Nodig je buren uit op Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

‘School van de toekomst’ vervangt totaal versleten klassen uit 1922

Net geen 100 jaar. Zo lang heeft de oude gemeenteschool van Retie dienstgedaan voordat ze werd gesloopt. Vandaag, na welgeteld 95 jaar, mag de burgemeester het lint doorknippen van een splinternieuwe campus.

Nieuws

Vier blauwe zones voor deur van lokale handelaars

Op verzoek van de lokale handelaars worden er vier nieuwe blauwe zones afgebakend in de Sint-Martinusstraat en de Turnhoutsebaan in Retie.

Nieuws

Gemeente verkiest fanfare boven motorclub

Het bekende jeugdlokaal ’t Schijf in Retie, dat tot voor kort de thuisbasis was van de lokale KLJ-jongeren, heeft een nieuwe huurder: fanfare De Lindegalm. De gemeente, die eigenaar is van het gebouw, verkoos de fanfare boven de plaatselijke motorclub.

Nieuws

Menten volgt overleden ex-schepen op na minuut stilte

Els Menten (CD&V) heeft de eed afgelegd als nieuw gemeenteraadslid in Retie. Zij volgt haar partijgenoot Rik Raeymaekers op, die in juli op 62-jarige leeftijd overleed na een onomkeerbare ziekte.

Nieuws

Leerlingen als filmsterren ontvangen op eerste schooldag

In vrije basisschool Trapop in de Kloosterstraat in Retie werden de leerlingen op de eerste schooldag als VIP’s ontvangen: aan de schoolpoort werd letterlijk een rode loper uitgerold voor de kinderen.

Nieuws

Frietrock herleeft op nieuwe locatie na 'gewetenloze diefstal'

Nadat ze vorig jaar 'gewetenloze dieven' over de vloer hebben gekregen, zijn de organisatoren van Frietrock niet bij de pakken blijven neerzitten. Het rockfestival voor het goede doel herleeft vandaag op een nieuwe locatie.

Nieuws

'Marieke van Mieke van de mandenmaker' is jongste 100-plusser

Maria Hermans uit Retie, in het dorp bekend als ‘Marieke van Mieke van de mandenmaker’, is honderd jaar geworden.

Nieuws

Natuurdomein Goriënberg gered

Het waardevolle natuurdomein Goriënberg in het gehucht Kortijnen in Retie is voorgoed gered dankzij het gemeentebestuur en de vzw Kempens Landschap. Samen hebben zij een extra bosperceel aangekocht, waardoor het gebied nu een aaneengesloten en duurzaam geheel vormt van liefst 8,5 hectare, ongeveer zo groot als vijftien voetbalvelden.

Vrije tijd en hobby

“In ons dorp leiden alle wegen naar Arendonk”

Het doorgaand verkeer in een wijde boog rond de Markt leiden, dat is het doel van de nieuwe ring rond Retie. Toch blijken vandaag nog heel wat auto’s en vrachtwagens dwars door de dorpskern te rijden. “Omdat de bewegwijzering niet deugt”, vinden vele inwoners.

Nieuws

Nu ook Hekselienwandeling met borrel en ontbijt

Uitbaatster Juliette Daems (67) van taverne ’t Meulezicht organiseert zaterdag een bijzondere variant van de Hekselienwandeling in het bos achter de watermolen in Retie: met een Hekseliendrankje onderweg en een Hekselienontbijt achteraf.

Vrije tijd en hobby
Download