Hoplr is geen plaats voor politieke voorkeuren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Systematische inspecties tegen leegstand

De gemeente Mol wil de leegstand kordater aanpakken door het organiseren van systematische inspecties.

Nieuws

Na 6 november opnieuw 90 per uur op de Zuiderring

In de week van 6 november past het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de snelheidsborden op de Zuiderring aan. Concreet worden de borden met een snelheidsbeperking tot 70 per uur weggenomen. Dit betekent dat je vanaf dan opnieuw 90 uur per mag rijden op het overgrote deel van de Zuiderring in Mol.

Wegen en verkeer

24.990 euro voor 3de wereldorganisaties

De gemeente Mol verdeelt 24.990 euro over 14 derde wereldorganisaties. Dat besliste de gemeenteraad na advies van de Molse derde wereldraad. Elke vereniging ontvangt een subsidie van 1.785 euro.

Nieuws

Arrest in zaak rond moord zonder lijk uitgesteld

Het Antwerpse hof van beroep heeft het arrest in de zaak van Rubens M. (29) uit Mol uitgesteld naar 12 december. Hij wordt vervolgd voor de moord op Younes Bizrane (33), die in 2013 spoorloos verdween. De beklaagde biechtte op dat hij de dertiger had laten verdwijnen, maar kwam daar later op terug. Het openbaar ministerie vorderde 25 jaar cel, dezelfde straf die hij in eerste aanleg heeft gekregen.

Nieuws

Vrouw verdacht van drie diefstallen met geweld in winkels

Een 33-jarige vrouw uit Turnhout zit sinds vorige week opgesloten in de gevangenis op verdenking van drie diefstallen met geweld. Op 2 september kwam het tot een schermutseling in de Carrefour in Mol. Op 31 juli en 10 augustus maakte ze al amok in de Hema in Turnhout.

Nieuws

IN BEELD. Dag van de Jeugdbeweging

Op de Dag van de Jeugdbeweging vrijdag krijgen alle kinderen en jongeren die lid zijn van een jeugdbeweging een gratis ontbijt aangeboden in De Zwaan in Mol.

Nieuws

Gemeenschappelijke papiercontainers

e bewoners van het appartement in de Sint-Antoniusstraat 9-13 in Mol hebben een gemeenschappelijke gele papiercontainer in gebruik. Ze kiezen ervoor om een container van 1.000 liter in gebruik te nemen, in plaats van een afzonderlijke kleine container voor elk gezin apart.

Nieuws

Auto’s slalommen tussen halloweenwandelaars

Frits Cosemans van café ’t Buurthof in Mol-Ezaart verwacht op zijn halloweenwandeling zeker 1.000 deelnemers. “Jammer genoeg mogen we een deel van de straat niet afsluiten”, zegt hij. “Dat is vragen om ongevallen.”

Nieuws

“Vuile joden” kost man uit Mol 15 maanden cel

Een 33-jarige man uit Mol is donderdag in de Hasseltse rechtbank veroordeeld voor inbreuken op de racismewet. Op 3 augustus 2014 zag de verdachte een groep van 21 kinderen tot 14 jaar samen met twee begeleiders in Lommel over straat wandelen toen zijn stoppen doorsloegen en begon ze uit te schelden.

Nieuws

Man (33) uit Mol krijgt 15 maanden cel voor beledigen en bedreigen van 21 Joodse kinderen

Een 33-jarige man uit Mol is donderdag in de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld voor inbreuken op de racismewet. Hij had 21 Joodse kinderen beledigd en bedreigd toen die drie jaar geleden een uitstap maakten naar het Glazen Huis in Lommel. De dertiger zit momenteel in de gevangenis. Hij kreeg 15 maanden cel, met uitstel voor de helft, en 1.200 euro boete met uitstel voor de helft.

Nieuws
Download