Mis niets meer uit je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Controles in grensgebied

De politiezones Rupel en ­Bodukap hebben donderdag de handen in mekaar geslagen en een grote anti-inbraakactie ge­organiseerd in het grensgebied van Duffel en Rumst.

Politie en veiligheid

Controles in grensgebied Duffel-Rumst

De politiezones Rupel en Bodukap hebben donderdag de handen in mekaar geslagen en een grote anti-inbraakactie georganiseerd in het grensgebied van Duffel en Rumst.

Politie en veiligheid

Op stap naar nieuw dorpscentrum

Reetse inwoners, winkeliers en bedrijfsleiders kijken met een bang hart naar de aangekondigde weg- en rioleringswerken. Gedurende driekwart jaar zal het dorpscentrum moeilijk bereikbaar zijn door twee werven die tegelijk plaatsvinden.

Wegen en verkeer

Grote partij vis uit vijver Hof ten Eiken weggeroofd

bij visclub Hof ten Eiken in Rumst hebben dieven een bizarre diefstal gepleegd. Uit de visvijver werden ettelijke honderden kilo’s levende vis gestolen. De diefstal kwam aan het licht toen de deelnemers aan een viswedstrijd, afgelopen weekend, maar verdacht weinig vis konden bovenhalen.

Politie en veiligheid

Biologische groenten in de kijker

Het schitterende weer lokte vele honderden bezoekers naar het bio-tuinbouwbedrijf van Peter en Riet Bartels voor de 35ste Dag van de Landbouw. Ook gedeputeerde Ludwig Caluwé en schepen Wendy Weckhuyzen (CD&V) kregen tekst en uitleg in de serres tussen de komkommers, tomaten en puntpaprika’s. Leden van LG, KVLV en KLJ hadden de handen vol om daarnaast voor versnaperingen en animatie te verzorgen.

Nieuws

Azalea’s in trek

Vrijwilligers van verschillende verenigingen gingen deur-aan-deur en verkochten afgelopen zaterdag plantjes voor de actie Kom op tegen Kanker aan druk bezochte plaatsen zoals aan Alvo (Rumst), Hof van Crequi en Delhaize en Carrefour (Reet). Daar kochten Nicole Stans en Tineke Van Bosch de eerste azalea’s van Christiane Boon en Maria Pauwels.

Nieuws

Ook Rumst haakt af voor Rupelbad: “gemiste kans voor de zes gemeenten”

Het verhaal rond het Rupelbad krijgt stilaan de vorm van een soap. Schepen Geert Van der Auwera (CD&V) deelt mee dat nu ook Rumst afhaakt.

Nieuws

109 km per uur in Eikenstraat

De politie heeft een grote snelheidscontrole gehouden in de Eikenstraat in Reet. De snelheid van 1.190 voertuigen werd gecontroleerd. 169 onder hen (14,2%) reden te snel voorbij de politieradar.

Wegen en verkeer

Lokale politie rolt elfkoppige drugsbende op: 21.000 euro cash, wapens, drugs,...

In de ruime omgeving van Mechelen heeft de politie zone Mechelen-Willebroek donderdag bij zestien simultane huiszoekingen in totaal elf personen opgepakt die ervan verdacht worden deel uit te maken van een drugsbende. Dat meldt de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen vrijdag. Er werden ook onder meer 21.000 euro cash geld, een kleine hoeveelheid drugs, twee wagens en twee wapens in beslag genomen.

Politie en veiligheid

35-jarige man bedankt meisje (16) voor seks met 50 euro en twee zakken snoep

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 35-jarige man uit het Vlaams-Brabantse Roosdaal veroordeeld tot vier jaar cel (waarvan de helft met uitstel) voor het aanranden en verkrachten van een 16-jarig meisje uit Rumst.

Nieuws
Download