An Englishman, an Irishman and a Scotsman walk into a bar...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Walter (66) vierde Kerstmis in zijn auto op een parking: “Een koud bakje bami goreng gegeten”

Walter Raemaekers (66), de man die alles kwijt raakte na een complexe echtscheiding en sinds eind november in zijn auto slaapt, bracht kerstavond door in zijn wagen op een parking in Lier. Op kerstdag treffen we hem in het snelwegrestaurant langs de E313 in Ranst.

News

Politie pakt 14 illegalen op langs snelweg

Alert

Walter slaapt nog steeds in zijn auto

Walter Raemaekers (66), de man die alles verloor na een complexe echtscheiding, slaapt nu al ruim twee weken in zijn auto in Ranst. Afgelopen donderdag kon hij op intakegesprek bij de crisisopvang in Turnhout. Binnen twee weken maakt hij kans op een kamer.

News

Rukwind blaast wiek van molen

Een felle rukwind blies zondagmiddag rond 14.30u een van de vier wieken van de windmolen van Oelegem kapot. De brokstukken lagen tot op het kerkhof. Tientallen mensen genoten net van hun ‘meulemaal’.

News

Veertien sans-papiers opgepakt op snelwegparking

In de nacht van maandag op dinsdag hebben verschillende politiediensten, waaronder de federale politie en de lokale politie Minos in samenwerking met de gerechtelijke politie, het parket, en de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) een actie gehouden om de overlast op de snelwegparking op de E313 tussen Wommelgem en Ranst te beperken, en om mensensmokkelaars tegen te gaan.

Alert

Brug tussen Nijlen en Broechem valt in de prijzen nog voor ze echt gebouwd is

Het project voor een nieuwe brug over het Netekanaal tussen Nijlen en Broechem (Ranst) is in de prijzen gevallen bij de BIM Awards, en won een gouden onderscheiding in de categorie Infrastructuur. . Het gaat niet om de esthetiek van de brug, wel om de innovatieve manier waarop de bouw wordt aangepakt. BIM staat voor ‘Building Information Model’. Zo kan de brug al in virtual reality worden bekeken. In het beste geval kan de brug worden gebouwd vanaf 2020.

News

Bouw Residentie Mero ligt stil: “Aannemer moet juiste vergunningen aanvragen”

Op de hoek van de Kapel- en de Lostraat in Broechem trekt projectontwikkelaar DCA uit Beerse veertien flats op in Residentie Mero. Na samenspraak met de gemeente liggen de werkzaamheden daar even stil.

News

Bestuurder wordt onwel en ramt verlichtingspaal in Oelegem

Een bestuurder is maandag tegen een verlichtingspaal gereden op de Ter Stratenweg in Oelegem (Ranst). De man werd allicht onwel achter het stuur. Hij werd naar het ziekenhuis gevoerd voor verder onderzoek.

News

Hinder aan snelwegparking door oliespoor op oprit

De brandweer is donderdag uitgerukt naar de oprit van de Q8-parking in Ranst. Daar lag brandstof op de weg.

Alert

Plat dak vat vuur aan huis in Oelegem

Op de Schildesteenweg in Oelegem (Ranst) is een dakbrand uitgebroken op een plat dak aan een woning.

News
Download