Hoplr is een privé initiatief dat vertrekt vanuit de buurtbewoners
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Sociaal wonen zit in de lift, ook in stadsrand

De Ideale Woning vierde samen met de pas gearriveerde bewoners de ingebruikname van haar zesduizendste sociale huurwoning. Die ligt niet toevallig in de stadsrand, aan het Gasketelplein in Schoten. “De randgemeenten hebben een stevige inhaalbeweging ingezet. Het aantal sociale huurwoningen nam er de voorbije acht jaar met een derde toe”, zegt voorzitter Dirk de Kort.

Nieuws

Garage Postiaux wordt woonerf met weinig verkeer

Waar al sinds 1974 aan Volvo’s gesleuteld wordt door de familie Postiaux, start volgend jaar de aanleg van een nieuw woonerf. In de bocht van de Heikantstraat in Schoten, met zicht op de vaart, zal plaats zijn voor 41 appartementen, verspreid over drie gebouwen.

Nieuws

Zware hinder verwacht in Kopstraat

Een van de drukste wegen van de gemeente, de Kopstraat, heeft vanaf 22 mei ruim zes weken lang nog maar één rijstrook over. De gemeente raad aan de weg te vermijden en de E19 te gebruiken.

Wegen en verkeer

Korfballers mogen kunstgras delen met lokale voetbalclubs

De eerste kunstgrasvelden in Schoten worden vanaf begin juni aangelegd in sportpark De Zeurt. Zowel de snel groeiende en ambitieuze korfbalclub ASKC als de lokale voetbalclubs zullen er gebruik van maken.

Nieuws

Hulpverlener randde tieners aan tijdens EHBO-oefeningen: 30 maanden cel

Een 47-jarige man uit Antwerpen is vrijdag veroordeeld tot dertig maanden voorwaardelijk, omdat hij drie tienerjongens had aangerand. De beklaagde was de hulpverlener bij hun voetbalploeg in Schoten. Hij had de slachtoffers gevraagd of hij zijn EHBO-technieken op hen mocht oefenen, maar gebruikte dat als excuus om hen te kunnen aanraken.

Nieuws

“De muziek klinkt niet zo hoempapa als ik dacht”

Sinte-Cecilia mag dan 163 jaar oud zijn, de harmonie is jong van geest. Dat blijkt uit de film waarmee maker Emanuel Maes mooi aantoont hoe veelzijdig en plezant de muziekvereniging wel is. De onderliggende boodschap: kom erbij, want samen musiceren is gewoon leuker.

Nieuws

Vermiste jongen uit Schoten (25) is teruggevonden

D. C., een verstandelijk beperkte jongeman uit Schoten die sinds donderdagochtend vermist was, is terecht. Hij werd laatst gezien bij de bakker, waar hij vertelde dat hij naar zee ging en dat het van zijn moeder mocht . Het bericht van zijn verdwijning werd de hele dag druk gedeeld. “Het maakt u kapot, niet weten waar je zoon is”, zegt zijn moeder Miranda.

Nieuws

Na 65 jaar trekt De Kaaspoort weg uit Merksem naar buurgemeente Schoten

Na bijna 65 jaar ruilt De Kaaspoort Merksem in voor Schoten. Een van de oudste winkels van Merksem verlaat deze zomer zijn bekende hoekje achter het districtshuis om in de buurgemeente een grotere winkel te openen in het pand van de failliete Kaashoeve. “In de Paalstraat passeert in één uur meer volk dan hier op een hele dag”, zegt zaakvoerder Daniël Thirion.

Nieuws

Vrijwilligers maken park kindvriendelijk

De oranjerietuin van park Vordenstein heeft er een attractie bij: kinderen kunnen er voortaan hun gangen gaan in een groene tunnel, gemaakt van levende gevlochten wilgentenen. “Knap werk van ons vrijwilligersteam”, zegt begeleider Dirk Van Himbeeck van het Agentschap Natuur & Bos.

Vrije tijd en hobby

Nutskastjes tonen kunst

Vijftien Schotense nutskasten voor elektriciteit vallen nu extra op in het straatbeeld: ze tonen oude foto’s van bepaalde buurten of dienen als permanente tentoonstellingsruimte voor werk van lokale kunstenaars.

Vroeger en nu
Download