An Englishman, an Irishman and a Scotsman walk into a bar...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Kraan vat vuur in hangar van wegenbouwer

In een hangar van Wegenbouw Vermetten op de Industrieweg in Merksplas was er maandagavond een brand.

News

De Kunstvrienden uitgebreid met nieuwbouw

Het lokaal van vzw De Kunstvrienden in Molen is een flink stuk groter geworden. Naast de ingang is een nieuwbouw gezet met onder andere een nieuwe keuken en een sanitair gedeelte. De gemeente gaf de muziekvereniging een renteloze lening.

News

Nergens anders in Vlaanderen zijn ze vriendelijker voor de klanten dan in deze brasserie

Naomi Wills (34) en Jo Van de Ven (33), die sinds augustus 2016 brasserie ’t Hofeind uitbaten, zijn een beetje onverwacht verkozen tot meest klantvriendelijke koffie-, thee- en lunchroom. Ze haalden de Hospitality Award binnen en versloegen zo ruim honderd horecazaken in Vlaanderen.

News

Hy-Dance zorgt voor spektakel in landloperskapel

In de kapel van Merksplas-Kolonie wordt alles in gereedheid gebracht voor de tweejaarlijkse show van Hy-Dance. Het is de enige ruimte in de gemeente die genoeg plaats biedt.

News

Bananenschillen en tuinafval omgezet in groene warmte

Aardgasgebruikers hebben het wellicht niet gemerkt, maar sinds vorige week is het mogelijk dat het gas afkomstig is van vergist gft-afval. Intercommunale IOK heeft in het milieupark op de grens van Beerse en Merksplas een installatie laten bouwen. Het kan dus best zijn dat ook uw bananenschillen of tuinafval worden omgezet in groen gas dat voor verwarming zorgt.

News

Ann strijdt (samen met Frank Deboosere) tegen zomertijd: “Tot maart blijft het ’s morgens donker tot halftien, wie wil dat nu?”

Zondagochtend gaat de wintertijd weer in: 3 uur wordt 2 uur. Voor Ann Ceusters een ongelooflijke opluchting. Zij is de sterkhouder van de Vereniging tegen het ­Zomeruur. Al ruim vijftien jaar wil Ann de wintertijd het hele jaar door. “De invoering van de zomertijd in de winter? Ik mag er niet aan denken!”

News

ANALYSE. Leefbaar Merksplas haalt voor vierde keer volledige meerderheid

Leefbaar Merksplas mag zich met 70% van de stemmen opmaken voor een vierde opeenvolgende legislatuur met volledige meerderheid. De partij van burgemeester Frank Wilrycx stijgt van 12 naar 15 zetels. N-VA zakt van 3 naar 2 zetels, Groen behoudt zijn twee zetels in de gemeenteraad.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Merksplas op 14 oktober

Leefbaar Merksplas, de partij van burgemeester Frank Wilrycx, heeft al drie legislaturen de volledige meerderheid. Zes jaar geleden moest de meerderheid wel twee zetels afgeven, maar met 12 van de 19 raadsleden en bijna 57 procent van de stemmen zit de partij nog stevig in het zadel.

News

Jongeren met beperking krijgen wekelijks lessen in ’t Vonderke

De jongeren met een beperking die dagelijks naar ’t Vonderke komen, in de Kloosterstraat in Merksplas, kunnen daar voortaan wekelijks een onderwijssessie volgen. Daarvoor is een hypertechnologisch klaslokaal ingericht.

News

Vermiste man uit Merksplas is teruggevonden

De Lokale Politie Noorderkempen heeft donderdag een opsporingsbericht gedeeld van een 19-jarige man uit Merksplas.. De tiener met een mentale beperking was sinds dinsdag vermist en werd woensdag nog opgemerkt in de omgeving van het Nederlandse Eindhoven. Vrijdag kwam het verlossende nieuws dat hij werd teruggevonden.

Alert
Download