Secondje, we laden Limburg in
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Goede doelen ontvangen 10.000 euro na geslaagd parkfeest

De organisatoren van de Beekparkfeesten hebben 10.000 euro verdeeld onder vijf goede doelen. “Als Fifty One CLub Diamant Nijlen zijn we blij dat de feesten zo’n succes waren en dat we veel opbrengst kunnen verdelen. We steunen hiermee De Regenboog, Pulderbos Revalidatiecentrum, Akabe Nijlen en Minder Mobielen Centrale Nijlen”, somt coördinator Stef Verhaegen op. 

Nieuws

Fietsers rijden onder nieuwe brug door

De Nijlense gemeenteraad heeft het onteigeningsplan voor de Broechemsesteenweg (N116) goedgekeurd. Dat is de eerste stap voor de aanleg van de langverwachte nieuwe fietspaden. Nadien volgt ook een nieuwe brug.

Wegen en verkeer

Honderden schattenjagers snuisteren in spullen van paters

Vanaf de herfst zullen er in de Picardie aan de Bouwelsesteenweg in Nijlen jongeren met autisme worden ondergebracht door begeleidingscentrum Dennenhof. Maar voor de verbouwingswerken volgende week starten, werd eerst de inboedel die de Paters van de Heilige Geest hadden achtergelaten nog verkocht. “We zijn er van verschoten hoeveel interesse er was. Er zijn hier honderden mensen komen kijken en een groot deel daarvan heeft iets meegenomen. De oude bureaus en de oude boeken waren heel erg in trek. Maar ook zaken waarvan we verwacht hadden dat ze op het stort terecht zouden komen, waren soms heel snel weg”, vertelt Elise Dumon van Dennenhof, de organisatie die het gebouw heeft gekocht.

Nieuws

Brandweer voorkomt overslaande brand

Aan de Smoutmolendreef in Nijlen ontstond maandagnamiddag brand aan enkele bomen. De brandweer kon vermijden dat het vuur naar aanpalende huizen oversloeg.

Politie en veiligheid

Weinig dronken chauffeurs, wel vijf mensen onder invloed van drugs

De politie heeft het voorbije weekend op verschillende plaatsen alcoholcontroles gehouden. Er werden opvallend weinig dronken chauffeurs betrapt. In Lier werden wel vijf mensen geklist die drugs hadden gebruikt.

Politie en veiligheid

Nieuwe bibliotheek opent op zaterdag 8 juli

De nieuwe gemeentelijke bibliotheek opent op zaterdag 8 juli de deuren. U bent van 9 tot 12u welkom. Om de collectie te kunnen verhuizen, moet de tijdelijke bib in de Sint-Pauluskerk wel dicht van 26 juni tot 7 juli.

Nieuws

Nijlense speelster moet onverwacht boeken aan de kant gooien voor WK Tafeltennis

De Nijlense Margo Degraef (18) heeft ons land mee vertegenwoordigd op de Wereldkampioenschappen Tafeltennis in het Duitse Düsseldorf. Door haar late selectie moest ze haar boeken onverwacht aan de kant gooien om zich voor te bereiden.

Vrije tijd en hobby

Buurt vreest extra drukte door verkaveling

Bij de veertig gezinnen uit de Azalealaan heerst ongerustheid over de extra verkaveling die er gepland is. Want de extra drukte zien ze er niet zitten, zo klaagt bewoner René Van Goubergen aan.

Nieuws
Download