Stel jezelf even voor aan je buren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Sneller met oude fiets dan met dure mountainbike

Kan je met een oude stadsfiets even snel door het bos crossen als met een peperdure mountainbike? Ja, zo blijkt uit een weddenschap van twee vrienden uit Retie en Arendonk. “Goede benen zijn belangrijker dan een goede fiets”, zegt de winnaar.

Vrije tijd en hobby

Hondje gered uit konijnenpijp

Het 5-jarige teefje Lara werd levend en wel bevrijd door vier brandweermannen nadat ze met haar hoofd en romp was vastgeraakt in een konijnenpijp. Zeven uur lang zat het hondje vast in een ondergronds hol in Retie.

Politie en veiligheid

Wandelaars beloond met kop soep

Negen winterwandelingen heeft VVV Retie uitgewerkt in het dorpscentrum en de omliggende bossen en natuur. Alle inwoners van Retie mogen er vrij aan deelnemen. De eerste van de negen liep over zogenaamde ‘trage wegen’ in het dorp: kerkpaden, veldwegen en verbindingssteegjes. Achteraf vulden de deelnemers de verbruikte calorieën weer aan met een verkwikkende kop soep in café Gabriël op de Markt.

Vrije tijd en hobby

Rockband Swizzle pakt uit met stunt: 'rockcruise' volledig uitverkocht

De bekende rockgroep Swizzle uit Arendonk pakt dit weekend uit met een stunt en geeft twee opeenvolgende avonden een liveoptreden op een luxueuze cruiseferry van Zeebrugge naar Hull. De rockcruise is volledig uitverkocht.

Nieuws

Jeugdverenigingen willen opvallen op straat

Chiro, Scouts en KLJ hebben elk een opvallende spandoek tegen de gevel van hun jeugdlokaal gehangen in Retie. “Op de baan? Fluohesje aan en gaan!” staat erop. De banners werden door het gemeentebestuur speciaal gemaakt om de jongeren te sensibiliseren, opdat ze in de wintermaanden een opvallend fluohesje zouden aantrekken telkens wanneer ze met hun groep de straat opgaan.

Nieuws

Retie is en blijft dorp van buurtkermissen

Retie is en blijft het dorp van de buurtkermissen. Een ervan is Pontfortkermis dat dit weekend plaatsvindt op en rond het voetbalterrein van FC Heidebloem.

Vrije tijd en hobby

Nieuwe pastorale eenheid gevormd: “Elk dorp zijn eigen pastoor? Die tijd is voorbij”

Door een tekort aan priesters en actieve gelovigen hebben de parochies in Retie en Dessel een soort van joint venture gesloten, met elkaar en met de abdij van Mol-Postel: de pastorale eenheid Sint-Vincentius.

Nieuws

Wegens succes verlengd: winterwandelingen met start en aankomst in café

Winterwandelingen met start en aankomst in een lokale horecazaak of clubkantine. In Retie is dat al vele jaren een succesformule.

Vrije tijd en hobby

Uitbater carwash zet beelden inbreker op Facebook

Nadat een onbekende man maandag om 8 uur de geldautomaat van de warmwaterkraan heeft vernield, heeft uitbater Wim Gijbels (38) van Carwash Plas in Retie de beelden van zijn bewakingscamera op Facebook gezet. Zo hoopt hij de dader te ontmaskeren.

Politie en veiligheid

Boeken verkocht als groenten en fruit in Retie

Zoals u in de supermarkt appelen, peren en ander vers fruit op de weegschaal legt, zo kunt u op zondag 8 oktober ook in de gemeentelijke bibliotheek van Retie tweedehandse boeken kopen.

Nieuws
Download