hoplr, altijd in jouw buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Eerste keuring van Trekpaarden

De vereniging Trekpaard jeugd en Jeroen Beckers uit Emblem zorgen voor een primeur in Ranst met de organisatie van een keuring voor Belgische trekpaarden. Dat gebeurt op zaterdag 26 augustus in de Schoolstraat.

Nieuws

Nieuwe scharnieren voor twaalf dakkapellen

De Ranstse Gasthuisstraat was donderdag even niet bruikbaar omdat een reusachtige kraan nodig was om de scharnieren van de deuren van de twaalf dakkapellen in de Sint Pancratiuskerk te vervangen.

Nieuws

VIDEO. Kinderen willen olifanten vangen met olifantendrollen

Wie donderdag zijn kinderen naar één van de vele speelpleinen bracht, wist het waarschijnlijk: het was de dag van de speelpleinanimator. Maar liefst 23.000 jongeren offeren een deel van hun vakantie op om de jongste kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen. Ook Jens doet dat. Hij entertaint 4 en 5-jarigen in de basisschool van Ranst.

Babysit

Ranst moet nog 190.000 euro kosten brandweer betalen

De provincie Antwerpen heeft de gemeente Ranst laten weten dat ze nog bijna 190.000 euro verschuldigd is voor de brandweerwerking van 2012. Het gemeentebestuur ziet dat anders, maar kan niet anders dan betalen.

Politie en veiligheid

Gemeente maakt werk van sociale media

Om de sociale media zo goed mogelijk te kunnen gebruiken organiseert de gemeente een enquête en zet het de inwoners aan zich te registreren op Hoplr.

Nieuws

Fietsdrieluik ‘Komdispruuvebaosmoemoe’

De toeristische cluster Land van Playsantiën pakt ook deze zomer in de Antwerpse Kempen uit met een driedaags fietsevenement met proevertjes van ‘ba os moemoe’ (‘bij ons moemoe’). Je geniet van hapjes uit de tijd van toen tijdens gezellige tochten. 

Nieuws

Wegpolitie plukt zeven illegalen van parking E313

Op de E313 in de richting van Antwerpen heeft de wegpolitie dinsdagnacht kort voor twee uur zeven illegalen opgepakt. “De mannen, allen in goede gezondheid, werden opgemerkt op de snelwegparking terwijl ze tussen de vrachtwagens door wandelden”, bevestigt Guy Theyskens, woordvoerder van de federale politie.

Politie en veiligheid

Hollywoodlegende Brian De Palma doet filmopnames aan windmolen Oelegem

Brian De Palma, de Amerikaanse regisseur die met topacteurs als Al Pacino en Robert De Niro werkte, deed maandag 26 juni filmopnames aan de windmolen in Oelegem voor zijn nieuwe film Domino.

Nieuws

Bliksem slaat in op huis: woning onbewoonbaar

In de Salielaan in Broechem is donderdagnamiddag brand ontstaan in een huis.

Nieuws

Werftruck grotendeels uitgebrand in Ranst

In de Kromstraat in Ranst is een mobiele torenkraan donderdagnamiddag grotendeels uitgebrand. Er vielen geen gewonden.

Nieuws
Download