Wij gaan voor buurtberichten zonder reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Eerste publieke laadpaal in gebruik genomen in deelgemeente Kessel

Aan het Pastoor Schelkensplein in Kessel is maandag de eerste Nijlense publieke laadpaal voor elektrische wagens in gebruik genomen. Burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) trok de beschermhoes officieel van de laapaal, zodat de eerste auto gebruik kon maken van de nieuwe infrastructuur.

Nieuws

Nijlenaar fietst 500 km langs moedige patiënten

De Nijlense auteur Raf Willems is woensdag aan een bijzondere fietstocht begonnen. Hij legt de komende dagen in totaal 500 kilometer af met de elektrische fiets. Zijn route loopt langs de patiënten die aan zijn boek over kanker hebben meegewerkt. Dat boek schreef hij samen met zijn oncologe Manon Huizing.

Nieuws

Boeken ruilen kan in kastje in Beekstraat

In de Nijlense Beekstraat kunnen Nijlenaars boeken komen ruilen in het gloednieuwe boekenruil-kastje. De eerste dagen werd er al duchtig geruild.

Nieuws

Bowling en binnenspeeltuin krijgt vals factuur uit Spanje: “Kijk je facturen goed na vooraleer je geld overmaakt”

De uitbaters van binnenspeeltuin en bowling Het Fort in Kessel waarschuwen voor een nieuwe vorm van oplichting. Het gaat om facturen die door een Spaans bedrijf worden opgestuurd.

Nieuws

Jaar lang geen verkeer van en naar Kessel

Het gemeentebestuur investeert volop in de (her)aanleg van enkele voet- en fietspaden. Dat zorgt vanaf volgende week op drie plaatsen voor verkeershinder.

Wegen en verkeer

Rechtbank verklaart De Reisspecialiast failliet

De Reisspecialist, een van de grootste onafhankelijke reisbedrijven van het land, is failliet.

Nieuws

1.200 jaar oude waterput kleurt openingsfeest gerenoveerde bib

De nieuwe Nijlense bibliotheek is vrijdagavond plechtig geopend. Daarmee komt een einde aan de grootschalige renovatie van de bibliotheek en het gemeentehuis, die van plaats wisselden. In de gezamenlijke hal is een oude waterput de blikvanger.

Nieuws

Melkveebedrijf leert alles over koetjes en kalfjes

Melkveebedrijf Jacobs uit de Bartstraat in Kessel (Nijlen) lokt zondag heel wat geïnteresseerden voor de Hoevefeesten van de Landelijke Gilde. De bezoekers komen alles te weten over koetjes en kalfjes en ontdekken tijdens de rondleidingen wat er allemaal voorafgaat aan de dagelijkse portie melk. Er is ook heel wat randanimatie voor kinderen en inkopen doen kan op de hoeveproductenmarkt.

Nieuws

Fietsstraten aan drie schoolzones: in elke deelgemeente eentje

In de gemeentelijke commissie Verkeer en Mobiliteit is groen licht gegeven voor de inrichting van drie fietsstraten.

Nieuws

Het huwelijk tussen bier en aardbeien is voltrokken

Bij tuinbouwbedrijf Op Het Veld in Bevel kunnen ze uitpakken met een bijzondere nieuwigheid. Hun dorpsgenoten van brouwerij Vissenberg maakten met hun aardbeien een biertje.

Nieuws
Download