Gratis en voor niks!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Ruildagen lokken oorlogje uit tussen postzegelclubs

Zowel de Rupel Hobby Club uit Boom als de Nielse Hobby- en Postzegelclub organiseert morgen haar nationale ruildag. Bij de Boomse voorzitter van de Hobby Club is dat in het verkeerde keelgat geschoten.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

VIDEO. Niel niet langer een sluiproute voor vrachtwagens

De inwoners van Niel hebben ze de voorbije maanden al zien verschijnen: 9 ANPR-camera's over het hele grondgebied van de gemeente. Die camera's, die nummerplaten herkennen, moeten ervoor zorgen dat vrachtwagens Niel niet langer gebruiken als sluiproute. En er daarnaast voor zorgen dat alle automobilisten zich aan de maximumsnelheid houden.

Wegen en verkeer
Nieuws

Gemeente koopt Spaans Toreken

De renovatie van het Spaanse Toreken komt in een stroomversnelling. De gemeenteraad besliste unaniem het gebouw aan te kopen voor 85.000 euro.

Nieuws

13-jarige Amal is vermist

Child Focus is op zoek naar de 13-jarige Amal El Aariby. Ze werd dinsdag voor het laatst gezien in Niel, maar verder ontbreekt elk spoor.

Nieuws

Gemeente schakelt coaches van provincie in om detailhandel te redden

De gemeente Niel wil werk maken van een stevige toekomstvisie voor haar detailhandel en schakelt daarvoor de provincie Antwerpen in. Er wordt onder meer onderzocht op welke plaats een winkel het best kan renderen. In dit verband had er dinsdag voormiddag in het gemeentehuis een uiteenzetting plaats.

Nieuws

Nielenaar brengt laatste keer bezoek aan Amerikaanse gevangenen

Gilbert Panis vertrekt donderdag 8 maart naar de VS. Hij bezoekt daar terdoodveroordeelden en levenslang gestraften. De 73-jarige Nielenaar is gehandicapt en moet vaak een beroep doen op een rolstoel. Daarom zal dit zijn laatste bezoek aan de VS zijn.

Ik zoek een...
Nieuws

BIN moet veiligheid verhogen

Na BIN ‘De Bosschen’, dat reeds in 2015 werd opgericht, volgen BIN Den Biezerd en BIN De Maten. Donderdagavond vond in het gemeentehuis de ondertekening plaats.

Nieuws

Bestuur wil jeugdclub herlanceren

Jeugdclub Jokot stelde een nieuw bestuur samen. Het duo Johan Verschaeren-Hans Gys neemt daarin het voortouw. Ze zijn erg gemotiveerd en willen de jeugdclub relanceren.

Nieuws

40 woningen in allerijl ontruimd na groot gaslek: "Ik was er niet gerust in"

Een veertigtal woningen in het centrum van Niel is gisteren razendsnel ontruimd nadat er een gaslek was ontstaan bij graafwerken. “De evacuatie was noodzakelijk, want het explosiegevaar was zeer groot”, klinkt het bij de brandweer.

Politie en veiligheid
Nieuws

Veertig woningen ontruimd na gaslek in Niel: bewoners even opgevangen in gemeentehuis

Aan de Emiel Dewittstraat in Niel heeft een kraan bij graafwerken een middendrukleiding van het aardgasnet geraakt. Uit veiligheidsoverwegingen zijn 40 woningen ontruimd, het gevaar is intussen geweken.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download