Place a request or ask a question to your neighbours
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Politie treft acht vrouwelijke transmigranten aan in vrachtwagen

Een ploeg van politiezone Rupel trof vanavond in de Molenberglei in Schelle acht vrouwelijke transmigranten aan in een vrachtwagen. Eén man en een vrouw zijn gevlucht bij aankomst van de politie.

Alert

Zaak over home invasion in Schelle wordt in januari behandeld

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is dinsdag het proces ingeleid over een brutale home invasion bij een zakenman in Schelle. Er werd met de partijen overeen gekomen dat de zaak op 9 januari behandeld zal worden.

News

Provincie doet nieuwe oproep voor invulling Electrabelsite

News

CD&V pakt vierde absolute meerderheid op een rij

Met voor de vierde keer op rij een absolute meerderheid voor CD&V verandert er weinig in Schelle. Of er wijzigingen in het schepencollege komen, is nog niet duidelijk. “Daar moet in de loop van deze week meer duidelijkheid over komen. We willen eerst alles grondig doorspreken”, zegt burgemeester Rob Mennes (foto). Dat er een ‘huwelijkspartner’ wordt gezocht om de weliswaar krappe meerderheid van tien op negentien zetels alsnog te versterken, lijkt weinig waarschijnlijk.

News

ANALYSE. CD&V behoudt absolute meerderheid

Zittend burgemeester Rob Mennes (CD&V) is erin geslaagd zijn absolute meerderheid (10 op 19 zetels) te behouden. Grote uitdager N-VA kan het tij niet keren en verliest zelfs terrein.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Schelle op 14 oktober

In Schelle lijkt de grote vraag of CD&V zijn absolute meerderheid, die de partij sinds 2000 heeft, weet te behouden. Koen Vaerten, lijsttrekker van N-VA, werpt zich op als grootste uitdager van CD&V-boegbeeld Rob Mennes, die sinds 1998 burgemeester is.

News

Theatervoorstelling tovert oude elektriciteitscentrale om tot virtuele koolmijn

De voormalige elektriciteitscentrale in Schelle, Interescaut, staat vanavond weer even onder stroom. De generatorhal vormt een uitgelezen decor voor de internationale muziektheatervoorstelling Earth Diver van het Antwerpse Transparant.

News

VIDEO. Unieke voorstelling in oude elektriciteitscentrale

De oude elektriciteitscentrale Interescaut in Schelle - ooit de grootste van Europa - staat al bijna 20 jaar leeg. Op die bijzondere locatie brengen muziek-theater Transparant en chorwerk Ruhr een heel bijzondere voorstelling. "Earth Diver" heet die en het is een unieke mix van barok-muziek, video-beelden en filosofische teksten, samengebracht in een overweldigende audio-visuele ervaring.

News

Vaten met drugsafval gedumpt in Benedenvliet

In de Benedenvliet in Schelle zijn een tiental vaten met afval uit een drugslabo gedumpt. De brandweer haalde ze op het droge, waarna de civiele bescherming de inhoud onderzocht. De daders zijn momenteel nog onbekend.

Alert

Zware brand richt ravage aan in twee huizen

Een zware brand heeft tijdens de nacht van donderdag op vrijdag veel schade aangericht aan twee woningen in de Steenwinkelstraat in Schelle. Een derde huis liep rook- en waterschade op. De oorzaak van de brand is voorlopig onbekend.

Alert
Download