Oost west, thuis best
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Jonge gezinnen krijgen elf cipierswoningen in erfpacht

In elf woningen in Merksplas-Kolonie wordt de volgende jaren volop gewerkt om ze te renoveren. Bouwmaatschappij De Noorderkempen heeft de voormalige cipierswoningen in erfpacht gegeven aan voornamelijk twintigers uit de regio.

Nieuws

Zaal De Kunstvrienden breidt uit met nieuwbouw

Het lokaal van vzw De Kunstvrienden in Molenzijde ziet er over een jaar anders uit. Naast de ingang komt een nieuwbouw voor onder andere toiletten, berging en een repetitielokaal.

Nieuws

Laat je appels persen tot sap

Persmobiel Kempenland is een mobiele fruitpers die appels bewerkt tot natuurlijk fruitsap. De vorige twee jaren hield die halt op de Markt in Merksplas en dat gebeurt ook deze week. Wie appels heeft, is welkom op donderdag 19 oktober.

Nieuws

Autobestuurder heeft 2,5 promille

De politie Noorderkempen heeft het voorbije weekend alcoholcontroles gehouden in Hoogstraten, Minderhout, Rijkevorsel en Merksplas. In totaal legden 279 bestuurders een ademtest af.

Politie en veiligheid

IN BEELD. Wandeltriple Witte Kei ingehuldigd

Het monument van de Witte Kei op de grens van Merksplas, Baarle en Wortel (Hoogstraten) is onlangs vernieuwd. Zondagnamiddag vertrokken vanuit de drie gemeenten in totaal bijna 500 wandelaars naar de grensmarkering om drie nieuwe wandelingen in te huldigen. Daar kregen ze een ijsje en een drankje.

Vrije tijd en hobby

Tot dertien jaar cel gevorderd voor “ergste gevangenisopstand uit Belgische geschiedenis”

Acht tot dertien jaar celstraf riskeren de relschoppers voor hun betrokkenheid bij de gevangenisopstand in mei 2016 waarbij twee celblokken in Merksplas in brand werden gestoken. De opstand wordt beschouwd als de zwaarste uit de Belgische geschiedenis.

Vroeger en nu

Tot 13 jaar cel gevorderd voor “grootste gevangenisopstand uit Belgische geschiedenis”

Voor de correctionele rechtbank in Turnhout stonden vandaag dertien gedetineerden terecht voor hun betrokkenheid bij de gevangenisopstand in Merksplas op 7 mei 2016. Het openbaar ministerie vorderde effectieve gevangenisstraffen tot 13 jaar.

Nieuws

Wandeltriple Witte Kei wordt ingehuldigd

Het monument van de Witte Kei is vorig jaar vernieuwd. Op zondag 15 oktober vertrekken tegelijkertijd drie wandelingen naar de grensmarkering.

Vrije tijd en hobby

Vlaamse Scholierenkoepel neemt afscheid van voorzitster Céline Ibe

Rania el Mard is sinds 23 september de nieuwe voorzitster van De Vlaamse Scholierenkoepel vzw (VSK). Dat is de koepel van alle leerlingenraden in Vlaanderen die leerlingenparticipatie op school versterkt. De 17-jarige uit Asse werd verkozen tijdens de jaarlijkse bestuursverkiezingen en volgt zo Céline Ibe uit Merksplas op. Onze reporter Margot Delaet sprak met afscheidnemend voorzitster Céline.

Nieuws

Leerlingen lopen scholenveldloop

Aan sportcentrum 't Hofeind vond vorige week de jaarlijkse scholenveldloop plaats. De leerlingen van drie scholen uit Merksplas namen deel.

Nieuws
Download