Welcome home!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

IN BEELD. Ge(s)maakt in Merksplas-Kolonie

In en rond de open schuren in Merksplas-Kolonie vond zondag de happening Ge(s)maakt plaats. De bezoekers konden er onder andere picknicken, streekproducten proeven en kopen, een ritje met de huifkar maken of pon yrijden. Het trio Blue Hill speelde akoestische rock- en bluegrassnummers.

News

Man slaat opponent schedelbreuk en krijgt twee jaar voorwaardelijk

De strafrechter in Turnhout heeft Ioan Z. (27) uit Merksplas veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke celstraf, met uitzondering van de periode die hij doorbracht in voorarrest, en een boete van 1.200 euro, waarvan de helft effectief.

News

Gevangenis sluit toilet op bezoekersparking

Het Gevangeniswezen is een onderzoek gestart naar wantoestanden in de gevangenis van Merksplas. De aanleiding is een open brief die enkele vrouwen van gedetineerden hebben geschreven. De langverwachte renovatie van de gevangenis zou eind volgend jaar starten en kost 150 miljoen euro.

News

Jong en oud maken kunst aan de bomen

Een van de dreven in Merksplas-Kolonie had zondag een artistieke uitstraling. Ispahan vzw, dat palliatieve thuiszorg biedt, organiseerde voor de eerste keer een familiedag in het vroegere landlopersdomein. Aan de wedstrijd ‘Kunst aan de bomen’ namen veertig groepen deel.

News

Vandalen viseren wegwijzers van wandelroutes

Het gemeentebestuur en Toerisme Merksplas doen een oproep naar getuigen. De laatste tijd is al enkele keren vandalisme vastgesteld aan de bewegwijzering van wandelroutes, voornamelijk in Merksplas-Kolonie.

News

Man in cel voor openbreken van negen automaten

De raadkamer in Turnhout heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van een 41-jarige Roemeen. Hij zou minstens negen voedingsautomaten hebben opengebroken.

News

Antwerpse topadvocaat verdacht van lekken in drugszaak

Pol Vandemeulebroucke mag zijn job voorlopig niet meer uitoefenen. Het gerecht beschuldigt de strafpleiter ervan informatie uit een groot drugsdossier te hebben doorgespeeld aan verdachten die nog op vrije voeten zijn. Vandemeulebroucke ontkent. “Als die man informatie uit het dossier heeft gekregen, dan heeft hij die niet van mij gekregen.”

News

Warme weer eist tol op wegen en fietspaden

Door het zonnige weer van de voorbije dagen kwam op de E34-snelweg in Retie vrijdag in de vooravond een deel van het wegdek omhoog. Het verkeer dat vanuit Nederland richting Antwerpen rijdt, kon er tijdelijk en plaatselijk alleen over de rechterrijstrook passeren, omdat het beton op het linkse rijvak verbrokkeld was. Het wordt zo snel mogelijk hersteld.

Traffic

Gedetineerde krijgt 18 maanden voor in fik steken van dozen

De 55-jarige Hakim O. uit het Franse Lille is door de correctionele rechtbank in Turnhout bij verstek veroordeeld tot 18 maanden celstraf voor opzettelijke brandstichting.

News

Kleine Boerderij legt studietuin aan ter inspiratie

In Plantentuin De Kleine Boerderij in de Ossenweg in Merksplas is de voorbije weken hard gewerkt aan een studietuin. Daarin staan 250 plantengeslachten om zowel leerlingen van tuinbouwscholen als het grote publiek te inspireren om meer diversiteit in de tuin te brengen.

News
Download