Hou het gesprek constructief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Te koop: villagrond met mooi kapelletje

Op de Gillès de Pélichylei in ‘s-Gravenwezel staat een bouwgrond te koop waarop vrij centraal een kapel staat. De vrees bestaat dat de kapel gesloopt gaat worden, al streeft iedereen naar behoud.

Nieuws

“Onze meisjes douchen zich vaak onder ijskoud water”

Twee jaar geleden leek de langverwachte bouw van de gemeentelijke sporthal dichtbij te zijn. Maar intussen wachten volleyballers, basketballers, turnsters en voetballers nog altijd. “Waar blijft ze? We horenal zolang niks meer”, wordt Werner Michielsen, voorzitter van Volleybalclub Schilde (VOS), stilaan wanhopig.

Nieuws

Taxichauffeur naar correctionele rechtbank voor weggooien portefeuille van verdronken Didier (25)

De raadkamer in Antwerpen heeft Saddam E.A. (25) uit Merksem naar de correctionele rechtbank verwezen voor de ‘bedrieglijke verberging’ van de portefeuille van de verdronken Didier Bartholomeus (25) uit Schilde. Voor de onopzettelijke doding van de twintiger werd hij buiten vervolging gesteld.

Politie en veiligheid

Broertjes Bouas winnen goud op BK in Peer

De broertjes Ioannis (12) en Christos Bouas (11) uit Schilde hebben zich het voorbije weekend in Peer allebei naar een gouden medaille geslalomd. Ook soulmate Naya Van Puyvelde (12) uit Wijnegem presteerde knap met een zilveren medaille als resultaat.

Nieuws

De Vogelenzang zet plannen gecontesteerde parking door

De Vogelenzang zet door met haar plannen voor de aanleg van een ruime parking in de weiden van de Broekstraat. De plannen werden na een eerdere weigering licht bijgestuurd.

Vrije tijd en hobby

Leergierige 55-plussers komen weer aan hun trekken binnenkort

Ook bij Okra Academie Voorkempen trekt het nieuw schooljaar zich op gang. Het bestuur hield zijn startvergadering in Huize Bruyneel in Zandhoven.

Nieuws

Miljoenenclaim dreigt voor gemeente

Er hangt de gemeente een schadeclaim van een paar miljoen euro boven het hoofd. Dat is een gevolg van een arrest van het hof van beroep over De Zetten. Nazaten van baron van Havre willen dit bos van dertig hectare in ’s-Gravenwezel al 35 jaar verkavelen en de gemeente heeft hier, volgens de rechter, onvoldoende aan meegewerkt om dit te realiseren.

Nieuws

Twintigers komen in beroep weg met minder zware celstraffen voor reeks overvallen

Het Antwerpse hof van beroep heeft zeven twintigers veroordeeld, die in wisselende samenstelling veertien gewapende overvallen hadden gepleegd. De bende viseerde vooral supermarkten en winkels. In eerste aanleg hadden ze celstraffen van acht tot dertien jaar gekregen. Het hof sprak de beklaagden voor een aantal feiten vrij, waardoor er minder zware celstraffen werden opgelegd, namelijk van drie tot tien jaar.

Politie en veiligheid

Moeder verongelukte twintiger lanceert campagne over ‘verantwoord uitgaan’

“Onze enige zoon mag niet voor niets gestorven zijn.” Daarom lanceert Micheline Duysens haar Didioor-campagne over ‘verantwoord uitgaan’.

Nieuws

Bakker verkoopt minder door nieuwe verkeerssituatie

In een groot deel van de Kerkelei werd vorig jaar eenrichtingsverkeer ingevoerd. “Broodroof”, sakkert bakker Peter Peeters. Hij zag zijn omzet sterk teruglopen en wacht nog altijd op de evaluatie.

Nieuws
Download