hoplr, always nearby
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

ANALYSE. Coalitiegesprekken zijn aan de gang

N-VA blijft de grootste partij van Mortsel. Burgemeester Erik Broeckx meldt dat de coalitiegesprekken in volle gang zijn. Alle opties zijn nog mogelijk, ook het behoud van de huidige meerderheid.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Mortsel op 14 oktober

Zes jaar geleden bereikte de vloedgolf van N-VA vanuit Antwerpen ook de stad Mortsel. De partij van huidig burgemeester Erik Broeckx werd met elf zetels zonder tegenspraak de grootste. Herhaalt dat scenario zich na 14 oktober of kan uitdager Groen weer mee besturen?

News

Philippe en Lau gaan professioneel gamen met Obsidian Thieves

Antwerpen heeft er een nieuwe ‘e-sports’ organisatie bij. Philippe Verhaeren (27) uit Mortsel en Lau Dattoli (26) uit Wilrijk hebben samen ‘Obsidian Thieves’ opgericht. En ze tonen ambitie. “Binnen vijf jaar willen we er echt staan, professioneel, als officieel team”, zegt het duo.

News

Mooi met een betonblokje rond je nek

Juwelen uit beton? Jawel, ze bestaan. Meer zelfs: ze komen uit Mortsel en zijn van de hand van Danielle Boeur die met haar innoverende FermConcept de markt ook wil verleiden met decoratiemateriaal en gepersonaliseerde gifts.

News

Team achter Bocadero strijkt volgende zomer neer in Fort 4

De zomer is nog niet (helemaal) voorbij, maar in Mortsel hebben ze al mooie vooruitzichten voor die van 2019. Met Bonega bvba werd een nieuwe concessiehouder aangesteld voor de zomerbar in Fort 4. Het drietal hierachter zet al jaren mee zijn schouders onder de populaire bar Bocadero in Antwerpen.

News

Het walhalla van de fietswinkels

Stefan Dillen (52) uit Hove opende in de Sint-Benedictusstraat van Mortsel zijn eigen fietswinkel: De Kopman. Het lijkt alvast een bloeiende sector te zijn in de stad, want de zaak van Stefan is ondertussen de zesde fietsenhandel in het centrum.

News

VIDEO. Bar 4: "We vertrekken met gemengde gevoelens"

Bar 4 sluit dit weekend definitief de deuren. Het team verzamelde eerder zo'n 750 handtekeningen om de populaire zomerbar in Mortsel te behouden. Maar dat was niet genoeg om het stadsbestuur te overtuigen. Er is intussen een oproep gelanceerd om nieuwe concessiehouders te vinden. Het team achter Bar 4 vertrekt met pijn in het hart, maar eerst geven ze dit weekend nog een spetterend afscheidsfeest. 

News

VIDEO. Inwoners Zuidrand kunnen gaan zwemmen in Den Bessem

Met een frisse duik hebben de burgemeesters van Mortsel, Borsbeek, Edegem en Hove het nieuwe zwembad Den Bessem plechtig geopend. Het is een ecologisch zwembad geworden met een instructiebad en een 25-meterbad. Vanaf maandag kan iedereen er weer terecht om baantjes te trekken. 

Leisure and hobby

Tegen eind 2019 veilig met fiets van Lier naar luchthaven

Aan Park Savelkoul in Mortsel werden de werken voor de verdere uitrol van de fietsostrade Antwerpen-Lier tussen Mortsel en Boechout officieel opgestart. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de fietsers deze nieuwe verbinding vanaf eind 2019 zelf uittesten, inclusief de nieuwe fietsbrug in Mortsel.

News

VIDEO. Nieuwe fietsostrade van Lier tot Antwerpen

Binnenkort kan u met de fiets vlot van Deurne naar Boechout fietsen, want vrijdag zijn in Mortsel de werken van start gegaan voor de fietsostrade 'Antwerpen-Lier'. Met het project wil de provincie Antwerpen op die manier meer auto's uit het verkeer halen door fietsers een betere infrastructuur te geven.  

Traffic
Download