Welkom in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Securitysubsidie voor jongerenfuiven

Rumstse jeugdbewegingen die fuiven organiseren, kunnen voortaan een gemeentelijke subsidie krijgen wanneer ze privésecurity inhuren. Tot op heden stonden jeugdverenigingen volledig zelf in voor de kosten van security tijdens hun fuiven. Om de kosten te drukken, schakelden ze hiervoor regelmatig vrijwilligers of mensen zonder professionele opleiding in. Schepen voor Jeugd en Financiën Jurgen Callaerts (N-VA) drong er dan ook op aan om jeugdverenigingen financieel te ondersteunen wanneer ze een beroep doen op professionele security. Onder meer André Gielis (3D) vroeg het voorgestelde reglement uit te breiden naar muziek- of sportverenigingen met een jeugdafdeling. De gemeenteraad keurde unaniem een subsidie goed die de helft van de kosten dekt, met een maximum van 500 euro per jongerenfuif. Elke vereniging kan vier keer per jaar een subsidie aanvragen.

Nieuws

Aannemer uit Rumst blijft brokken maken

De Meerlenhoflaan in Hoboken is stilaan een symbolisch voorbeeld van hoe je wegenwerken niet aanpakt. Vertragingen, PV’s en een rechtszaak volgen elkaar op. Aannemer L. Janssens uit Rumst maakt er volgens de betrokken partijen een soepje van. En het bedrijf is niet aan zijn proefstuk toe.

Nieuws

Gio Pauwels maakt als OH-G droom waar op Tomorrowland

Gio Pauwels (18) won onlangs een dj-wedstrijd in Boom en mag als beloning mee het dansfestival Tomorrowland openen op Dreamville. Een droom gaat onverwacht snel in vervulling.

Nieuws

Het loopt gesmeerd in Groenlaarschool

Medewerkers van Oscare, het nazorgcentrum voor brandwonden en littekens, gaan weer op pad. Deze week passeerden ze in Groenlaar, de school voor buitengewoon secundair onderwijs aan de Predikherenhoevestraat 31 in Reet. Op die manier wil men de leerlingen bewust maken van de kracht van de zon. Dertig leerlingen kregen eerst tips en mochten zich daarna insmeren, zodat ze zich na school veilig in de zon konden begeven.

Nieuws

VIDEO. "Nog te veel kinderen met rood verbande huid"

Het liep woensdagochtend erg 'gesmeerd' in het bijzonder secundair onderwijs Groenlaar in Rumst. Oscare, het nazorgcentrum voor brandwonden en littekens, kwam langs om de leerlingen bewust te maken hoe belangrijk het is om je goed in te smeren.

Nieuws

Specialisten leggen haaienkerkhof bloot

Door het afgraven van de bovengrond om klei voor de baksteenindustrie bloot te leggen, komen in de kleiputten in Reet fossielen uit een ver verleden bloot te liggen. Een mooie kans voor fossielenjagers.

Nieuws

Terhagen komt in de steigers te staan

Onder de noemer ‘Terhagen in de Steigers’ gaven burgemeester Geert Antonio (N-VA) en Geert van der Auwera (CD&V) op een infoavond deze week meer uitleg over geplande werken in deze deelgemeente.

Nieuws

Ook leerlingen buitengewoon onderwijs belanden op wachtlijst

Voor het eerst moest het secretariaat van de Groenlaar-school voor buitengewoon secundair onderwijs leerlingen voor komend schooljaar op een wachtlijst zetten. De ouders reageren wanhopig.

Nieuws

Wateroverlast aangepakt in wijk Predikherenvelden

HydroRio heeft werken uitgevoerd aan de Bosbeek aan de wijk Predikherenvelden. Bedoeling is hiermee wateroverlast in de Rozenlaan te vermijden.

Wegen en verkeer

Twee Rumstse N-VA-schepenen wensen geen kandidaat meer te zijn

De namen van huidig schepen Niki Dens en collega en OCMW-voorzitter Luc Claes zullen op 14 oktober niet op de N-VA-verkiezingslijst voorkomen. Dat maakte de partijleiding via een mededeling zelf bekend.

Nieuws
Download