Belgische chocolade, frietjes en hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vader smokkelt drugs gevangenis binnen voor zoon

Mehmet D. (52) is in Turnhout veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk en 600 euro boete. Op 5 december 2015 probeerde hij voor zijn zoon cannabis binnen te smokkelen in de gevangenis van Merksplas.

Nieuws

GR Events beheert ­activiteiten rond landloperskapel

Kempens Landschap en het gemeentebestuur van Merksplas gaan in zee met GR Events uit Beerse. Het bedrijf wordt mede-beheerder van de landlopers­kapel en de open schuren in Merksplas-Kolonie.

Nieuws

Twee nieuwe gezichten in gemeenteraad

De gemeenteraad begint maandag met de eedaflegging van twee nieuwe raadsleden. Jans ­Gysels (N-VA) en Simon Viskens (Groen) hebben hun ontslag ingediend omdat ze verhuisd zijn uit Merksplas.

Nieuws

Jongeman (21) begint twee maanden na veroordeling opnieuw te dealen

De strafrechter in Turnhout heeft Seppe L. (21) uit Turnhout vrijdag bij verstrek veroordeeld tot twaalf maanden effectieve celstraf en 6.000 euro boete.

Nieuws

IN BEELD. Kinderclub De Spetter officieel geopend

In Kinderclub De Spetter in de Pastoriestraat was het zaterdag feest. De voormalige pastoorswoning is uitgebreid met een nieuwbouw om over voldoende plaats te beschikken.

Nieuws

Serviër en Roemeen op pad met mes en koevoet

De aanhouding van een 46-jarige Serviër en een 54-jarige Roemeen is door de raadkamer in Turnhout met een maand verlengd.

Nieuws

Acteurs van Het Heidebloempje krijgen rol in kortfilm over ex-gedetineerde

Regisseur Kris Verdonck heeft voor de eerste keer een (kort)film gedraaid in een Belgische gevangenis. ‘Knetterende Schedels’ vertelt de levenswandel van Roger Van de Velde, die in enkele Kempense gevangenissen zat opgesloten.

Nieuws

IN BEELD. Dag van de Spetser

Aan de landloperskapel in Merksplas-Kolonie vond zondag de tweede Dag van de Spetser plaats. Er stond een groot terras, de fanfare speelde muziek en er werden streekproducten aan de man gebracht. De randanimatie bestond onder andere uit een kubbtornooi, een springkasteel en een ballonartiest voor de kinderen en een reeks spelletjes.

Vrije tijd en hobby

IN BEELD. Qworzo vliegt er weer in

De leerlingen van basisschool Qworzo kregen een vliegticket toegestuurd waarmee ze vrijdagochtend konden inchecken aan boord. Bovendien mochten ze verkleed in het thema 'vliegen' naar school komen of een attribuut meebrengen dat in het thema past. Qworzo bestond voor een dag uit onder andere piloten, stewardessen, vliegende insecten en vogels. In de voormiddag deed elke klas een techniekactiviteit over vliegen. Om de schooldag af te sluiten, werden de resultaten op de speelplaats getoond aan de ouders en grootouders.

Nieuws

Tweede editie Dag & Nacht van de Spetser

Vzw De Manne organiseert na het succes van vorig jaar opnieuw een Dag & Nacht van de Spetser. Die vindt plaats in en rond de landloperskapel in Merksplas-Kolonie.

Nieuws
Download