Even de buurt checken?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Sofie Van Accom verpulvert record

Sofie Van Accom heeft in Lebbeke haar persoonlijk record op de 3.000m met 9 seconden verpulverd tot 9'05”71. Geen enkele Belgische vrouw liep dit jaar sneller. Van Accom kon rekenen op haaswerk van Belgisch kampioene veldlopen Louise Carton. “Ze deed dat perfect”, loofde ze haar trainingsgenote.

Nieuws

Waterleidingen worden gespoeld

Vanaf eind augustus of begin september zal Pidpa zijn leidingen in Olen spoelen. Deze werken zullen enkele maanden in beslag nemen. De bewoners van de betrokken woningen zullen minstens drie werkdagen voor aanvang verwittigd worden.

Nieuws

Hinder door werf N13 blijft beperkt

Op de grens van Herentals en Olen gingen woensdag de lang aangekondigde werkzaamheden op de N13 van start. De verkeershinder bleef op de eerste dag beperkt.

Wegen en verkeer

Parlementslid steekt de handen uit de mouwen bij Taura in Olen

Ieder jaar organiseert VOKA zomerstages voor parlementsleden die het ondernemerschap van dichtbij willen ervaren. Naar goede jaarlijkse traditie nam ook Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Geel Vera Celis (N-VA) deel aan het initiatief.

Nieuws

Olen Zomert verder met Ciné Leemans

Wat is er gezelliger dan op een zomerse avond een leuke film kijken in open lucht? In augustus krijg je elke donderdag gratis een topper voorgeschoteld in de tuin van het sociaal huis in Sint-Jozef Olen.

Nieuws

“Indrukwekkend, al zie je niet hoeveel het er zijn, als je er middenin hangt”

Precies 456 warmeluchtballons stegen vrijdagochtend tegelijk op in het Franse Chambley, goed voor een nieuw wereldrecord. Midden tussen het pak hing Olenaar Bart Geeraerts met zijn cloudhopper.

Nieuws

Droogteschade in de landbouw

Na de droogte in de periode april, mei en juni die mogelijk schade heeft veroorzaakt aan teelten, roept het gemeentebestuur van Olen landbouwers die hierdoor schade heeft geleden op om hiervan aangifte te doen bij het lokaal bestuur.

Nieuws

Veel schade na brand in garagebox

De brandweer zone Kempen werd zondagavond naar de Kapellekensstraat in Sint-Jozef-Olen gestuurd voor een brand in een garagebox.

Politie en veiligheid

Geen Olensfest dit jaar omdat festival geen terrein vindt

Het tweedaags muziekfestival Olensfest kent geen editie 2017. De organisatoren vinden voor dit jaar geen terrein. “We zoeken een alternatief in het voorjaar”, zegt Christel Van Roie.

Nieuws

Deze man kon zijn bruid op hun huwelijk voor het eerst rechtstaand kussen

“Het allermooiste moment? Dat waarop ik mijn vrouw rechtopstaand kon kussen. Even voelde ik mij weer als voor mijn ongeval.” Al elf jaar zit Christophe Van Looy (37) uit het Kempense Olen in een rolstoel na een motorcrossongeval. Maar toen hij dit weekend trouwde, stapte hij de feestzaal binnen. Tot ontroering van de zaal vol stomverbaasde genodigden. Zijn bruid Wendy Versweyvelt (39) wist wél wat er zou gebeuren. Maar ook zij kon de tranen niet bedwingen.

Nieuws
Download