Do not miss out on your neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Tweelingen Yannis en Alexia (8) zijn jarig, maar cadeaus willen ze niet

Woensdag viert de Mechelse tweeling Yannis en Alexia Lebbink hun achtste verjaardag met een leuk feestje voor al hun vrienden. In de uitnodiging die ze daarvoor stuurden vroegen ze expliciet om geen cadeaus mee te brengen, maar eventueel wel een centje. Met dat geld willen Yannis en Alexia kinderen steunen die het moeilijk hebben.

News

Baby-olifantjes weer zichtbaar in Planckendael

“Met kleine stapjes, maar we gaan vooruit”, klink het in Planckendael. Daar is gisteren de olifantentempel weer geopend voor het publiek. Na de dood van Phyo Phyo (36) op 4 juni werd de tempel gesloten om de groep en vooral haar baby Tarzen te laten wennen aan de nieuwe situatie.

News

Politie zet gedrogeerde taxichauffeur met klant aan de kant

De politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft tijdens een weekendactie 48 dronken bestuurders uit het verkeer geplukt. Onder hen een taxichauffeur die onder invloed was van cocaïne en met een klant onderweg was.

Alert

Planckendael ringt dit jaar zo’n 100 ooievaarskuikens

Verzorgers bij dierenpark Planckendael zijn naar jaarlijkse gewoonte weer in de hoogtewerker gekropen om de ooievaarsjongen van dit broedseizoen te ringen. Er zijn dit jaar 66 nesten die zich allemaal op een hoogte tussen twaalf en twintig meter bevinden. Woensdag is er nog een derde ringronde. Verwacht wordt een 100-tal kuikens te kunnen ringen.

News

Opruimactie krijgt vervolg

Dertig mensen offerden gisteren een deel van hun zondag op om zwerfvuil te ruimen op de Binnendijle in Mechelen. Met kano’s, sup-planken én een toeristenbootje gingen ze de rivier op. Er is zelfs een plan om dat structureel te doen.

News

Ethiopiër wint prijs Ernest Albert voor schilderkunst

Zondag werd in het Cultuurcentrum Mechelen de Grote Prijs Ernest Albert voor schilderkunst uitgereikt. Uit de 197 inzendingen werd het werk van de in Brussel wonende Ethiopiër Ermias Kifleyesus door de jury als beste geselecteerd.

News

Bekende muzikant en dirigent René Jonckeer is overleden

De bekende Mechelse muzikant en dirigent René Jonckeer is donderdag overleden. Hij was onder meer de oprichter van The Keyhole Conspiration Big Band en dirigent van de Koninklijke Harmonie van Muizen. Hij werd 70 jaar.

News

Stad investeert 150.000 euro in kerk voor betere akoestiek tijdens concerten

Om de gerestaureerde Sint-Pieter- en Paulkerk intensiever te gebruiken als concertkerk, investeert de stad Mechelen 150.000 in de verbetering van de akoestiek.

News

Rozenfeest doet Vrijbroekpark geuren

Heel wat mensen kwamen zondag in het Mechelse Vrijbroekpark genieten van de rozentuinen. Aanleiding was het jaarlijkse Rozenfeest in het park.

Leisure and hobby

Maanrock groter dan ooit

De 22ste editie van Maanrock wordt de grootste ooit. Met elf pleinen en een heel gevarieerd aanbod van muziek, comedy, dans en cultuur valt er tussen 24 en 26 augustus in de Mechelse binnenstad vanalles te beleven. Voor wie het liever wat rustiger houdt, komt er een Stilteplek.

News
Download