The name Hoplr comes from city hopping
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Dappere Draak leert kinderen om meer in zichzelf te geloven”

Kindercoach Ines Geudens (46) lanceert vandaag vrijdagavond haar eerste boek in de bibliotheek van Putte. In het prentenboek Dappere Draak bundelt ze haar eigen ­methode om faalangst bij kinderen van vier tot tien jaar aan te pakken. Katrien Benaets maakte passende illustraties.

News

“De postbodes kunnen het werk onmogelijk rondkrijgen”

Door een spontane staking van Bpost in het distributiecentrum van Sint-Katelijne-Waver, kregen de inwoners van Sint-Katelijne-Waver, Putte en Bonheiden kregen gisteren geen post of krant toegestuurd. Eerder deze week waren er in Mechelen al problemen met de postbezorging.

News

Campagneborden besmeurd met haatsymbolen en obsceniteiten

Twee propagandaborden van CD&V-Groen Putte zijn het voorbije weekend besmeurd met hakenkruisen en obsceniteiten. Lijsttrekker Chris De Veuster is niet van plan het daarbij te laten. De feiten zijn gisteren gemeld bij de politie. Vandaag volgt een klacht tegen onbekenden. 

Alert

Nieuwbouw voor korf- en voetbalclubs

De Putse Korfbalclub en twee voetbalclubs kunnen voortaan gebruikmaken van een nieuwe infrastructuur. De gemeente investeerde daarin 350.000 euro.

News

De onwaarschijnlijke stunt van het Vlaamse verzet tegen de Duitsers. De laatste overlever vertelt

10 september 1943. De Duitse bezetter laat alles in gereedheid brengen om de Putse kerkklokken op te eisen. Het nieuws gaat als een vuurtje rond: “Onze klokken worden wapentuig.” Een dag later staan de Duitsers voor een raadsel: de loodzware klokken zijn spoorloos. Oud-strijder Leopold ‘Polle’ Hendrickx (92), als zeventienjarige knaap bij de roof betrokken, is inmiddels de laatste overlevende van die bewuste nacht. Hij vertelt over de onwaarschijnlijke stunt, vandaag exact 75 jaar geleden.

News

Dertiger botst met gestolen wagen na dolle rit door centrum: 30 maanden celstraf

Een dertiger uit Putte die eind januari van dit jaar een carjacking pleegde en tijdens zijn vlucht frontaal op een terreinwagen botste in het centrum van Heist-op-den-Berg, heeft van de rechter 30 maanden effectieve celstraf gekregen. Zijn kompaan werd vrijgesproken.

News

Politiehond bijt jogger: “Staat nochtans bekend als een rustige hond”

Ruben Vanderborght (32) uit Keerbergen is tijdens het joggen in Putte gebeten door een herdershond. Hij liep daarbij enkele verwondingen op. De hond is actief als politiehond bij de zone Mechelen-Willebroek.

Alert

Stijn Demolder wint in Putte, ploegmaat Bavo Haemels tweede

Stijn Demolder behaalde gisteren in Putte met een kleine voorsprong zijn eerste zege bij de beloften. Zijn ploegmaat Bavo Haemels werd tweede en maakte het feest van Heist Cycling Team compleet.

News

Lijst CD&V-Groen klaar

Het kartel van CD&V en Groen heeft als eerste in Putte een voltallige lijst met 25 kandidaten klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Chris De Veuster (CD&V) staat bovenaan als kandidaat-burgemeester. Marc Jaspers neemt als lijsttrekker voor Groen de tweede plaats in. Jorn Torfs (Groen) en Roger Janssens (CD&V) duwen de lijst. Janssens is sinds 1983 lid van de gemeenteraad en was burgemeester van 1995 tot 2000.

Leisure and hobby

Woonwijk op flank Beerzelberg mixt alle lagen van de bevolking

Projectontwikkelaar 2B2C gaat de komende jaren een hedendaagse en groene verkaveling met 110 tot 120 wooneenheden aanleggen aan de Heiststeenweg en de Hollestraat in Beerzel. De verkoop van twaalf bouwgronden is intussen gestart.

News
Download