60% of your neighbours view the feed on a weekly base
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

700.000 euro subsidie voor nieuwe sportzaal

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) kent 731.164 euro toe aan de renovatie van de bestaande sporthal en de bouw van een nieuwe zaal op sportcomplex De Hoogt.

News

Politiecommissaris gaat na vier jaar dienst op pensioen

Commissaris Karel ­Verstraelen is met pensioen. “Toen ik in Oud-Turnhout werd aangesteld, ben ik wel met mijn gat in de boter gevallen”, lacht hij. “Ik laat een fijn team achter.” Jan Thys volgt hem op.

Alert

N-VA pleit voor zwerfkattenbeleid

Volgens N-VA-gemeenteraadslid Bob Coppens lopen in Oud-Turnhout heel wat zwerfkatten rond. Zwerfkatten zijn verwilderde katten die geen menselijk contact gewend zijn en moeilijk te socialiseren zijn. “Onze gemeente heeft geen zwerfkattenbeleid. Zwerfkatten die worden gevangen, worden naar het asiel gebracht en meestal geëuthanaseerd. Mensen die begaan zijn met deze dieren, laten ze op eigen kosten steriliseren. Onze partij vraagt aan het gemeentebestuur om een zwerfkattenproject. Dat vraagt geen extra werk, wel een werkingsbudget. We moeten het probleem om een diervriendelijke manier aanpakken.”

News

Scholier riskeert voorwaardelijke celstraf voor vechtpartij op school, verdachte dagvaardt zelf de school

Het openbaar ministerie in Turnhout heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden gevorderd voor een vechtpartij op de speelplaats van een school.

News

Groen stelt lijst voor

Groen heeft zijn kandidatenlijst voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen klaar. “We kiezen voor vernieuwing en verjonging”, zegt voorzitter Alex Bosmans. Lijsttrekker is Liesbet Dierckx. Lijstduwer wordt de huidige schepen Bart Hermans. Hermans’ voorganger Greet Oris staat nu op de lijst van Groen in Turnhout. Gemeenteraadslid Tijs Van den Broeck ontbreekt ook op de lijst, omdat hij naar Turnhout verhuist. De top vijf van de lijst van Groen bestaat naast Liesbet Dierckx nog uit Johan Mathieu, Laurien Op de Beeck, Kim Nuyens en Tom Baeyens.

Leisure and hobby

Leden sponsoren bouw nieuwe danszaal

Deze week beginnen de werken voor een nagelnieuwe danszaal op sportcentrum De Hoogt. De leden van iDance Belgium brachten daarvoor zelf het nodige budget aan. Zij zien de verhuizing van Ravels naar Oud-Turnhout helemaal zitten.

News

Dit is het echte ‘Tamboerke’ van Micha Marah

Afgelopen zondag vierden harmonie Sint-Antonius, het Sint-Antoniuskoor en het Volkskoor hun verjaardagen met een aperitiefconcert in de kerk van Oosthoven. In de reportage in onze weekendkrant sloop echter een fout.

News

Jongeman verdacht van minstens zes fietsdiefstallen

De raadkamer in Turnhout heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van een 27-jarige man uit Turnhout. Hij wordt verdacht van minstens zes diefstallen van fietsen.

News

Vier gemeenten stadsregio Turnhout pakken samen leegstand aan

Met een gezamenlijk plan willen de vier gemeenten van de stadsregio Turnhout hun winkelkernen volop laten bruisen. De aanpak van leegstand en een kernversterkend beleid zijn de grote aandachtspunten.

News

Auto gaat pal op de grens over de kop

Pal op de grens van Arendonk en Oud-Turnhout ging vrijdagochtend een auto over de kop. De bestuurder bleef ongedeerd.

News
Download