Hoplr is een veilig en privaat buurtnetwerk
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Weer commotie over zandweg: ziekenwagen rijdt zich vast op weg naar ongeval

Een man met een gebroken rug moest zaterdag lang wachten op hulp. De hulpdiensten reden zich vast op de zandweg Hoge Mierdse Heide. Het gemeentebestuur wil graag de weg verharden, maar de hogere overheid staat dat niet toe.

Wegen en verkeer
Nieuws

Beats en sticks in de Djoelen

Op zaterdag 31 maart 2018 om 20u organiseert Koninklijke Fanfare & Percussie Ensemble De Burgerzonen de jaarlijkse concertavond in OC De Djoelen. De toegang tot Beats ’n Sticks is gratis, aanvang om 20u.

Nieuws

Weinig animo voor jeugdhuis in Neerstraat

De gemeente stelt een nieuwe locatie voor jeugdhuis De Splinter voor: de Neerstraat. De jongeren reageren sceptisch.

Nieuws

“Voor Luminus telt alleen winst”

Ook de Kempense burgercoöperatie Campina Energie, die zichzelf “grote fan van windenergie” noemt, heeft forse kritiek op de bouw van vijf extra windmolens langs de E34.

Nieuws

Toch vijf extra windmolens in Oud-Turnhout en Arendonk

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege verleent aan nv EDF Luminus een omgevingsvergunning voor de bouw en exploitatie van vijf windmolens langs de E34 in Oud-Turnhout (Arselt) en Arendonk (Roobeek/Nieuwe Dijk). De toekenning is opvallend, want beide gemeenten hadden een negatief advies gegeven en er waren ook 2.000 bezwaarschriften van buurtbewoners.

Nieuws

Collega’s exposeren samen op Vrouwendag

Schrijfster Kristien Hemmerechts opent donderdag, op Internationale Vrouwendag, een expo met werk van vier kunstenaressen in het Hofke van Chantraine.

Nieuws

Big Iwan: een niet alledaags huisdier

Eind 2016 kochten Karin Peute en Steven den Hartog uit Oud-Turnhout kameel Big Iwan. Intussen maakten de twee al zo veel vorderingen dat ze op hun origineel huisdier kunnen rijden.

Nieuws

Nieuwe burgerpartij

Ronald Leysen, die sinds september als onafhankelijk gemeenteraadslid zetelt, komt in oktober op met NIEUW Oud-Turnhout.

Nieuws

Politie is op zoek naar … ontsnapte kangoeroe

De voorbije dagen liepen er bij de politiepost in Oud-Turnhout verschillende meldingen van een loslopende kangoeroe binnen.

Politie en veiligheid
Nieuws

Nieuwe titelsponsor geeft Heistse Pijl wind in de rug

De organisatoren van wielerwedstrijd Heistse Pijl hebben een nieuwe titelsponsor beet. De wedstrijd wordt omgedoopt tot de Heylen Vastgoed Heistse Pijl. Het bedrijf met hoofdzetel in Herentals opent donderdag ook een nieuw kantoor in Heist-op-den-Berg.

Nieuws
Download