Snel even iets lenen? Geen probleem!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Thijs Verbeurgt is voorzitter van SP.A Mechelen

Dinsdagavond werd Thijs Verbeurgt door de algemene vergadering van SP.A Mechelen verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij neemt het roer over van Sophie Bollen.

Nieuws

Rellen na match tussen Lyra en Racing Mechelen: “Erg spijtig”

De topper in eerste provinciale tussen Lyra en Racing Mechelen ontaardde zondag in een massale vechtpartij. Beide voetbalclubs schuiven de schuld nu naar elkaar door.

Nieuws

Nog geen stormloop voor nieuwe parking Bruul

Exact een maand geleden opende de nieuwe ondergrondse parking Bruul in Mechelen de deuren. Een overrompeling werd het voorlopig nog niet, maar toch is uitbater Q-Park tevreden over het aantal gebruikers.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

"We zijn het beu dat we steeds weer geviseerd worden"

De Slijkvissers in Walem zijn voor de zoveelste keer het slachtoffer geworden van een inbraak in hun lokaal. De buit bleef beperkt, maar de vissers zijn de inbraken beu en overwegen een alarm te installeren.

Nieuws

Ukulogisch Museum in cultuurcafé Malvine

Sinds ‘De Nieuw Snaar’ er mee ophield heeft Jan De Smet nog niet veel stil gezeten. Nu zaterdag staat hij op het podium van cultuurcafé Malvine in Heffen met zijn Ukulogisch Museum, een verzameling ukeleles in de meest onwaarschijnlijke vormen en kleuren.

Nieuws

Werfzone op Nekkerspoel

Maandag 22 januari starten in Mechelen enkele bouwwerven op die voor wat hinder kunnen zorgen. Vooral op Nekkerspoel is het uitkijken voor fietsers en voetgangers.

Wegen en verkeer
Nieuws

Politie-inspecteur verdacht van racisme tegen hoofd diversiteit Mechelse politie. “Jouw kleur staat mij niet aan”

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is een zaak ingeleid waarbij politie-inspecteur Bert V. L. ervan beschuldigd wordt een racistische fotocollage te hebben verspreid van Jinnih Beels, voormalig hoofd diversiteit van de Mechelse politie. De zaak wordt op 16 april behandeld. De verdediging hekelt de manier waarop de korpsleiding medestanders van V.L. zou intimideren om niet naar de zitting te komen om hun steun te uiten.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Gedrogeerde bestuurder rijdt met vijfde passagier in autokoffer

Een hardleerse beginnende bestuurder werd dit weekend door de politie betrapt onder invloed van cannabis. De man krijgt ook een extra proces-verbaal omdat hij stiekem ook een jonge vrouw, als zesde persoon, in zijn koffer vervoerde.

Politie en veiligheid
Nieuws

Hij won met KV Mechelen de landstitel en Europacup II, nu waagt deze gewezen vedette zijn kans in de politiek

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Stadslijst ‘Voor Mechelen’ werd ex-KV-speler Piet den Boer (59) voorgesteld als kandidaat. Als spits maakte hij eind jaren 80 furore bij KV Mechelen, met wie hij de Beker van België, landstitel en Europacup II veroverde. Den Boer, die werkzaam is als bankier, sluit zich aan bij het onafhankelijke M+.

Politie en veiligheid
Nieuws

SP.A wil een Mechelen “op mensenmaat”

In kunstencentrum NONA hield SP.A Mechelen gisteren zijn nieuwjaarsreceptie. Boegbeeld Caroline Gennez pleitte er onder andere voor sociale investeringen.

Nieuws
Download