Beleef je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Merksem en Deurne lijnrecht tegenover elkaar

De provincie en het district Merksem willen zware, watergebonden industrie achter het Sportpaleis. Dat is tegen de zin van het district Deurne, dat er liever een groene, recreatieve cluster ziet.“Ze moeten zich niet bemoeien, dit is ons grondgebied”, zegt Merksems districtsvoorzitter Luc Bungeneers (N-VA).

Nieuws

Grote echtpartij met baseballknuppel en mes op Turnhoutsebaan, maar niemand belt de politie

Op een filmpje dat woensdagnacht op het internet werd geplaatst, is een grote vechtpartij te zien op de Turnhoutsebaan, net tegenover de Roma. Er is te zien hoe jongemannen elkaar te lijf gaan, onder meer met een baseballknuppel. Op de beelden gaat vooral een jongeman met een groen T-shirt wild tekeer, hij vlucht uiteindelijk weg met een zilvergrijze Peugeot. Zijn slachtoffer blijft achter met een gapende wonde in het bovenbeen, het zou mogelijk om een messteek gaan.

Politie en veiligheid

IN BEELD. Nieuwe speeltuin in het midden van de natuur in Fort van Merksem

Het speelterrein in het Fort van Merksem is vernieuwd. De speeltuin is geïntegreerd in de omgeving van het dierenparkje en staat in het teken van het ‘fort’, om zo de geschiedenis van de plek op een kindvriendelijke manier in de verf te zetten. Ideaal voor de kinderen en de ouders, geniet tevens van de mooie natuur!

Vrije tijd en hobby

Vier jaar cel voor inbraak waarbij 200.000 euro werd buitgemaakt

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Yahya D. (38) veroordeeld tot vier jaar cel voor een inbraak in een bedrijf voor bouwmateriaal uit Merksem. Uit de kluis werd 200.000 euro en een Rolex-horloge van 25.000 euro gestolen.

Politie en veiligheid

IN BEELD. Iedereen welkom tijdens viering einde Ramadan met Iftar feest

Mostafa Nassali is net zoals vele andere mensen van mening dat er samenhorigheid moet zijn tussen alle verschillende ideologen, culturen en levensstijlen. Daarom organiseerde hij zaterdagavond samen met moskee Essalam en het district de Iftar avond op het Burg. Nolfplein om het einde van de Ramadan te vieren. Iedereen was welkom en kon eten meebrengen dat daarna door iedereen gedeeld werd.

Nieuws

Bouw lokaal Scouts 61 Sint-Jozef Merksem loopt volgens planning

Het bouwproject van ‘den 61’ loopt volledig zoals gepland, de beton is gegoten, het metselwerk en de ramen komen eraan en de oplevering is voor september.

Nieuws

Tot twee jaar celstraf voor steekpartij in pitabar

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft straffen tot twee jaar effectief uitgesproken tegen drie verdachten die vorig jaar betrokken waren bij een wilde steekpartij in pitabar Sphinx in Merksem. Daarbij werd een personeelslid van de pitabar negen keer gestoken.

Politie en veiligheid
Download