Hoplr is a safe and private neighbourhood network
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Aanleg riolering en fietspaden op Kiezel kan eindelijk beginnen

De voorbereidingen op de N126 tussen Zittaart (Meerhout) en Winkelomheide (Geel) zijn zo goed opgeschoten dat na de kerstvakantie het echte werk kan aanvangen. De weg krijgt een nieuwe riolering en een fietspad.

News

Kerstman woont op Markt

De kerstman in hoogsteigen persoon zakt zaterdag naar Meerhout af om te controleren of het huisje dat de lokale bevolking voor hem heeft opgetrokken aan alle comfortvereisten voldoet. Als het meezit, blijft hij drie weken.

News

Grote Netewoud moet dieren en toeristen lokken

De site rond de eeuwenoude watermolen van Meerhout is een schoolvoorbeeld van hoe verschillende overheden en organisaties samen aan één zeel trekken om waardevolle natuur te ontsluiten. Dat willen zij nu nog verder uitbouwen.

News

Vijf woestijnultralopen op vier continenten in één jaar: Bart (40) bereikt finish op Antarctica met breuk in voet

Voor Bart Van Schilt (40) uit Meer (Hoogstraten) is 2018 een onvergetelijk jaar. Hij heeft vijf ultra­lopen gedaan op vier continenten. Met die prestatie heeft hij een mooi bedrag ingezameld voor Make-A-Wish. Familie en vrienden gaven hem gisteren een warm welkom in de luchthaven.

News

Sint moet paard dit jaar op stal laten

De intocht van Sinterklaas en zijn pieten in Meerhout verliep zaterdag eerder sober: de goedheilig man en zijn gevolg kwamen eenvoudigweg naar het marktplein gewandeld.

News

Oude watermolen wordt nieuwe onthaalpoort naar Grote Netewoud

Het renovatieproject van de oude watermolen op de Grote Nete in Meerhout zit in een stroom­versnelling, nu de asbestleien van het dak zijn verwijderd. De oude taverne wordt een fiets- en wandelcafé, waardoor het een aantrekkelijk vertrek- en ­eindpunt wordt voor de ­natuurliefhebber.

News

CD en SP.A verdelen bevoegdheden schepenen

We wisten al dat met CD en SP.A de huidige coalitie een vervolg krijgt. Het nieuwe college van burgemeester en schepenen in Meerhout heeft nu de taken voor de volgende zes jaar vastgelegd.

News

Graffiti wuift oude school uit

Het is het allerlaatste jaar dat de kinderen van gemeentelijke lagere school Duizendpoot in Meerhout in hun vertrouwde gebouwen zitten, want volgende zomer gaan die tegen de vlakte. Met onder meer straatkunst vieren ze nu al dat afscheid.

News

Brand breekt uit in werkplaats van gemeente

In de gemeentelijke werkplaats van Meerhout is dinsdagmiddag brand uitgebroken. Wellicht ontstond die door laswerken aan een veegmachine eerder op de dag.

News

Onderlinge strijd tussen kandidaten dreigt N-VA te doen imploderen

N-VA Meerhout krijgt klappen uit onverwachte hoek. Niet alleen moet de partij twee zetels inleveren, intern dreigt een scheuring in twee fronten. Twee verkozenen willen verder als N-VA, maar ­zonder de derde.

News
Download