Het is allemaal zo simpel niet
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gewapende overvaller bedreigt zaakvoerster: “Ik liet zelfs van de schrik wat geld op de grond vallen”

Het Texaco-tankstation in Mol-Ginderbroek kreeg vrijdagmiddag een gewapende overvaller over de vloer. De vermomde man bedreigde de zaakvoerster met een pistool en ging aan de haal met het geld uit de kassa. “Op dit moment voel ik me niet meer veilig”, zegt ze.

Politie en veiligheid
Nieuws

Nieuwbouw De Witte Mol tegengehouden door… buntgras

Het dienstencentrum voor mensen met een zware beperking De Witte Mol moet zijn nieuwbouwplannen voorlopig opbergen. De aanwezigheid van zeldzaam buntgras in de bouwzone leidt tot een patstelling.

Nieuws

Inwoners beslissen over de toekomst van hun straat

Voortaan beslissen de inwoners van Mol zelf hoe hun gemeente eruit zal zien. Tijdens een workshop woonomgevingsplannen, denken inwoners na over de toekomst van hun gehucht en straat.

Nieuws

Zware vrachtwagen rijdt zich vast in omleiding voor wegenwerken

Een aannemer is volop bezig met de aanleg van een nieuwe en veilige oversteekplaats op de Kiezelweg in Mol-Rauw. Dat de voorziene omleiding niet geschikt is voor zwaar verkeer was gisteren al duidelijk. Een grote vrachtwagen reed zich hopeloos vast en moest terugdraaien.

Wegen en verkeer
Nieuws

Grafheuvels Postel beschermd als archeologische site

De grafheuvels, die twee jaar geleden zijn ontdekt in Postel, zijn voorlopig beschermd als archeologische site. Volgens het agentschap Onroerend Erfgoed is de vondst uniek, omdat de heuvels nog intact zijn.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Kelly (27) en Joel (47) overleefden op koeken en energierepen na val tijdens klimpartij

De Beringse klimmer Joel Theunis (47) is vorige week door het oog van de naald gekropen toen hij tijdens de beklimming van de berg ‘Jebel Misht’ in Oman vanop 650 meter hoogte liefst 20 meter naar beneden viel. Zijn val werd gebroken door een stuk rots. Samen met zijn klimpartner Kelly Leynen (27) uit Mol werd de Beringenaar met een helikopter van de berg gered. Als bij wonder hield de ervaren klimmer - enkel een gebroken voet en kneuzingen over aan zijn val.

Nieuws

IJsbreker moet in actie komen: schepen vastgelopen in Mol en Geel

De aanhoudende koude speelt ook de scheepvaart parten. Op het kanaal Bocholt-Herentals liepen door ijsvorming twee schepen vast, waardoor waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg een ijsbreker moest uitsturen. Over heel Vlaanderen valt de hinder evenwel mee, klinkt het.

Nieuws

Gespreksavond met de Vlaamse Bouwmeester

Vlaamse Bouwmeester Leo Van Broeck en ruimtelijk planner Guy Vloebergh komen op vraag van de gemeente Mol naar ’t Getouw op woensdag 28 februari.

Nieuws

Lachcoach geeft gelukstips

Lachcoach Anke Van Eeckeren heeft een boek geschreven waarin ze dertig thema’s bundelt waarmee je iemand geluk kan schenken. “Geluk zit vaak in gewone dingen”, zegt ze.

Nieuws

Ouders dienen klacht in tegen ex-kroegbaas wegens bedrieglijk onvermogen: “Na dood van onze zoon nog geen cent gezien”

Vijf jaar nadat de dader werd veroordeeld voor de dodelijke slagen aan hun zoon Jan Haesendonckx uit Mol, hebben de ouders nog geen cent schadevergoeding ontvangen. “We begrijpen dat niet”, zeggen ze.

Nieuws
Download