Nie neute, nie pleuje...
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

IOK verkoopt zeven bouwkavels

Intercommunale IOK verkoopt de volgende weken zeven goedkope bouwgronden in verschillende verkavelingen. Het gaat om kavels in Morkhoven (Herentals), Vorselaar en Rijkevorsel.

Nieuws

In beeld. Piepeloeren langs toeristische trekpleisters

Toerisme Rijkevorsel organiseerde zondag Piepeloeren, een fietstocht langs elf toeristische trekpleisters. Op een aantal plaatsen kregen de driehonderd deelnemers een streekgerecht voorgeschoteld. De te bezoeken plaatsen waren onder andere het heemkundig museum, de Stenen Bergmolen, kampplaats De Schalmei en het pas geopende terras van schapenijs Slommerhof.

Vrije tijd en hobby

Oversteekplaatsen worden veiliger

In het centrum is de technische dienst van de gemeente gestart met het aanpassen van de voetpaden aan de oversteekplaatsen. Met deze ingrepen wil Rijkevorsel de toegankelijkheid op het openbaar domein verbeteren en de verkeersveiligheid verhogen voor minder mobiele personen.

Nieuws

Aldi installeert nieuw distributiecentrum

Op de industriezone Veedijk in Turnhout vond maandag de symbolische eerstesteenlegging plaats van het nieuwe distributiecentrum van supermarktketen Aldi.

Nieuws

Poetsvrouw Agnes gaat met pensioen

De Sint-Luciaschool nam maandag afscheid van poetsvrouw Agnes. Zij gaat met pensioen en dat mocht niet onopgemerkt voorbijgaan.

Nieuws

Tweede Memorial Kristof De Meyer brengt 3.025 euro op voor Kom Op Tegen Kanker

De tweede Memorial Kristof De Meyer die op 6 mei op het voetbalveld van Pulderbos plaatsvond, leverde maar liefst 3.025 euro op voor Kom Op Tegen Kanker.

Nieuws

Bufferbekken tegen wateroverlast

De hevige regen van eind mei en begin juni vorig jaar zorgde voor wateroverlast in bedrijvenzone Vroente en een aantal straten in Sint-Jozef-Rijkevorsel. Het water werd toen met pompen naar het kanaal Dessel-Schoten overgeheveld. Het gemeentebestuur neemt nu maatregelen om soortgelijke problemen in de toekomst te vermijden.

Wegen en verkeer

Fietspad onderbroken door de hitte

De hitte heeft het fietspad langs de Merksplassesteenweg omhoog geduwd. Uit veiligheid is het plaatselijk afgesloten.

Wegen en verkeer

Krantenwinkel De Stilo zet er een punt achter

Het einde van het schooljaar op 30 juni wordt ook de laatste dag voor Peter Van Thillo in dagbladhandel De Stilo in de Emiel Van Roeystraat. Na veertien jaar zoekt hij een overnemer.

Nieuws

Acht dronken bestuurders bij alcoholcontroles

Vorig weekend vond in heel het land een grote Wodca-actie plaats. De lokale politie Noorderkempen deed mee en heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in de drie gemeenten alcoholcontroles gehouden.

Politie en veiligheid
Download