Hou het gesprek constructief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nautica hangt AED-toestel

Naast de ingang van de school voor bijzonder onderwijs Nautica in Kleiryt hangt voortaan een AED-toestel. Die kan in noodsituaties zowel door de school als buurtbewoners gebruikt worden.

Nieuws

Aanstokers betalen zware tol voor gevangenisopstand

De oproerkraaiers die in de nacht van 7 op 8 mei 2016 in Merksplas de “ergste gevangenisopstand uit de Belgische geschiedenis” organiseerden en daarbij de helft van de gevangenis in brand staken, betalen een zware tol. Zo krijgt “aanstoker” Arthur Gasparian twaalf extra jaar celstraf.

Nieuws

Tot twaalf jaar cel voor grootste gevangenisopstand ooit in ons land

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft gevangenisstraffen tot 12 jaar opgelegd tegen de gedetineerden die terechtstonden voor de opstand in de gevangenis in Merksplas op 7 mei 2016. Volgens het openbaar ministerie was het de grootste gevangenisopstand ooit in ons land.

Nieuws

Bomenkap op ongepast moment stoort

In het Graafsbos in het noorden van de gemeente zijn de voorbije weken bomen geveld. De manier waarop dit gebeurde en ook het tijdstip waarop dat gebeurde, maakt mensen kwaad.

Nieuws

Frank Wilrycx pikt draad opnieuw op in federaal parlement

De 52-jarige burgemeester Frank Wilrycx (Open VLD/Leefbaar Merksplas) neemt vanaf maart weer plaats in het federale parlement. Daar komt een zetel vrij omdat partijgenote Annemie Turtelboom lid wordt van de Europese Rekenkamer.

Nieuws

Subsidie voor doorgangswoning

Het OCMW moet voor een tijdelijke huisvesting van de inwoners kunnen zorgen als die door omstandigheden, zoals bijvoorbeeld brand, niet meer in hun eigen woning terechtkunnen. Minister van Maatschappelijk Integratie Denis Ducarme (MR) heeft daarvoor een subsidie toegekend van 60.000.

Nieuws

Renteloze lening voor Kunstvrienden

Het gemeentebestuur geeft een renteloze lening van 300.000 euro aan De Kunstvrienden. Het geld kan de vereniging gebruiken voor de uitbreiding van haar beschermde zaal uit 1893 in Molenzijde.

Nieuws

Man (32) steelt voor 200 euro producten in Carrefour

Een 32-jarige man uit Merksplas is enkele dagen achter de tralies beland voor een diefstal en inbreuken tegen de drugswetgeving. De man pleegde op 12 december een diefstal bij warenhuis Carrefour in Westerlo.

Nieuws

Negen fietsers rijden zonder licht

De politie Noorderkempen heeft maandag een aantal controles gedaan. De focus lag op fietsverlichting en alcoholgebruik.

Politie en veiligheid
Nieuws

Leerlingen leggen sanitair bouwproject

In de Pastoor Ceulemansstraat in Merksplas bouwt firma RDK vier nieuwe woningen. De sanitaire installaties doen de leerlingen van het zesde jaar Sanitairinstallatie van VITO Hoogstraten.

Nieuws
Download