Are we home yet?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Foto’s sieren muren van oud stationsgebouw

In afwachting van een definitieve bestemming voor het station van Nijlen stellen de nieuwe eigenaars het gebouw open voor een fototentoonstelling. Het is meteen de eerste keer dat het voor iets anders gebruikt zal worden dan de klassieke stationsactiviteiten.

News

Nijlen op ’t Plein wil vaste waarde worden

In Nijlen maken ze zich op voor de eerste dag van de nieuwe zomerse festivalformule Nijlen op ’t Plein. Die valt toevallig net na de wedstrijd om de derde plaats op het WK voetbal, met onze Rode Duivels aan de aftrap. Die wedstrijd wordt op hetzelfde plein op groot scherm uitgezonden.

News

“Deze prestatie kwam helemaal onverwacht voor mij”

De 15-jarige Dina Van Den Eeden (C+15) heeft er een opmerkelijk weekend opzitten, want ze tekende afgelopen zondag in een broeierige hitte op maar liefst drie finales present. Op Ten Hoeve was ze in Dames 3 ook succesvol.

News

Zeventien roofvogels in beslag genomen bij Nijlenaar

Bij een dierenspeciaalzaak in Nijlen zijn dinsdagochtend zeventien grote roofvogels in beslag genomen. Er was een probleem met de papieren rond de herkomst van de vogels.

Leisure and hobby

“Camera niet voor veiligheid maar voor vuiligheid”

De gemeente voert deze zomervakantie de strijd tegen zwerfvuil verder op met een nieuwe campagne. Die moet wijzen op de inzet van een mobiele camera.

News

Gratis pinten schieten in verkeerde keelgat

De Nijlense CD&V-afdeling heeft tijdens de WK-match van de Rode Duivels tegen Engeland zeshonderd gratis drankbonnetjes uitgedeeld. Die werden gretig aangenomen, maar achteraf was niet iedereen er even tevreden mee.

News

CODE ROOD: “Kleinvonkje kan immense gevolgen hebben”

Niet alleen op de Kalmthoutse Heide en in de natuurgebieden in Beerse, Herselt, Balen en Oud-Turnhout is er code rood afgekondigd door aanhoudende droogte en hitte, ook op de Kesselse Heide en in de natuurdomeinen in Putte is er acuut brandgevaar.

Leisure and hobby

Burgemeester verbiedt jeugdbewegingen om kampvuur te maken: “Kleinste vonkje kan nu immense gevolgen hebben”

Niet alleen op de Kalmthoutse Heide en in de natuurgebieden in Beerse, Herselt, Balen en Oud-Turnhout is er code rood afgekondigd door de aanhoudende droogte en hitte, ook op de Kesselse Heide en in de natuurdomeinen in Putte is er acuut brandgevaar. Daarom is roken er absoluut verboden.

Leisure and hobby

Legendarisch benefiet keert na twaalf jaar terug met nieuw feest

Het is al twaalf jaar geleden dat er nog een groot kankerbenefiet werd georganiseerd in een feesttent in Nijlen. Maar de drijvende krachten van toen zetten er dit weekend nog eens hun schouders onder, in de hoop dat er een nieuwe generatie vrijwilligers opstaat om het werk verder te zetten.

News
Download