Kijk af en toe eens om je heen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Een blik op het dagelijks leven tijdens de Groote Oorlog

Tijdens de Nacht van het Kempens Erfgoed op vrijdag 20 oktober neemt het lokaal bestuur van Olen, in samenwerking met heemkring De Linde, het dagelijks leven van het gezin tijdens de Groote Oorlog onder de loep.

Nieuws

ADMB Award voor Toon Michielsen

De Olense student Toon Michielsen heeft een ADMB Award gewonnen. Die gaat naar twee studenten en twee professionals die uitblinken op het vlak van Personeelsbeleid en Welzijn & Preventie. Een onafhankelijke jury van specialisten uit de bedrijfs- en academische wereld koos de laureaten.

Nieuws

Radio Gladio komt terug

Sander Stappaerts, een grote fan van de Gladiolen, lijdt aan de voorlopig ongeneeslijke spierziekte Duchenne. Dit jaar hebben de ouders van Sander, samen met familie en sympathisanten voor de 5de keer Sander's ontbijt georganiseerd. Dat leverde 20.000 euro op voor het Rondou fonds.

Nieuws

Boete van 73.641,71 euro weg

Het gemeentebestuur van Olen laat een boete van 73.641,71 euro vallen die het eerder had opgelegd aan een aannemer. Een regeling in der minne.

Nieuws

Leninglast wordt verlaagd

Het bestuur van voetbalclub KFC Linda krijgt van het gemeentebestuur van Olen een aanpassing van het aflossingsplan verbonden aan een renteloze lening.

Nieuws

Bepro neemt eigen windmolen in gebruik

De firma Bepro, die deel uitmaakt van vleesproducent Sopraco, heeft langs Neerbuul een eigen windturbine in gebruik genomen. Een gelijkaardige turbine bij de buren is bijna klaar.

Nieuws

Gerecycleerd koper maakt Aurubis Olen dubbel zo groot

De Vlaamse overheid heeft kopersmelter en -raffineerder Aurubis nv een omgevingsvergunning gegeven. Die het terrein effent voor de bouw van een supermoderne fabriek voor de productie en recyclage van onder andere koper, edelmetalen en nikkel. De verhoopte goedkeuring van het project valt in principe donderdag op de Raad van Bestuur in Duitsland.

Nieuws

Olense handelaars steunen Rode Kruis afdeling Olen!

Als plaatselijke afdeling van het Rode Kruis helpt de organisatie ook in Olen elke dag mensen. "We doen dit op vrijwillige basis en zijn voor de aankoop van ons hulpmateriaal aangewezen op financiële steun", zegt Bart Vandeputte. "In Olen kunnen we hiervoor rekenen op de inwoners maar ook de handelaar dragen hun steentje bij."

Nieuws

20.000 euro voor Rondou fonds

Het ontbijt voor Sander heeft net als vorig jaar 20.000 euro opgeleverd. De jongen mocht de cheque zelf overhandigen aan dokter Nathalie Goemans van het Rondou fonds. Sander heeft de ongeneeslijke spierziekte van Duchenne. Het Rondou fonds zoekt naar middelen om ten minste de ziekte te kunnen afremmen en de levensverwachting van de patiënten te verlengen.

Nieuws

Cyber 12 wint ATB seizoen 2017

In Retie werd de laatste wedstrijd van het ATB seizoen 2017 gereden. Alle punten van het voorbije seizoen werden geteld en gesorteerd.

Nieuws
Download