Easily launch an idea of initiative
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Dieven breken twee ramen stuk in woning

In een woning aan de Turnhoutseweg in Weelde (Ravels) hebben inbrekers twee ramen stuk geslagen, waarna ze het huis doorzochten. Of de daders ook werkelijk iets meenamen, is niet bekend. De inbraak werd maandag om 15 uur vastgesteld.

Alert

Jongeren en senioren spelen Bingo voor chocomousse

In het rusthuis in Ravels hebben enkele jonge politici een 'Bingodag' georganiseerd voor hun oudere dorpsgenoten. Er werd niet voor geld gespeeld, wel voor zelfgemaakte desserts: chocomousse, wafels en rijstpap.

News

“Geen ongeval met kids meer op onze wegen”

Ravels is de eerste gemeente in de provincie die een derde SAVE-label krijgt van de vereniging van ouders die een kind verloren in een ongeval. Nu wenst het gemeentebestuur nog een stapje verder te gaan. “Wij willen op onze wegen geen enkel ongeval meer waarbij een kind betrokken is”, zegt de burgemeester ambitieus.

Traffic

Bisschop Bonny zegent ‘Glazen Straatje’ in

Na de stad Gent heeft nu ook het Kempense plattelandsdorp Ravels een eigen ‘Glazen Straatje’. Alleen zijn er in de glazen doorgang in Ravels geen dames van lichte zeden te zien.

News

Beklaagde vraagt vrijspraak nadat hij na 26 jaar dienst wordt ontslagen

Na bijna 26 jaar dienst werd R.L. (48) uit Weelde (Ravels) ontslagen door zijn werkgever in Turnhout. Hij zou tientallen toestellen hebben gestolen. De beklaagde vroeg de vrijspraak en spreekt van een heksenjacht.

News

N118 in Ravels-Eel drie weken afgesloten door breuk in waterleiding

De N118 van Ravels naar Weelde is sinds vandaag gedeeltelijk afgesloten door een breuk in de waterleiding ter hoogte van de Kapelstraat, vlak bij de parochiekerk van Ravels-Eel.

Traffic

Jonge biljarttalenten van BC De Coeck blinken uit op EK in Frankrijk

Nino Coeckelberghs (18), Bryan Eelen (18) en Kevin Van Hees (18) van biljartclub De Coeck in Ravels hebben op het Europees kampioenschap voor clubteams in Frankrijk de zilveren medaille behaald bij de jeugd. Voor hun uitzonderlijke prestatie werden de Ravelse biljarttalenten plechtig gehuldigd door het gemeentebestuur.

Leisure and hobby

Meyrem Almaci mag niet spreken in bib

Kim Buyst (Groen) is verontwaardigd dat partijvoorzitter Meyrem Almaci haar nieuwe boek niet mag komen voorstellen in de bib van Ravels. Volgens burgemeester Walter Luyten (CD&V) kan er in de bib echter geen sprake zijn van activiteiten van een politieke partij.

Alert

Mirakel in Kempen dorp: Lourdesgrot is herrezen

De Lourdesgrot in Klein Ravels is in zijn oude glorie hersteld. Het bijna honderd jaar oude gebedsoord, dat geïnspireerd is op de echte Grot van Massabielle in Lourdes in Zuid-Frankrijk, was de voorbije jaren helemaal in verval geraakt.

News
Download