Hou het gesprek constructief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Zwijgzame verdachte van moordpoging vraagt niet om vrijlating

Lang had de raadkamer in Turnhout niet nodig om de aanhouding van Willem S. (48) uit het Nederlandse Etten-Leur met een maand te verlengen. De behandeling van zijn zaak was binnen de minuut afgehandeld. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moordpoging op de 29-jarige kippenkweker Nick Leemans uit Rijkevorsel.

Nieuws

Verdachte in cel voor moordpoging kippenboer: “Pas gerust als schutters zijn opgepakt”

Een 48-jarige man uit Etten-Leur zit in Turnhout in de cel voor zijn betrokkenheid bij de moordpoging op kippenboer Nick Leemans (29) uit Rijkevorsel. Hij zou de vluchtwagen hebben bestuurd. “Dit is een hele opluchting”, zegt de familie. “Maar de twee schutters lopen nog vrij rond.”

Nieuws

Mister Gay hijst regenboogvlag

Het gemeentebestuur laat op 17 mei, de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie, elk jaar de regenboogvlag wapperen. Deze keer kwam Raf Van Puymbroeck, Mister Gay Belgium 2016, een handje helpen.

Nieuws

Korfbalclub legt met eigen centen kunstgrasveld aan

Korfbalclub Rijko kan in het najaar van 2019 trainen en wedstrijden spelen op kunstgras. Het gemeentebestuur heeft toestemming gegeven voor de aanleg van drie velden.

Nieuws

Tot 2 jaar cel voor duo dat man in val lokt met seksdate

Omdat ze een man uit Wilrijk in de val hadden gelokt met een zogenaamde seksdate en hem vervolgens hadden bestolen van geld en een gouden ketting, kregen twee jonge daders tot twee jaar effectieve celstraf.

Nieuws

Twee scholen krijgen nieuwe fietsenstallingen

Twee basisscholen in de Kempen beschikken dankzij financiële steun van de provincie over een nieuwe fietsenstalling. In Balen gaat het om een constructie met een groendak.

Nieuws

Puppy Luca leeft amper week na aankomst: “Uit het kennel vol ziektes en ontstekingen”

Na amper acht dagen moesten Mario Rottiers en zijn gezin uit Sombeke afscheid nemen van hun hondje Lucca. “De puppy bracht uit de kennel in Rijkevorsel een handvol ziektes en ontstekingen mee en is na meerdere behandelingen gestorven”, aldus Mario.

Nieuws

Poortje Pik is opnieuw populair

Het leek een stille dood te sterven, maar sinds kort is Poortje Pik weer erg populair. Dinsdagochtend stonden op de rotonde aan de kerk in Rijkevorsel meerdere voorwerpen.

Nieuws

Buit van Poortje Pik kleiner dan voorbije jaren

Op het binnenplein van de rotonde aan de kerk in Rijkevorsel stonden dinsdagochtend zoals te verwachten was meerdere voorwerpen. Die waren daar 's nachts naartoe gebracht voor Poortje Pik.

Nieuws

@Veussel serveert 35 streekbieren

In de oude pastorij organiseerde @Veussel zaterdag voor de derde keer een streekbierendag. Bezoekers konden kiezen uit 35 bieren.

Nieuws
Download