No ads in your feed, and it will always stay that way!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Camera’s aan invalswegen zijn in aantocht

Camera’s met automatische nummerplaatherkenning (ANPR-camera’s) bewaken binnenkort de invalswegen naar de gemeente. Momenteel worden de palen en netaansluitingen geïnstalleerd. Na de wettelijke keuring en toelating is over enkele maanden de volledige installatie operationeel.

News

Spullen laten herstellen in eerste Repair Café

De minaraad organiseert in het gemeentehuis op zaterdag 16 juni van 14 tot 17u voor de eerste keer een Repair Café. Elektriciens, naaisters, fietsenmakers en messenslijpers staan er klaar om bezoekers te helpen bij alle mogelijke reparaties.

News

Nieuw bestuur N-VA na vertrek van 7 raadsleden

Binnen N-VA Schelle kwam het donderdag tot een breuk. Na het ontslag van zeven gemeenteraads- en OCMW-raadsleden werd al meteen een nieuw bestuur gekozen. “We kijken voluit naar de toekomst”, klinkt het strijdvaardig bij lijsttrekker Koen Vaerten.

News

Attracties en optredens op Dag van de Schellenaar

De Dag van het Park bestaat niet meer, maar Schelle houdt vast aan de traditie om de laatste zaterdag van mei in het gemeentelijk park vertier en plezier te bieden. Op zaterdag 26 mei staat de ‘Dag van de Schellenaar’ gepland.

News

‘Verdachte vaten’ werden gebruikt om zich te verstoppen tijdens paintballen

De politiezone Rupel en de Civiele Bescherming zijn donderdag uitgerukt naar een terrein langs de Tuinlei in Schelle. Daar werd een vijftiental vaten aangetroffen. Uiteindelijk blijkt dat de vaten werden gebruikt om zich achter te verstoppen.

Alert

VIDEO. Inwoners mogen meedenken over de nieuwe invulling van de oude Electrabel-site

Binnenkort mogen inwoners meedenken over de nieuwe invulling van de oude Electrabelsite. Deze site staat al jaren leeg en daar wil de provincie Antwerpen dringend iets aan veranderen. Het domein zal een nieuw leven krijgen door middel van recreatie, erfgoed, energie en milieu. Ideeën zijn altijd welkom!

News

Nieuwe borden voor milieubewust Schelle

Schelle heeft er een nieuw bord in het straatbeeld bij: 'Doe mee voor minder CO2'. In totaal staan er tien van die bordjes in de schoolomgeving, aan de sporthal en aan de invalswegen.

News

Buren en boeren ontmoeten mekaar voortaan op Buurderij

Op het Kerkplein gaat vandaag de Buurderij van Schelle van start. Op de wekelijkse markt kunnen buren en producenten van levensmiddelen en duurzame gebruiksgoederen mekaar treffen.

News

Wodca-actie in Rupelstreek: bijna 5% onder invloed

De politie heeft het voorbije weekend een Wodca-actie gehouden in de Rupelstreek. Bijna 5% van de gecontroleerde automobilisten had te diep in het glas gekeken.

Alert

Eerste Start to Walk valt in de smaak bij bewoners van woonzorgcentra

Bewoners van de drie woonzorgcentra in Schelle en Hemiksem en andere senioren gingen maandag samen op stap voor hun eerste wandeling binnen het Start to Walk-project. Ze genoten met volle teugen van het zonnetje, het gezelschap en het stappen.

Leisure and hobby
Download