Hou het gesprek constructief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gemeente voert strijd op tegen verwaarloosde woningen

Het gemeentebestuur pakt voortaan zelf leegstand en verwaarlozing van gebouwen aan. “Sneller en strenger” zegt schepen Geert Van der Auwera (CD&V).

Nieuws

Geslaagd concert van harmonie Sint Cecilia

?Zaal Gildenhuis liep zaterdagavond helemaal vol voor het optreden van de concertband van de Reetse harmonie Sint-Cecilia. André Gillis (foto), de voorzitter van de oudste harmonie van de Benelux, kondigde ook een gastoptreden van Doran aan, die vooral met hits van Tom Jones de handen van de toeschouwers op elkaar kreeg.

Nieuws

Dieven slaan toe in twee scholen

Dieven hebben de voorbije dagen toegeslagen in twee gemeentescholen. Zowel basisschool Eikenlaar in Reet als Ter Doelhagen in Rumst werden slachtoffer van inbrekers. Bij het eerste feit werden geld en een laptop gejat, bij de tweede inbraak niets.

Politie en veiligheid

Rumst krijgt SAVE-erkenning

De gemeente Rumst is officieel een SAVE-gemeente. Het gemeentebestuur ontving de titel, drie jaar na de intentieverklaring.

Nieuws

187 automobilisten te snel

Tijdens de flitsmarathon van woensdag heeft de lokale politiezone Rupel 187 automobilisten betrapt die te snel reden.

Politie en veiligheid

Ongenoegen over groenonderhoud

De Rumstse oppositiepartij SP.A blijft ontevreden over de manier waarop het bestuur het groenonderhoud aanpakt. Burgemeester Geert Antonio (N-VA) schuift het niet langer gebruiken van herbiciden als reden naar voor en zegt dat de groendienst niet overal tegelijk kan zijn.

Vrije tijd en hobby

Controles in grensgebied

De politiezones Rupel en ­Bodukap hebben donderdag de handen in mekaar geslagen en een grote anti-inbraakactie ge­organiseerd in het grensgebied van Duffel en Rumst.

Politie en veiligheid

Controles in grensgebied Duffel-Rumst

De politiezones Rupel en Bodukap hebben donderdag de handen in mekaar geslagen en een grote anti-inbraakactie georganiseerd in het grensgebied van Duffel en Rumst.

Politie en veiligheid

Op stap naar nieuw dorpscentrum

Reetse inwoners, winkeliers en bedrijfsleiders kijken met een bang hart naar de aangekondigde weg- en rioleringswerken. Gedurende driekwart jaar zal het dorpscentrum moeilijk bereikbaar zijn door twee werven die tegelijk plaatsvinden.

Wegen en verkeer

Grote partij vis uit vijver Hof ten Eiken weggeroofd

bij visclub Hof ten Eiken in Rumst hebben dieven een bizarre diefstal gepleegd. Uit de visvijver werden ettelijke honderden kilo’s levende vis gestolen. De diefstal kwam aan het licht toen de deelnemers aan een viswedstrijd, afgelopen weekend, maar verdacht weinig vis konden bovenhalen.

Politie en veiligheid
Download