Better a good neighbour than a distant friend
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Vermiste man uit Merksplas is teruggevonden

De Lokale Politie Noorderkempen heeft donderdag een opsporingsbericht gedeeld van een 19-jarige man uit Merksplas.. De tiener met een mentale beperking was sinds dinsdag vermist en werd woensdag nog opgemerkt in de omgeving van het Nederlandse Eindhoven. Vrijdag kwam het verlossende nieuws dat hij werd teruggevonden.

Alert

Crombez (SP.A): “Op meerdere plaatsen uitgeprocedeerde asielzoekers vrijgelaten, onder wie criminelen”

Niet alleen in het gesloten centrum van Merksplas zijn asielzoekers zonder papieren vrijgelaten om plaats te maken voor transmigranten, ook in Brugge en Vottem (Luik) is dat gebeurd. Dat stelt John Crombez. Volgens de SP.A-voorzitter zitten er bovendien criminelen in die groep.

News

Zestig uitgeprocedeerde asielzoekers vrijgelaten om plaats te maken voor transmigranten: “Zo draaien we toch gewoon in rondjes?”

Dinsdag heeft het Centrum voor Illegalen in Merksplas 60 uitgeprocedeerde asielzoekers zomaar vrijgelaten. “De illegalen werden opgehaald door familie of namen de trein naar de kust”, zegt de burgemeester van Merksplas. De vrijgekomen plaatsen zouden meteen ingenomen zijn door opgepakte transmigranten. “Je kan je afvragen wat daarvan het nut is. We draaien in rondjes, lijkt me.”

News

Grensgemeenten niet opgezet met kosten voor drugsafval

De gemeentebesturen moeten binnenkort zelf instaan voor de kosten van het opruimen van achtergelaten drugsafval. Het gerecht wil de kosten niet langer zelf dragen. De burgemeesters zijn niet gelukkig met de extra kosten waarvoor ze zouden moeten opdraaien.

News

Twee illegalen ontsnapt uit gesloten centrum: “Ze hadden wellicht hulp van buitenaf”

Twee Marokkaanse mannen van 23 en 28 jaar zijn er zaterdagavond in geslaagd te ontsnappen uit het Centrum voor Illegalen (CIM) in Merksplas. Voor zover bekend waren ze zondagavond nog steeds spoorloos. Ze kregen wellicht hulp van buitenaf.

News

Twee illegalen ontsnapt uit gesloten asielcentrum in Merksplas

Twee mannen die in de gesloten instelling van Merksplas verbleven, zijn zaterdagavond kunnen ontsnappen. Dat bevestigt burgemeester Frank Wilrycx (Open VLD). Een zoekactie van de politie leverde niets op, de twee worden actief opgespoord.

Alert

Minister Philippe Muyters (N-VA) plukt tomaten bij Den Berk Délice

Het moderne tomatenbedrijf Den Berk Délice in Merksplas kreeg vrijdag hulp van een ongewone werkkracht. Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA) hielp mee met het oogsten van de tomaten.

News

Galley Head viert veertig jaar met privéfestival

Folkgroep Galley Head speelt veertig jaar samen en viert dat zaterdag in thuisbasis Merksplas. Muzikale vrienden uit de vier windrichtingen tekenen present op het privéfeest.

News

Groen zet strijd tegen megastal verder

Groen Merksplas gaat verder met de strijd tegen de aanvraag voor een gigantische koeienstal in Berkelaar in Merksplas. De firma Quirijnen Dairy Farming wil op de hoek van Berkelaar en de ­Vondelweg een bestaand rundveebedrijf uitbreiden naar een oppervlakte van 15.000 vierkante meter. Vanuit het gemeentebestuur en allerlei adviesraden werden 134 bezwaarschriften opgesteld tegen het project. De deputatie van de provincie Antwerpen besliste begin juni echter om een vergunning voor de stal toe te kennen. Het bestuur van Merksplas tekende al beroep aan tegen het besluit. Groen Merksplas lanceert ook een oproep om bezwaar in te dienen, omdat de fractie dit als politieke partij in deze fase niet zelf kan doen. “De provincie doet of alle bezwaren over het verdwijnen van een uniek landschap, gevaarlijk verkeer en een sterk verhoogd overstromingsrisico zijn opgelost met het plaatsen van enkele bomen en struiken, een educatief paneel en een picknicktafel”, zeggen gemeenteraadsleden Jef Schoofs en Walter Van Pelt. “Gelukkig is er intussen een stevige actiegroep van verontruste en verontwaardigde inwoners van Merksplas en natuurverenigingen. We staan hen met raad en daad bij om deze onbegrijpelijke beslissing aan te vechten want er blijven nog heel wat argumenten overeind.” Bezwaar indienen kan nog tot vrijdag 7 september.

Leisure and hobby

Kantine van voetbalclub krijgt opknapbeurt

Voor voetbalclub K. Merksplas SK was het vrijdagavond een heuglijk moment met de nieuwe kantine die officieel werd ingehuldigd. De renovatie was nodig omdat een stormwind zeven maanden geleden een deel van het dak losrukte en enkele ramen vernielde. Het aantal kleedkamers is meteen ook uitgebreid.

News
Download