Nie neute, nie pleuje...
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Kanker bestrijden met kunst

Ludo Berens bewaakte meer dan vijfendertig jaar lang de expo’s in de Warande. Die inspireerden hem tot zijn eigen werken, die nu worden geveild ten voordele van het centrum voor oncologie. Ludo stierf recent aan kanker.

Nieuws

IN BEELD. Zomer op 't Plein maakt naam waar

Zelfs met zijn medley van Vlaamse hits had charmezanger Danati het moeilijk om de bezoekers van Zomer op 't Plein aan het dansen te krijgen. De grote hitte zorgde voor een talrijke opkomst van voornamelijk dorstige mensen. Ook de braderij van de lokale middenstand, met onder meer springkastelen, marktkraampjes en kermisattracties, kon op heel wat belangstelling rekenen.

Vrije tijd en hobby

Weerspiegelingen in het Hofke

Onder de noemer ‘Mirror Reflections’ stellen vier kunstenaars uit verschillende disciplines dit weekend de grote verscheidenheid van ieders werkelijkheid tentoon. Ieder beeld in de spiegel is immers anders.

Nieuws

Laatste kans om in te schrijven voor 10e Eat & Bike

Fietsen en culinair genieten combineren kan zondag 11 juni tijdens de tiende Eat & Bike, de recreatieve fietssmultocht door Oud-Turnhout, Retie en Dessel.

Nieuws

Gemeente laat vervuiling na brand opkuisen

Na de brand in de kippenstallen op de Lage Mierdse Weg in Oud-Turnhout heeft het gemeentebestuur donderdag een firma ingeschakeld om mogelijk met asbest vervuilde resten op het openbaar domein op te kuisen.

Nieuws

Vrouw zwaarder gestraft voor belagen van ex-partner en vergiftigen van honden

Het hof van beroep heeft Néomie G. (37) uit Turnhout veroordeeld tot twaalf maanden cel met uitstel voor het belagen van haar ex-partner en zijn nieuwe vriendin. Ze had ook hun honden vergiftigd. In eerste aanleg had ze zes maanden cel met uitstel gekregen, maar toen werd ze nog vrijgesproken voor de belaging.

Nieuws

26.000 kuikens overleden bij hevige stalbrand

In Oud-Turnhout is in de nacht van dinsdag op woensdag een uitslaande brand uitgebroken op een kippenboerderij aan de Lage Mierdseweg. Dat zegt de lokale politie van de regio Turnhout. De getroffen kippenstal brandde volledig uit, met de dieren er nog in.

Politie en veiligheid

Liereman afgesloten, kunstwandeling geannuleerd

In de Liereman is net als in de andere Antwerpse natuurgebieden brandcode rood van kracht. De toegang is afgesloten, een geplande kunstwandeling zondag geannuleerd.

Vrije tijd en hobby
Download