Also enjoy the little things
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Inwoners geschokt nadat vandalen Kerststal volledig vernielen en ravage achterlaten

In Rumst hebben vandalen afgelopen nacht de kerststal vernield en daarmee ook een jarenlange traditie. De daders hebben alle beelden die in de stal stonden, kapot geslagen en lieten een ravage achter in de straat. De kerststal wordt elk jaar opgebouwd door oud-scouts en brengt op kerstavond heel wat inwoners samen. Het is er een sociaal gebeuren, de vernielingen hebben hen dan ook geschokt.

News

Gehandicapte duivenmelker twee keer in korte tijd bestolen: “Wie in godsnaam doet zoiets? Dit is de enige hobby van onze zoon”

Nachtelijke inbrekers hebben het duidelijk gemunt op de duiven van Stijn Van Reeth uit de Pierstraat in Reet. Tot tweemaal toe forceerden dieven het hok van de gehandicapte duivenmelker en ze gingen met eieren en jongen aan de haal.

Alert

Bouw 30 nieuwe woningen goedgekeurd

Het Rumstse gemeentebestuur kondigt voor 2019 de uitbreiding van de woonzone Monnikenhofstraat-Hazeweg aan. Het project, inclusief waterbuffering, komt er na een jarenlange administratieve voorbereiding.

News

Warmste kom haalt recordbedrag op

Het bestuur en de leden van het Rumstse keramiekatelier Bamboo hadden onlangs samen met hun collega’s uit Duffel een steunactie voor de ALS-Liga opgezet onder de noemer ‘De Warmstse Kom’.Het idee kwam er omdat bij hun lid (en BV) Nora Tilley van het Mechels Miniatuur Theater ook ALS vastgesteld was. Nora, ook nog te zien in de vroegere Collega’s TV-serie en nu kort in De Collega’s 2.0, werd het boegbeeld van de actie met verkoopacties van zelf gebakken kommen en schalen in Rumst (Lazernijkapel op de grens met Walem), Duffel en Mechelen. Woensdagavond vertrokken ze vanop de parking Waarloos aan de E19 richting Wachtebeke om een cheque van ruim 80.000 euro ten voordele van de ALS-Liga af te geven.

News

Protestwandeling tegen plan om kleiputten op te vullen

Ruim 250 personen namen zondagmiddag deel aan de protestwandeling van actiegroep Red onze Kleiputten. 

News

Man (58) raakt zwaargewond bij frontale botsing

Een 58-jarige man uit Rumst is zondagochtend rond 7.15u zwaargewond geraakt bij een frontale aanrijding op de Reetsesteenweg in Aartselaar.

News

Frans De Bie na kortstondige ziekte plots overleden

News

Verzet tegen windmolens langs E19 houdt aan

De actiegroep Geen Windmolens E19 blijft zich verzetten tegen de bouw van twee windmolens aan de Varenbroekstraat. De groep stapt naar de Raad van State om de bouwtoelating te laten vernietigen.

News

Schepen stapt verbitterd uit N-VA

Aan het begin van de gemeenteraad maakte schepen Luc Claes bekend dat hij uit N-VA stapt en verder zetelt als onafhankelijke. Tijdens de vergadering stemde hij mee met Vlaams Belang.

News

Reet Rovers leggen zich toe op Ierse folk

News
Download