Pets are a part of your neighbourhood too!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Grootste klimclub van het land telt 1.700 leden

In augustus viert BVKB (bergsportvereniging Klein-Brabant) uit Puurs haar 40ste verjaardag met een groot feest op de plaats waar het ooit allemaal begon: de klimmuur op het domein Breeven in Bornem. In die vier decennia groeide de vereniging uit tot de grootste klimclub van ons land en is ze hofleverancier voor de nationale ploeg.

News

Ruisbroek wil kleurrijkste dorp van de regio worden

Een vrolijke kinderstoet trapte gisteren het buurtinitiatief Ruisbroek Vlagt af. Dit initiatief wil van Ruisbroek tijdens het WK Voetbal de meest kleurrijke deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw maken.

News

Man steelt 60 euro bij Chiro: 2 jaar cel geëist

Een 37-jarige man uit Mechelen hangt twee jaar effectief boven het hoofd na een inbraak in een lokaal van de Chiro in Puurs. Daar had hij zestig euro gestolen. Het parket eiste een zware straf omdat de kerel niet aan zijn proefstuk toe was.

Alert

6.200 sportievelingen trotseren hitte

De derde editie van de Great Breweries Marathon was met 6.200 deelnemers en een stralende zon weer een groot succes. De lopers en wandelaars konden kiezen voor de 42 kilometer of voor de 25 kilometer, die hen naar de drie deelnemende brouwerijen bracht. Evy, Kathleen en Debby kozen ervoor om de 42 kilometer te wandelen als voorbereiding op de Dodentocht. Die willen zij uitstappen voor Het Berrefonds.

Leisure and hobby

Dit is het nieuwe logo voor de fusiegemeente Puurs-Sint-Amands

Tijdens de personeelsdag van de gemeenten Puurs en Sint-Amands werd het nieuwe logo voor de fusiegemeente voorgesteld. “Het is een symbool voor een gezamenlijke toekomst met aandacht voor ieders eigenheid”, zeggen de burgemeesters.

News

Sven Kums opent nieuwe sportruimte van De Poel

Voetballer Sven Kums kwam donderdag in De Poel in Ruisbroek de nieuwe sportruimte openen. Die sportruimte kwam er na een goed doordacht pensioenfeestje.

News

OCMW en provincie helpen woningen renoveren

Het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw en de provincie Vlaams-Brabant willen mensen uit Ruisbroek met een laag inkomen helpen om hun woning te renoveren. Dat kan met een subsidie.

News

Man lapt rijverbod aan zijn laars: opnieuw rijbewijs kwijt

Een man uit Ruisbroek die het niet kon laten om tijdens een rijverbod toch achter het stuur van zijn voertuig te kruipen, is veroordeeld tot een rijverbod van 4 maanden. Op 4 mei van vorig jaar ging het rijverbod van de man van drie maanden in, het gevolg van een van zijn zes eerdere veroordelingen. Maar iets meer dan een maand later - op 7 juni - werd hij in zijn thuisgemeente al rijdend betrapt.

News

CD&V lijst volledig, schepenen op strategische plaatsen

Nadat eind vorige week het bestuur van CD&V Puurs-Sint-Amands unaniem de lijst goedkeurde waarmee de partij naar de verkiezingen van 14 oktober trekt, werd die afgelopen weekend voorgesteld.

News

CD&V stelt lijst fusiegemeente voor

Nadat eind vorige week het bestuur van CD&V Puurs-Sint-Amands unaniem de lijst goedkeurde waarmee de partij naar de verkiezingen van 14 oktober trekt, werd die afgelopen weekend voorgesteld. Opvallend is dat 14 van de 29 kandidaten voor de allereerste keer kandidaat zijn. “Ik ben heel fier dat elk van de acht leefgemeenschappen van onze fusiegemeente vertegenwoordigd is. Stuk voor stuk zijn de kandidaten geworteld in onze gemeente, actief in verenigingen, schoolraden en oudercomités, enzovoort”, zegt lijsttrekker Koen Van den Heuvel. “Het is een groep met heel veel ambitie om aan onze nieuwe gemeente te bouwen.”

News
Download