We vliegen erin vandaag!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Afscheid van een monument: bekende fotozaak sluit de deuren

Eind december sluit de zaak Foto Video Dierckx in de Statielei in Mortsel de deuren. Zaakvoerders Rudi Dierckx en Els Hermans gaan op pensioen en willen daar nog ten volle van genieten.

Nieuws

Politiecombi en auto botsen in Mortsel: drie gewonden

Op de Liersesteenweg in Mortsel gebeurde zondagnamiddag een aanrijding tussen een politiecombi en een personenwagen. Er vielen drie lichtgewonden.

Nieuws

Inbrekers op heterdaad betrapt door de buren

Dankzij alerte buren kon de politie woensdagavond een inbreker bij de kraag vatten bij herenkledingzaak César Menswear in de Statielei. Een tweede dader zou nog spoorloos zijn. De schrik bij de winkeldames zit er goed in.

Politie en veiligheid

Dossier welzijnscampus De Meerminne is nog altijd niet afgerond

Ruimte Vlaanderen stemt in met de afwijkingen die zijn aangevraagd om de nieuwe welzijnscampus De Meerminne te realiseren. Toch hakt de stad de knoop nog niet finaal door en toetst ze opnieuw alternatieven af aan de haalbaarheid ervan.

Nieuws

Schepen D'Hulster: “Knelpunt Stadsplein wegwerken”

Schepen voor Ruimtelijke Ordening, Steve D’Hulster (sp.a), erkent dat het Stadsplein voor fietsers een problematisch punt is. Hij reageert hiermee op de slechte scores die Mortsel rond de fietssituatie op haar grondgebied behaalt en waarmee uw krant de voorbije dagen uitpakte.

Nieuws

Hogere boetes voor verkrotting

De stad wil strenger optreden tegen eigenaars van panden die leegstaan of verkrotten. Voortaan geldt een nieuw reglement ‘leegstand en verwaarlozing’, met onder andere hogere geldboetes.

Nieuws

Politieke wereld neemt afscheid van Jos Weckhuysen

Open VLD’er Jos Weckhuysen is eind vorige week op bijna 88-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Weckhuysen zetelde verschillende legislaturen in de gemeenteraad, maar stond ook bekend als hoofdafgevaardigde bij Agfa-Gevaert en oud-bestuurder van AWW.

Politie en veiligheid

Verdwenen Allen (44) teruggevonden

De 44-jarige Allen Calberson is terecht. De veertiger verliet op woensdag 4 oktober rond 6 uur zijn woning in Mortsel en reed dan richting zijn werk in Brussel, maar daar was hij nooit aangekomen. De politie verspreidde een opsporingsbericht, maar laat maandag weten dat Allen teruggevonden is.

Politie en veiligheid

Twee verdachten blijven aangehouden voor aanval op supportersbus

De raadkamer in Antwerpen heeft maandag de aanhouding bevestigd van twee Antwerphooligans die vorige week werden aangehouden voor de aanval op een supportersbus van voetbalclub Beerschot-Wilrijk. Er zitten intussen al acht Antwerpsupporters achter de tralies.

Politie en veiligheid

Ontslagen omdat hij weigerde te werken in asbestloods

Stadsarbeider Peter Spruyt werd op staande voet ontslagen omdat hij weigerde te werken in een loods van Fort 4 die af te rekenen kreeg met asbestvervuiling. Het stadsbestuur zegt dat het correct heeft gehandeld, maar de PVDA steunt Peter.

Nieuws
Download