Okay, time for a neighbourhood party?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Fietsen van toren naar toren

De routekaart wordt pas half volgend jaar gedrukt, maar nu al is de Torenroute genomineerd voor een prestigieuze prijs in Nederland. Het gaat om een nieuwe fietsroute doorheen acht grensgemeenten in de Kempen, Limburg en Noord-Brabant: het beste uit België en Nederland, samengebracht in één ‘superfietslus’.

News

Van mooie vrouw tot supervrouw in 100 dagen

Een jonge mama uit Minderhout heeft een droomcadeau gewonnen: een ‘100 Dagen Make-Over’ ter waarde van 4.500 euro. Gedurende honderd dagen wordt ze onder handen genomen door een team van elf lokale experts op het vlak van personal training, voeding, mode, lichaamsverzorging en styling.

News

“Nog meer stank, fijn stof en vliegen? Neen, dat willen wij echt niet”

Er komt voorlopig geen grote biokippenstal op de Duinberg in Retie. De bouwvergunning die de Bestendige Deputatie eerder had toegekend voor een splinternieuwe stal met een uitloopweide voor 12.000 scharrelkippen, is door de Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigd na protest van omwonenden.

News

Nederlandse doodrijder komt weg met één jaar rijverbod… in België: “Schandalig. We zien de verhakkelde fietsen nog altijd door de lucht vliegen”

De fietsgroep Blue Lady’s uit het Kempense Retie is verontwaardigd over de straf die de Nederlandse bestuurder kreeg voor het doodrijden van drie fietssters vorig jaar in Kasterlee. Gerardus S. (66) kreeg een rijverbod van een jaar, waarvan de helft met uitstel. Het rijverbod geldt ook alleen maar in België. “Onze vrouwen zien de fietsen nog altijd door de lucht vliegen en hij heeft een black-out”, zucht Paulle Lenaerts, voorzitster van de Blue Lady’s.

News

Deze partij heeft wel heel goed gekeken naar de programmapunten van haar concurrenten

Met 11 van de 21 verkozenen heeft Nieuw Retie vanaf nieuwjaar de volstrekte meerderheid in de gemeenteraad. Toch kiezen burgemeester Patrick Geuens en zijn ploeg ervoor om ook de belangrijkste programmapunten van de oppositie mee uit te voeren.

News

”Nieuw Retie is onafhankelijk en lokaal”

Burgemeester Patrick Geuens wil de puntjes op de i zetten. “Het blijft ons achtervolgen, omdat mijn voorganger Cis Schepens wel een vooraanstaand lid van de Open VLD was, maar Nieuw Retie is geen liberale partij.”

News

Bliksem slaat in op huis van dochter Juul Kabas

In Bosend sloeg zaterdagnacht rond 4 uur de bliksem in op een woning. Dat veroorzaakte brand op de bovenverdieping en rook- en waterschade in de rest van het huis.

News

Vrachtwagen botst tegen auto: veertiger zwaargewond

Op de Retiesebaan in Kasterlee is dinsdagnamiddag een zwaar ongeval gebeurd.

News

Chauffeur dodelijk fietsongeval ‘Blue Lady's’ voor rechter: “Ik herinner me niets meer”

Voor de politierechtbank van Turnhout begon deze voormiddag het proces tegen Gerardus S. (66) uit Nederlands Limburg. Hij was de chauffeur die in mei 2017 in Kasterlee vol inreed op een groep van 12 fietsende vriendinnen, de zogenaamde ‘Blue Lady's’. Drie van hen overleden. Het parket vordert een voorwaardelijke celstraf en een rijverbod van vier jaar.

Alert

E34 gaat volledig dicht door werken in Nederland

De E34 Antwerpen-Eindhoven wordt vrijdagavond volledig afgesloten ter hoogte van afrit 26 Arendonk-Retie. Tot zaterdagmorgen kan niemand nog de grens over via de snelweg. Alle grensverkeer wordt omgeleid via de secundaire wegen.

News
Download