Geniet ook van de kleine dingen
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Koppel vrijgesproken voor vasthouden van pestende jongen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de 75-jarige Leontine ‘Tineke’ Lievens uit Schelle en haar man Sven vrijgesproken van wederrechterlijke vrijheidsberoving. Het koppel werd al maanden gepest door jongeren uit de buurt en tijdens een hoogoplopende ruzie zouden de bejaarde dame en haar vriend een 13-jarige jongen kort hebben vastgehouden in hun woning.

Nieuws

Museum toont postzegels van de eerste dag

In heemmuseum Bystervelt is verwoed verzamelaar Hortense De Grauw (79) nog een keertje te gast. Na eerdere tentoonstellingen heeft ze deze keer een deel van haar 1250 exemplaren tellende collectie 'first day covers' of eerstedagenenveloppen uitgestald.

Nieuws

Tot vier jaar cel geëist voor vier drugsplantages

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen zijn donderdag drie mannen verschenen die beschuldigd worden van het illegaal uitbaten van vier drugsplantages. De drie ontkennen of minimaliseren hun rol, het parket vorderde straffen van drie en vier jaar.

Politie en veiligheid

Man redt kindje uit snikhete auto: “De moeder schold me uit toen ze eraan kwam”

Bert Van Driessche uit Niel heeft vrijdag een peuter gered uit een geparkeerde auto op de parking van de A12- Shopping in Schelle. “De ramen stonden open, maar in de wagen was het toch makkelijk veertig graden”, vertelt de man aangeslagen.

Vrije tijd en hobby

Schelle is hartveilige gemeente

Het Rode Kruis heeft aan het gemeentebestuur het label van hartveilige gemeente uitgereikt. Ook de gemeentelijke basisschool en kwb*SchelleLeeft! hebben een label gekregen.

Nieuws

Jong comedy talent gezocht

De vrijetijdsdiensten van Hemiksem en Schelle zijn op zoek naar nieuw stand-upcomedy talent. Wie wordt uitverkoren, mag in het najaar het voorprogramma van de Comedy Night verzorgen.

Nieuws

Derde klacht tegen kinderverzorgster

De politie is bezig met een onderzoek naar de camerabeelden van het Antwerpse kinderdagverblijf Kiddy Watch. Ze wil uitsluitsel of verzorgster C.F. (22) uit Schoten sinds oktober vorig jaar nog meer ­baby’s mishandeld heeft. Nu maakt Het Laatste Nieuws melding van een derde klacht.

Politie en veiligheid

Tineke (75) zat in de cel omdat ze haar buurjongen “ontvoerde”. Dit is haar versie van de feiten

Het Antwerpse parket heeft vier maanden cel geëist tegen de 75-jarige Tineke Lievens uit Schelle. Samen met haar partner staat ze terecht voor vrijheidsberoving. Tijdens een hoogoplopende burenruzie hadden ze een 13-jarige jongen hun huis binnengetrokken. “Op het ene moment zat ik rustig voor mijn tv, een paar uur later zat ik met een moordenares in de cel.”

Nieuws

Burenruzie loopt compleet uit de hand: koppel sluit buurjongen op in hun huis

Leontine L. (75) en haar vriend Sven D.B. (44) uit Schelle hoorden dinsdag vier en zes maanden cel tegen zich vorderen, omdat ze een 13-jarige buurjongen even in hun woning hadden vastgehouden. De feiten kaderen in een aanslepende burenruzie. De advocaat van het stel pleitte de vrijspraak. “Dat mijn cliënten nu terechtstaan, is pure Kafka.”

Nieuws
Download