An Englishman, an Irishman and a Scotsman walk into a bar...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

GruunRant krijgt 250.000 euro van Schauvliege

Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) leverde een mooi kerstgeschenk af bij GruunRant. De burgerbeweging krijgt liefst 250.000 euro om het project GruunRant Onthardt in de praktijk te brengen. “We selecteerden 125 strategische plekken in de stadsrand en gaan die nu ontharden – letterlijk of door de bestemming ervan te wijzigen”, zegt GruunRant-woordvoerder Pol Lermytte.

News

Kerkelei nog zeker tot eind maart afgesloten

News

VIDEO. Alweer een 'moordstrookje' minder in Vlaanderen

Moordstrookje, dat is het Woord van het Jaar 2018. Een moordstrookje is een fietspad dat vlak naast de weg ligt en daardoor erg gevaarlijk is. Vlaanderen ligt overvol met zo'n moordstrookjes. In Schilde bijvoorbeeld werd er dertig jaar lang gepalaverd over zo'n stuk levensgevaarlijk fietspad. 

News

Hoogste kerstbomenstaan bij De Vogelenzang

De grootste en meest natuurlijke ‘kerstbomen’ van de regio staan voor restaurant De Vogelenzang. Er hangen liefst 21.000 ledlichtjes in.

News

Koperdieven viseren nu ook woningen: “Plots waren mijn regenpijpen weg”

Geert Van Hecke moest zich even in de ogen wrijven toen hij arriveerde aan zijn huis in de Schans­laan in Schilde. Ze waren echt weg, de koperen regenpijpen die de dag ervoor nog netjes aan zijn gevel hingen. “Koperdieven viseren dus niet alleen spoorkabels of heel lange afvoerbuizen aan kerken”, aldus de gedupeerde Schildenaar.

News

Werf 44 in februari weer volledig in gebruik na waterschade

Nog deze maand gaat de grote schoonmaak van het kapotte ventilatiesysteem van Werf 44 eindelijk van start. De gemeente maakt zich sterk dat de grote zaal van het gemeenschapscentrum vanaf 1 februari opnieuw in gebruik zal zijn.

News

Brandweer redt Snoeppiet die gekneld zat in schoorsteen

De Snoeppiet kwam gisterenochtend klem te zitten in de schoorsteen van de Sint-Ludgardisschool. Tot grote opluchting van de volslanke Sinthulp zelf, zijn collega-Pieten en alle 600 leerlingen kon de brandweer van Schilde hem uit zijn netelige positie bevrijden.

Alert

Illegale taxichauffeur vrijgesproken voor onopzettelijke doding Didier (25): jongeman uit taxi gezet en verdronken

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de bestuurder van een illegale taxi woensdag vrijgesproken voor de onopzettelijke doding van Didier Bartholomeus (25) uit Schilde. De chauffeur had hem twee jaar geleden in de Glasstraat in Merksem uit zijn wagen gezet, waarna de dronken twintiger wat verderop in een dok was gesukkeld en verdronk. De rechtbank vond het niet bewezen dat de bestuurder verantwoordelijk is voor zijn dood.

News

Politiezone Voorkempen zet vrijwilligers in voor diefstalpreventie

Bij de lokale politiezone Voorkempen gaan vandaag twaalf vrijwilligers van start als preventieadviseur. Ze zullen geïnteresseerde burgers tips geven over hoe ze hun woning beter kunnen beveiligen. “Preventie is het beste wapen tegen inbraken”, klinkt het bij de politiezone.

Alert

VIDEO. Het Schildestrand heeft zijn eigen wijn

Het Schildestrand heeft zijn eigen wijn. Het Schildestrand is het minidorp van voormalige weekendhuisjes in Schilde. Een bewoner heeft er aan zijn terras enkele ranken geplant. En die hebben voor verbazingwekkend goede druiven gezorgd. En die hebben dan weer een paar flessen wijn opgeleverd. Echte Schildestrand-wijn dus.

News
Download