A second please, patience is a virtue!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Dieven laten honderden liters mazout uit tank stromen

Een vrachtwagenbestuurder ontdekte zaterdagochtend dat onbekenden een gat in de benzinetank van zijn truck en die van een collega hadden geslagen om brandstof af te tappen. Honderden liters diesel zijn nadien in de berm weggevloeid.

News

Zaakvoerder toont stroomstootwapen

Joris V. uit Meerhout riskeert een celstraf van vier maanden met uitstel omdat hij op 26 oktober 2016 twee toenmalige werknemers van zijn bedrijf had bedreigd met een stroomstootwapen. “Een discussie met twee werknemers liep uit de hand. Op de oprit van een werf heeft hij een stroomstootwapen geactiveerd om het tweetal te intimideren”, zei openbare aanklager Elke Van Dyck.

News

Hongerige inbreker laat DNA-spoor achter

Het openbaar ministerie vroeg op de rechtbank om Toni K. bij verstek te veroordelen tot een effectieve celstraf van twintig maanden voor een reeks inbraken en inbraakpogingen in de loop van 2013 en 2014. Zo sloeg hij toe bij een bewoner in Lille waar hij veel schade aanrichtte door een keukenraam en terrasdeur te forceren. Omdat K. bij een inbraak ook iets had gegeten en gedronken, werd zijn DNA teruggevonden. Op basis van de uitwisseling met gegevens uit Duitsland is hij geïdentificeerd. Vonnis op 14 september.

Alert

Verkeersactie: man krijgt boete omdat hij zich scheert achter het stuur

Bij een verkeersactie van de politie Geel-Laakdal-Meerhout werd een man beboet omdat hij zich schoor achter het stuur. Eigenlijk was de actie bedoeld om het gebruik van de smartphone achter het stuur tegen te gaan.

Alert

Scholen vernieuwen sporthal om sportclubs uit de nood te helpen

Tien Kempense scholen krijgen samen 1,15 miljoen euro aan Vlaamse subsidies om hun sporthallen en turnzalen te vernieuwen zodat sportclubs er na de schooluren gebruik van kunnen maken. Vaak gaat het om aanpassingen op maat.

News

Twintiger krijgt twee jaar cel voor mishandeling van partner met sleutelbos en bedreigen van moeder met aardappelmesje

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft woensdag een 28-jarige man uit Meerhout wegens partnergeweld en agressie tegen zijn moeder veroordeeld tot 24 maanden effectieve celstraf en een geldboete van 800 euro. De man kreeg onlangs nog twaalf maanden met probatie-uitstel, maar kwam zijn voorwaarden en afspraken niet goed na. De rechtbank hield daar rekening mee en legde een effectieve bestraffing op.

News

24 maanden cel nadat vriendin op de knieën om vergiffenis moet vragen

Een 28-jarige Hasselaar, die intussen in Meerhout woont, is woensdag in Hasselt veroordeeld tot 24 maanden cel nadat hij meermaals agressief was tegenover zijn moeder en partner.

News

Fietspaden tussen Winkelomheide en Zittaart (eindelijk) op komst

Zwarte vlaggen en slogans lijken al sinds mensenheugenis de voortuinen op de N126 tussen Winkelomheide (Geel) en Zittaart (Meerhout) te sieren. Hun jarenlange roep om veilige fietspaden krijgt eindelijk gehoor: in juni beginnen arbeiders aan de voorbereidingen.

Traffic

Ontwikkeling schoolsite kan leiden tot groene woonzone, maar buurt vreest verkeersdrukte

De gemeente Meerhout liet IOK voor het immense binnengebied achter lagere school De Duizendpoot en de kerk een toekomstvisie uittekenen. Die bundelt een reeks voorstellen rond onderwijs, wonen en openbare diensten in heel veel groen.

News
Download