Keep the good new year intentions alive!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Vlaanderen draait kommen voor ALS-liga

Het keramiekatelier Bamboo in Rumst is gestart met de actie De Wamste Kom. Actrice Nora Tilley, lid van de vereniging, is het boegbeeld van het initiatief. Ondertussen springen pottenbakkers uit heel Vlaanderen op de kar om de ALS Liga België te steunen.

News

Piepjonge voetbalref aangevallen door volwassen speler: “Hij zou na de match met mij afrekenen”

Scheidsrechters krijgen het tijdens voetbalwedstrijden vaak hard te verduren. Ook Senne, die nog niet eens meerderjarig is maar wel wedstrijden van reserveploegen fluit, kreeg al veel naar zijn hoofd geslingerd. Vorige week kwam een speler zelfs met gebalde vuisten op hem af. “Het is geen gemakkelijke hobby, maar ik doe het met hart en ziel.”

News

Komen er dan toch twee windmolens aan Varenbroekstraat?

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) herroept de beslissing van de Antwerpse deputatie die geen goedkeuring gaf voor het plaatsen van twee windmolens aan de Varenbroekstraat. Enkel beroep bij de Raad van Vergunningsbeslissing is nog mogelijk.

News

Meerderheid blijft dezelfde, Jurgen Callaerts pakt de sjerp

De verkiezingen zorgen ervoor dat de meerderheid de komende zes jaar uit N-VA en CD&V blijft bestaan. Jurgen Callaerts was met zijn N-VA de grote winnaar. Zijn partij ging bijna 8 procent vooruit, wat het aantal verkozenen van zeven naar negen doet stijgen. Hij verdrijft partijgenoot Geert Antonio wel uit de burgemeestersstoel. Nieuwkomer in het schepencollege is Raf De Schepper van CD&V terwijl N-VA-voorzitter Benjamin De Roeck de nieuwe gemeenteraadsvoorzitter wordt.

News

ANALYSE. Winst voor N-VA, stapt met CD&V in coalitie

N-VA is de winnaar in Rumst. Meer dan één kiezer op de drie koos voor de partij van lijsttrekker Jurgen Callaerts (1.312). In een eerste reactie maakte hij bekend dat zijn partij met CD&V de komende zes jaar de meerderheid zal vormen. Jurgen wordt voor de volle zes jaar burgemeester.

News

ANALYSE. Dit staat op het spel in Rumst op 14 oktober

Voor de gemeenteraadsverkiezingen hebben zich in Rumst geen nieuwe partijen aangemeld. De gunst om de stem van de burgers wordt opnieuw door de al bestaande partijen gevraagd. De enige wijziging is de verhuizing van 3D van het kartel met Open VLD naar CD&V.

News

Dertig extra parkeerplaatsen op parking in dorpscentrum

Met het openstellen van een ruime parking in de Eikenstraat zijn de werken in de straat nu volledig afgerond. Het is alleen nog wachten op de verlichting en groenvoorzieningen.

News

White spirit in drank: agent vervolgd voor moordpoging

De Antwerpse raadkamer heeft gisteren een 39-jarige inspecteur van de Antwerpse lokale politie doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor moordpoging op zijn voormalige buurvrouw. Vorig jaar kwam aan het licht dat er sporen van white spirit waren teruggevonden in een drinkbeker van de vrouw. Het gerecht verdenkt de politieman nu van die feiten.

Alert

Gemeente vereeuwigt historisch landschap

News

Bergbeklimmer Wim Smets schrijft boek ‘The Only Way is Up’

Met The Only Way is Up is zopas het verhaal van de Rumstse ereburger en bergbeklimmer Wim Smets (49) verschenen. Het is een les in doorzettingsvermogen en het nemen van berekende risico’s met een link naar de bedrijfswereld.

News
Download