Alles wat je zegt, ben je zelf!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Muizen twijfelt over gerestaureerde kapel

De 17de-eeuwse Onze-Lieve-Vrouw van de Muizenhoek-kapel in Muizen werd onlangs volledig gerestaureerd. Het opvallende resultaat zorgt voor gemengde reacties bij de buurtbewoners.

Nieuws

Mechelen opent met Pennepoelpark vijfde stadspark op rij

Het Mechelse stadsbestuur opende woensdagavond het Pennepoelpark. Het is het vijfde stadspark in minder dan één jaar tijd. Het park telt drie ingangen en zowel jong als oud, maar ook de hondenbaasjes, gaan er aan hun trekken komen. Het nieuwe park van 5.500 vierkante meter groot heeft de stad 1,5 miljoen euro gekost.

Vrije tijd en hobby

Gestolen auto crasht bij achtervolging, politie lost waarschuwingsschot

De politie heeft woensdagvoormiddag drie verdachten opgepakt na een achtervolging in Mechelen. Daarbij werd ook een waarschuwingsschot afgevuurd. Er wordt nu onderzocht wat de drie op hun kerfstok hebben.

Politie en veiligheid

Bezoekje aan nieuw museum kost 7 euro

De gemeenteraad heeft dinsdagavond de tarieven voor het Bourgondisch stadspaleis vastgelegd. Om de prijszetting te oriënteren, vergeleek Musea & Erfgoed Mechelen de tarieven en openingstijden van musea van hetzelfde niveau, zoals M-Museum in Leuven en het Groeninghemuseum in Brugge. Zo komt de stad voor inwoners uit op zeven euro en op negen euro voor bezoekers van buiten de stad. Het verminderde tarief geldt ook voor mensen met een beperking en senioren. Jongeren tussen 12 en 26 jaar betalen vijf euro en houders van een Uitpas twee euro. Wie jonger is dan twaalf mag gratis binnen.

Vrije tijd en hobby

Diana Baby maakt plaats voor zeven appartementen

Waar sinds mensenheugenis Diana Baby was, in de Sint-Katelijnestraat, komen zeven appartementen: vijf in het gebouw zelf, twee in een nieuwbouw. Op vraag van de stad komt er ook een parkeergarage.

Nieuws

Te koop: de restjes van de camping van Tomorrowland

Kampeerspullen die vorig jaar achtergelaten werden op de camping van het dancefestival Tomorrowland in Boom krijgen een tweede leven in kringwinkel Ecoso in Mechelen.

Nieuws

Fietszendertjes worden pas eind augustus geleverd

2.500 Mechelse fietsen krijgen eind augustus een zendertje tegen diefstal. “We hebben veel tijd verloren omdat we verplicht waren om een Europese aanbesteding uit te schrijven”, zegt burgemeester Bart Somers (Open VLD).

Nieuws

Mechelen verbiedt quads op heel grondgebied

De stad Mechelen voert vanaf 15 juli een verbod op quads in. Dat geldt voor het hele grondgebied. "Deze lawaaierige voertuigen zorgen alleen maar voor gevaar en overlast”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Nieuws

Begin 2020 moet er weer leven zijn in Hof van Cortenbach

In maart 2020 moet de site van het Hof van Cortenbach in de Mechelse binnenstad helemaal klaar zijn. Midden augustus starten de voorbereidingen om vijf leegstaande winkelpanden in de Onze-Lieve-Vrouwestraat af te breken. In de plaats komen 23 appartementen.

Nieuws
Download