Hoplr is not a place for political preferences
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VIDEO. Gewapende overval in Nielse winkel

In Niel is woensdagavond net voor sluitingstijd een winkel overvallen. Het was rond 21 uur toen iemand de zaak Media Corner in de Matenstraat binnenkwam. De man haalde meteen een vuurwapen boven.

Alert

Gewapende man berooft Media-Corner: “Net een straatboefje uit een gangsterfilm”

Een gewapende man heeft woensdagavond de winkel Media-Corner in de Matenstraat in Niel overvallen. De uitbater werd met een pistool bedreigd en moest de inhoud van de kassa in een rugzak steken. Ook een unieke mascotte uit de film ‘Scarface’ werd meegenomen.

Alert

Theo Francken komt als gastspreker naar kerstdrink

News

Voorzitter vissersclub komt om het leven bij crash in Zeeland

Wilfried Lauwers (61), in Niel vooral gekend als de voorzitter van de Koninklijke Verenigde Lijnvissers, is afgelopen zaterdag om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval in het Nederlandse Hoek. De wagen kwam naast de rijbaan terecht en smakte tegen de betonnen wand van een fietserstunnel. De 36-jarige passagier in de wagen werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

News

Verwarmingscoaches helpen mensen zuiniger te verwarmen

De provincie deed een oproep naar vrijwilligers die een opleiding als verwarmingscoach wilden volgen. Deze vrijwilligers helpen onder meer in Niel mensen om energiezuiniger te verwarmen. Carl Boeckx voelde zich geroepen en helpt Nielenaars nu gratis om zuinig te verwarmen.

News

Na meer dan twee jaar duidelijkheid over doodsoorzaak van Danny (46) tijdens zakenreis

De 46-jarige Danny Byltjes reisde begin februari 2016 af naar India. Hij moest er opleidingen geven in opdracht van een bedrijf dat gespecialiseerd is in windturbines. Na zijn eerste werkdag voelde Danny zich niet goed. Eén of twee dagen later overleed hij toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Pas na 2,5 jaar is er eindelijk duidelijkheid over zijn doodsoorzaak.

News

Zijn organen waren “verdwenen”, maar Vlaming in India stierf dan toch natuurlijke dood

Danny Byltjes, de Vlaming die in verdachte omstandigheden in India overleed, blijkt nu toch een natuurlijke dood gestorven te zijn. Dat zegt VRT dinsdag. De man overleed na een hartfalen. Dat is de conclusie van een nieuw Belgisch gerechtelijk onderzoek.

News

Stijn Jonckheere vijfde dirigent Concertband

De populaire Nielse Concertband organiseert zondag 21 oktober om 15u in zaal Keizershof een herfstconcert. De muzikale leiding is in handen van dirigent Stijn Jonckheere.

News

Bewoners Potaardestraat zijn sluikstorters kotsbeu

Bewoners van de Potaardestraat zijn de wanhoop nabij. In hun straat wordt al maanden afval gedumpt.

News

Het geheim van Open VLD: Tom De Vries

Een klap, of beter, een mokerslag was het die Open VLD zondag aan haar tegenstanders uitdeelde. De liberalen degradeerden de andere partijen tot meelopers. Geen mens had dergelijke uitslag kunnen voorspellen. In 1970-1976 had de toenmalige PVV één zetel. De daaropvolgende jaren begonnen de liberalen te groeien, maar tegen de socialisten was geen kruid opgewassen. 65 jaar, zonder onderbreking, zwaaiden de socialisten de plak. Velen vragen zich af waaraan Open VLD dit succes te danken heeft. In de eerste plaats is dat Tom De Vries (foto). De Nielse burgemeester is een aimabele man. Hij kreeg 1.947 voorkeurstemmen. Procentueel behoort hij tot de top in Vlaanderen. Een tweede factor is het beleid van de voorbije zes jaar. Er werd meer gepresteerd dan een halve eeuw terug.

News
Download