Hmz. Wat is dat hier weeral?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Budget 2018: fietspaden en vragen bij sportcentrum

In de Nijlense gemeenteraad is het budget voor 2018 en de meerjarenplanning goedgekeurd. De meerderheid gaf er uitleg over de toekomstplannen.

Nieuws

Kinderen maken grote sneeuwman op speelplaats

In de basisschool Kerkeblokken waren de kinderen dolgelukkig met de sneeuw. Tijdens de middagspeeltijd hadden ze een grote sneeuwman gemaakt. "Alleen de ogen ontbreken nog, we vinden niet direct steentjes die we kunnen gebruiken. Maar zo is hij ook al in orde, hij zal ook blij zijn dat hij in de gazet komt", aldus Seppe Verhaegen van het vijfde leerjaar.

Nieuws

Langverwacht zebrapad is aangelegd

Er is een veilige oversteekplaats op de Bevelsesteenweg in Nijlen aangelegd. Daar waren de buren al langer vragende partij voor.

Nieuws

“Wegversmalling is erg gevaarlijk voor fietsers”

De wegversmallingen op de Grote Puttingbaan in Kessel (Nijlen) leiden tot gevaarlijke situaties voor fietsers. Dat vindt de N-VA.

Nieuws

N-VA: “Wegversmalling niet goed voor fietsers”

De wegversmallingen op de Grote Puttingbaan in Kessel (Nijlen) leiden tot gevaarlijke situaties voor fietsers. Dat vindt de N-VA.

Nieuws

“Spektakel dat Nijlen op zijn grondvesten zal doen daveren”

Nijlen mag zich opmaken voor een nieuw groots spektakel. Het verhaal speelt zich af in het Nijlen van de jaren vijftig met als centrale thema diamant. De openluchtvoorstellingen staan pas voor over twee jaar gepland, maar de voorbereidingen gaan nu al van start.

Vroeger en nu

Studente mag naar koning

Ellen Bruyninckx (26) uit Kessel (Nijlen) mag volgende week gaan aankloppen bij koning Filip. Als jonge onderneemster heeft ze de interesse van het paleis gewekt met haar maatschappelijk engagement. De agenda van de bezige bij zit bomvol, maar voor het koningshuis maakt ze graag tijd.

Nieuws

Sonneheem ontvangt centen

Bij Chiro Jong Leven in Nijlen zijn ze blij met de toegekende Vlaamse subsidie. Op die manier kan de buitenaanleg van de nieuwbouw verder afgewerkt worden.

Nieuws

Vier miljoen euro subsidie voor fietspaden in provincie Antwerpen

De provincie Antwerpen heeft voor 3.646.722 miljoen euro subsidies goedgekeurd voor de aanleg van zestien kilometer fietspaden in de provincie.

Wegen en verkeer

School keert terug naar waar alles begon

Naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de school heeft BuBaO De Regenboog in Kessel een wandeling georganiseerd. "De wandeling werd uitgestippeld in de gemeente Kessel en leidde de wandelaars naar de Gasthuishoeve. Dit is historisch de plaats waar onze school vijftig jaar geleden ontstaan is. Daar deden enkele leerkrachten een ludiek toneeltje over hoe het onderwijs in die periode veranderde", aldus Gunther De Vries, die algemeen directeur is van de school.

Vrije tijd en hobby
Download