Hoplr is 100% Belgisch!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Het is gebeurd: fietspad naar Nederland is open

Het jarenlang geduld van de bewoners, schoolkinderen en verenigingen in het Ravelse kerkdorp Weelde-Station is eindelijk beloond: het nieuwe fietspad langs de N119 naar Nederland is officieel geopend.

Wegen en verkeer

Dief met gestolen wagen onderschept in Polen

Een 50-jarige Litouwer zit sinds 19 oktober in Turnhout in de cel voor de diefstal van een wagen in Ravels. De feiten dateren van de nacht van 29 op 30 juni.

Politie en veiligheid

Eindelijk veilig met fiets de grens over

Toen ik 22 jaar geleden hier kwam wonen, werd ons al beloofd dat er snel een veilig fietspad zou komen voor onze deur. Vandaag is het eindelijk zover. Ik ben blij dat ik dat nog mag meemaken”, zegt buurtbewoner Frits Van Loon (77) uit de Bredaseweg in Ravels.

Nieuws

Dure Porsche gestolen op oprit van woning

In het Ravelse grensdorp Poppel werd woensdagmorgen de diefstal vastgesteld van een dure sportwagen. De Porsche stond geparkeerd op de oprit van een woning in de Pastoor Coolsstraat. Van de daders is er voorlopig geen spoor.

Nieuws

Inbrekers maken gat in raam van twee bedrijven

Inbrekers waren in de nacht van woensdag op donderdag actief in de Kanaaldijk in Ravels. Ze gingen langs bij twee lokale bedrijven.

Politie en veiligheid

Politie legt na inval beslag op twee woningen

Na twee invallen in Poppel heeft de politie twee vrouwen en een man opgepakt. Ze worden verdacht van tientallen inbraken in de grensstreek. Op twee woningen is beslag gelegd.

Politie en veiligheid

Baas van Café Rio zoekt “idiote en domme” dief

Hans Verbeek (25), baas van Café Rio in Ravels, is boos. Een onverlaat heeft tijdens zijn vakantie in Barcelona het ruitje van zijn Jeep stukgesneden en is aan de haal gegaan met een nieuwe PlayStation.

Nieuws

500 motards rijden door grensdorpen voor koffie en erwtensoep

In zowat alle grensdorpen in de Kempen zijn er zondag ronkende motoren te zien en te horen. Motorclub De Smokkelears organiseert dan zijn jaarlijkse Smokkelrit.

Nieuws

Inbrekers stelen autosleutels

Dieven zijn dinsdag om 20.15 uur binnengedrongen in een woning aan de Oude Kerkweg in Weelde (Ravels). Ze forceerden het raam aan de achterkant van het huis en gingen aan de haal met autosleutels en nog enkele kleinere spullen.

Politie en veiligheid

Cor De Bresser viert jubileumeditie van woestijnrally met droomcadeau

De alternatieve woestijnrally Antwerpen-Banjul bestaat tien jaar. Voor Cor De Bresser (68) uit Ravels, de geestelijke vader van de rally, wordt de jubileumeditie iets bijzonders. “Ik mag samen met mijn pleegzoon dwars door de Sahara rijden. Een droom die in vervulling gaat”, zegt hij.

Nieuws
Download