Place a request or ask a question to your neighbours
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Graffiti wuift oude school uit

Het is het allerlaatste jaar dat de kinderen van gemeentelijke lagere school Duizendpoot in Meerhout in hun vertrouwde gebouwen zitten, want volgende zomer gaan die tegen de vlakte. Met onder meer straatkunst vieren ze nu al dat afscheid.

News

Brand breekt uit in werkplaats van gemeente

In de gemeentelijke werkplaats van Meerhout is dinsdagmiddag brand uitgebroken. Wellicht ontstond die door laswerken aan een veegmachine eerder op de dag.

News

Onderlinge strijd tussen kandidaten dreigt N-VA te doen imploderen

N-VA Meerhout krijgt klappen uit onverwachte hoek. Niet alleen moet de partij twee zetels inleveren, intern dreigt een scheuring in twee fronten. Twee verkozenen willen verder als N-VA, maar ­zonder de derde.

News

ANALYSE. CD levert burgemeester, sp.a krijgt er schepen bij

De stembussen zijn in Meerhout volledig geteld. CD blijft met 29% en 7 zetels de grootste partij in de kattengemeente, maar moet er opnieuw (na het verlies in 2012) twee raadsleden inboeten. Huidig coalitiepartner sp.a doet het beter dan vorige keer en wipt over N-VA als de tweede grootste partij van Meerhout. De huidige coalitie krijgt een vervolg, met Nele Geudens als burgemeester.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Meerhout op 14 oktober

De 65-jarige burgemeester Jos Engelen (CD) wil zichzelf niet opvolgen als hoofd van de gemeente Meerhout. Huidig OCMW-voorzitter Nele Geudens (38) verdedigt op 14 oktober als lijsttrekker de kleuren van de christendemocraten.

News

Steeds minder inbraken, maar we moeten wel blijven oppassen

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout telde in de eerste negen maanden van dit jaar 133 woninginbraken of -pogingen. Alweer een daling ten opzichte van vorig jaar. Sinds 2014 zit het aantal inbraken in de regio in een dalende lijn.

Alert

Gewelddadige afpersing kost 42 maanden cel

De rechtbank in Turnhout veroordeelde Micky M. (33) uit Meerhout, de spilfiguur van een bende gewelddadige afpersers, tot 42 maanden cel. Tien anderen kregen celstraffen tot 36 maanden.

News

Spilfiguur van bende afpersers krijgt 42 maanden cel

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft Micky M., een dertiger uit Meerhout, tot 42 maanden cel veroordeeld voor een maandenlange en gewelddadige afpersing. Ook tien kompanen zijn schuldig bevonden en krijgen celstraffen tot 36 maanden.

News

Nieuwe partij Merret Anders kiest voluit voor verandering

In Meerhout trekt op 14?oktober ook de gloednieuwe partij ‘MERRET Anders’ naar de stembus. De lokale partij wil met positieve voorstellen een nieuwe wind laten waaien in de Kattengemeente.

News

Gegijzelde man ondergaat horror in kelder en op zolder

Gefolterd, vastgebonden op een stoel in de kelder, onder dwang drugs opgesolferd tot hij het bewustzijn verloor en drie dagen gegijzeld op een afgesloten zolderkamertje. “Een schaamteloos hoogtepunt van een wekenlange afpersing”, volgens het parket. Twaalf verdachten worden vervolgd voor de gruwel. Kopstuk M.M. (33) uit Meerhout riskeert 42 maanden cel.

News
Download