East or west, home's best
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Michael Somers debuteert sterk op de 10.000 meter: “Deze prestatie schat ik heel hoog in”

Michael Somers heeft zijn debuut op de 10.000 meter niet gemist. Op de Gouden Spike in Leiden zaterdag maakte de 23-jarige Lintenaar zijn ambitie om onder de 29’ te lopen waar.

News

Bewoners omgeving Kasteelplein zijn ongerust over hun toekomst

Het Lintse gemeentebestuur en socialehuisvestingsmaatschappij De Ideale Woning willen het Kasteelplein en de omliggende straten nieuw leven inblazen. Veel bewonersmaken zich grote zorgen over hun toekomst in de wijk.

News

Basisschool De Wilg eert poetsvrouw als een heldin

De directie, leerkrachten en leerlingen van de Lintse basisschool De Wilg hadden dinsdag een grote verrassing voor poetsvrouw Sonja Van den Eynde (60). De kwieke dame werd door de school verkozen tot ‘heldin van 2018’. Volgens de directie kan men zelfs op Sonja rekenen als het alarm ’s nachts afgaat.

News

Feestelijke opening van Woonzorgcentrum Zonnestraal

Na 5,5 jaar bouwen is het nieuwe woonzorgcentrum Zonnestraal helemaal klaar. Het grote publiek is vandaag welkom voor een rondleiding of om te dansen op het bal populaire.

News

Bouw rusthuis heeft ruim vijf jaar geduurd

Na vijf en een half jaar bouwen in drie fasen is het nieuwe woonzorgcentrum Zonnestraal van Lint helemaal klaar. Het grote publiek kan vandaag op bezoek komen voor een rondleiding of om mee dansen tijdens een bal populaire.

News

Lint feest en beweegt maand lang

Voor het vijfde jaar op rij maakt het Lintse gemeentebestuur van mei een feestmaand. Met feesten maar ook met een loopwedstrijd en de opening van het nieuwe woonzorgcentrum.

News

Elektrische auto voor politie Hekla: “Belangrijke stap naar groener wagenpark”

De politiezone Hekla (Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar) heeft een elektrische auto gekocht. “Het is een eerste, belangrijke stap naar een groener wagenpark”, klinkt het.

Alert

Lijst historisch erfgoed krijgt update

Op vraag van het Agentschap Onroerend Erfgoed heeft de Streekvereniging Zuidrand de lijst van bouwkundig erfgoed geactualiseerd. In de zomer start er een volgende ronde om eventueel nieuw erfgoed aan de lijst toe te voegen.

News

Zuidrand actualiseert onroerend erfgoed

De Streekvereniging Zuidrand heeft zijn lijst met bouwkundige erfgoed in de gemeenten Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en de stad Mortsel geactualiseerd. Niet alleen beschermde monumenten zoals kastelen, forten en kerken, maar ook burgerhuizen, oude hoeves en arbeidershuizen werden opgelijst. “De eerste lijst van inventarispanden werd in de jaren zeventig opgemaakt door het Agentschap Onroerend Erfgoed. De laatste update dateerde van 2009. Dit jaar is het de beurt aan de gemeenten uit de provincie Antwerpen om de lijst te actualiseren”, zegt Michelle Segers, medewerker cultureel en bouwkundig erfgoed bij de Streekvereniging Zuidrand.

Then and now

Eerste schlagerfestival in de maak bij AED Studios

Ken Reyniers en Amy Pijpels, twee gebruikers van de coworking space Entertainment Lab in Lint, slaan de handen in elkaar. “In het najaar organiseren we een eerste schlagerfestival in studio 16 van de AED Studios”, vertellen ze.

News
Download