Jouw stad of gemeente heeft géén inzage in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Leerlingen Qworzo maken kunst

et zesde leerjaar van basisschool Qworzo in Merksplas mocht voor de lessen muzische vorming een installatiewerk maken. Onder leiding van kunstenaars Vaast ­Colson en Tom ­Woestenborghs maakten ze een kunstwerk in de school.

Nieuws

Brasserie Veldkeuken op zoek naar nieuwe uitbater

De horecazaak in Merksplas-Kolonie is nog geen jaar open, maar toch moet het gemeentebestuur op zoek naar een nieuwe uitbater. Door een verschil in visie is besloten de overeenkomst te beëindigen.

Nieuws

Gedetineerden dienen klacht in tegen voormalige directie Merksplas en Belgische staat

Een ex-gedetineerde die het inferno tijdens de gevangenisopstand in Merksplas in 2016 meemaakte, heeft in naam van 54 geïnterneerden een klacht ingediend tegen de voormalige directie en de Belgische staat wegens schuldig verzuim en slagen en verwondingen.

Nieuws

“Ze lieten ons opgesloten achter in de brand”

Een ex-gedetineerde van Merksplas diende deze week een klacht in tegen de voormalige directie en tegen de Belgische Staat, wegens schuldig verzuim en slagen en verwondingen. In eigen naam, maar ook in naam van 54 geïnterneerden, van wie er dertig tijdens de opstand van twee jaar geleden bijna omkwamen in een brand.

Nieuws

Feestelijke sfeer op Sluitingsprijs

Het was weer feest op en rond het vliegveld van Oostmalle, waar de laatste cross van het seizoen werd gereden op één van de mooiste omlopen van het hele crosscircuit in Vlaanderen.

Nieuws

Vernielingen en opstootjes na avondwandeling: opstand in gevangenis van Merksplas

In de gevangenis van Merksplas hebben 28 gedetineerden vrijdagavond geweigerd om na de avondwandeling terug te keren naar hun cel. Er werden vernielingen aangebracht. Twaalf gevangenen zijn overgeplaatst.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Gedetineerden Merksplas weigeren terug te keren naar hun cel

In Merksplas hebben 28 gedetineerden van de gevangenis vrijdagavond geweigerd om terug te keren naar hun cel na de avondwandeling. Er werden vernielingen aangebracht.

Nieuws

Bedrijf doet aan 3D-printen met snoep

Wie op zoek is naar een origineel geschenk kan voortaan een afbeelding of een figuurtje laten maken in snoep. Dat gebeurt met een 3D-printer en in de samenstelling zitten natuurlijke ingrediënten.

Nieuws

Corsendonk Hotels neemt camping Baalse Hei in Turnhout over

Drie nieuwe hotels in de planning en een camping in de portefeuille, Corsendonk Hotels doet het opvallend goed. Binnen de groep is een nieuwe generatie van de familie Nédée erg actief. Die sluit een verdere groei niet uit. “We zijn nog jong”, zegt Jan-Felix Nédée.

Nieuws

Politievakbond deelt koffiekoeken uit

Door de staking van de cipiers moest de politie vrijdag opnieuw in elke gevangenis aanwezig zijn. Omdat aan te klagen, hield de politievakbond NSPV een actie aan de strafinrichting in Merksplas.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download