Doe alsof je thuis bent
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gratis website bundelt handelaars per gemeente

Op de gloednieuwe website ‘Aanraders uit Meerhout’ vinden bezoekers deelpagina’s van liefst zeventig handelaars uit de kattengemeente. De rest van de Kempen volgt snel.

Nieuws

Kattenfeesten weerstaan buiige weergoden

De Kattenfeesten mochten dan wel lijden onder de fikse buien die het Meerhoutse dorpsfestijn geregeld overvielen, toch groeide het jaarlijkse evenement weer uit tot een gezellig ontmoetingsmoment.

Nieuws

Nijpend tekort aan vrijwilligers bij bloedinzameling

De recentste bloedinzameling van het Rode Kruis in Meerhout kende weer meer dan honderd bloeddonoren. Maar om het voortbestaan te verzekeren, zijn er dringend helpende vrijwilligers nodig.

Nieuws

Vrouw die middelvinger opsteekt duikt op aan gevel van rusthuis

Op de gevel van het voormalige rusthuis De Berk in de Gasthuisstraat in Meerhout is afgelopen weekend een opvallende muurschildering opgedoken. Op de gevel is een oudere vrouw te zien, die haar middelvinger opsteekt. De schildering kadert in het kunstenfestival TarmaX, dat binnenkort van start gaat.

Nieuws

Watermolen viert zonovergoten feest

Rondom de zeventiende-eeuwse watermolen van Meerhout hield Natuurpunt voor het tweede jaar een groot natuurfeest. De opbrengst gaat naar de renovatie van het gebouw.

Vrije tijd en hobby

Cris (64) is één van Raymonds veertig meisjes

Cris Rutten (64) uit Meerhout is één van de veertig geselecteerde meisjes die zaterdagavond mee het liedjes ‘Meisjes’ mag zingen met Raymond van het Groenewoud op het hoofdpodium van Festival Dranouter.

Nieuws

Watermolen groeit naar natuurpoort

De Meerhoutse natuurfeestdag ‘De watermolen herleeft’ is zondag aan zijn tweede editie toe. Met de opbrengst wil Natuurpunt de renovatie van de molen bekostigen.

Vrije tijd en hobby

Brug Kiezel dag vroeger weer open voor verkeer

De Vlaamse Waterweg zou twee dagen nodig hebben voor een inspectie van de nieuwe brug van Kiezel over het Albertkanaal. Maar de inspectieronde is na amper één dag al afgerond.

Nieuws

Kanaalbrug van Kiezel gaat twee dagen dicht

Door een inspectie van De Vlaamse Waterweg gaat de brug van Kiezel over het Albertkanaal volgende maandag en dinsdag twee dagen toe voor het verkeer. Er geldt een omleiding.

Nieuws

Drie jaar cel voor reeks woninginbraken

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Ismet B. (45) veroordeeld tot drie jaar cel voor zes woninginbraken en drie pogingen daartoe. De Montenegrijn maakte deel uit van een rondtrekkende Oost-Europese bende, die aan bijna zestig feiten kon gelinkt worden.

Nieuws
Download