Start het gesprek
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vlaams bedrijf dat ook vervallen vlees leverde, reageert: “Dit gaat om een menselijke fout, we nemen volledige verantwoordelijkheid”

Na het schandaal rond vleesfraude bij vleesverwerkingsbedrijf Veviba, waren er zaterdag ook meldingen van het leveren van vervallen vlees door een bedrijf uit Olen. De directeur van het bedrijf verdedigde zich zondagochtend in De Zevende Dag.

Nieuws

Ook bedrijf uit Olen leverde vervallen vlees: “Niet alleen het vlees, maar de hele sector is rot”

Een Belgisch vleesverwerkingsbedrijf heeft in augustus 2017 vervallen vlees geleverd aan een klant in Kosovo. Het vlees van slachthuis Vanlommel uit Olen werd aan de Kosovaarse grens tegengehouden en in beslag genomen, dat meldt de RTBF. Volgens het bedrijf gaat het om “een menselijke fout”. De politieke partijen Ecolo en Groen vragen als reactie om een doorlichting van de hele sector.

Politie en veiligheid
Nieuws

Twee jaar cel geëist voor agressief lid motorbende

Ingo I. uit Laakdal riskeert een gevangenisstraf van twee jaar en een boete voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan twee personen in een woning aan Gerheiden in Olen en voor het bezit van verboden wapens.

Nieuws

Man die rake klappen uitdeelde aan schoolpoort riskeert celstraf

Jan G. riskeert een veroordeling voor het uitdelen van enkele rake klappen aan de schoolpoort van basisschool Toermalijn in Sint-Jozef-Olen. Een automobilist moest het daarbij ontgelden.

Nieuws

Dag Pas trekt N-VA-lijst Olen

N-VA afdelingsvoorzitter Dag Pas wordt de nieuwe lijsttrekker van N-VA Olen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober dit jaar. Als huidig N-VA gemeenteraadslid vindt hij dat politiek in de eerste plaats teamwerk is: “N-VA Olen heeft een sterke ploeg met veel bekwame mensen, politieke ervaring en nieuwe ideeën.”

Politie en veiligheid
Nieuws

Cultuurraad Olen wil je mening kennen

De gemeenteraadsverkiezingen staan binnenkort voor de deur. De Olense cultuurraad wil aan alle politieke partijen laten weten wat de Olenaars belangrijk vinden.

Politie en veiligheid
Nieuws

Drempels maakten te veel lawaai

Het gemeentebestuur van Olen heeft de vier verkeersdrempels laten weghalen die pas waren aangelegd in de Veldstraat, Meren en Schambraken. Genoemde straten krijgen door de werken op de Geelseweg (N13) nogal wat extra verkeer te slikken en dat zorgde voor een onveilige situatie. De tijdelijke drempels moesten de snelheid van het sluipverkeer doen dalen, maar ze zorgden vooral voor geluidshinder.

Wegen en verkeer
Nieuws

Olen en de strijd tegen de rat

Het lokaal bestuur van Olen draagt respect voor het milieu hoog in het vaandel en zet in op een pesticide vrij beheer. Daarom wil het ook het gebruik van rattengif terugdringen.

Nieuws

De Titans bieden 2.000 bouwstenen aan

De Base- en Softballclub De Titans zoekt steun bij het grote publiek om in Buul een nieuwe accommodatie te bouwen. De club wil van tweeduizend mensen 50 euro lenen.

Nieuws

Proefopstelling Bankloopstraat definitief gemaakt

De Bankloopstraat in Sint-Jozef Olen is een straat met veel doorgaand verkeer. Een aanpassing van het parkeerregime was noodzakelijk om de straat veiliger te maken. Na bevraging van de buurtbewoners bleek dat de meerderheid akkoord ging om de huidige proefopstelling definitief te maken.

Wegen en verkeer
Nieuws
Download