The weather is nice!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Piepklein stuk ijzer blijkt deel van iets veel groters: leden werkgroep doen ongelooflijke ontdekking uit Eerste Wereldoorlog

Meer dan honderd jaar zat een gietijzeren koepel verstopt onder zand. Leden van de werkgroep vzw Schils hebben die nu opgegraven aan de schans van Schilde. “We zagen een klein stukje metaal uitsteken”, vertellen Chris Dillen en Rudy en Dennis Hertogs. Ze zijn opgetogen met de ontdekking van dit bijzonder stuk militair erfgoed.

News

Vrachtwagen boort zich in leeg café: “Als dit enkele dagen geleden gebeurd was, waren er zeker doden gevallen”

Café Briard is aan een ramp ontsnapt. Gisterenochtend reed een vrachtwagen in op het pand. “Café Briard kan om vijf uur ’s morgens nog aardig vol zitten. Gelukkig was dat niet het geval van zondag op maandag. Dat is mijn vaste sluitingsdag”, zegt David Heerwegh, uitbater van het populaire jongerencafé. “Hopelijk raakt het puin geruimd tegen onze traditionele Beach Party eind deze maand.”

News

Vrachtwagen knalt tegen gevel van bekend café: enorme schade

Een vrachtwagen is maandagochtend tegen de gevel van een café op de Turnhoutsebaan in Schilde gereden. Het gebouw raakte zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond.

News

Antwerps OCMW dient nieuwe bouwaanvraag in voor Picardiëbos

Het Picardiëbos is volgens de lokale milieugroepering Greenplease opnieuw bedreigd. Aanleiding voor de noodkreet is een nieuwe verkavelingsaanvraag van het OCMW van Antwerpen, eigenaar van de gemengde bos- en parkzone.

News

Emotioneel afscheid van kleine Vic (6): “Vaarwel nieuwsgierige potvis. Je zal altijd ons Very Important Child blijven”

Ruim vijfhonderd mensen, waaronder zijn klasgenootjes en scoutsvriendjes, onderbraken gisteren hun vakantie om afscheid te nemen van Vic Wanzeele (6). Het jongetje verdronk op reis in Portugal na een tragisch zwembadongeval. “Hoe kort je ook mocht leven, je zal altijd een Very Important Child en grote inspiratiebron blijven”, sprak onder meer zijn juf Sofie tijdens de afscheidsviering in de volgelopen Sint-Guibertuskerk in Schilde.

News

500 mensen nemen afscheid van kleine Vic: “Vaarwel, nieuwsgierige potvis”

Ruim vijfhonderd familieleden, klasgenootjes en scoutsvriendjes namen maandag afscheid van Vic Wanzeele (6). Het jongetje uit Halle-Zoersel verdronk na een tragisch zwembadongeval op reis in Portugal.

News

Carrousel met kwaliteits-muziek en dito hamburgers

Ze kunnen het wel van de daken schreeuwen. Zo trots zijn de jonge organisatoren van Carrousel op het feit dat ze Admiral Freebee hebben kunnen strikken. Maar door de onverwachte dood van Malik Jacobs, medewerker van het eerste uur, heeft deze editie ook een zwart randje.

News

Kleine Vic (6) krijgt kleurrijke uitvaartplechtigheid

De uitvaartplechtigheid voor Vic Wanzeele, de jongen uit Zoersel die vorige maand op tragische wijze om het leven kwam in Portugal, vindt maandag 6 augustus plaats in de Sint-Guibertuskerk in Schilde.

News

“Niets leukers dan dieren aaien en knuffelen”

Met zijn mobiele kinderboerderij Farm on Wheels trekt Jef Vorsselmans door heel België. “Overal waar ik kom, geniet jong en oud van mijn dieren”, glimlacht de 24-jarige dierenvriend uit ’s Gravenwezel.

News

Huisprijzen tien procent gedaald

Nergens anders zakken de huizenprijzen zo hard als in Zandhoven. En nergens stijgen ze zo hard als in Schilde. Makelaars kunnen geen directe oorzaak geven van de sterke prijsdaling.

News
Download