Doe alsof je thuis bent
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gezien worden is de boodschap tijdens verkeersactie op school

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde beloonde GO! Basisschool Dr Jozef Weyns in Beerzel (Putte) met een bronzen medaille voor de acties rond verkeersveiligheid. Alle kinderen kwamen voor die gelegenheid naar school in hun beste reflecterende plunje.

Nieuws

André (75) speelt al 60 jaar muziek bij fanfare

Muzikant André Henderickx (75) speelt al zestig jaar bij Koninklijke Fanfare Sint-Niklaas uit Putte. Dat werd tijdens de voorbije teerfeesten uitbundig gevierd. In oktober wordt de fanfare zelf tevens 200 jaar.

Nieuws

Zanger Rudolf Stevens is terug

Puttenaar Rudolf Stevens heeft voor het eerst sinds 2012 een nieuw album klaar. Na een ziekenhuisverblijf in 2016 zag het er even niet goed uit voor de carrière van de blinde zanger. Met ‘Muzikale regenbogen’ maakt hij nu komaf met die periode.

Nieuws

Gemeente werkt voortaan samen Dierenbescherming Mechelen

De gemeente Putte werkt vanaf dit jaar samen met Dierenbescherming Mechelen voor het opvangen van verloren en gevonden huisdieren. Inwoners die hun huisdieren willen afstaan, kunnen er ook terecht.

Nieuws

Nieuwe Kringwinkel opent vrijdag de deuren

Puttenaars kunnen binnenkort dichtbij huis kwalitatieve tweedehandsproducten aanschaffen, want De Kringwinkel Zuiderkempen opent vrijdag in het centrum zijn achtste zaak.

Nieuws

Nieuwjaarszangertjes trekken straat op voor snoep of een centje

Ondanks het wat overtrokken weer van zaterdagvoormiddag, doken in de regio toch heel wat goed ingeduffelde nieuwjaarszangertjes op. Traditiegetrouw trekken ze op oudjaar van deur tot deur, maar omdat dat nu op een zondag valt, werd in veel gemeenten gekozen om op zaterdag te zingen.

Nieuws

Vuurwerk om 12 uur? Niet overal toegelaten

Met de jaarwisseling wordt er traditioneel op heel wat plaatsen vuurwerk afgestoken. In de meeste gemeenten staat de burgemeester het ook toe. In Bonheiden, Putte, Sint-Katelijne-Waver en Duffel mag het niet zonder toelating.

Nieuws

Zeldzame kwak strijkt neer in Beerzelse tuin

In de tuin van Rudy Peeters in Beerzel (Putte) streek woensdag een kwak neer. Volgens Natuurpunt komt het dier, een van de kleinere leden van de reigerfamilie, maar zelden voor in Vlaanderen.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Nieuwe schepen en raadslid leggen eed af

Het overlijden van schepen André Uytterhoeven zorgde voor enkele verschuivingen in de gemeenteraad en het schepencollege van Putte. Partijgenoot Nick Vercammen (Open Vld) volgt hem op als schepen, Nick van Extergem (Open Vld) legde de eed af als gemeenteraadslid.

Nieuws

Nieuw kerkplein herbergt eerste kerstmarkt

Het nieuwe kerkplein in Putte werd nog maar net geopend, en het was er voorbije zaterdag meteen opnieuw feest. Volgens burgemeester Peter Gysbrechts (Open Vld) beleefde de Putse kerstmarkt mogelijk zelfs 'de beste editie ooit'.

Nieuws
Download