Also enjoy the little things
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Unieke filmauto’s pronken in fonkelnieuwe polyvalente studio

Nielenaar Chris Charlier heeft zijn loods in de Galileilaan omgetoverd tot een polyvalente studio waar artiesten komen repeteren, maar waar ook televisieopnames en zelfs evenementen kunnen plaatsgrijpen. De eyecatcher in het gebouw zijn vier auto’s uit populaire televisieseries van de jaren 80.

News

Brand op bovenverdieping: moeder en kinderen naar ziekenhuis

In een woning op de hoek van de Overwinningsstraat met de Aimé De Langlestraat in Niel woedde gisterenavond een zware brand. Het vuur ontstond op de eerste verdieping van het huis en sloeg over naar de zolderverdieping. “Ik zat buiten op een bankje en zag zwarte rook uit het raam opstijgen. Enkele minuten later sloegen de vlammen al naar buiten”, vertelt buurvrouw Emma Verstrepen.

Alert

Inwoners Hellegat vragen park en betere ontsluiting

Het Hellegat, een gehucht met meer dan duizend inwoners, kwam tijdens de jongste gemeenteraad ter sprake. Het gemeentebestuur is bezig met de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan voor het gebied.

News

Niel-app is er nu ook voor de handelaars

Het gemeentebestuur van Niel heeft sinds enkele jaren een eigen app voor de gemeente. Een handige mobiele applicatie, waar u alle basisinformatie over de gemeentelijke diensten op terug kunt vinden. De handelaars bleven op dat vlak wat achterwege, maar dat is nu verleden tijd.

News

Huwelijk Bart Van Hove en N-VA op de klippen

N-VA deelde in september van vorig jaar nog met een zekere trots mee dat Bart Van Hove (Niel Vooruit, maar voorheen Vlaams Belang) de overstap maakte naar hun partij. Het bleek echter een intrede van korte duur.

News

Leerlingen krijgen nieuwe gemeenteschool in 2020

De gemeente gaat een nieuwe school bouwen. Het project kost 6,5 miljoen euro, waarvan 70 procent of 4 miljoen euro, wordt gesubsidieerd.

News

70 jaar te voet op bedevaart

De 77-jarige Julien Coeck vertrekt vrijdag met het Broederschap van Niel voor de zeventigste keer op voetbedevaart naar Scherpenheuvel. Nooit deed iemand hem dit huzarenstukje voor.

News

Opvallende start holebi-vereniging ‘Regenboog Niel’

De holebi’s en transgenders uit Niel hebben begin dit jaar de nieuwe vereniging Regenboog Niel opgericht. Regenboog Niel trad zondag op grootse wijze naar buiten.

News

Man die twee keer brand stichtte in Niel wordt geïnterneerd

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft dinsdag de internering bevolen van een 43-jarige man uit Niel, die twee keer brand had gesticht in het appartementsgebouw waar hij woonde. Bij één van die branden vielen negen gewonden. Voor drie andere branden werd hij vrijgesproken.

News
Download