Een leukere buurt start bij jezelf!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Verwarmingscoaches helpen om te besparen op energie

De deputatie wil inwoners van een aantal gemeenten van de provincie helpen besparen op stookkosten. Nog tot 15 maart kunnen ze op een gratis verwarmingscoach beroep doen.

Nieuws

Natuurpunt ontdekt zeldzame sieralg in kleiputten Terhagen

Mensen van Natuurpunt ontdekten in oude kleiputten in Terhagen (Rumst) een sieralg. Het gaat om een primeur voor ons land.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Kunstkring Lazernij bestaat veertig jaar

Het veertigjarig bestaan van kunstkring Lazernij zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Het bestuur en de leden organiseren gedurende twee weekends een tentoonstelling en geven een boek over hun verleden uit.

Nieuws

Muzische week sluit af met opvoering musical

De leerlingen van de gemeentelijke basisschool Eikenlaar zijn heel de week creatief aan de slag gegaan. Acteren, dansen en zingen met als thema ‘griezels’ waar alle onderdelen van muzische vorming aan bod komen. Voor de leerlingen eindigt een leuke en leerrijke week met een musical voor ouders, familieleden, vrienden…. Zaterdag verspreid over vier voorstellingen worden ruim 600 bezoekers verwacht.

Nieuws

Astridplein zeker week langer dicht

Het Koningin Astridplein zal dit weekend alvast nog voor alle verkeer afgesloten blijven. Werknemers van Besix waren maandag gestart met graafwerken op het kruispunt van Eikenstraat, Molenstraat, Rumstsestraat en Laarstraat om de oude en bestaande riolering op mekaar aan te sluiten. Bedoeling was dit ingrijpende werk op één week klaar te hebben.Bij de graafwerken kwam echter aan het licht dat diverse nutsleidingen niet lagen op de plaatsen waar die op de plans uitgetekend staan. Op een werfvergadering werd beslist de verantwoordelijken van de betrokken nutsmaatschappijen donderdag uit te nodigen voor overleg.Het is nu al duidelijk dat de werken minstens een week later zullen klaar zijn. Een uitvaart in de naastliggende kerk komende zaterdag verhuist alvast naar de Leonarduskerk in Aartselaar. Het gemeentebestuur en de aannemer hopen om de rijbaan voor het verkeer vanaf 23 februari opnieuw vrij te kunnen maken.

Wegen en verkeer
Nieuws

Politie zoekt naar personen die uit vrachtwagen sprongen

De politie houdt momenteel een zoekactie in de omgeving van de Tuinwijk en de Kerkstraat in Rumst. Ze is er op zoek naar een aantal personen die uit een vrachtwagen zijn gesprongen.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Spaghetti tegen kanker

Team ‘Help is on the way’ organiseerde zaterdag een spaghettifestijn voor Kom op tegen Kanker in de Parochiale Kring. Bedoeling was voldoende financiële middelen in te zamelen om Pol Vermeersch te kunnen laten deelnemen aan de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Het ultieme doel om €10.000 te verzamelen zodat er nog een tweede team kan deelnemen werd met 455 eters zelfs gehaald.

Nieuws

Harmonies op carnavalsuitstap

Traditioneel stappen harmonies Rupelgalm en Verbroedering net voor carnaval samen op voor een wandelconcert. De tocht waaraan een vijftigtal personen, muzikanten en gevolg, deelnamen, leidde de bont verkleedde groep langs zeven cafés, kwestie van de muziek optimaal te laten klinken.

Nieuws

Scholen stappen samen op

RUMST Zowel de leerlingen van de vrije basisschool Sleutelhof als die van de gemeenteschool Ter Doelhagen kwamen verkleed naar de les. Hilariteit troef omdat ook het schoolteam zich raar uitdoste. Ze stapten net voor de middag zelfs samen op in één grote carnavalsstoet in de buurt van hun schoolgebouwen die vlak naast elkaar liggen.

Nieuws

Carnaval met spelencarrousel en hot-dogs

De laatste schooldag voor het carnavalsverlof was een feest voor kleuters en leerlingen van de Vrije Basisschool De Wingerd. De kleuters genoten verkleed van een grote spelencarrousel. In de lagere school werd carnaval in de klassen gevierd. Het 6de leerjaar organiseerden een hot-dogverkoop. Maar liefst 500 hotdogs verkocht zorgden voor de opbrengst van 607 euro voor de Damiaanactie.

Nieuws
Download