Hoog tijd voor nieuwe spreuken van de dag!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Civiele Bescherming moet oliespoor komen reinigen

De Waterstraat en de Riemstraat in Schilde waren donderdagmiddag een tijdlang afgesloten door een oliespoor. De brandweer en de Civiele Bescherming kwamen ter plaatse om de rijbaan weer vrij te maken.

Wegen en verkeer

Brasschatenaar veroordeeld tot twee jaar cel

Joel D. (27) is door de rechtbank bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en 200 euro boete. De beklaagde moet ook een schadevergoeding van meer dan 12.000 euro betalen aan de slachtoffers.

Nieuws

De Vogelenzang mag parking niet uitbreiden

Het schepencollege weigert een stedenbouwkundige vergunning voor de aanleg van een grote parking naast De Vogelenzang. Ook de regularisatie van de historische bouwovertredingen gaat voorlopig niet door. De eigenaars hadden een oude buurtweg over het hoofd gezien.

Vrije tijd en hobby

Eénmeisjeszaak valt onmiddellijk in de smaak

Daphné Roelants (19) heeft haar droom waargemaakt. Nog geen twee maanden nadat ze de Plezante Premie van Qmusic won, reed ze gisteren voor het eerst uit met haar mooie ijsjesfiets.

Nieuws

Hondenvrienden waarschuwen voor man die honden tracht te lokken in zijn wagen

Een man zou geprobeerd hebben honden tot bij zich te lokken. De feiten deden zich maandag voor in De Dreef van Zonnebos in ’s-Gravenwezel.

Nieuws

Inbreker (64) bedreigt bewoonster met schroevendraaier

De lokale politie Voorkempen kon woensdag een inbreker in Schilde vatten. De man, een 64-jarige Chileen, werd op heterdaad betrapt door een bewoonster en bedreigde haar met een schroevendraaier.

Politie en veiligheid

CD&V-nestor Karel De Meutter (88) overleden

Zaterdag is op 88-jarige leeftijd Karel De Meutter overleden. Hij was decennialang het boegbeeld van de CVP, later CD&V en zetelde liefst 40 jaar onafgebroken in de gemeenteraad.

Nieuws

VIDEO. Succesvol project woonbegeleiding wordt uitgebreid

Zoersel, Malle, Schilde, Wijnegem, Wommelgem en Zandhoven ondertekenden maandag een samenwerkingsovereenkomst rond woonbegeleiding. Twee jaar geleden startte de gemeente Zoersel als eerste met het project. Mensen die kwetsbaarder zijn, en bijvoorbeeld psychische problemen hebben, worden begeleid bij hun zoektocht naar een woning en eens ze een woning gevonden hebben worden ze ook opgevolgd. Het initiatief bleek zo'n succes dat nu ook 6 buurgemeenten ermee van start gaan.

Nieuws

Ago's startplaats van exclusieve Runball Rally Antwerpen - Ibiza

De Runball Rally Antwerpen - Ibiza startte zaterdag in Schilde. Restaurant Ago’s, waar de groene vlag naar beneden ging, bevestigt hiermee haar groeiende status bij de rijken van ons land.

Nieuws

Maatregelen aan werf Turnhoutsebaan: “We leven mee met onze handelaars”

De handelaars van de Turnhoutsebaan zijn wel degelijk bereikbaar, ook die voorbij de Schoolstraat. Daar kun je niet meer naast kijken. De gemeente zette na enkele noodkreten van de middenstand nu vier grote borden en wil ook de omleiding graag aanpassen.

Nieuws
Download