Wie dat we hier hebben!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Districtsraad: Merksem scoort goed inzake fietsveiligheid

Op de districtsraad van donderdag werd er gesproken over de fietsveiligheid in het district. Districtsraadslid Sonja De Meyer (CD&V) vroeg aan districtsvoorzitter Luc Bungeneers (N-VA) om een gemeenschappelijke raadscommissie fietsoverleg met de stad en districten te vragen en één in het eigen district te organiseren.

Nieuws

IN BEELD. Nieuwe lokaal van Scouts 61 Sint-Jozef Merksem feestelijk geopend

Vorige zondag werd het scoutslokaal van ‘Den 61’ feestelijk geopend met meer dan 300 aanwezigen. Zowel huidige leden, hun ouders, leiding, oud-leiding, sympathisanten en politici waren aanwezig. De scoutsgroep realiseerde hun droomproject zonder één enkele euro schulden dankzij subsidies van de Stad Antwerpen en hun eigen projecten.Voor de aanleg van een weg naar hun lokaal en de aankoop van verschuifbare wanden voor de polyvalente ruimte zoekt de groep nog middelen.

Nieuws

IN BEELD. Kunsttentoonstelling Merksemse Meesters in het districtshuis

Dit jaar dragen meer dan veertig creatieve Merksemse senioren en een aantal van hun kleinkinderen hun steentje bij aan de gratis tweejaarlijkse kunsttentoonstelling in het districtshuis. Je kan de tentoonstelling bezoeken van zaterdag 14 tot en met zondag 22 oktober. Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag open van 13 tot 18u. Op donderdag van 10 tot 21u en tijdens het weekend van 10 tot 16u.

Nieuws

Nieuwe ‘brug van den Azijn’ komt aan over het water

Het was een prachtig beeld zaterdagochtend: een reusachtig brugdek dat over het Albertkanaal naar de plaats van bestemming werd gevaren. Pas in maart zal de brug helemaal klaar zijn om het verkeer weer van Deurne naar Merksem te kunnen laten gaan en andersom.

Nieuws

Gigantisch brugdek van toekomstige ‘Brug van den Azijn’ uit het kanaal gehaald

Op het Albertkanaal tussen Deurne en Merksem is dit weekend een opvallende operatie aan de gang. Zaterdag werd het brugdek van de toekomstige nieuwe ‘brug van den Azijn’ via het water aangevaren. Zondagochtend werd het gigantische gevaarte van het ponton naar de kade gehaald.

Nieuws

Merksemse cultuurprijs uitgereikt met eerste jongerenprijs

Om het culturele leven in Merksem te promoten reikt het district elk jaar de cultuurprijs uit. Zaterdag werd deze prijs voor de zesde keer uitgereikt. Voor het eerst komt er vanaf dit jaar ook een jongeren prijs bij.

Nieuws

Laatste fase fietsbrug gestart met nieuwe omleiding

Vrijdag gingen de laatste werken van start aan de definitieve aanloophelling van de fietsbrug over het Albertkanaal. Tegen het einde van november is de fietsbrug helemaal klaar.

Nieuws

Antwerp For Palestine voert actie voor concert Nick Cave in Sportpaleis

Aan het Antwerpse Sportpaleis staan vrijdagavond actievoerders van Antwerp For Palestine flyers uit te delen aan de bezoekers van het concert van Nick Cave. Ze verwijten de Australische zanger dat hij zijn tournee binnenkort in Tel Aviv afsluit, hoewel hij enkele jaren geleden nog een open brief ondertekende voor een internationaal militair embargo tegen Israël.

Nieuws

Taxichauffeur naar correctionele rechtbank voor weggooien portefeuille van verdronken Didier (25)

De raadkamer in Antwerpen heeft Saddam E.A. (25) uit Merksem naar de correctionele rechtbank verwezen voor de ‘bedrieglijke verberging’ van de portefeuille van de verdronken Didier Bartholomeus (25) uit Schilde. Voor de onopzettelijke doding van de twintiger werd hij buiten vervolging gesteld.

Politie en veiligheid

Zorg je mee voor een veilig voetpad?

Het district zorgt ervoor dat de vallende bladeren van de bomen op het fietspad en de goot worden opgeruimd, maar dat voldoet niet altijd.

Wegen en verkeer
Download