Follow us on Facebook or Twitter!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Putse carnavalstoet aan laatste editie toe

De Putse carnavalsstoet gaat op zondag 14 april 2019 zijn laatste editie tegemoet. De Gilde der Verbande Puttenaars zet daarmee een punt achter een jarenlange traditie. In zaal Forum vindt vandaag en morgen een uitverkoop van carnavalsartikelen, kostuums en aandenkens plaats.

News

“Weg naar hulp is niet eenvoudig”

De Putse vroedvrouw Liesje Schiffeleers, de Bonheidense fotografe Ann van Praet en zaakvoerster Karen Aerts van Doopsuiker Karelicious in Mechelen vragen met twee acties aandacht voor jonge moeders die te maken krijgen met psychische problemen.

News

SVVC Putte kan versterking voor ploeg wel erg goed gebruiken

SVVC Putte draait al meer dan 45 jaar mee in het liefhebbersvoetbal, maar sinds dit seizoen is het spelersaantal van de club nogal nipt. Een keer moest ze zelfs al forfait geven. “Extra spelers zijn altijd welkom”, zegt kapitein Laurens Van Genechten.

News

Reuzenkerstbomen gezocht

Staat er in uw tuin toevallig een uit de kluiten gewassen kerstboom in de weg? Dan kunt u dat momenteel laten weten aan de gemeente. De technische dienst haalt de boom op, waarna die een ereplaats krijgt tijdens de eindejaarsperiode in Putte.

News

Gemeente doet oproep: “Wij willen uw kerstboom, maar het moet wél een grote zijn”

Wie in Putte bij Mechelen een uit de kluiten gewassen kerstboom in de tuin heeft staan, en die ook een beetje beu is, kan het op een akkoordje gooien met de gemeente. De technische dienst haalt de boom op, waarna die een ereplaats krijgt tijdens de eindejaarsperiode in de gemeente.

News

Drukkersfamilie neemt nieuwbouw in gebruik

Drukkerij Augustynen trok na bijna honderd jaar weg uit Putte-centrum. Het op-en-top familiebedrijf is inmiddels terug te vinden in een moderne nieuwbouw op het bedrijventerrein Klein Boom.

News

Man rijdt tijdens penitentiair verlof rond met GHB op zak: half jaar langer in de cel

De Mechelse rechter heeft Kenny R., een bij justitie bekende crimineel, veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van een half jaar en een boete van 208 euro. De man bezondigde zich tijdens zijn penitentiair verlof aan criminele feiten.

News

Nieuwe jeugd bij SK Peulis

De gemeente kocht in de Voetbalstraat in Peulis recreatiegronden aan. De terreinen worden al jaren gebruikt door SK Peulis, maar waren nog eigendom van het Sociaal Huis in Mechelen. Voor de club, die pas met een nieuwe jeugdwerking startte, is dat goed nieuws.

News

Hier breken ze de stoep al voor de achtste keer dit jaar open. “Kunnen ze dat nu echt niet beter afstemmen?”

Voor Cedric Smedts uit de Meester van der Borghtstraat in Grasheide (Putte) is de maat vol. De stoep voor zijn huis en een deel van zijn oprit werden deze week voor de achtste keer opgebroken door Eandis. “Straks komen er nog verzakkingen van.”

News

Schepen haalt bijna dubbel zoveel voorkeurstemmen als in 2012

Schepen Nick Vercammen (31) van Lijst Burgemeester zette een opvallend verkiezingsresultaat neer. Met zijn 1.285 voorkeurstemmen haalden enkel lijsttrekkers Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) en Chris De Veuster (CD&V-Groen) er meer.

News
Download