Hoplr bouwt voortdurend aan nieuwe functionaliteiten voor je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nieuwe Kringwinkel in Schoten opent de deuren

Het is vandaag zaterdag Dag van de Kringwinkel. In Schoten wordt de nieuwe Kringwinkel geopend. Hij is drie keer zo groot als de vorige en ingericht in een ‘urban design’-stijl.

Nieuws

Carrefour Schoten opnieuw open na stakingsactie

De grote Carrefour van Schoten is sinds vrijdagmiddag opnieuw open. Donderdagnamiddag legde het personeel het werk neer, maar nu is er een voorlopig akkoord.

Nieuws

Personeel blokkeert ingang Carrefour Schoten na omstreden ontslag collega

De grote Carrefour van Schoten is sinds 15.30 uur gesloten. Het personeel heeft het werk neergelegd en leden van de beide vakbonden BBTK en LBC blokkeren de ingangen. De winkel zou verder de hele dag gesloten blijven. Een eerste gesprek tussen een delegatie van het personeel en de directie leverde geen resultaat op.

Nieuws

Snuffelen tussen rolstoelen en suikerspinmachines

Afgelopen zomer ging de bekende elektrozaak Van Uffelen na 62 jaar failliet. Curator Cathérine Lannoy organiseert een veiling voor de honderden toestellen en apparaten die niet meer verkocht zijn geraakt. Gisteren kwamen geïnteresseerde kopers al eens een kijkje nemen.

Nieuws

Bankkantoor ontruimd na gaslek

Op de Markt in Schoten is dinsdagavond een bankkantoor ontruimd na een gaslek. De gasmaatschappij is ter plaatse om metingen uit te voeren.

Nieuws

“Peerdsbosbrug is roestig schandaal”

Foto’s van een brugreling over de E19 in Merksem die met ducttape aaneen is gezet, komt Marc Geeraerts bekend voor. “De brug van de Peerdsbosbaan in Schoten is in even lamentabele staat”, zegt hij.

Nieuws

Gigantisch brugdek van toekomstige ‘Brug van den Azijn’ uit het kanaal gehaald

Op het Albertkanaal tussen Deurne en Merksem is dit weekend een opvallende operatie aan de gang. Zaterdag werd het brugdek van de toekomstige nieuwe ‘brug van den Azijn’ via het water aangevaren. Zondagochtend werd het gigantische gevaarte van het ponton naar de kade gehaald.

Nieuws

Moeder die tweeling wilde vermoorden gaat in beroep tegen 14 jaar cel

Mireille G. (51) uit Schoten heeft beroep aangetekend tegen haar veroordeling tot veertien jaar cel voor de moordpoging op haar 14-jarige tweelingdochters.

Nieuws

Open VLD ziet windmolens niet zitten

Open VLD ziet de bouw van drie windturbines langs het Albertkanaal niet meer zitten. Uitbater Ecopower, dat eerder van de coalitie van N-VA, CD&V en Open VLD een principieel akkoord kreeg, wil eind dit jaar een bouwaanvraag indienen.

Nieuws

Wouter Rombouts (N-VA) droomt van parking onder Gelmelenpark

Schepen Wouter Rombouts (N-VA) droomt van een parking onder het Gelmelenpark. “Meer zelfs, ik geloof hier echt in. Nog dit jaar moeten we een politieke meerderheid kunnen vinden”, aldus de schepen van Openbare Werken (N-VA). De reacties lopen echter uiteen.

Wegen en verkeer
Download