Niet tevreden, geld terug!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Ex-vriendin van zakenman opgepakt na brutale gijzeling: "Altijd gedacht dat ze er iets mee te maken had"

De ex-partner van transportbaas Filip Palmans uit Schelle wordt ervan verdacht de gewelddadige overval in zijn villa in Schelle in maart van dit jaar te hebben georganiseerd. De zakenman werd toen samen met zijn vrouw en baby gegijzeld. Intussen zitten de ex-partner, haar vriend Jason V. en diens achterneef Glenn T. in de gevangenis. Nog zeker één andere verdachte wordt opgespoord.

Politie en veiligheid

Celstraf voor brutale straatroof

Moussa M. (20) draait voor dertig maanden de gevangenis in. Hij werd schuldig bevonden aan een brutale halskettingdiefstal en aan het stelen van zes fietsen uit een garagebox. “Een veelpleger met een inhoudsloos leven vol nietsdoen en joints roken”, zei de openbaar aanklager.

Nieuws

“De Schellenaar wil helemaal geen fusie”

Een studie van de krant De Tijd rond gemeentefusies deed vorige week in Niel heel wat stof opwaaien. Ook in buurgemeente Schelle klonken felle reacties.

Nieuws

Puntgevel begeeft het opnieuw, deze keer veel schade bij buren

In de Steenwinkelstraat in Schelle heeft een puntgevel van een woning in aanbouw het opnieuw begeven. Woensdag was er geen schade, maar donderdag gebeurde het aan de andere kant van het huis en belandden brokstukken op het huis en een geparkeerde auto ernaast

Nieuws

Ouders ten einde raad: wie kan Thorben naar dagopvang voeren?

De ouders van Thorben uit Schelle slaan een noodkreet. De jongen liep bij zijn geboorte zware herenschade op en heeft daarom nood aan gespecialiseerde zorg. Na lang wachten kregen zijn ouders bericht dat hij daarvoor vanaf oktober terecht kan in dagopvang De Maretak in Duffel.

Nieuws

Koppel vrijgesproken voor vasthouden van pestende jongen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de 75-jarige Leontine ‘Tineke’ Lievens uit Schelle en haar man Sven vrijgesproken van wederrechterlijke vrijheidsberoving. Het koppel werd al maanden gepest door jongeren uit de buurt en tijdens een hoogoplopende ruzie zouden de bejaarde dame en haar vriend een 13-jarige jongen kort hebben vastgehouden in hun woning.

Nieuws

Museum toont postzegels van de eerste dag

In heemmuseum Bystervelt is verwoed verzamelaar Hortense De Grauw (79) nog een keertje te gast. Na eerdere tentoonstellingen heeft ze deze keer een deel van haar 1250 exemplaren tellende collectie 'first day covers' of eerstedagenenveloppen uitgestald.

Nieuws

Tot vier jaar cel geëist voor vier drugsplantages

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen zijn donderdag drie mannen verschenen die beschuldigd worden van het illegaal uitbaten van vier drugsplantages. De drie ontkennen of minimaliseren hun rol, het parket vorderde straffen van drie en vier jaar.

Politie en veiligheid

Man redt kindje uit snikhete auto: “De moeder schold me uit toen ze eraan kwam”

Bert Van Driessche uit Niel heeft vrijdag een peuter gered uit een geparkeerde auto op de parking van de A12- Shopping in Schelle. “De ramen stonden open, maar in de wagen was het toch makkelijk veertig graden”, vertelt de man aangeslagen.

Vrije tijd en hobby

Schelle is hartveilige gemeente

Het Rode Kruis heeft aan het gemeentebestuur het label van hartveilige gemeente uitgereikt. Ook de gemeentelijke basisschool en kwb*SchelleLeeft! hebben een label gekregen.

Nieuws
Download