It's not all that simple
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Duvel Moortgat opent eigen microbrouwerij en R&D-labo

Deze week opende brouwerij Duvel Moortgat in Puurs een eigen microbrouwerij. Daar willen ze experimenteren met allerhande graansoorten en mogelijk bepaalde limited editions brouwen. Tegelijk kwam er een nieuw labo waar er nieuwe biersoorten worden samengesteld.

News

Politie controleert fietsers: 22 niet in orde met verlichting

De lokale politie van Klein-Brabant heeft de voorbije dagen tijdens donkere momenten in de ochtendspits de verlichting van fietsers gecontroleerd. Er waren controles aan de Molenveldweg en Pedro Colomalaan in Bornem, de Guido Gezellelaan in Puurs en aan de Meir in Sint-Amands. Van de 279 tweewielers die werden gecontroleerd, bleken er 22 niet in orde te zijn met hun verlichting of reflectoren.

Alert

“Burgemeester blijft het mooiste politieke mandaat dat er is”

Samen met enkele Kempense burgemeesters heeft Koen Van den Heuvel (CD&V) als eerste uit onze regio de eed als nieuwe burgemeester van de kersverse fusiegemeente Puurs-Sint-Amands afgelegd. De eedaflegging deed hij al voor de vierde keer, van zenuwen was dus geen sprake meer. De komende dagen en weken volgen onze andere burgemeesters.

Alert

“Wij hebben het aantal mandaten net drastisch verminderd”

Na Vlaams Belang hekelt nu ook KR8! het feit dat het nieuwe schepencollege uit negen schepenen gaat bestaan. 

“Bovendien hebben ze de poetsploeg met dienstencheques van het OCMW al meteen afgeschaft”, zegt Heiko Van Muylder van KR8!

News

Scandinavische vrienden maken wereldreis en stoppen in… Breendonk: “Hiervoor maken we graag een omweg”

De IJslander Snorri Sigurbjørnsson (27) en Noor Harald Philip Brevik (31) zijn aan een wereldreis bezig met een Fiat Ducato-bestelwagen uit 1986. Hun einddoel is Kaap Hoorn in Zuid-Amerika, maar voor de Belgische bieren maakten ze graag een omweg voor een bezoek aan de Duvel-brouwerij in Breendonk.

News

“Jana zou hier zo blij om geweest zijn”

In mei dit jaar stierf Jana Geerts, de moedige tiener uit Puurs die zoveel harten raakte tijdens haar gevecht tegen leukemie. Mama Karin Claes wil haar nagedachtenis eren met een actie het goede doel.

News

OOK FUSIEGEMEENTE PUURS-SINT-AMANDS HEEFT BESTUUR

CD&V, de grote (en enige) winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen met 17 van de 29 zetels, heeft zijn nieuwe bestuursploeg bekendgemaakt. De twee burgemeesters, quasi alle uittredende schepenen van Puurs, én twee nieuwkomers waaronder Ann-Marie Morel starten.

News

CD&V stelt bestuurscollege Puurs-Sint-Amands voor

In de nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands is vrijdag het nieuwe college voorgesteld voor de komende zes jaar. Koen Van den Heuvel wordt burgemeester, Yvo Van Damme eerste schepen.

News

Elektriciteitskasten worden postkaarten van het verleden

Gedaan met de grijze, grauwe elektriciteitskasten op straat. Sinds kort sieren nostalgische afbeeldingen de straten en pleinen van Bornem, Puurs en Sint-Amands. Een opdracht van intercommunale Igemo, die eerder ook in het Mechelse hetzelfde initiatief nam. 

News

‘Ondernemers van de toekomst’ verkopen zelfgemaakte producten op de markt

De marktkramers in Mechelen kregen zaterdag het gezelschap van jonge collega’s. Tijdens de minimarktdag aan het stadhuis stelden zeventien miniondernemingen zich voor. ­Plantéra van Sjabi Puurs won de eerste prijs.

News
Download