Ontvang binnenkort nuttige meldingen van stadsdiensten of nutsbedrijven
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Bart Lauryssen is nieuw OCMW-raadslid

Bart Lauryssen heeft de eed afgelegd als OCMW-raadslid voor Open Vld. Hij volgt daarmee Nicole Braem op, die recent overleed.

Nieuws

Architect gezocht voor nieuwe Chirolokalen

Het gemeentebestuur gaat snel op zoek naar een architect om nieuwe lokalen te ontwerpen voor zowel jongenschiro Gieke als meisjeschiro Don Bosco. De leiding van Chiro Gieke had deze zomer nog aan de alarmbel getrokken omdat de kinderen ondanks vele beloftes nog steeds in bouwvallige gebouwen moeten worden opgevangen.

Nieuws

Gaslek bij verbouwingen nieuwe beenhouwerij

Bij de verbouwingen aan het winkelpand waar slagerij atelier Millevaches gaat openen op de Turnhoutsebaan in Schilde, viel vrijdagvoormiddag een muur om. Hierbij werd de gasmeter meegesleurd en ontstond een gaslek. De brandweer Schilde evacueerde de arbeiders uit het pand en stelde een perimeter in.

Politie en veiligheid

"Mijn oudste klant is 86 jaar"

De jongste maanden is er een explosie aan dampwinkels. Dat komt door de verstrengde wetgeving, die de online verkoop van e-sigaretten en e-liquids verbiedt.

Nieuws

Inbreker ingerekend na grote zoekactie: leerlingen mogen school weer verlaten

In de buurt van het Atheneum in de Hoevedreef in Schilde heeft de politie woensdagmiddag een zoekactie gehouden naar een inbreker. De leerlingen mochten het gebouw een tijdlang niet verlaten, maar kort na de middag werd de verdachte ingerekend.

Politie en veiligheid

Twintiger komt om na crash: “Thibaud had een eeuwige glimlach”

Een zwaar ongeval heeft zaterdag het leven gekost aan een jonge twintiger. Thibaud Peersman uit Brecht overleed bij een botsing tegen een boom op de Gillès de Pélichylei.

Nieuws

Jongeman sterft nadat hij met wagen tegen een boom knalt en over de kop gaat

Op de Gillès de Pélichylei in Schilde is zaterdagochtend een 21-jarige jongeman uit Brecht om het leven gekomen bij een verkeersongeval.

Nieuws

Geknipte overnemer gevonden voor snookertaverne Nova

Het is waarschijnlijk nog nooit gebeurd, maar de inwoners van Schilde wisten sneller dan Marc Janssen zelf dat hij de in april gesloten snookertaverne Nova zou overnemen. Nu is het ook echt een feit.

Nieuws

Wonderwijzer vangt kinderen Het Appeltje op

Kinderopvang Het Appeltje ging gisteren tijdelijk dicht. Tot 31 augustus kan het gebouw in de Kerkelei niet dienen als crèche voor 35 kinderen van 0 tot 12 jaar. “Een probleem voor vele werkende ouders, zeker omdat er eerst geen alternatief was”, zegt OCMW-raadslid Nathalie Duchateau (Open VLD), zelf mama van Lou (3). “En de schoolvakantie is net een van de drukste periodes van het jaar.”

Nieuws

Fietsgeleidingslijnen moeten tweewielers veiliger helpen oversteken

Witte haaientanden, een blokjeslijn en een fietslogo. Die combinatie van wegmarkeringen moet fietsers bij het oversteken van grote banen voortaan meer veiligheid en comfort geven. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) was op moederdag in Schilde om de eerste zogenaamde fietsgeleidingslijnen uit te testen.

Wegen en verkeer
Download