond naar binnen sleuren. Speurders twijfelen niet dat ook deze schietpartij kadert in de drugsoorlog die het Antwerpse al een jaar teistert. “De daders moeten in Nederland gezocht ­worden.”

Nieuws

Man beschoten tijdens ochtendwandeling met hond

Er is een grote politieactie aan de gang in het Antwerpse Schoten. Een man werd er donderdagvoormiddag beschoten tijdens een ochtendwandeling met zijn hond. Het parket gaat uit van meerdere schutters.

Vrije tijd en hobby

Kussens vervangen omstreden bloembakken

In de Voorkempenlaan heeft de gemeente de zes snelheidsremmende bloembakken vervangen door evenveel zogenaamde verkeerskussens. De wijk-vereniging en bewoners reageren voorzichtig positief op het proefproject.

Nieuws

Klant haalt uit naar masseuse en haar echtgenoot na erotische massage

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Milton B. (33) uit Herentals veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur voor een handgemeen na een erotische massage. De echtgenoot van de masseuse liep daarbij een gebroken ruggenwervel op.

Nieuws

Samana-voorzitter Ludo Geysen onverwacht overleden

Ludo Geysen is op ­70-jarige leeftijd onverwacht overleden.

Nieuws

Dit is het groenste kamp van Vlaanderen: “Wij nemen onze eigen zonnepanelen mee”

Chirogroep Terdonck uit Schoten kampeert sinds begin deze week in Beernem en bracht daarvoor hun eigen elektriciteit mee aan de hand van tien mobiele zonnepanelen. “Hiermee willen we de kinderen een belangrijk signaal geven”, klinkt het.

Nieuws

Jobstudente brengt 8.300 bomen in kaart

Marie Kerckhofs was de voorbije maand juli als jobstudente aan de slag voor de Schotense milieudienst met een bijzondere missie. De pas afgestuurde juriste had als taak met een gps-toestel zo veel mogelijk bomen op openbaar domein in kaart te brengen. “Deze gegevens steken we in ons systeem, waardoor we een gedetailleerd plan krijgen met info per boom als soort en ouderdom”, legt milieuambtenaar Dirk Vercammen uit. “Maar liefst een derde van de gemeentelijke uitstoot van broeikasgassen wordt opgevangen door de laanbomen. Die gezond houden is dus van grote waarde.”

Nieuws
Download