Neighbours get to know each other, share things and start initiatives
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Inclusieve speeltuin met speciale toestellen geopend

Schoten is weer een beetje toegankelijker. Nu is ook een van de gemeentelijke speeltuinen uitgerust met toestellen waarop ook kinderen met een beperking zich kunnen amuseren. “Straks kunnen de kinderen ook nog ons dierenparkje in”, kondigt schepen van Gelijke Kansen Iefke Hendrickx (N-VA) aan.

Leisure and hobby

Wim Opbrouck had het deze zomer erg naar zijn zin op kasteeldomein Villers

Ook de opnames voor de tweede jaargang van het programma Bake Off vonden plaats in het kasteeldomein Villers, één van Schotens minst bekende groene parels. “Eigenaar Paul Smits was de gastvrijheid zelve. Ik kreeg in zijn prachtig eclectisch kasteel een heuse suite ter beschikking tijdens de opnames. Ik had een zalige tijd in Schoten”, kijkt presentator en producer Wim Opbrouck terug op zijn zomer 2018.

Leisure and hobby

Gehuwd met vlag en wimpel

Wielertoeristen die zaterdagochtend over het jaagpad naast het Albertkanaal reden, moesten bij de grens Schoten/Wijnegem goed uitkijken. Thierry Verbraeken ging er ‘zijn’ Tiffany Verstraeten oppikken aan hun schip de MS Invictus om wat later samen in het huwelijksbootje te stappen. Collega-schippers waren massaal op post en hadden hun vaartuigen voor de gelegenheid feestelijk bevlagd.

News

De Kaaspoort zwaait opnieuw open na verhuizing

Zaterdag om acht uur opent De Kaaspoort voor het eerst haar deuren op de nieuwe vaste stek in de Paalstraat. De zaak verhuisde vanuit Merksem en is zeven dagen op zeven open.

News

Vrouw (68) komt om het leven bij frontale botsing

Op de Horstebaan in Schoten zijn vrijdag twee auto’s frontaal tegen elkaar gereden. De bestuurster van een van de auto’s, een 68-jarige vrouw uit Schoten, overleefde de klap niet.

Traffic

Haarden van blauwalgen ontdekt in Antwerpse kanalen

Uit metingen door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) blijkt dat er in drie kanalen die de provincie Antwerpen doorkruisen, blauwalgen zijn aangetroffen. Er worden maatregelen getroffen.

News

“‘Kusje en weg’ klinkt mooier dan ‘kiss and go’”

Bart Fierens, voorzitter van het Schotense 11 juli-komitee, stelt voor om een lokale commissie voor taaltoezicht van het Nederlandse gebruik op te richten. Hij doet dit opmerkelijke voorstel in nasleep van de Vlaamse feestdag. “Schoten moet het goede voorbeeld durven te geven. Liever ‘kusje en weg’ dan ‘kiss and go’”, aldus Fierens.

News

Brandweermannen onthaald als helden nadat ze katje en schildpadden redden uit brand: “We moesten een baby-masker gebruiken om ze te redden”

Dat de brandweer niet enkel branden blust, weet nu ook een gezin in Schoten. Toen hun woning vuur vatte, kwamen brandweermannen ter plaatste. Ze blusten het vuur én redden hun huisdieren.

Alert

Brandweer redt katje en schildpad uit woningbrand

De brandweer is dinsdagochtend uitgerukt voor een brand in de Salvialei in Schoten. Daar woedde een korte brand in een rijhuis. De brand, die wel hevige rookontwikkeling veroorzaakte, was snel onder controle. Bij het nablussen van de woning trof de brandweer een katje en een schildpad aan in de woning. De bewoner is waarschijnlijk op reis.

Alert

Brandweer redt katje en schildpad uit woningbrand in Schoten

De brandweer rukte dinsdagmorgen uit voor een brand in de Salvialei in Schoten. Daar woedde een korte brand in een rijhuis. De brand, die wel voor hevige rookontwikkeling zorgde, was snel onder controle. Bij het nablussen van de woning trof de brandweer een katje en een schildpad aan in de woning. De bewoner is waarschijnlijk op reis.

Alert
Download