Zeg, hebt ge het al gehoord?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Een vleugje cannabis in de tandpasta in de strijd tegen gebitsproblemen

Het was tijd voor een natuurlijke oplossing voor veel voorkomende problemen zoals tandpijn, plak en tandsteen, dacht tandarts Veronica Stahl. Ze zag potentieel in de cannabisplant en begon de mogelijkheden te onderzoeken. Ze kreeg toestemming van de ethische commissie en gaat binnenkort op zoek naar patiënten die willen deelnemen aan het onderzoek.

Ik zoek een...

Tandarts wil cannabis voor bestrijding tandplak: “De drug heeft een antibacteriële werking”

Dokter Veronica Stahl, een tandarts uit Mortsel, werkt vanuit haar praktijk aan een internationaal onderzoek naar het medisch gebruik van cannabis. Volgens haar zou de cannabis in de tandheelkunde gebruikt kunnen worden omdat het een antibacteriële werking heeft.

Nieuws

VIDEO. Jonge slechtvalken worden geringd: “We volgen alles wat ze doen”

Zowat half Mortsel verzamelde zaterdag aan de fabriek van Agfa-Gevaert. Aan de grote schoorsteen daar hangt een nest waar sinds 3 weken een nest van 4 jonge slechtvalken en hun ouders wonen. Via een webcam in het nest worden de jonge beestjes al vanaf hun geboorte nauwlettend gevolgd door tal van vogelliefhebbers en andere nieuwsgierigen. En zaterdag was het helemaal een hoogdag voor de vogelaars, want de slechtvalken kregen een ring om.

Nieuws

Vzw houdt herdenking bombardement levendig

De 75ste herdenking van het bombardement op Mortsel heeft nieuw ‘leven’ voortgebracht. De vzw 5 april 1943 wil samen met de stad Mortsel het voortbestaan van de herdenkingen verzekeren. “We moeten de gedachte levend houden en alles bewaren voor de toekomstige generaties.” De 75ste herdenking van het bombardement op Mortsel heeft nieuw ‘leven’ voortgebracht. De vzw 5 april 1943 wil samen met de stad Mortsel het voortbestaan van de herdenkingen verzekeren. “We moeten de gedachte levend houden, en alles bewaren voor de toekomstige generaties.” De 75e herdenking van het bombardement op Mortsel bracht ook nieuw leven voort. Met name de VZW 5 april 1943 die samen met de stad het voortbestaan van de herdenkingen tracht te verzekeren.

Nieuws

“Mensen werden toen levend gekookt”

Vrijdag 27 april is het zover: de lang verwachte première van Mortsel 5443. Daarbij slaan tal van Mortselse theatergezelschappen de handen in elkaar om het gruwelijke drama van 5 april op de planken te brengen, naar een evocatie van de hand van acteur en regisseur Alex Van Haecke.

Nieuws

BAR4 vrijdag open, maar wel met de nodige twijfels

Zomerbar BAR4 gooit vrijdag voor het vierde seizoen de deuren open. In tegenstelling tot de voorgaande jaren gebeurt dat met de nodige twijfels. Dat de stad nieuwe kandidaat-concessiehouders zoekt, doet stof opwaaien.

Nieuws

VIDEO. Fortenerfgoed nieuw leven inblazen met digipakket voor leerlingen

Een 100-tal leerlingen van het Koninklijk Atheneum van Mortsel kon maandag op een bijzondere manier kennismaken met de Antwerpse fortengordel. De provincie Antwerpen ontwikkelde namelijk een educatief digitaal pakket met allerlei opdrachten in en om de Antwerpse forten. Het pakket is bedoeld voor leerlingen van de derde graad van het middelbaar onderwijs en die leren zo alles over de geschiedenis van de forten maar ook over de huidige bestemming van dit stuk erfgoed.

Nieuws

22 Antwerp-hooligans naar rechtbank na aanval op supportersbussen Beerschot Wilrijk

De raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag 22 aanhangers van voetbalclub Antwerp naar de rechtbank verwezen voor de aanval op de supportersbussen van Beerschot-Wilrijk.

Nieuws

Grote werken Minervawijk lopen vertraging op

De werken in de Minervawijk in Mortsel en Edegem zullen nog tot het bouwverlof duren. Normaal hadden ze al klaar moeten zijn. “We hebben vertraging opgelopen”, knikt de Edegemse schepen van Openbare Werken, Birre Timmermans (N-VA).

Wegen en verkeer

‘Levensgevaarlijke giftige gassen’ in Mortselse kerk om houtworm te behandelen

Heel wat opschudding en vreemde gezichten gisteren aan de Sint-Benedictuskerk in de Dorpsstraat in Mortsel. Op de toegangsdeuren van de kerk hingen sinds de middag gele affiches waarop een doodskop stond en er hingen ook linten rond de kerk. De meeste mensen wisten niet wat er loos was, maar navraag bij de parochie bracht aan het licht dat een firma bezig was met het behandelen van houtworm in het houtwerk.

Nieuws
Download