Voor mij nen dagschotel!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vernieuwde school klaar voor opvang 150 extra leerlingen

Met een openingsfeest is vrijdag de vernieuwde Sint-Pietersschool in Mechelen ingehuldigd. De basisschool is zo klaar om de groei van de wijk Nekkerspoel mee op te vangen. De capaciteit breidt in stappen uit van 250 leerlingen vandaag tot 400 in de toekomst.

Nieuws

Speelgoedstraatje verhit gemoederen

Het Speelgoedstraatje in de Mechelse wijk Nekkerspoel is afgesloten met een hek en dat verhit de gemoederen. Zowel bij buurtbewoners als de oppositie. Het stadsbestuur wil de maatregel tegen criminaliteit na de paasvakantie evalueren.

Wegen en verkeer
Nieuws

Eeuwenoude gewelven schitteren opnieuw

Dit najaar moet de interieur­restauratie van de Sint-Katelijne­kerk in de binnenstad van Mechelen afgerond zijn. Vooral de vijftiende-eeuwse houten gewelven springen in het oog. Ze bleven goed bewaard en hebben hun eeuwenoude grandeur herwonnen.

Nieuws

Zeven jaar cel voor schietpartij

De correctionele rechtbank heeft Abdelaziz E.K. veroordeeld tot zeven jaar effectieve opsluiting. De man schoot op 1 juni van vorig jaar vanuit een auto in de richting van een groep mensen in de Nekkerspoelstraat in Mechelen.

Nieuws

Drugsverslaafde tiener mishandelt moeder

Het Openbaar Ministerie vraagt dat Elias M. wordt geïnterneerd. De man stond gisteren terecht voor geweld tegen zijn moeder. Zo haalde hij uit met een stuk glas en spande hij secondelang een sjaal rond haar nek aan.

Nieuws

Internering gevraagd voor jongen die moeder wil wurgen omdat ze geen geld geeft om cocaïne te kopen

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft zich donderdag over een dossier gebogen waarbij een 19-jarige jongen zijn moeder wilde wurgen met een sjaal. De jongen is zwaar verslaafd aan cocaïne en was kwaad omdat hij van zijn moeder geen geld kreeg om nieuwe drugs te kopen. Het parket vroeg de jongen te interneren omdat het recidivegevaar heel hoog is.

Politie en veiligheid
Nieuws

Man die op rivaliserende familie schoot verwijt rechter van racisme

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag forse straffen uitgesproken voor een vechtpartij en een schietpartij die zich op 1 juni 2017 voordeden in de Mechelse wijk Nekkerspoel. De vechtpartij vormde de onmiddellijke aanleiding voor de schietpartij. De schutter kreeg zeven jaar effectief. Hij verweet de rechter van racisme.

Nieuws

Straf met uitstel voor man die buurvrouw probeerde te verkrachten

Een man uit Sint-Amands is donderdag door de rechtbank in Mechelen veroordeeld tot dertig maanden cel, waarvan het grootste deel met uitstel, voor een verkrachtingspoging.

Nieuws

Zeven jaar effectief voor man die vanuit auto op groep mensen vuurde

De Mechelse correctionele rechtbank heeft Abdelaziz E.K. veroordeeld tot zeven jaar effectief. De man vuurde drie keer in de richting van een man die eerder op de avond zijn broer had aangevallen.

Nieuws

Dijlestad heeft met wijk Oud Oefenplein tweede BIN

In Mechelen werd gisteren een charter voor het tweede BIN-netwerk in de stad ondertekend. Dit moet in en rond de wijk Oud Oefenplein voor meer veiligheid en sociale cohesie zorgen en de overlast verminderen. Het BIN kwam er op vraag van de buurtbewoners.

Nieuws
Download