Check het uit gasten!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Wereldtitel voor fanfare Sluis

De Koninklijke fanfare van Sluis werd afgelopen weekend voor de eerste keer wereldkampioen in haar afdeling. De muzikanten behaalden een monsterscore van 97% tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Nieuws

Kleinzoon moet in behandeling na vuistslag aan oma

De rechter in Turnhout heeft Dennis B. (21) uit Mol veroordeeld tot tien maanden celstraf, waarvan zes met uitstel, voor een vuistslag aan zijn oma en het bezit van een verboden wapen. Voor de belaging van zijn grootouders werd hij vrijgesproken.

Nieuws

Molmobiel vervangt belbus

De Molmobiel is geboren. Die bus is een alternatief voor de belbus en brengt minder mobiele mensen in groep op locatie. Voor de realisatie van de Molmobiel is een grote Handicar van de gemeente Mol met subsidies van de provincie Antwerpen getransformeerd.

Nieuws

Feestzaal produceert eigen elektriciteit

Feestzaal Ten Huize Foets in Mol heeft een mini-energiecentrale opgestart die genoeg elektriciteit produceert voor 90 procent van het totale jaarlijkse stroomverbruik.

Nieuws

Broeders uit abdij Postel lichten tip van de sluier

Deze zomer kunnen bezoekers in de abdij van Postel voor 6 euro genieten van een uitgebreide rondleiding. Ze krijgen een nieuwe film te zien die een blik achter de schermen biedt. Pluspunten van de toer zijn het bezoek aan de bibliotheek, de film en een Postels biertje als afsluiter.

Vroeger en nu

“Unieke mogelijkheid voor grote sociale verkaveling met betaalbare bouwgronden”

Buurtbewoners in Achterbos (Mol) drijven hun strijd tegen de geplande verkaveling van een bos van 3,9 hectare in de Haaksstraat op. Een nieuw verkavelingsontwerp van IOK wordt afgeschoten, de buurt zegt helemaal géén verkaveling te willen. “Herbestem dit naar recreatiezone”, zo luidt hun advies.

Nieuws

Handtasdief en zijn vrouw krijgen voorwaardelijke celstraf

Handtasdief Ronny V. (55) uit Mol krijgt van de rechter twee jaar voorwaardelijk, met uitzondering van de drie manden die de man in voorhechtenis zat. Zijn vrouw, Marleen V. krijgt een jaar celstraf met uitstel.

Nieuws

Grote paniek door nep-ontvoering op kamp

Tijdens een kamp van het Jeugd Rode Kruis van Kuringen (Hasselt) in Mol, is vorige week een nachtspel uit de hand gelopen. “Er werd een ontvoering nagebootst: zo levensecht, dat er paniek is uitgebroken. Eén kind is zelfs naar het ziekenhuis gebracht. Maar we werden als ouders niet op de hoogte gebracht”, klaagt een ouder van een veertienjarige deelnemer aan. Rode Kruis Vlaanderen bevestigt dat iemand werd afgevoerd naar het ziekenhuis. “We onderzoeken wat er precies is misgelopen”, reageert An Luyten van Rode Kruis Vlaanderen.

Nieuws

Station M. probeert 1.000 euro in te zamelen

Het Mols jeugdhuis Tydeeh zoekt via crowdfunding 1.000 euro voor de afwerking van project Station M. “We verhuren een pand in de Voogdijstraat, waar jongeren hun droom in realiteit kunnen omzetten”, zegt Jan Kestens.

Nieuws

Vandalen beschadigen extralarge strandstoel

Onbekenden hebben zondagnamiddag schade toegebracht aan de grote strandstoel bij de Kanaalplas in Mol. De stoel dient om het toerisme in de gemeente te promoten.

Nieuws
Download