Also enjoy the little things
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Sinte-Mette verwarmt harten in Retie

In Retie stond op 11 november niet alleen Wapenstilstand centraal, maar vooral het jaarlijkse Sint-Maartenfeest. Tientallen kinderen trokken in de voormiddag door de straten om ‘Sinte-Mette’ te zingen op de feestdag van de Retiese patroonheilige Sint-Martinus. Zondagavond werden in veertien buurten grote Sint-Maartenvuren ontstoken.

News

Sterrenwand om overleden kindjes te gedenken

Elk te vroeg en levenloos geboren kind kan in Retie voortaan een schitterende ster zijn. Vandaag plaatst de gemeente er een stalen wand, waarin de Desselse glaskunstenaar Peggy Hermans op maat gemaakte glazen sterren plaatst.

News

Oplegger brandt uit in Oud-Turnhout, vermoedens van brandstichting

In Oud-Turnhout is zaterdagnacht een oplegger uitgebrand op Donk. Aangezien er vermoedens van brandstichting zijn, werd er een gerechtelijk onderzoek opgestart.

News

Bill Gates koopt manege in de Kempen voor dochter

Van het taartincident – in 1998 kreeg hij in Brussel een slagroomtaart in zijn gezicht gekwakt – zijn blijkbaar geen anti-Belgische gevoelens blijven plakken. Microsoftoprichter Bill Gates heeft in Retie immers stoeterij De Begijnhoeve gekocht als Europese uitvalsbasis voor zijn dochter Jennifer (21), een internationale jumpingamazone.

News

Nieuwe jogginghype slaat aan

Met zeshonderd deelnemers is de eerste editie van de Retie Trail helemaal uitverkocht. Het nieuwe loopevenement vindt zondag plaats in het Prinsenpark in Retie en wordt georganiseerd door de Arendonkse Atletiekclub (Arac).

News

“Wij wachten al achttien jaar op een schepenzetel”

Gaat wijlen Rik Raeymaekers, die tot 2000 schepen van Openbare Werken was, de geschiedenisboeken in als de laatste Schoonbroekenaar in het dagelijks bestuur van Retie? “Al achttien jaar wachten we vergeefs op een nieuwe schepenzetel”, zegt Gust Goris, trotse inwoner van Schoonbroek.

News

Van de VS tot Libanon: Vlaams bedrijf scoort wereldwijd met jetons van opgeviste visnetten

Het bedrijf b-token uit Retie maakt jetons van visnetten. Het Kempense bedrijf wil zo de plastic afvalberg in oceanen verkleinen. Toch wordt 70% van de jetons in Retie nog steeds van nieuw geproduceerd plastic gemaakt. “Tegen 2025 moet dat 0% zijn”, zegt het bedrijf.

News

Kleuterjuf schopt het tot schepen van Onderwijs

Kleuterleidster Natalie Adriaensen (Nieuw Retie) van basisschool Trapop wordt vanaf 1 januari schepen in Retie. Ondanks haar jonge leeftijd is juf Natalie (28) geen groentje in de lokale politiek, want ze is al vijf jaar voorzitter van de gemeenteraad.

Alert

Geen nek-aan-nekrace, maar volstrekte meerderheid voor Nieuw Retie: “Ik blijf <I>Patrick van Jeanne</I>, een eenvoudige jongen uit het dorp”

“Andere keren was het altijd een millimetersprint. Nu zaten we met de hele groep vooruit en hebben we zowaar met een straatlengte voorsprong gewonnen.” Zo reageert burgemeester Patrick Geuens (Nieuw Retie) in café Amelie nadat zijn partij voor het eerst in haar bestaan de volstrekte meerderheid heeft behaald.

News

Nieuw Retie verpulvert tegenstand en pakt volstrekte meerderheid

De spannendste verkiezingsstrijd van de Kempen is voor het eerst sinds vele decennia afgelopen met een afgetekende winnaar: Nieuw Retie verpulverde de tegenstand en pakt de volstrekte meerderheid in de gemeenteraad.

News
Download