Hoplr is 100% Belgisch!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Inbrekers stelen fietswielen en werkmateriaal uit carport

Bewoners in de Kerkhofstraat in Retie stelden zondag een inbraak vast in hun carport. De daders gingen er aan de haal met fietswielen en werkmateriaal.

Melding

Kinderen stappen voor Jaam Jaam Nepal

Met een sponsortocht, waarbij ze voor elke gestapte kilometer zo veel mogelijk geld probeerden in te zamelen, hebben de kinderen van basisschool Trapop in Retie liefst 2.280 euro bijeengespaard.

Nieuws

Inbrekers forceren deur met koevoet en stelen geld

Dieven hebben vorige donderdag, op Hemelvaartsdag, ingebroken in een handelspand aan Kerkplein in Retie. De daders gebruikten daarvoor een koevoet en gingen er aan de haal met geld.

Melding

Bijzondere politiemacht van roze agenten op Schoonbroekkermis

Omdat hij vreesde voor onlusten en baldadigheden, trommelde de burgemeester van Retie zondag een speciale interventiemacht van de lokale politie op om de orde te handhaven onder de toren van de Sint-Jobkerk: een bijzondere politiepatrouille van roze agenten, echte mannen met de hormonen van het sterke geslacht.

Melding

Kleuters krijgen nieuwe fietsen met geld van kermis

De kleuters van buurtschool Spelewei Hodonk in Retie hebben een bakfiets, een loopfiets en speelgoed voor de zandbak cadeau gekregen met geld van de kermis.

Vrije tijd en hobby

Nieuwe rosse buurt vlak voor ingang van parochiekerk: “Bloot trekt altijd volk”

Pal onder de toren van de parochiekerk van Retie-Schoonbroek gaat zondag een heuse rosse buurt open: de Lekdreef. De naam van het nieuwe Glazen Straatje is een subtiele verwijzing naar de gelijknamige dreef aan de abdij van Averbode. “Alleen zijn er in onze Lekdreef geen ijsjes om aan te likken”, zeggen de initiatiefnemers met een knipoog.

Nieuws

KSK Retie uit de bol: met drie supportersbussen naar historische match

Voor het eerst in zijn 80-jarig bestaan heeft KSK Retie de Beker van Antwerpen in het voetbal gewonnen. Rood-geel won de finale tegen grote favoriet Lyra TSV.

Nieuws

Dieven stelen koplampen van geparkeerde BMW's

Op twee plaatsen in de Lijsterbeslaan in Retie werd dinsdagvoormiddag een diefstal vastgesteld van auto-onderdelen. De daders viseerden telkens BMW’s die op de oprit geparkeerd stonden. Ze stalen onder meer de koplampen.

Nieuws

Fietsster (18) lichtgewond na aanrijding op Markt

Een 18-jarige fietsster werd zondagmiddag aangereden op de Markt in Retie. Het meisje raakte daarbij lichtgewond.

Nieuws

“Eerst winnen, dan rekenen”

Branddonk maakt in grote onzekerheid de korte verplaatsing naar Berg en Dal. Om het behoud te verzekeren, moet groen-zwart zelf winnen en hopen dat Lyra en Witgoor hun beste beentje voorzetten.

Nieuws
Download