Leuk dat je er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Leerlingen ontwikkelen PET-vermaler

Vier leerlingen van het Technisch Instituut Sjabi in Puurs hebben onlangs twee eerste prijzen weggekaapt op technologiewedstrijden voor eindwerken. Ze ontwikkelden een vermaler voor PET-flesjes; misschien wel dé oplossing voor een deel van ons afvalprobleem.

Nieuws

Onafhankelijk studiebureau bekijkt fusie Puurs en Sint-Amands

De gemeenteraad van Sint-Amands gaf gisteren haar akkoord om een onafhankelijk studiebureau een fusiedossier te laten opstellen. De gemeente Puurs mag de opdracht geven.

Nieuws

“Zonder Bornem erbij wordt die fusie maar niets”

Marcel Stassijns heeft een statement gemaakt. In zijn gazon maaide hij drie grote letters: P, S, B met daaronder een vraagteken. De letters staan voor Puurs, Sint-Amands en Bornem, want Stassijns hoopt op een fusie van de drie gemeenten.

Nieuws

Provincie zoekt oplossing voor schietstand en stort

Het provinciebestuur heeft de plannen rond het provinciaal uitvoeringsplan (PRUP) Ooievaarsnest in Ruisbroek voorgesteld. De buurt hoopt dat hiermee de lawaaihinder van de schietstand aangepakt wordt. Het gemeentebestuur hecht ook veel belang aan ontsluiting naar de A12.

Nieuws

Chiro al voor derde keer in korte tijd slachtoffer van inbrekers

Voor de leiding van Chiro Kalfort (Puurs) is de maat stilaan vol. De jeugdbeweging werd zondag al voor de derde keer in korte tijd slachtoffer van een inbraak. “Het kost ook telkens geld om de aangerichte schade te repareren.”

Politie en veiligheid

Informatieronde over mogelijke fusie start

Aan het eind van de gemeenteraadszitting in Sint-Amands deelde burgemeester Peter Van Hoeymissen mee dat de gemeente bekijkt of een fusie met Puurs mogelijk is. Woensdag wordt het personeel van de beide gemeenten ingelicht , net als de vakbonden.

Nieuws

Fiets van overleden broer gestolen tijdens 1.000 Kilometer tegen Kanker

Dieven zijn aan de haal gegaan met de fiets van Steve Firlefyn (39) uit Puurs. Hij had de racefiets gekregen van zijn broer, die drie maanden geleden aan kanker overleed. “Hij wou dat ik ermee zou deelnemen aan de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker.”

Politie en veiligheid

Lek bij farmabedrijf Pfizer: deel van productie ontruimd

Bij Pfizer aan de Rijksweg in Puurs is deze namiddag een lek ontstaan. De brandweer doet metingen, en alvast een deel van het bedrijf is ontruimd.

Politie en veiligheid
Download