Residents who fill out their profile get faster responses
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Terneergeslagen burgemeester naar oppositie: “Geschrokken van machtswellust van N-VA”

Ondanks meer dan duizend voorkeurstemmen zetelt Jos Vinckx (CD&V) de komende jaren in de Oud-Turnhoutse oppositie. De uittredende burgemeester is kwaad over de manier waarop de nieuwe coalitie tot stand kwam.

News

ANALYSE. N-VA, Groen en LB18 smeden opvallende coalitie, Bob Coppens burgemeester

Grootste partij N-VA, uittredend coalitielid Groen en nieuwkomer LB18 besturen de komende zes jaar Oud-Turnhout. Bob Coppens, die 83 voorkeursstemmen minder haalde dan uittredend burgemeester Jos Vinckx (CD&V), wordt burgemeester.

News

Margriet Hermans maakt politieke comeback als vroege getuige

Voor Margriet Hermans, lijstduwer van het nieuwe LB18, begon de verkiezingsdag nog voor zonsopgang. Ze werd voor haar politieke comeback door haar partij afgevaardigd als getuige in een Oud-Turnhouts stembureau.

Alert

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Oud-Turnhout op 14 oktober

De Oud-Turnhoutse politiek is stevig veranderd op zes jaar tijd. Burgemeester Leo Nys (CD&V) werd ruim twee jaar geleden na veel vijven en zessen vervangen door partijgenoot Jos Vinckx. Die doet als lijsttrekker van CD&V pluS (samen met coalitiepartner SP.A) opnieuw een gooi naar de sjerp.

Alert

Ouders van kind met beperking zijn ten einde raad: “Gelukkig zit Geert thuis met kanker. Zo kan hij voor onze Seppe zorgen”

Ouders van kinderen met een beperking luiden de alarmbel over het systeem van het zogenaamde ‘persoonsgebonden budget’. Als de thuis­situatie van het kind ­verandert, duurt het vaak jaren voor het toegekende budget de nieuwe realiteit volgt, waardoor de kinderen en volwassenen met een beperking vaak zonder centen en zonder opvang zitten. “Vroeger waren er wachtlijsten voor de instellingen. Nu zijn er bedden vrij, maar kunnen we ze niet betalen.”

News

Man (21) kroop met cannabis in zijn bloed achter het stuur en reed buurmeisje dood

Jonathan M. (21) uit Turnhout kreeg bij verstek een effectieve celstraf van 1 jaar en een rijverbod van 2,5 jaar voor het doodrijden van zijn buurmeisje Laura (1,5). “Als hij een minimum aan geweten had, zou hij hier toch van wakker liggen”, oordeelde de politierechter.

Alert

Jan brengt pokerspel met priemgetallen op de markt, als eerbetoon aan zijn overleden vader

Primes, heet het, en het is een soort pokerspel met priemgetallen. Jan Pelssers liet het ontwikkelen en stelt het dit weekend voor in het Turnhoutse speelkaartenmuseum. Maar het was zijn intussen overleden vader Johannes die het ontwierp.

News

Kandidaat-burgemeester week voor verkiezingen plots weduwnaar: “Ze smeekte me om niet op te geven”

Paul Paeleman staat voor de moeilijkste week van zijn leven. In Oud-Turnhout is hij kandidaat-burgemeester en dus kijkt hij met spanning uit naar de verkiezingen van nu zondag, maar eerst moet hij donderdag zijn vrouw Elvira begraven. “Op haar sterfbed smeekte ze me om niet op te geven”, vertelt de man.

News

Ex-uitbater brasserie riskeert 4 jaar cel voor verkrachting en aanranding medewerkers

Het openbaar ministerie in Turnhout heeft een gevangenisstraf van vier jaar gevorderd tegen de voormalige uitbater van een brasserie in Oud-Turnhout.

News

Kranige Cor (92) belandt bijna onder vrachtwagen op gevaarlijkste kruispunt van de stad. “Maar mevrouw, waarom fietst u nog op uw leeftijd?”

“Als er geen getuigen zijn, kunnen we helaas niet veel voor u doen.” Dat kreeg Cor Segers (92) te horen bij de politie, nadat een vrachtwagen haar had aangereden op het kruispunt van de Parklaan en de Graatakker in Turnhout. En ook: “92 jaar en gij fietst nog?”

Traffic
Download