Zeg, hebt ge het al gehoord?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Ontwikkeling schoolsite kan leiden tot groene woonzone, maar buurt vreest verkeersdrukte

De gemeente Meerhout liet IOK voor het immense binnengebied achter lagere school De Duizendpoot en de kerk een toekomstvisie uittekenen. Die bundelt een reeks voorstellen rond onderwijs, wonen en openbare diensten in heel veel groen.

Nieuws

Jeugd dompelt zich onder in vertier

De jaarlijkse Dag van de Jeugd van de Meerhoutse Jeugdraad, JC De Kater en de gemeente was zaterdag opnieuw een voltreffer van kindervermaak, uitdagende toestellen en avontuurlijke spelletjes.

Nieuws

Gemeenten willen gewestweg overnemen

Geel sluit zich aan bij de voorwaarde van buur Mol in de onderhandelingen met het gewest over de overdracht van de N110 Mol-Meerhout aan de gemeentes. Voorwaarde is wel dat er zekerheid bestaat over de komst van ventwegen naast de N71.

Nieuws

Nederlanders bestraft voor inbraken in scholen en kantine

Twee Nederlanders, die vorig jaar inbraken pleegden in basisscholen in Gierle (Lille) en Kasterlee en bij voetbalclub KFC De Kempen in Tielen (Kasterlee), kregen bij verstek celstraffen van 15 en 20 maanden.

Nieuws

Kempen 2020: “Zuinige gebouwen en fietspaden voor minder CO²”

De Kempense gemeentebesturen hebben al tien procent van hun CO2-uitstoot verlaagd, de helft van de doelstellingen voor 2020. Dat is te danken aan investeringen in energiezuinige gebouwen en fietspaden. Een warmtenet bij basisschool De Duizendpoot in Meerhout is een van de projecten voor volgend jaar.

Wegen en verkeer

Huis van het Kind in ‘vredegerecht’

De stad Geel heeft eindelijk een oplossing gevonden voor de ruimte in Ecodroom die ze speciaal voor het vredegerecht had gebouwd. Na de zomer neemt het Huis van het Kind Geel-Laakdal-Meerhout er zijn intrek.

Nieuws

Drie verdachten van zware afpersing zitten in gevangenis

n de zaak van een zware afpersing in het drugsmilieu in Meerhout zijn dinsdag twee verdachten voor de raadkamer in Turnhout verschenen. Een van hen, een 33-jarige uit Balen mag zijn voorarrest thuis uitzitten met een enkelband.

Melding

Bouwkraan blokkeert straat al twee jaar, maar nu is de maat vol

De inwoners van Meerhout ergeren zich al een tijdje aan de grote bouwkraan die een deel van de Veldstraat blokkeert, terwijl er op de werf nauwelijks vooruitgang waar te nemen is. De burgemeester roept de aannemer op het matje.

Nieuws

Kopstoot na ruzie om hond kost twaalf maanden cel

De strafrechter in Turnhout heeft dinsdag Micky M. (32) uit Meerhout, de hoofdverdachte van een gruwelijke afpersingszaak in het drugsmilieu, veroordeeld tot 12 maanden effectieve celstraf.

Nieuws

Afpersers sluiten man drie dagen op in kelder van huis

Een 31-jarige man uit Meerhout werd vorig jaar meermaals opgesloten, gefolterd en gedwongen geld te geven aan zijn belagers. Pas nadat hoofdverdachte Micky M. (32) in de cel zat, durfde hij zijn verhaal te doen bij de politie.

Melding
Download