Hoplr is no Facebook, be polite!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

ANALYSE. N-VA gaat coalitie aan met CD&V in Rijkevorsel

In Rijkevorsel maakt de N-VA van burgemeester Dorien Cuylaerts een forse sprong en behaalt met 11 zetels in principe voldoende om zonder coalitie een meerderheid te vormen, maar kiest voor CD&V als coalitiepartner. Die partij zakt naar 3 zetels, GemeenteBelangen behaalt net als zes jaar geleden vijf zetels. ProVeussel, de nieuwe partij, heeft vanaf 2019 twee vertegenwoordigers in de gemeenteraad.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Rijkevorsel op 14 oktober

Rijkevorsel heeft al bijna een kwarteeuw telkens een andere burgemeester, die bovendien ook telkens van een andere partij is. Misschien kan huidig burgemeester Dorien Cuylaerts (N-VA) die traditie doorbreken.

News

Miss Exclusive-finalisten helpen kinderen milieubewust te zijn

Miss Exclusive-finaliste 2019 Sanne De Weerdt (links) uit Rijkevorsel bracht samen met een andere finaliste, Caro Van Gorp (rechts) uit Turnhout, een bezoekje aan de Klim-Op school van Sannes kinderjaren in Sint-Antonius-Zoersel.

News

Hoe feestje op flat van vrouw compleet ontspoorde: “Misselijkmakende scènes”

Het begon met een bezoek van vijf mannen aan de kermis van het Kempense Rijkevorsel. Maar toen kwamen ze Nico D. en zijn toenmalige vriendin tegen. Iedereen was al goed in de wind, maar Nico D. besloot er nog een lap op te geven. Maar daar hebben zijn feestgenoten zwaar misbruik van gemaakt.

News

Lek in parochiekerk: heilige Blasius krijgt letterlijk koude douche

De parochiekerk van Sint-Jozef Rijkevorsel kreeg zondag te kampen met insijpelend regenwater. De schade bleef beperkt, maar de brandweer heeft wel de dakgoten proper gemaakt.

Alert

Afvalcontainers ingezet voor veiliger verkeer

Automobilisten hebben op dagen dat het afval wordt opgehaald een extra hulpmiddel om hun aandacht te vestigen op de zone 30 in de schoolomgeving. Elke buurtbewoner kreeg stickers om op de containers te plakken.

News

Dorpscentrum opgeschrikt door opmerkelijk tafereel: transmigranten springen uit venstertje van politiebus

In het centrum van Rijkevorsel zijn woensdag twee transmigranten ontsnapt uit een bus van de federale politie. Een bewakingscamera legde het opmerkelijke tafereel vast. De mannen sprongen uit een venstertje achteraan de bus en gingen vliegensvlug op de loop, achternagezeten door de agenten. Eén van de twee mannen is vrijwel meteen opnieuw ingerekend door de politie. De tweede is nog altijd voortvluchtig.

Alert

Leesbeesten bezoeken Sint-Luciaschool

Het jaarthema in de Sint-Luciaschool is ‘Word jij een echt leesbeest?’. De aftrap werd vrijdagnamiddag gegeven door Annie de Pannie en Tante Tania die in elke klas langskwamen.

News

Nieuwkomer Jason Wall start meteen in de basis: “Ik ben nog geen honderd procent”

Jason Wall tekende pas anderhalve week geleden een contract bij Zwarte Leeuw en speelde geen enkele oefenwedstrijd, maar zaterdag tegen Helson Helchteren (1-1) stond de 26-jarige verdediger meteen in de basis.

News

“Ik had hier vorig jaar al moeten tekenen”

Zwarte Leeuw begint bijna traditiegetrouw met een fel vernieuwde spelersgroep aan het nieuwe seizoen. “Jonge gasten krijgen soms pandoeringen, maar ze kunnen ook verbazen”, aldus de 19-jarige Jesse Claessens.

News
Download