Leuk dat je er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“De Schellenaar wil helemaal geen fusie”

Een studie van de krant De Tijd rond gemeentefusies deed vorige week in Niel heel wat stof opwaaien. Ook in buurgemeente Schelle klonken felle reacties.

Nieuws

Auto boort zich met hoge snelheid in voorgevel van jong echtpaar

Het jonge echtpaar Kevin Verrecht en Amy De Meyer uit de Antwerpsestraat 195 beleefde afgelopen zaterdag de schrik van hun leven. Rond 8 uur ’s ochtends boorde een auto zich met grote snelheid in de voorgevel van hun woning. Het jonge koppel, dat nog in bed lag, werd door een oorverdovende knal opgeschrikt.

Nieuws

Ontbonden Midnight Group gaat er nog één keer tegenaan

Velen zullen zich nog de Midnight Group herinneren. Deze muziekgroep uit Niel, die werd opgericht in 1969 en in 2006 werd ontbonden, was in de regio bijzonder populair. Door toedoen van Luc Wandelaer, de zanger-gitarist en woordvoerder van het team, zal de Midnight Group op vrijdag 7 juli nog voor een laatste keer optreden.

Nieuws

N-VA licht tipje van sluier op

N-VA Niel gaf dinsdag al iets prijs over de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Stefan Verbeeck wordt lijsttrekker en Eddy Soetewey lijstduwer.

Nieuws

Twintig extra woningen voor mensen met een beperking

Pegode, een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking, krijgt van het gemeentebestuur van Niel een perceel grond aan de Boomsestraat in erfpacht voor vijftig jaar. Ze betalen daarvoor een symbolische euro.

Nieuws

Felle discussies over gebruik Jokot-lokaal

Jeugdvereniging Jokot kreeg vorig jaar een nieuw lokaal. In de statuten staat vermeld dat alleen Jokot er van gebruik mag maken. De raad van bestuur van Jokot had het schepencollege gevraagd om die statuten te wijzigen en ook de omwonenden gebruik te laten maken van het jeugdhuis. Ze konden er bijvoorbeeld communie- of andere kinderfeestjes in organiseren. Het college ging op dat voorstel in maar daar kwam op de jongste gemeenteraad hevige reactie op. Vooral Anja Roofthooft (SP.A) en Tom Bridts (CD&V) waren faliekant tegen.

Nieuws

Peter Laureys deelt diploma’s Start to Run uit

Peter Laureys, de bezieler van Start to Run in Niel, stopt ermee na elf jaar. Zaterdagavond reikte hij in het gemeentehuis de allerlaatste diploma’s uit.

Nieuws

In dit Vlaamse dorp stinkt het al weken naar rotte vis en het zal komend weekend alleen nog erger worden

De stank is werkelijk niet meer te harden in Niel, provincie Antwerpen. En het warme weer dat dit weekend wordt verwacht, zal het er zeker niet beter op maken. “Rotte vis, daarmee is het best te vergelijken”, zeggen omwonenden.

Nieuws

Weinig dronken chauffeurs, wel vijf mensen onder invloed van drugs

De politie heeft het voorbije weekend op verschillende plaatsen alcoholcontroles gehouden. Er werden opvallend weinig dronken chauffeurs betrapt. In Lier werden wel vijf mensen geklist die drugs hadden gebruikt.

Politie en veiligheid

D’A Statie opent voor vier dagen nog eens haar deuren

De driedaagse Statiekermis – 9, 10 en 11 juni - is dit jaar aan haar zesde uitgave toe. In tegenstelling tot vorig jaar speelt de kermis opnieuw al haar troeven uit. Taverne D’A Statie, die al bijna twee jaar gesloten is, zal vanaf vandaag 8 juni, weliswaar voor slechts vier dagen, opnieuw haar deuren openen.

Nieuws
Download