No ads in your feed, and it will always stay that way!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

GruunRant krijgt 250.000 euro van Schauvliege

Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) leverde een mooi kerstgeschenk af bij GruunRant. De burgerbeweging krijgt liefst 250.000 euro om het project GruunRant Onthardt in de praktijk te brengen. “We selecteerden 125 strategische plekken in de stadsrand en gaan die nu ontharden – letterlijk of door de bestemming ervan te wijzigen”, zegt GruunRant-woordvoerder Pol Lermytte.

News

47 rode rozen voor afscheidnemend oersocialist. “Ik heb in al die jaren maar één vergadering gemist”

Monique Van Den Bogaert mag vandaag 71 kaarsjes uitblazen. Het wordt een verjaardag met gemengde gevoelens, want donderdag moest de oud-schepen na 47 jaar afscheid nemen van ‘haar’ gemeenteraad. “Maar ik zal de vergaderingen blijven volgen vanuit de publieke tribune.”

News

Nog twee boegbeelden uitgewuifd

News

Mini-kerstmarkt in Paalstraat

De Schotense handelaars pakken dit weekend uit met een mini-kerstmarkt in de Paalstraat die hét koopweekend van het jaar nog wat gezelliger zal maken.

News

“Vrije schoolkeuze blijft vooropstaan”

De inschrijvingen in alle elf Schotense basisscholen verloopt voortaan verplicht via een centraal aanmeldsysteem. Dat zal een einde maken aan de kampeertoestanden voor de schoolpoort. “Maar de vrije schoolkeuze blijft overeind als belangrijkste criterium bij de inschrijving”, verzekert toekomstig schepen van Onderwijs Iefke Hendrickx (N-VA).

News

Politie geeft boetes aan fietsers zonder licht

De lokale politie ziet dezer dagen extra toe op fietsverlichting.

Alert

Na 40 jaar procederen krijgt gemeente Bonte Hannek

De gemeente wordt officieel eigenaar van de Bonte Hannek. Eigenlijk had de familie Van Havre het bosgebied van bijna 40 hectare 40 jaar geleden al moeten overdragen, maar er waren lange procedures en vonnissen van de rechtbank voor nodig.

News

‘Sjef den Hollander’ overleden

News

KERSTMARKT KLAAR VOOR 5.000 BEZOEKERS “Onze ster fonkelt steeds feller”

De Deuzeldlaan en ruime omgeving van de Heilig Hart-kerk vormen zaterdag het decor voor de kerstmarkt van De Kerstgezellen. Ze verwachten meer dan vijfduizend bezoekers. “Onze ster fonkelt steeds feller. Alle standplaatsen waren al maanden op voorhand ingenomen.”

News

Kinderverzorgster van Kiddy Watch-crèches krijgt twee jaar cel met uitstel voor kindermishandeling

De Antwerpse strafrechter heeft woensdag een celstraf van twee jaar met uitstel uitgesproken voor een 23-jarige voormalige kinderverzorgster van de inmiddels opgedoekte Kiddy Watch-crèches in Antwerpen en Schoten, na feiten van kindermishandeling.

News
Download