Wat denk je van een groepsaankoop?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Wijkvereniging Schotenhof in beroep tegen sloop ruïne

Wijkvereniging Schotenhof gaat in beroep tegen de door de gemeente verleende vergunning voor elf appartementen in Sint-Maria-ten-Boslei. De projectontwikkelaar en directie van de aangrenzende Sint-Ludgardisschool zijn teleurgesteld. In het project is in een parking voorzien om de mobiliteitsproblemen rond de schoolpoort op te lossen.

Nieuws

40 maanden cel voor inbraak in woning van advocaat

Het Antwerpse hof van beroep heeft Kristof D.R. (36) uit Schilde een zwaardere celstraf opgelegd voor een inbraak bij advocaat Jan De Man uit Schoten. In eerste aanleg had hij twaalf maanden cel gekregen, het hof maakte daar woensdag veertig maanden van.

Politie en veiligheid
Nieuws

Robbe (17) zocht een vakantiejob, maar dat draaide helemaal anders uit

Op zoek naar een vakantiejob, belandde Robbe Theunis (17) tot zijn eigen verbazing plots op de catwalk in Parijs als model voor Dries Van Noten. “Fantastisch, maar ik stap later waarschijnlijk toch mee in de verwarmingszaak van mijn pa”, vertelt Robbe.

Nieuws

“Kruispunt met Wezelsebaan moeten we deels openhouden”

Burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) heeft goede hoop dat hij het al jaren vastzittende dossier voor heraanleg van de Botermelkbaan kan deblokkeren.

Nieuws

Boom maakt lentefeest van Elin nu al geslaagd

Sommigen willen een fiets. Of een playstation. Maar Elin Bals (7) wilde voor haar lentefeest iets anders: een eik. Met de hulp van een gepensioneerde groenarbeider kwam die er ook in park Vordenstein. “Ik heb hem zelf mee mogen aanplanten”, zegt de ondernemende meid.

Nieuws

Schepen Block provoceert met nieuwjaarswens

Schepen Erik Block (CD&V) stuurde zopas alsnog een opvallende nieuwjaarswens rond. “Tikje provocerend ja. Ik wil de mensen doen nadenken over hoe het anders en beter kan”, zegt Block.

Nieuws

Forse strafvermindering voor Vlaamse Kipling-erfgename die haar tweelingdochters probeerde te vermoorden

Mireille Gram, de 51-jarige Kipling-erfgename uit Schoten die haar tweelingdochters probeerde te vermoorden, krijgt vijf jaar cel, waarvan vier jaar effectief. Dat is een forse strafvermindering, want in eerste aanleg kreeg ze nog veertien jaar cel. Volgens haar advocaat zou Gram donderdag de gevangenis mogen verlaten.

Nieuws

Auto vat vuur bij Bandencentrale Donckers

Bij Bandencentrale Donckers op de Brechtsebaan in Schoten ontstond woensdag een autobrand. Het motorcompartiment van één van de depannagewagens van Donckers vatte vuur.

Nieuws

Twee poezen overleven brand niet in Schoten

Toen de bewoner van een huis in de Kuipersakkerstraat 47 gisternamiddag thuiskwam van het werk, hing zijn huis vol rook. De buurvrouw had de brandweer verwittigd en die was snel ter plaatse.

Politie en veiligheid
Nieuws

Open Vld Schoten versterkt naar stembusslag

Paul Valkeniers, lijsttrekker voor Open Vld, presenteerde op de nieuwjaarsreceptie van zijn partijafdeling in Schoten heel wat nieuwe kandidaten. Zo zal onder meer Peggy Van Looveren, een psychotherapeute met eigen praktijk in de wijk Deuzeld, mee op de lijst staan in oktober.

Nieuws
Download