Plaats een oproep of stel een vraag aan je buren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Lintse Videoclub wint Kunst- en Cultuurprijs 2017

De Kunst- en Cultuurprijs 2017 is gewonnen door de Lintse Videoclub, een vereniging die dit jaar haar 10de verjaardag viert.

Nieuws

Luytershof krijgt Vlaamse subsidie

Toerisme Vlaanderen gaat bijna 225.000 euro investeren in een aantal jeugdverblijven in onze provincie. 't Luytershof mag op een subsidie van 5.254 euro rekenen.

Nieuws

Tentoonstelling rond klimaatverandering

De gemeentelijke werkgroep Klimaatactieplan Lint en Natuurpunt Land van Reyen organiseren deze en volgende maand een expo rond de strijd tegen de opwarming van de aarde. De tentoonstelling vindt plaats in OC De Witte Merel.

Vrije tijd en hobby

Verse pannenkoeken bij heemkundekring Eugeen Goeyvaerts

De heemkring Eugeen Goeyvaerts gooit elke tweede zondag van de maand de deuren van haar café Den Aker in het gemeentepark open. Daar kwam ook vandaag veel volk op af. In de tuin van de Oranjerie genoten de mensen van een frisse Augustijn of een verse dubbele pannenkoek. Nadien konden ze in het heemkundig museum nog een bezoek brengen aan de tentoonstelling rond 175 jaar parochie Onze-Lieve-Vrouw Geboorte.

Nieuws

Asfaltwerken op Liersesteenweg

Op maandag 10 en dinsdag 11 juli vinden er op de Liersesteenweg slem- en asfaltwerken plaats aan het wegdek. Er is een omleiding voorzien.

Wegen en verkeer

Dieven ontmantelen acht BMW’s

Een georganiseerde dievenbende heeft ingebroken in acht auto’s in Lint. Opvallend: het ging telkens om BMW’s. De dieven wilden vooral onderdelen van de wagens: stuurwielen, gps-systemen en zelfs versnellingspoken. Ze namen ook één zonnebril mee.

Politie en veiligheid

Hove en Lint gaan samenwerken maar willen het woord ‘fusie’ niet horen

Hove en Lint willen deze zomer nagaan welke diensten in de toekomst kunnen samenwerken. Of alles ook daadwerkelijk in een intergemeentelijk akkoord uitmondt, zal pas in november duidelijk worden. “Maar we werken niet naar een fusie toe”, zeggen de twee burgemeesters beslist.

Wegen en verkeer

Gemeente keurt voorlopige inrichting Zevenhuizen goed

Na anderhalf jaar overleg heeft Lint haar goedkeuring gegeven aan het inrichtingsplan voor de nieuwe woonwijk Zevenhuizen. De plannen stuiten al maanden op verzet. Een deel van de buurtbewoners wil dat de Vlaamse overheid de zaak apart onderzoekt.

Nieuws

Udo brengt lied voor onthaalmoeder Diane

Udo Mechels, de zanger die in 2005 X-Factor won, verrast in opdracht van Joe-dj’s Raf Van Brussel en Rani De Coninck elke week iemand met een lied. Gisteren ging hij langs bij Diane Vloebergs (45), een onthaalmoeder die al 15 jaar kinderen opvangt.

Nieuws

VDAB in zee met dertien Antwerpse gemeenten/OCMW’s om inwoners aan werk te helpen

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) en de OCMW’s en/of gemeentebesturen van dertien gemeentes rond Antwerpen gaan beter samenwerken om werkloze inwoners uit kansengroepen aan een job te helpen. Daarover is donderdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Nieuws
Download