Belgische chocolade, frietjes en hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Brandweerchef hangt spuitslang aan de haak

Na 33 jaar dienst heeft ex-korpschef Jos Dickens (derde van rechts op foto, red.) van de brandweer van Ravels en van Hulpverleningszone Taxandria, zijn spuitslang aan de haak gehangen. Samen met collega-brandweerman Herman Van Loon en zes andere gepensioneerde werknemers van de gemeente werd hij letterlijk in de bloemetjes gezet door de burgemeester Walter Luyten (CD&V) van Ravels.

Politie en veiligheid
Nieuws

1.236 inwoners bestellen dagmenu van 3 euro

Twee dagen later dan elders in Vlaanderen vieren de inwoners van Ravels Verloren Maandag. Voor slechts 3 euro kregen ze in zaal De Wouwer een aangepaste dagmenu geserveerd: een worstenbrood, een appelbol en een kop koffie, thee of chocomelk. Liefst 1.236 inwoners, verdeeld over vier shiften, schoven hun benen mee onder de tafel. Het gemeentebestuur deed de bediening. Ook burgemeester Walter Luyten (rechts) trok zijn schort aan. Hij werd geholpen door een team van schepenen, gemeenteraadsleden en vrijwilligers.

Nieuws

Gemeente behoudt laag belastingtarief

Het gemeentebestuur van Ravels doet wat het beloofd heeft en handhaaft zijn lage belastingtarieven tot aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Nieuws

Gemeente verwent inwoners met lage belastingen

Het gemeentebestuur van Ravels doet wat het beloofd heeft en handhaaft zijn lage belastingtarieven tot aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Die vinden plaats in oktober van dit jaar.

Nieuws

Dieven stelen voorbumpers van geparkeerde Mercedessen

Dieven hebben in Ravels op twee plaatsen de voorbumpers van een geparkeerde Mercedes gestolen. Wellicht gebeurde de diefstal op bestelling.

Politie en veiligheid
Nieuws

Mannen overvallen Aldi in Ravels nog voor opening

Twee gemaskerde mannen hebben zaterdagochtend een personeelslid van de Aldi-winkel in Ravels overvallen, toen de winkelbediende om 7.20u als eerste bij de zaak arriveerde.

Politie en veiligheid
Nieuws

Dieven kruipen voetbalkantine binnen via raam en stelen geld

In de voetbalkantine van KSK Weelde aan Baetenheide in Weelde (Ravels) werd vrijdag om 9.30 uur een inbraak vastgesteld. Dieven drongen er binnen door een raam te forceren en namen geld mee.

Politie en veiligheid
Nieuws

Dieven breken deur open van lokaal mountainbikers

Onbekenden hebben ingebroken in het lokaal van de mountainbikers in het sportpark van Ravels aan de Raaftuinweg. De inbraak werd vrijdagmorgen om 8.30 uur vastgesteld. De dieven braken de deur open en doorzochten het lokaal, maar namen niets mee.

Politie en veiligheid
Vrije tijd en hobby
Nieuws

Ook speciale asieldieren zoeken een nieuwe thuis: “Zo’n pauw is écht prachtig in je tuin!”

In deze periode brengen een heleboel mensen de feestdagen door met vrienden of familie. Maar terwijl we met z’n allen genieten van de sfeer en de huiselijke gezelligheid, zitten de asielen vol met dieren die verlangen naar een warme thuis. Om hen een grotere kans te geven op een mooier nieuw jaar, zetten wij een week lang asieldieren uit heel Vlaanderen in de kijker. Vandaag: een prachtige pauw.

Nieuws

Kinderen drijven 200 schaapjes door de straten van Aarle naar indrukwekkend kerstplein

Een schattig zicht in de straten van Aarle woensdagnamiddag. Op een steenworp van de Nederlandse grens hebben een honderdtal kinderen 200 schaapjes naar de kerststal gedreven. Herder Stijn Hilgers en zijn hond Hekske hielpen een handje mee.

Nieuws
Download