Download our app for Android of iPhone
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

School veroordeeld voor weigeren jongen (10) met Downsyndroom: “Plots wilde niemand nog lesgeven aan onze Maxim”

Een basisschool is veroordeeld omdat ze een jongen met down afwees. Hoewel Maxim (10) er al vijf jaar zat, vond de school plots geen leerkracht meer die hem nog kon begeleiden. Ze adviseerde de ouders om hem van school te laten veranderen. De veroordeling is een belangrijk precedent, vindt het gelijkekansencentrum Unia. “Het is het eerste vonnis dat zegt dat scholen leerlingen met een beperking niet zomaar kunnen weigeren.”

News

Overvallers mishandelen 72-jarige man en knevelen poetsvrouw in villa: Onbegrijpelijk. Dit is normaal zo’n rustige buurt”

Een 72-jarige man uit de Elfenbankdreef in Schoten is donderdag het slachtoffer geworden van een home invasion. Twee mannen kwamen zijn huis binnen en gebruikten geweld om hem te overmeesteren. Zijn poetsvrouw werd gekneveld. Het slachtoffer werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk of er ook iets gestolen werd.

Alert

“Grootvader was géén deserteur”

Alfons Heulens was een van de zowat vijftig Schotense miliciens die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. “Het is knap dat de gemeente Schoten uitgebreid stilstaat bij de slachtoffers van de wereldbrand, maar het is jammer dat ze op het bord over onze grootvader foutieve, kwetsende informatie verspreidt”, aldus Dirk, Ria, Ludo en Livina Heulens.

News

VIDEO. Bekende familiezaak stopt ermee na 97 jaar

Na 97 jaar wordt de doe-het-zelfzaak 'Home Shop' in Schoten overgegeven aan winkelketen 'Gamma'. Het was intussen al de vierde generatie op rij. Als zelfstandige is het niet altijd evident om op te boksen tegen grotere ketens, daarom nemen ze nu een nieuwe start. 

News

Paalstraat twee weken langer onderbroken: zware hinder verwacht

De Paalstraat, de belangrijke verkeersas in Schoten, zal twee weken langer dan voorzien ter hoogte van de Jozef Jennestraat onderbroken zijn. De werken zijn verlengd tot 24 november.

News

Met de buurt samen bladeren vegen? Het kan zo gezellig zijn

Wat moet je doen met de bladeren in je straat? Er wordt aangeraden om die tussen bomen, struiken en bloemen te leggen, waar ze worden omgezet tot voedsel voor de bomen, uitdroging en onkruid voorkomen, of een plek worden waar vogels en andere dieren eten vinden. In Schoten gaan ze een stap verder en sporen ze buurten aan om samen ‘blaren te scharen’.

News

Vier nieuwe gezichten in door N-VA gedomineerd schepencollege

Burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) stelde zijn nieuwe ploeg voor. Partijgenoten Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts en Open VLD’er Paul Valkeniers blijven schepen. Nieuw zijn N-VA’ers Charlotte Klima, Paul De Swaef, Walter Brat en Véronique d’Exelle. Het schepencollege telt straks dus drie vrouwen.

News

Drie vrouwen in nieuwe Schotense schepencollege

Burgemeester Maarten de Veuster (N-VA) stelde deze namiddag zijn nieuwe ploeg voor waarmee hij Schoten de komende zes jaar zal besturen. Partijgenoten Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts en de enige Open Vld’er Paul Valkeniers blijven. Nieuw zijn Charlotte Klima, Paul De Swaef, Walter Brat en Véronique d’Exelle.

News

Louise (20) wil de absolute wereldtop bereiken, en daarvoor heeft ze graag open wonden en vingerbreuken over

Louise Van den Bosch (20) werd in Peer nationaal kampioene in de combinatie afdaling en slalom in het alpineskiën. Een mooie aanvulling op haar erelijst. “Ik ben pas op mijn 15de in clubverband beginnen te skiën”, zegt de jongedame uit Schoten. “Er is dus zeker nog groeimarge. Deze herfst zit ik opnieuw in Oostenrijk om er me onder de vleugels van Balthasar Meissl verder te ontwikkelen.”

News

CD&V voor eerst in 36 jaar buitenspel gezet

N-VA gaat met Open VLD in zee om Schoten de volgende zes jaar te besturen. Stemmenkampioen Maarten De Veuster (N-VA) blijft uiteraard burgemeester, de liberaal Paul Valkeniers blijft schepen. CD&V vliegt na 36 jaar naar de oppositiebanken.

News
Download