Secondje, even iets halen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Man verliest controle over bromfiets en komt in de gracht terecht

Op het kruispunt van de Liersebaan en de Turnhoutsebaan in Schilde werden vanmiddag de brandweer en de lokale politie ingeschakeld voor een interventie. Een 78-jarige man was de controle over zijn bromfiets verloren, en in de gracht beland.

Melding

Voetgangster (67) zwaargewond bij aanrijding, 19-jarige bestuurder blaast positief

Op de Turnhoutsebaan in Schilde is zaterdag rond 9 uur een voetgangster van 67 levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding door een auto. Dat is vernomen bij het Antwerpse parket. De vrouw werd naar het UZA overgebracht. Zaterdagavond was de toestand van de vrouw nog kritiek.

Nieuws

Familie Pieters hoopt op 20.000 toeschouwers voor Belgian Knockout

De onlangs vernieuwde banen van Golfclub Rinkven worden vanaf vandaag vrijgehouden voor de allerbeste Europese spelers. “Maar we sluiten de club zeker niet hermetisch af. We verwachten de komende vier dagen 20.000 bezoekers”, zegt Lieselotte Pieters, organisator en zus van Belgisch topspeler Thomas Pieters.

Nieuws

Ex van sterrenchef Wout Bru sluit brasserie in Schilde en verhuist naar Frankrijk: “Ik miste mijn kinderen enorm: dat gaf de doorslag om hier te stoppen”

In brasserie Bru by Suzy werd maandag het laatste avondmaal geserveerd. De horecazaak sluit na drie jaar. Dinsdag al vloog Suzy Jacques, ex-vrouw van voormalig sterrenchef Wout Bru, naar Zuid-Frankrijk.

Nieuws

Na 18 jaar weer een toptornooi in ons land: topgolfers verzamelen vier dagen in ‘s-Gravenwezel

Achttien jaar na de Belgium Open heeft ons land met de Belgian Knockout opnieuw een toptoernooi op de European Tour, het hoogste niveau in Europa. Van donderdag tot zondag geven diverse topgolfers elkaar partij op de Rinkven golfbaan in ‘s Gravenwezel.

Nieuws

Inbrekers vaker weg met e-bikes en koersfietsen

Er is vorig jaar niet meer ingebroken in politiezone Voorkempen dan in 2016. Volgens korpschef Geert Smet komt dat onder meer door de uitbreiding van het ANPR-netwerk en de buurtinformatienetwerken.

Melding

Zomerbar Valadzo al meteen nieuwe hotspot

Hoe maakt u van een troosteloos terrein in enkele weken een hippe zomerbar? Kristof De Groote van de Summerclub en Adam Smith van Valadzo speelden het klaar. Kristof De Groote organiseert samen met kameraden al enkele jaren met succes Winterdorp Schilde, rond de ijsbaan in ’t Parkske. “Vorig jaar probeerden we ook een zomereditie op de parking van speelgoedwinkel Fun. Het was oké, maar om meerdere redenen zat er geen vervolg in.”

Nieuws

Nieuwe eigenaar De Zevenster mikt op gezinnen met kinderen: “Dit is slechts het begin”

De grootste zandbak van Schilde en ruime omgeving ligt sinds kort op de grens met Wijnegem, naast De Zevenster. De nieuwe eigenaar Marc Heyse wil de horecazaak een flinke upgrade geven en gezinsvriendelijker maken.

Nieuws

Wereldkampioen Frédéric Caudron wint eerste wereldbekermanche: “Nu wil ik ook graag in juni in Blankenberge winnen”

Frédéric Caudron heeft met overmacht de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in het Turkse Antalya gewonnen. De 50-jarige drievoudige wereldkampioen nam in de finale met 40-23 de maat van thuisspeler Murat Naci Coklu.

Nieuws

“Nu wil ik ook graag in Blankenberge winnen”

Frédéric Caudron heeft met overmacht de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in het Turkse Antalya gewonnen. De 50-jarige drievoudige wereldkampioen nam in de finale met 40-23 de maat van thuisspeler Murat Naci Coklu.

Nieuws
Download