We want neighbourhood messages without advertising
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Via crowdfunding op zoek naar geld voor serre

Plukboerderij Onzen Hof in Leest is op zoek naar investeerders voor de aankoop van een serre. Met een serre kunnen ze sneller oogsten en langer van de groenten genieten. Via crowdfunding hoopt de boer 3.000 euro op te halen.

News

Adopteer eens een hond op café

Het eerste Mechelse hondencafé werd donderdagavond georganiseerd in bar Cuba Libre in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Bezoekers konden er een pint drinken, maar ook kennismaken met een vijftal adoptiehonden van de Mechelse Dierenbescherming. “Ik wil mensen laten zien dat je niet per se honden moet gaan kopen bij een kweker”, zegt Lyssa Bosiers.

News

Kerstmarkt duurt drie weekends en strekt zich uit over drie pleinen

In de Mechelse binnenstad is vrijdagavond het eerste van drie weekenden kerstmarkt van start gegaan. Bezoekers kunnen kuieren langs kraampjes op de Vismarkt, op en rond de Haverwerf en op de Korenmarkt.

News

Helft werknemers staakt bij Retail Partners Colruyt Group: “Als ze niet naar ons luisteren, moeten we wel actie voeren”

In Mechelen wordt er vandaag gestaakt bij Retail Partners Colruyt Group. Daar kwam ongeveer de helft van de 430 arbeiders niet werken. “Zolang er niet naar ons geluisterd wordt, moeten wij ons manifesteren”, klinkt het bij de bonden.

News

Betoncentrale ruimt plaats voor park en 80 appartementen

De betoncentrale aan het Keerdok in Mechelen sluit eind 2021. CBR-Inter-Beton heeft ze verkocht aan een projectontwikkelaar die er een tachtigtal appartementen gaat bouwen. Er wordt ook een park van één hectare aangelegd en T’île Malines mag blijven.

News

Opschorting voor kunstenaar die uitlegde hoe sporen te blokkeren

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is donderdag Peter Terryn verschenen, die zich moet verantwoorden voor het aanmoedigen van kwaadwillige belemmering van het verkeer en aanmoedigen van het onbruikbaar maken van spoorwegen. De man had aan de vooravond van een nationale stakingsdag in een Facebookpost uitgelegd hoe je sporen moet blokkeren.

News

‘Anarchistische kunstenaar’ riep op om spoorweg te saboteren: “Dit was potentieel gevaarlijk”

Peter Terryn (55), een man die ondertussen verhuisd is van Mechelen naar Leuven, stond in Mechelen voor de correctionele rechtbank omdat hij via sociale media een pamflet had verspreid waarop te lezen stond hoe een spoorweg op een eenvoudige manier onklaar kon worden gemaakt.

News

18 maanden met uitstel voor winkeldieven

Vier Roemenen hebben een celstraf van 18 maanden met uitstel en een boete van 800 euro effectief gekregen. Ook hun auto werd verbeurdverklaard.

News

Mirage pakt uit met grotere tent en gevarieerd programma

Een grotere tent met een capaciteit voor 700 tot 750 bezoekers en een nog uitgebreider en gevarieerder programma. De organisatoren van Winterbar Mirage op het binnenplein van het stadhuis halen alles uit de kast om dé Mechelse winterbar te blijven.

News

Dieven roven voor duizenden euro’s aan gereedschap uit bestelwagen

Dieven hebben de bestelwagen van Gyprocwerken Claisse uit Sint-Katelijne-Waver leeggeroofd. Dat gebeurde in de Kurassiersstraat in Mechelen, waar

een werknemer van het bedrijf woont. Er werd voor meer dan vijfduizend euro aan spullen meegenomen.

Alert
Download