Jouw stad of gemeente heeft géén inzage in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gerd Adriaensen stopt met politiek: “Fier op de vele fietspaden”

Je zou het hem niet aangeven, maar op 30 december wordt Gerd Adriaensen 60 jaar. De advocaat heeft er 29 jaar opzitten als CD&V-gemeenteraadslid in Schoten, waarvan 23 jaar als schepen. Maar het staat nu vast dat 2018 zijn laatste jaar wordt in de politiek.

Politie en veiligheid

Zus van Jan Van Looveren overlijdt na strijd tegen kanker

Het Vita et Pax-college in Schoten rouwt om het overlijden van Marleen Van Looveren (50), leerkracht plastische opvoeding.

Nieuws

Opnieuw overval op dagbladhandel Deuzeld

Dagbladhandel Deuzeld werd gisteren opnieuw overvallen. Nog geen twee weken geleden deed iemand een poging tot een overval en in mei kreeg uitbater Luc Van Romaey messteken tijdens een overval met twee verdachten. “Gelukkig zijn er camerabeelden waarop de dader duidelijk zichtbaar is”, zegt Luc.

Politie en veiligheid

Hospitality Awards beloont kleinhandelaars

De Hospitality Awards, die zopas werden uitgereikt, belonen kleinhandelaars voor hun inzet op het vlak van klantvriendelijkheid. In de regio Voor- en Noorderkempen vielen tal van handelaars in de prijzen.

Nieuws

Inge (44) werd met haar fiets van de weg gemaaid en toch is niet de autobestuurder, maar zij verantwoordelijk voor het ongeval

Begin mei 2015 werden twee personen van de weg gemaaid door een BMW toen ze even voorbij de Ludenstraat in Deurne wilden oversteken. De slachtoffers werden meters weggeslingerd en de vrouw, de 44-jarige Inge Slijtsma, belandde even in een coma. Toch gaat de bestuurder volgens de politierechter vrijuit en zijn de fietsers zelfs verantwoordelijk voor het ongeval wegens onvoldoende bewijzen dat de bestuurder te snel reed.

Politie en veiligheid

Taart voor 4.000ste Facebookvolger

Whitney Duyts zal het zich niet beklagen dat ze de ‘vind ik leuk-knop’ van de Facebookpagina van de gemeente Schoten aanklikte. Schepen van Communicatie Iefke Hendrickx (N-VA) nodigde haar prompt uit om taart te komen eten in het gemeentehuis.

Nieuws

Ongunstig advies voor woonproject

De gecoro beoordeelt het woonproject ‘Wonen aan de Vaart’ ongunstig. Donderdag bespreekt de gemeenteraad die grootste geplande woonuitbreiding in Schoten van het laatste decennium.

Nieuws

Nieuwe Kringwinkel in Schoten opent de deuren

Het is vandaag zaterdag Dag van de Kringwinkel. In Schoten wordt de nieuwe Kringwinkel geopend. Hij is drie keer zo groot als de vorige en ingericht in een ‘urban design’-stijl.

Nieuws

Carrefour Schoten opnieuw open na stakingsactie

De grote Carrefour van Schoten is sinds vrijdagmiddag opnieuw open. Donderdagnamiddag legde het personeel het werk neer, maar nu is er een voorlopig akkoord.

Nieuws

Personeel blokkeert ingang Carrefour Schoten na omstreden ontslag collega

De grote Carrefour van Schoten is sinds 15.30 uur gesloten. Het personeel heeft het werk neergelegd en leden van de beide vakbonden BBTK en LBC blokkeren de ingangen. De winkel zou verder de hele dag gesloten blijven. Een eerste gesprek tussen een delegatie van het personeel en de directie leverde geen resultaat op.

Nieuws
Download