Een Duitser, Nederlander en Belg zitten in een café...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Niet iedereen ziet fusie Sint-Amands en Puurs zitten: “Waarom niet met Bornem?”

De burgergroepering VAST, Vrij en Autonoom Sint-Amands, is gestart met een petitie. De groep wil tegen eind deze week 500 handtekeningen verzamelen en aan Vlaams minister voor Binnenlandse Aangelegenheden Liesbeth Homans overhandigen. Ze vragen om de beslissing tot een fusie met Puurs te schorsen.

Nieuws

Herman Brusselmans voor één dag bibliothecaris

In het kader van de digitale week haalt de bibliotheek van Puurs alles uit de kast. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Herman Brusselmans en Tom Lanoye, die elkaar op 28 oktober ontmoeten.

Nieuws

Vrouw door schoonzoon aangevallen met hamer en mes: “We zijn er als familie sterker uitgekomen”

Stephen G. uit Temse, de man die anderhalf jaar geleden zijn schoonmoeder in Puurs aanviel met een hamer, heeft van de rechtbank een voorwaardelijke straf gekregen.

Nieuws

Man die schoonmoeder met hamer aanviel: alles intussen vergeven

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een man uit Temse veroordeeld tot vijf jaar cel waarvan het grootste deel met uitstel. De man viel anderhalf jaar geleden zijn schoonmoeder in haar woning in Puurs aan met een hamer en deelde ook een messteek uit. Hoewel de vrouw ernstig gewond raakte zijn de plooien tussen de schoonmoeder en de beklaagde weer helemaal gladgestreken.

Nieuws

Duvel plant fanshop in oud-gemeentehuis

Zowel in het oude gemeentehuis van Breendonk als dat van Liezele komt er horeca. In Puurs zelf worden dan weer een stuk bouwgrond en een pand onder de kerktoren verkocht met hetzelfde doel.

Nieuws

Karikaturist vereeuwigt 725 Puurse koppen

Een huzarenstuk: veel anders kan je de uitdaging van Frank Bervoets niet noemen. De Ruisbroekse karikaturist wou in het kader van 725 jaar Puurs 725 Puursenaars tekenen. En het is hem verduiveld nog gelukt ook.

Nieuws

“Ze hebben meer capaciteiten dan dat iedereen vermoedt”

Flegado, een instelling voor mensen met een beperking in Ruisbroek (Puurs), wil dat haar cliënten zo veel mogelijk bij de maatschappij worden betrokken. Daarom zijn er nu enkele projecten opgestart waarbij de mensen een eigen cafeetje of kraampje uitbaten en er zijn zelfs enkelen aan de slag in een winkel.

Nieuws

"Geen vals gevoel van veiligheid"

Er gaan stemmen op om een slipcursus verplicht te maken in de rijopleiding. Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) vreest een vals gevoel van veiligheid. Slipschool Jesco uit Puurs, de grootste van het land, reageert verbolgen.

Nieuws

Liebrecht Vanbeckevoort speelt hoofdrol in Puurs 725-concert

In het Puurs 725-concert is de hoofdrol weggelegd voor Liebrecht Vanbeckevoort: de Puurse pianist.

Nieuws

Man bedreigt apothekeres met mes en steelt geldsom uit de kassa

Een gewapende man heeft donderdagavond de apotheek in Kalfort overvallen. Hij bedreigde de apothekeres en kon geld uit de kassa meegraaien. De politie zette nog een speurhond in maar de boef kon ontkomen.

Politie en veiligheid
Download