Even de buurt checken?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kasteelstraat pas in zomer in ’t nieuw, maar je kan er nu al eens wandelen

De Kasteelstraat in Retie wordt volledig heraangelegd. In werkelijkheid zal de nieuwe weg pas klaar zijn in de zomer. “Maar virtueel kun je er nu al door stappen, tot aan de Markt. Dankzij een 3D-filmpje dat we speciaal daarvoor lieten maken”, zegt schepen Luc Janssens trots.

Wegen en verkeer
Nieuws

Autobestuurder botst tegen boom "door lichten van tegenligger"

Aan Corsendonk in Oud-Turnhout is dinsdagavond rond 20 uur een auto tegen een boom gereden. De bestuurder, de 63-jarige S.G. uit Retie, verklaarde dat hij verblind was door de lichten van een tegenligger. De man liep daarbij lichte verwondingen op.

Nieuws

Inbrekers stelen twee elektrische fietsen uit garage

Bewoners uit Berg in Retie stelden maandagnamiddag rond 17.20 uur een inbraak vast. Dieven hadden de deur van een losstaande garage opengebroken en gingen aan de haal met twee elektrische fietsen.

Politie en veiligheid
Nieuws

Na Brugge, Brussel en Antwerpen nu ook ‘urban trail’ in… Schoonbroek

Zowat alle grote steden in Vlaanderen hebben een ‘urban trail’: een loopwedstrijd in een stedelijk decor, waarbij de deelnemers dwars door het stadhuis, de kerk, kantoorgebouwen en appartementen lopen. Zondag vindt er zowaar een nieuwe, bijzondere ‘urban trail’ plaats in… Schoonbroek, een Reties kerkdorp met amper 1.100 inwoners.

Nieuws

“Dit is de gelukkigste dag van ons leven geworden”

Uitgerekend op valentijnsdag is Nadra Ahmadi (22) uit Retie bevallen van haar eerste baby. Ook de papa, een niet-erkende vluchteling uit Afghanistan, heeft de geboorte van zijn eigen dochtertje uiteindelijk toch nog live mogen meemaken. “Het is de gelukkigste dag van ons leven geworden”, zegt het koppel.

Nieuws

Corsendonk Hotels neemt camping Baalse Hei in Turnhout over

Drie nieuwe hotels in de planning en een camping in de portefeuille, Corsendonk Hotels doet het opvallend goed. Binnen de groep is een nieuwe generatie van de familie Nédée erg actief. Die sluit een verdere groei niet uit. “We zijn nog jong”, zegt Jan-Felix Nédée.

Nieuws

Retie doet Aalst na: carnavalsstoet trekt door Gemeentepark

Aalst is en blijft dé carnavalsstad bij uitstek in Vlaanderen, maar ook Retie doet gretig mee met de gekte: vrijdag om 15 uur trekt een vrolijke carnavalsstoet door het Gemeentepark.

Nieuws

10-jarigen starten eigen bedrijf op met budget van 1.000 euro

Leerlingen van het vijfde leerjaar in basisschool Trapop in Retie hebben een eigen bedrijf opgericht. Gamco 5, zo heet de onderneming. Behalve van hun juf kregen ze daarbij ook hulp van drie lokale topbedrijven: Orakel, de pionier van de polsbandjes, maar ook jetonproducent B-Token en Interieur Segers. Met een budget van 1.000 euro slaagden de 10-jarigen erin een eerste productielijn op te starten van 173 zelfontworpen polsbandjes, 43 fietsvlaggetjes en 2 boekenkasten.

Nieuws

Vrienden halen hun idolen naar eigen dorp

Na optredens van onder meer Front 242, Anne Clark en The Godfathers zijn zeven vrienden uit Retie er opnieuw in geslaagd om een van hun internationale idolen naar hun eigen dorp te lokken.

Nieuws

Ex-voorzitster KVLV is kandidaat-burgemeester

N-VA in Retie schuift een vrouw naar voren als kandidaat-burgemeester: gewezen KVLV-voorzitster en huidig schepen van Landbouw en Gezin Kristel Pelckmans.

Nieuws
Download