Je kan ook een privé chat starten met een buur
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Brainstorm rond CC De Kollebloem

De gemeentebesturen van Puurs en Sint-Amands gaan in het licht van de fusie een brainstorm organiseren rond de toekomst van cultuurcentrum De Kollebloem. “2018 wordt het jaar van verandering en vernieuwing in Puurs en Sint-Amands. Nieuwe mogelijkheden dienen zich ook aan in CC De Kollebloem. In het najaar kunnen we eindelijk terecht in de nieuwbouw”, zegt de Puurse cultuurschepen Ronny Tourné (CD&V). “Daarom organiseren we op 28 januari een brainbrunch waar iedereen aan kan deelnemen. Onze inwoners mogen dus mee de toekomst van het grotere, ruimere en modernere cultuurcentrum De Kollebloem uittekenen. Onze droom van meer aanbod voor meer mensen komt stilaan tot leven. Geen beter moment dan de start van het nieuwe jaar om alle ideeën te verzamelen tijdens een creatieve BrainBrunch.”

Nieuws

Volgende fase Kalfort Dorp gestart

Eind november 2016 al startte aannemer DCA in Kalfort met de tweede fase van de herinrichtingswerken. Na een korte winterstop zijn de werken opnieuw opgestart en volgt een nieuwe fase.

Nieuws

Eerste ijspiste bij winterbar lokt 10.000 schaatsers

De Puurse Winterbar 725 heeft alle verwachtingen ver overtroffen. De ijspiste alleen al trok 10.000 schaatsers. En voor het sluitstuk nu zondag, de nieuwjaarsdrink, schreven al 3.000 Puursenaars in.

Nieuws

Vrienden van 15-jarig kankerpatiëntje zijn crowdfundig gestart voor bucketlist

De 15-jarige Jana Geerts uit Puurs vecht al een hele poos tegen kanker. Een stel vrienden van het meisje wil nu enkele van haar dromen laten uitkomen, zodat de strijd tegen haar ziekte op zijn minst iets draaglijker wordt. Daarvoor is er natuurlijk geld nodig en is er een crowdfunding opgestart.

Nieuws

Spookrijdster komt om bij crash op Ring

Een 63-jarige vrouw is maandagnacht op de Brusselse Ring om het leven gekomen nadat ze al spookrijdend frontaal op een tegenligger botste. Vermoedelijk reed ze al 14 kilometer in de verkeerde richting.

Nieuws

“Controles melden op sociale media? Zeer jammer”

Organisatie Ouders van Verongelukte Kinderen is opgetogen dat gemeenten inspanningen doen, maar anderzijds betreuren ze het dat mensen controles via de sociale media melden.

Nieuws

Tractor brandt uit op terrein kleiduifschutters

Op het terrein van de Klein-Brabantse Shooting Club in de Gansbroekstraat in Ruisbroek (Puurs) is zondagnamiddag een tractor grotendeels uitgebrand. De oorzaak van de brand is voorlopig nog onduidelijk.

Nieuws

Jonge dokter opent kabinet in container in afwachting van verbouwing

Een bank, klasje of een buurtwinkeltje in een bureelcontainer: dat hebben we allemaal al gezien. Maar een doksterkabinet? Toch is dat de voorlopige praktijk van de jonge Puurse dokter Bram Peeters (29), die blij is in eigen gemeente aan de slag te kunnen.

Nieuws

Drietal schuldig aan smokkel van cannabis via Spaanse vis

Drie mannen zijn door de Mechelse rechtbank veroordeeld voor drugssmokkel. Een vierde werd vrijgesproken. Ze voerden cannabis in via bevroren vis die ze naar Puurs lieten overkomen uit de Spaanse stad La Coruña.

Nieuws

Sportinfrastructuur krijgt financiële injectie

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters heeft deze week meer dan 20 miljoen euro subsidies uitgereikt aan sportinfrastructuurprojecten verspreid over Vlaanderen. In onze regio kregen zowel drie projecten in Puurs als een project in Sint-Katelijne-Waver een ruime som toegekend.

Nieuws
Download