Easily launch a poll of initiative
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“De mensen zijn door de zware ontslaggolf hun geloof in Mora kwijt”

Bij snackproducent Mora in Mol lag vrijdag de productie stil. Dat had niet alleen te maken met de nationale vakbondsactie, maar ook met de 97 jobs die er eind volgend jaar verdwijnen.

News

Volwassenenonderwijs vernieuwt stap voor stap

De school voor volwassenenonderwijs CVO VSPW Mol is in volle groei. Zo wordt het schoolgebouw stap voor stap vernieuwd. Deze week zetten de leerlingen zich ook in voor het goede doel.

News

Moeder dwingt haar zonen om elkaar jarenlang te mishandelen, en krijgt nu twee jaar celstraf

De rechtbank in Turnhout heeft de Nederlandse Marieke G. (45) uit Mol bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. Ze heeft haar tienerzonen gedwongen om elkaar te mishandelen.

News

Wintersfeer brengt weer vuur- en lichtspektakel naar Zilvermeer

Het Zilvermeer in Mol staat vrijdagavond weer in het teken van ‘Wintersfeer op het Zilvermeer’. Tijdens deze sfeervol verlichte winterwandeling van 2,7 km kunnen deelnemers onderweg genieten van diverse acts met licht, vuur en muziek. 

News

Chauffeur vergist zich van pedaal en rijdt bakkerij binnen

Een verstrooide bestuurder heeft zondagochtend de etalage van bakkerij Mathues op de Turnhoutsebaan in Mol aan diggelen gereden. De man vergiste zich van pedaal en duwde met zijn voet op het gaspedaal in plaats van op de rem.

News

“Vlaanderen is eigenlijk te katholiek geweest”

De manier waarop de gemeente Mol het kerkenplan aanpakt, is uniek in het bisdom. “Mol is een voorloper”, beaamt bisschoppelijk vicaris Wim Selderslaghs. Hij kwam voor De Persclub in Mol-Rauw uitleggen wat de Molse aanpak nu juist zo anders maakt.

News

Koekjes bakken en verkopen voor To Walk Again

56 leerlingen van het derde en vijfde leerjaar van GBS De Zandloper in Mol-Rauw waren vrijdag druk in de weer met het bakken van koekjes. Met de verkoop willen ze geld inzamelen voor To Walk Again, waarmee ze ook hun medeleerling Vic Bollen (8) steunen.

News

Herstructurering bij snackproducent treft ruim helft van werknemers

Bij snackproducent Mora in Mol is het sociaal plan rond de geplande herstructurering bijna rond. Een nipte meerderheid van 53 procent keurde een principeakkoord goed, maar er is nog veel ongerustheid op de werkvloer, en dat leidt tot prikacties.

News

Leerlingen krijgen les over zichtbaarheid in verkeer tijdens donkere dagen

In het Verkeerseducatief Centrum in Mol krijgen leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van scholen uit Balen, Dessel en Mol les over zichtbaarheid in het verkeer. Nog te veel fietsers rijden zonder verlichting en vallen te weinig op, zo blijkt.

News

Beklaagde met Marokkaanse roots niet te spreken over maximumstraf voor doodslag. ‘‘Een Belg zou voor dezelfde feiten maar een paar jaar krijgen”

Het Antwerpse hof van beroep heeft Ekrem S. (30) uit Mol vrijdag veroordeeld tot twintig jaar cel voor de doodslag op Johnny Hensen (28) uit Neerpelt. Hij had de twintiger doodgestoken toen die wilde tussenkomen in een ruzie in café L’Estrade in Mol. Het hof bevestigde de straf die S. in eerste aanleg gekregen had, tot grote frustratie van de beklaagde.

News
Download