Hoplr is a private initiative that is initiated by neighbourhood residents
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

‘Sus en Klus’ krijgen dertig maanden voor nieuwe reeks inbraken

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft twee twintigers, Dylan F. en Damon V.H., veroordeeld tot elk dertig maanden cel voor zestien inbraken bij voetbalclubs en lokalen van jeugdbewegingen in de ruime Kempen. De twee, bijgenaamd ‘Sus en Klus’, gingen er telkens vandoor met geld en soms ook drinken en chips. Ze pleegden de feiten naar eigen zeggen “om te overleven”.

Alert

Plaatselijke windhoos velt 200 bomen in Prinsenpark

Een plaatselijke windhoos heeft dinsdagnacht zowat 200 bomen afgeknakt in het provinciaal domein Prinsenpark in Retie. De schade na het warmteonweer is dan ook ongezien.

Leisure and hobby

Bestuurder van scooter verliest controle en belandt in gracht

De bestuurder van een scooter verloor woensdag de controle over het stuur in de Hulselstraat in Retie, belandde in de gracht en werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Turnhout.

News

Bolletjesslikker betrapt met zak met 400 gram cocaïne

De politie Kempen Noord-Oost heeft een bolletjesslikker onderschept. Hij was in het bezit van 400 gram cocaïne. De drugs hadden zijn lichaam kort voordien verlaten.

Alert

Scouts zoeken alternatief voor kampvuur: “Nu stinkt je kledij niet naar rook”

Door de aanhoudende droogte en een verbod op het maken van open vuren dreigden de scouts van Retie een streep door hun traditionele kampvuur te mogen maken. Toch werd het kamp in Tongerlo gisterenavond in stijl afgesloten met een alternatief kampvuur.

Leisure and hobby

Mobiele vrachtwagensluizen controleren zwaar vervoer: zo werkt het systeem

De politiezone Kempen Noord-Oost maakt sinds donderdag gebruik van slimme camera’s om zwaar vervoer te kunnen weren uit de dorpskernen van Retie, Ravels en Arendonk. Het systeem lijkt sterk op een klassieke trajectcontrole.

Alert

Reeënridder neemt gezinnen mee op zoektocht

Kinderen kunnen vanaf vandaag samen met hun ouders of grootouders in het ­Prinsenpark in ­Retie deelnemen aan de nieuwe zoektocht De Reeënridder. ­Leerlingen van de vrije basisschool Trapop in Retie kregen dinsdag al een voorsmaakje.

Leisure and hobby

Ook Kempense voetbalclubs zitten met kater en veel vragen na faillissement

Het vermoedelijke faillissement van de Nederlandse firma Sporting Events treft ook Kempense voetballertjes. Voetbalclubs KVV Vosselaar en KSK Retie zien een geplande stage in rook opgaan. De clubs onderzoeken welke stappen ze nog kunnen ondernemen.

News

Gemeente strikt bekende Amsterdamse architect om wandelroute op te waarderen

De gerenommeerde Amsterdamse architect Serge Schoemaker heeft het winnende ontwerp gemaakt voor een open opdracht van de gemeente Retie om de bekroonde wandelroute Boeren langs de Grote Gracht nog verder op te waarderen met ‘architecturale landschapselementen’.

News

‘One mile a day’ eindigt in ‘Start to run’: atleten als helden ontvangen

De leerlingen van De 3Master, een basisschool voor buitengewoon onderwijs in Retie, hebben tijdens het voorbije schooljaar samen met hun juffen hun sportieve grenzen verlegd.

News
Download