Hoplr is no Facebook, be polite!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Leerlingen planten eerste bomen van Klimaatbos

De leerlingen van de zesde leerjaren uit de drie Lintse basisscholen mochten gisteren de eerste boompjes van het nieuwe Klimaatbos in de grond steken. Dat wordt aangeplant langs de fietso-strade tussen Lint en Lier.

News

Gerard (92) met gerust hart naar home nu poes Misty nieuwe thuis heeft

Gerard Zonnekeyn (92) kan weer met een gerust gemoed gaan slapen, nu hij een goed onderkomen vond voor zijn huiskat Misty. Het spuitje dreigde voor de kat, aangezien haar baasje afgelopen weekend verhuisde naar een woonzorgcentrum. Na een oproep via Facebook neemt Frieda Lauwers de zorg op zich.

News

Inbrakenplaag in Lint: politie zet extra manschappen, helikopter en speurhonden in

De inbrekers hebben de weg naar het kleine Lint gevonden. Sinds midden oktober zitten het aantal inbraken en pogingen tot inbraak serieus in stijgende lijn. Burgemeester Harry Debrabandere en de politiezone HEKLA roepen op tot waakzaamheid.

Alert

Lintse coalitie op de rails

Nog op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen was de coalitie in Lint al gevormd. N-VA wisselde zijn huidige partner Groen/SP.A in voor CD&V. Sindsdien was het wachten op meer nieuws over de schepenen. Die zijn nu ook bekend geraakt.

News

“Niet ieder kind weet hoe om te gaan met emoties”

Tijdens een reis naar Barcelona beslisten moeder Gitta Van Lommel en dochter Elisabeth Vanhulle uit Lint om samen een kinderboek te schrijven. Samen brachten ze de therapeutische verhalen van Col en Pad tot leven. Het werd een boek dat kinderen leert om te gaan met emoties, en ook ouders kunnen er heel wat in ontdekken.

News

N-VA moet het met een schepen minder doen

In Lint bereiden N-VA en CD&V de verdeling van de schepenambten voor. Na eerst apart de gewenste bevoegdheden te bespreken, komen beide partijen morgen samen om mogelijk knopen door te hakken. “Naast mezelf als burgemeester leveren N-VA en CD&V elk twee schepenen. Voor ons is dat één schepen minder dan in de huidige legislatuur. Dit komt door het samenvoegen van de gemeente en het OCMW zodat er geen aparte OCMW-voorzitter meer is. Dit wordt zeker een moeilijke oefening voor ons”, vertelt burgemeester Harry Debrabandere.

News

ANALYSE. N-VA gaat in zee met CD&V

N-VA en CD&V zullen Lint gaan besturen tijdens de volgende legislatuur. Dat meldt huidig burgemeester Harry Debrabandere (N-VA) die uiteraard ook burgemeester blijft.

News

ANALYSE. Dit staat in Lint op het spel op 14 oktober

In Lint komen op 14 oktober dezelfde partijen op als zes jaar geleden. In 2012 won N-VA de verkiezingen. De partij vormde een meerderheid met het kartel Groen-SP.A. Toenmalig schepen Harry Debrabandere nam de burgemeesterssjerp over van CD&V’er Stanny Tuyteleers, die wel de meeste voorkeurstemmen wist te behalen. CD&V is momenteel dan ook de grootste oppositiepartij met vijf zetels. Open VLD en Vlaams Belang hebben respectievelijk twee en één zetel.

News

Lints groen breidt uit met nieuw klimaatbos en amfibieënpoel

De gemeente Lint en de streekvereniging Zuidrand hebben aan Luitersheide het startschot gegeven voor een bosuitbreiding. Er komen een klimaatbos, een speelplek en een amfibieënpoel. Een trage weg wordt aangelegd met Europese steun.

News

VIDEO. Grootste virtual reality-spel ter wereld in Lint

Het grootste virtual reality-spel ter wereld kan je vanaf nu gaan spelen in de AED-studios in Lint. In de zogenaamde 'VR Base' kunnen tot 12 spelers tegelijkertijd tegen en met elkaar spelen op een speeloppervlak van 15 op 15 meter.Dankzij een speciale bril worden de spelers helemaal ondergedompeld in een spelwereld die er verbazend realistisch uitziet.

News
Download