Geniet ook van de kleine dingen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Arte Deco stopt na zeven jaar

De Emblemse winkel Arte Deco, die naast interieurzaken ook mode en wijn verkoopt, verdwijnt tegen het eind van het jaar. Wie op zoek is naar geschenken kan vanaf 21 oktober zaakjes doen.

Nieuws

Oppositie zorgt voor gespreksstof

De Ranstse gemeenteraadsleden komen weer samen voor de gemeenteraad van maandag 16 oktober in het Oelegemse Vrieselhof vanaf 20u.

Nieuws

Vier generaties Van Tendeloo

De jonge Lander Van Tendeloo die in de armen ligt van zijn vader Gerrit is sinds kort de vierde mannelijke Van Tendeloo in zijn familie.

Nieuws

Leergierige 55-plussers komen weer aan hun trekken binnenkort

Ook bij Okra Academie Voorkempen trekt het nieuw schooljaar zich op gang. Het bestuur hield zijn startvergadering in Huize Bruyneel in Zandhoven.

Nieuws

Schooldirecteur en kapitein worden brandweerman

De brandweerzone Rand post Ranst telt voor het eerst twee pompiers die van vrijwilliger worden omgeschoold tot beroepsbrandweerman. Het zijn Dirk Van Nuffel (46), ex-schooldirecteur van het Annuntia-instituut in Wijnegem, en Björn Onghena (43), een sleepbootkapitein.

Politie en veiligheid

Jubilerende Landelijke Gilde schenkt schoolkinderen gratis appels

De kinderen van de Sint-Jozefschool in Emblem kregen woensdag gratis appels van de Landelijke Gilde van Emblem.

Nieuws

Man die betrokken was bij een pestfilmpje met een 13-jarig slachtoffer, kent zijn straf

Yannick G., de 20-jarige man die betrokken was bij een pestfilmpje met een minderjarig slachtoffer in Ranst, wordt veroordeeld tot een autonome probatiestraf van twee jaar. Op de beelden was te zien hoe een dertienjarige jongen de keel werd dichtgeknepen tot hij het bewustzijn verloor. De jongen werd ook in het Netekanaal gegooid.

Nieuws

Akkoord met brandweer

Ranst heeft een overeenkomst bereikt met de brandweerzone Rand over de verrekening van het roerend goed dat de gemeente inbrengt. Als compensatie voor de diverse wagens die de gemeente ter beschikking stelt, betaalt Ranst gedurende tien jaar 40.000 euro minder.

Politie en veiligheid

Leerlingen van De Springplank krijgen les over dode hoek

De jongens en meisjes uit het derde tot en met het zesde leerjaar van de vrije basisschool De Springplank kregen dinsdagvoormiddag les over hoe ze de gevaren van een vrachtwagen in het verkeer beter kunnen inschatten.

Nieuws
Download