Geniet ook van de kleine dingen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tickets voor Tomorrowland

De inwoners van Willebroek, Aartselaar, Hemiksem, Niel en Schelle kunnen op maandag 22 januari vanaf 20 uur tickets bestellen voor Tomorrowland.

Nieuws

Günther Neefs gastvedette in aperitiefconcert

De Nielse Concertband pakt op zondag 21 januari uit met een aperitiefconcert in zaal Keizershof, met aanvang om 11u. Niemand minder dan Günther Neefs treedt er op als gastvedette.

Nieuws

Scouts Hellegat organiseren voor 25ste keer kerstboomverbranding

In samenwerking met het gemeentebestuur organiseren de Scouts van Hellegat op zaterdag 20 januari voor de 25ste keer de jaarlijkse Kerstboomverbranding.

Nieuws

“Na jaren van miserie schijnt de zon opnieuw in ons gezin”

De familie Meirsman uit Niel beleefde na jaren van voortdurende angst en ellende nog eens gelukkige eindejaarsfeesten. De zestienjarige Dries genas immers wonderbaarlijk van een agressieve tumor in zijn hoofd. En dat terwijl hij door de dokters eigenlijk terminaal was verklaard.

Nieuws

VIDEO. Niel houdt vast aan de traditie van de kerstboomverbranding

Na de feestdagen wil de traditie dat de kerstbomen worden verbrand. Maar daar is steeds meer ophef rond, omdat het slecht zou zijn voor het milieu. In de provincie Antwerpen organiseert intussen bijna de helft van alle steden en gemeenten geen jaarlijkse kerstboomverbranding meer. Anderen -zoals de stad Antwerpen- houden er net wel aan vast, omwille van de gezelligheid.

Nieuws

Bovengrondse garages en 175 appartementen aan Gallileilaan

Het gemeentebestuur heeft beslist het bestaande plan van aanleg - BPA Kapittel – aan te passen. In het vernieuwde plan zullen er naast het researchpark aan de Gallileilaan 175 appartementen en tal van ondergrondse- en bovengrondse garages worden gebouwd. Er komt ook een recreatiezone.

Nieuws

Feestmaaltijd armen kent recordopkomst

Op hun jaarlijkse feest voor kansarmen kreeg Welzijnsschakels dit jaar een recordaantal mensen over de vloer. Liefst 160 bezoekers boden zich aan.

Nieuws

250 appartementen en garages naast wetenschapspark

Het gemeentebestuur wil de bestemming van het Wetenschapspark aan de Gallileilaan gedeeltelijk wijzigen. In het vernieuwde plan zullen er 250 appartementen en garages worden gebouwd. Er zal ook een recreatiezone worden aangelegd. Eiffage is de projectontwikkelaar.

Nieuws

Jef Vandorpe (16) is Vlaamse tennisbelofte

Jef Vandorpe, de 16-jarige rolstoeltennisser uit Niel, werd door een vakjury verkozen tot tennisbelofte van Vlaanderen 2017. Jef wil een voorbeeld zijn. “Ik wil tonen dat mensen met een beperking ook mogelijkheden hebben om aan sport te doen.”

Nieuws

Na diefstal uit kerststal in Vremde: dieven stelen schaap uit kerststal in Niel: “Dit past helemaal niet in de kerstsfeer”

Al sinds de jaren zestig plaatst de KWB elk jaar een prachtige kerststal op het Kerkplein in Niel. Afgelopen weekend gingen onbekenden met een beeld uit die stal aan de haal. Eerder vorige week werd ook uit een kerststal in Vremde al een beeld gestolen.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download