Stel jezelf even voor aan je buren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Aparte vleugel voor ‘moeilijke illegalen’

In het Centrum voor Illegalen in Merksplas (CIM) zijn de werkzaamheden gestart voor een speciale vleugel met veertien aparte cellen. Die individuele kamers zijn bestemd voor moeilijk handelbare bewoners.

Nieuws

Extra capaciteit in Merksplas voor “moeilijk handelbare bewoners” wachtend op uitwijzing

In het gesloten Centrum voor Illegalen in Merksplas wordt momenteel een afdeling gerenoveerd om personen die wachten op uitwijzing veiliger te kunnen opvangen. Het gaat specifiek om plaatsen voor personen met bijvoorbeeld een psychiatrisch of crimineel verleden. De renovatie past binnen het regeringsbeleid voor meer uitwijzing van mensen zonder geldig verblijf. De regeringsleden Jan Jambon en Theo Francken kwamen de werken bekijken.

Nieuws

Vlaanderen investeert 1,3 miljoen euro in Kolonie

Goed nieuws voor de grote boerderij in Merksplas Kolonie: Vlaanderen investeert 1,31 miljoen euro in de herbestemming van de graanschuur, quarantainestal en de open hangar.

Nieuws

“Pijnlijk dat ik zalf, verband en gazen zelf moet betalen”

Jordana Fortuyn (43) uit Merksplas raakte in april zwaar verbrand toen een gasvuurtje in een mobilhome ontplofte. “Bovenop het trauma en de pijn kreeg ik te horen dat ik zelf moet opdraaien voor de kosten van de zalven, gazen en verbanden die ik thuis gebruik”, zegt ze. Oscare, het nazorg- en onderzoekscen-trum voor brandwonden en littekens, deelt haar frustratie. “We kunnen niet alles terugbetalen”, zegt minister Maggie De Block (Open VLD).

Nieuws

Bijzondere vakantiewerking komt op de helling te staan

Kinderen met een beperking kunnen deze zomer op tien plaatsen in de provincie op vakantiekamp. De provincie geeft rechtstreekse subsidies, maar die gaan vanaf volgend jaar naar Vlaanderen. Voor onder andere Widar uit Merksplas is dat een flinke streep door de rekening.

Nieuws

Tractoren doen wonderen

Ruim 25 bewoners van de dagcentra Markdal en ’t Vonderke in Merksplas genoten vrijdag met volle teugen van een tractorrit. “Hier keken ze al weken naar uit”, zegt organisator Dorien Blockx.

Nieuws

Cyriel gaat met pensioen

Cyriel Pinxteren gaat met pensioen als brandweerman. Dat lieten zijn collega’s van het Merksplasse korps naar goede gewoonte niet onopgemerkt voorbijgaan.

Politie en veiligheid

Merksplas Live steunt Lentekind

De muzikale benefiet Merksplas Live heeft 3.760 euro opgebracht. Dat bedrag is overhandigd aan CKG Lentekind in Vlimmeren (Beerse).

Nieuws

Nieuwe melding van kinderlokker

De directie van de Vrije Basisschool Merksplas in de Kloosterstraat heeft de ouders van de leerlingen een brief bezorgd. Daarin wordt gewaarschuwd voor een mogelijke kinderlokker.

Nieuws

Zestiger gaat met auto over de kop in Merksplas

Een 64-jarige man uit Wortel is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Merksplas. Hij ging met zijn wagen over de kop en moest door de brandweer bevrijd worden. Dat werd vernomen bij de lokale politie van de zone Noorderkempen.

Politie en veiligheid
Download