Buren leren elkaar kennen, delen spullen en starten initiatieven
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Aalscholvers blijken geen grote fan van neparend

Aan het fort van Kessel (Nijlen) is gisteren de jaarlijkse grote visuitzetting gebeurd in opdracht van de gemeente. De vissers kunnen dus weer uitkijken naar een goede vangst. Positief is ook dat de problematiek van de aalscholvers onder controle lijkt.

Nieuws

Bouwbedrijf schenkt netwerkgroep 1.000 euro

Bouwfirma Durabrik heeft woensdag netwerkgroep En-En, die mensen samenbrengt met én zonder een beperking, een cheque van 1.000 euro overhandigd. “We vinden maatschappelijk engagement enorm belangrijk”, zegt directeur Claudia Callens. “Ter ere van onze vijftigste verjaardag in 2016 hebben we beslist om in elke gemeente waar we een nieuw project starten een goed doel te steunen. In Kessel bouwen we nu een project van negen nieuwe woningen aan de Nieuwe Bevelsesteenweg en de netwerkgroep willen we daarom zeker een steuntje geven”, klinkt het.

Nieuws

Protesterende buren leggen uit waarom ze bioboerderij liever niet zien bouwen: “Er dreigt onherroepelijke schade aan beschermd open landschap”

De plannen voor de bouw van een bioboerderij in de Herdersstraat in Bevel (Nijlen) blijven voor beroering zorgen. Verschillende buurtbewoners vrezen vooral dat te veel open ruimte verloren gaat.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Gouden buurvrouw en moeder van tweeling gevierd voor honderdste verjaardag

De Nijlense Mina Van der Veken vierde vorige week haar honderdste verjaardag. Veel mensen uit de buurt zijn haar komen feliciteren, want ze staat bekend als een warme dame en een gouden buurvrouw.

Nieuws

Eindelijk een akkoord over Woon-bal

De Nijlense gemeenteraad heeft de principes van de erfpacht goedgekeurd tussen de gemeente en voetbalclub KFC Nijlen voor het langverwachte Woon-balproject in het centrum.

Nieuws

OCMW-voorzitter stapt uit partij

OCMW-voorzitter Leo Verelst stapt met onmiddellijke ingang uit zijn partij CD&V. Dat maakte hij dinsdag bekend in een mededeling bij de start van de gemeenteraad.

Nieuws

Vrachtwagen rijdt fietsster aan en pleegt vluchtmisdrijf

Een vrachtwagenchauffeur reed maandag in Kessel-Dorp de fietsende Anita Janssens (42) uit Nijlen aan op de fietssuggestiestrook. Ze liep hierbij onder meer een ernstige elleboogbreuk op. In plaats van te stoppen, reed de vrachtwagen gewoon door. Anita doet nu een oproep voor getuigen.

Wegen en verkeer
Nieuws

Fietsende vrouw die elleboog brak bij aanrijding, doet oproep: "Wie zag rode vrachtwagen?"

Een vrachtwagen reed maandag om 8.50u een fietsende vrouw aan op de fietssuggestiestrook in het centrum van Kessel en pleegde vluchtmisdrijf. Het slachtoffer, Anita Janssens uit Nijlen, hoopt dat ooggetuigen het bedrijf waar de vrachtwagen voor reed, aan de politie kunnen signaleren. Ze is waarschijnlijk drie maanden werkonbekwaam door het ongeval.

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws

Leerlingen werken rond Wereldoorlogen

De leerlingen van het vierde jaar van het Sint-Calasanzinstituut in Nijlen werkten de afgelopen weken intensief aan het project Oorlog & vrede. Na een beklijvend bezoek aan het Fort van Breendonk gingen ze zelf aan de slag. "Naast een theoretisch onderzoek over Wereldoorlog I en II toonden de jongeren ook hun creatief talent. Dit alles stelden ze voor aan een jury. De begeleidende leerkrachten waren trots op hun inzet en het geleverde werk", zegt leerkracht Liesbeth Andries.

Nieuws
Download