Nodig je partner, huisgenoten of buren uit op Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

District steunt plaatsing groot scherm tijdens WK voetbal

Het district zal logistieke steun verlenen voor de plaatsing van een groot scherm in Merksem tijdens het WK Voetbal in Rusland. Ook initiatieven vanuit de horeca worden aangemoedigd.

Nieuws

472 medewerkers strijden tegen sneeuw

Maandag gold categorie “algemeen rood” voor de dienst Stadsreiniging. Daarvoor is heel wat zout en mankracht nodig. “Zo hadden we maandag zes ton zout nodig om het viaduct van Merksem aan te pakken.”

Nieuws

Voortvluchtige beklaagde dodelijke schietpartij riskeert dertig jaar cel

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft zich maandag gebogen over een schietpartij in café Groenendaal in Merksem, waarbij één dode en twee zwaargewonden vielen. Beklaagde Fadil B. , die voortvluchtig is, riskeert dertig jaar cel.

Nieuws

Dodelijke schietpartij in café: voortvluchtige Kosovaar riskeert dertig jaar cel

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft zich maandag gebogen over een schietpartij in café Groenendaal in Merksem, waarbij één dode en twee zwaargewonden vielen. Beklaagde Fadil B. had daarna een autobestuurder gedwongen om hem naar Berchem te rijden. De Kosovaar is sindsdien voortvluchtig en laat verstek gaan op zijn proces. Het openbaar ministerie vorderde dertig jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor moord, dubbele moordpoging en wederrechtelijke vrijheidsbeneming.

Nieuws

Sportpaleis en Lotto Arena krijgen toch nieuwe milieuvergunning ondanks buurtprotest

Vlaams minister Joke Schauvliege kent een nieuwe milieuvergunning toe aan het Antwerps Sportpaleis en de Lotto Arena. Begin juli dropte de Raad van State nog een bommetje door de vorige milieuvergunning van de twee concertzalen te vernietigen. In het arrest verwees de Raad toen naar de parkeerdruk op de buurt, een kwestie die al langer werd aangekaart door de Antwerpse PVDA.

Nieuws

Werken aan Frans De l'Arbrelaan uitgesteld

Er is een lichte overschrijding van de maximale toegelaten hoeveeldheid asbest in de grond gevonden.

Nieuws

Er was eens... een prinses in een kringloopcentrum

Royaal bezoek gisteren in Merksem. Prinses Dr Mona bint Fahad Al Said en Sjeik Mohamed Sulaiman Al-Harty zakten met een delegatie uit Oman af naar het centrale magazijn van de Kringloopwinkel om er ideeën op te doen.

Nieuws

Stad bouwt duurzame sporthal in sportcomplex Rode Loop

Het sportcomplex aan de Rodeloopstraat krijgt er een nieuwe sporthal bij tegen het einde van 2018.

Nieuws
Download