Thuis in je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Waterbus mag niet snel varen op Albertkanaal

“We moedigen Schoten en Wijnegem aan om vervoer over het water uit te werken, maar een verlenging van het traject van de waterbus naar beide gemeenten is minder interessant”, klinkt het niet bemoedigend op het kabinet van schepen van Haven Marc Van Peel (CD&V), die momenteel in China verblijft.

Nieuws

Waldorph is het nieuwste geesteskind van bierbrouwer Ken Naessens en Bryggja Brewery

‘Waldorph’ is de nieuwste biercreatie van Bryggja Brewery en de Schotense Thuisbrouwerij De Vierkante Meter. Dit Belgisch degustatiebier met karakter is tijdens het braderijweekend te proeven in zaaltje Gelmelen.

Nieuws

Vosjes op de speelplaats

De Sint-Ludgardisschool heeft er een attractie bij: sinds kort loopt er geregeld een vossenfamilie over de speelplaats. Directeur Anouck Verstraeten en de leerlingen zijn niet bang. “Niet voederen of aanraken, maar genieten van deze uitzonderlijke taferelen”, adviseert zoogdierenspecialist Diemer Vercayie van Natuurpunt.

Vrije tijd en hobby

Elektriciens in spe renoveren Schotense scoutslokalen

De elektriciteit in de scoutslokalen van de 62e Master Van Bladel aan de Lindelei was dringend aan renovatie toe. In het kader van een leerproject nam het vijfde jaar elektrotechniek van het Sint Jozefinstituut Schoten deze uitagende karwei voor haar rekening.

Nieuws

Leerlingen Atheneum pimpen verminkte buurtkiosk

De gezellige zomeravonden van wijkvereniging Atheneum hoeven straks niet plaats te vinden rond een kiosk beklad met hakenkruizen en doodskoppen. Leerlingen van het GO! Atheneum namen de gehavende pleisterplek onder handen en maakten er een echt kunstwerk van.

Nieuws

Hello! Schoten blinkt weer online

Voorlopig werken ze nog deeltijds in Pizza Hut en Delhaize, maar Thomas Valgaerenen Ilyas Beckers hebben de ambitie om door te breken in de digitale wereld. De nieuwe website die ze maakten voor Hello! Schoten is alvast een mooi visitekaartje.

Nieuws

Made 4 you levert inspiratie voor een origineel geschenk

Made 4 you is de gloednieuwe geschenkenwinkel van Kirsty Balemans(25) en Kelly Copermans(30). Na twee jaar werken van thuis uit, willen de twee dames vanuit de Paalstraat Schoten veroveren.

Nieuws

Politie richt lens op oproerkraaiers: poging 2

De politie houdt de activiteiten in en rond de Zomertent, die later deze maand weer wordt opgetrokken achter het Kasteel van Schoten, nauwlettend in de gaten met een vaste veiligheidscamera.

Politie en veiligheid
Download