Geniet ook van de kleine dingen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Het Fort van Breendonk is nog lang niet uitverteld”

Zaterdagavond vindt in het Fort Breendonk de tweede editie van Breendonk Vertelt plaats: een beklijvende reeks monologen over het kamp en zijn ‘bewoners.’ Schrijfster Bieke Schutijser ging ditmaal nog een stap verder.

Nieuws

Groen dient bezwaar in tegen verkaveling

Groen Puurs-Sint-Amands heeft bezwaar ingediend tegen de nieuwe verkaveling die bijna 6 hectare groen tussen Heiken, Jozef Cardijnstraat en Buisstraat gaat opslokken.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Zoon oud-burgemeester op CD&V fusielijst

CD&V Puurs - Sint-Amands heeft twee opvallende nieuwe namen voorgesteld voor de lijst voor de komende verkiezingen: Nilufer Yuruk en Luk Ceurvelt, zoon van oud-burgemeester Georges Ceurvelt.

Nieuws

Duvel loopt over van solidariteit

Donderdag organiseerden de personeelsleden van Duvel Moortgat een benefiet ten voordele van het gezin van een van hun collega’s. Na dat Zion, de zoon van Toni Van den Meersschaut, in november vorig jaar zijn rug brak bij een ongeval, zette dat hun leven op z’n kop.

Nieuws

Jan Ruusbroeckerk wordt binnenkort ontmoetingsruimte

Het denkproces over wat een mogelijke herbestemming kan zijn voor de kerk van Ruisbroek is volop aan de gang. De gemeente ziet het meeste toekomst in het verbouwen van de kerk tot een ontmoetingsruimte.

Nieuws

“Een hart van goud”

Dat de Puurse brandweerlui een hart van goud hebben, hebben ze vrijdag nog maar eens getoond. Ze overhandigden twee keer 2.368 euro aan een goed doel: aan het Berrefonds en aan het Kinderkankerfonds.

Politie en veiligheid
Nieuws

Aanleg nieuwe Spoortuin gestart

Deze week zijn de uitgravingen gestart voor de aanleg van de nieuwe Spoortuin. Er komt onder meer een nieuw plein, maar ook een parochiesecretariaat en appartementen.

Nieuws

Bekende Vlamingen steunen Jana (15) in haar gevecht tegen kanker: “Doodgaan is geen optie”

De kanker van Jana Geerts (15) laat zich voorlopig niet volledig klein krijgen door een stamceltherapie en chemokuren. Maar moedeloos wordt het jonge meisje uit Puurs er niet van. Ze is van plan te blijven vechten omdat ze het leven te mooi vindt. Bij haar strijd krijgt ze de steun van heel haar omgeving én van bekend Vlaanderen.

Nieuws

Bovenaan de bucketlist van Jana (15) : blijven leven

Jana Geerts (15) uit Puurs krijgt momenteel een experimentele chemobehandeling. Haar familie en vrienden steunen haar door dik en dun en proberen het jonge meisje zo veel mogelijk fijne momenten te bezorgen waarvoor ze allerlei acties opzetten.

Nieuws

N-VA wil plan voor verkeer 40-45

N-VA heeft in de gemeenteraad maatregelen gevraagd tegen de parkeerdruk van vrachtwagens. Er wordt ook gevreesd dat de musical 40-45 van Studio 100 extra verkeer gaat brengen.

Nieuws
Download