Jouw digitale postbus
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gildezusters houden eigen vrouwendag

Ook de Sint-Sebastiaansgilde Poppel, een eeuwenoude schuttersvereniging in Ravels, heeft zijn eigen vrouwendag. Dan komen de gildezusters ’s morgens vroeg samen in café Mieke Pap, waarna ze een bezoek brengen aan basisschool De Negensprong om de hoek. Ze zingen er hun zelfgemaakte lied 'Tien Gildevrouwtjes', op de melodie van het bekende deuntje van 'Tien Kleine Negers'. Aan de kinderen delen ze gezonde koeken en mandarijntjes uit. De dag wordt afgesloten met koffie en versgebakken taart bij Mieke Pap.

Nieuws

SNK geeft wellicht zijn honderdste jaarconcert

Fanfare Sint-Nicolaüskring Weelde geeft op zaterdag 21 april haar jaarconcert in zaal De Wouwer in Ravels. Hoewel niemand het zeker, is de kans reëel dat SNK in concert 2018 een gouden jubileumconcert wordt: het honderdste.

Nieuws

Gemeentebestuur stelt doel scherp: nul doden in het verkeer

Zestien gemeenten uit de provincie Antwerpen engageren zich om het aantal verkeersslachtoffers in hun gemeente tot nul te herleiden, waaronder ook Ravels. Ze stappen mee in het project 'Verkeersveilige gemeente' van de provincie Antwerpen en worden daarin intensief begeleid.

Nieuws

Mopshond Lilly leest mee de krant bij Ome Dré

Wat is er gezelliger dan samen Gazet van Antwerpen te lezen? Voor André Cabanier (69) uit Ravels en Lilly, de tweejarige mopshond van de buurvrouw, is het een dagelijks ritueel. “Overdag, als ik moet werken, past André op onze hond”, zegt haar baasje Diana Byns (53) uit de Koning Albertstraat. “Het liefste wat ons Lilly’tje dan doet, is knus bij ?Ome Dré op de schoot gaan zitten terwijl hij de krant leest.”

Nieuws

Te koop: praalwagens die maar één dag gebruikt zijn

Het carnavalsseizoen loopt op zijn einde en dat is ook op 2dehands.be te merken. Verschillende praalwagens van Kempische carnavalsgroepen wisselen er voor duizenden euro’s van eigenaar.

Nieuws

Zware afranseling met koevoet kost tot 5 jaar cel

Voor een vermoedelijke afrekening in het drugsmilieu heeft Mitch V.C. (27) uit Turnhout 5 jaar cel gekregen. Zijn kompanen uit Scherpenheuvel en Zonhoven kregen elk 4 jaar cel voor een zware afranseling.

Nieuws

Postauto vat vuur

Een voertuig van bpost dat geparkeerd stond voor het postkantoor in de Gemeentelaan in Weelde (Ravels) is donderdag even voor de middag in brand gevlogen. De oorzaak is niet gekend.

Nieuws

Uitbater laatste staminee in dorp stopt ermee bij gebrek aan jong bloed aan zijn toog: “De jeugd gaat niet meer op café”

Het Ravelse kerkdorp Weelde is vanaf morgen een dorp zonder café. De laatste staminee onder de toren van de Sint-Michielskerk, café ’t Vervolg, gaat woensdag dicht. “De jeugd van tegenwoordig drinkt thuis en gaat niet meer op café”, zegt de uitbater.

Nieuws

Agridagen breken alle records

Met een recordopkomst van liefst 20.000 bezoekers zijn de Vlaamse Agridagen in Ravels een grandioos succes geworden.

Nieuws

Landbouwbeurs met varkensverkiezing breekt alle records

Met een recordopkomst van liefst 20.000 bezoekers zijn de Vlaamse Agridagen in Ravels een grandioos succes geworden.

Nieuws
Download