Hopla, daar ben je weer!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Protest tegen helihaven blijft

Het actiecomité ‘Stop Helihaven Lint’ is niet van plan om zich neer te leggen bij de verleende vergunning voor een helihaven op de terreinen van de AED Studios.

Nieuws

Burgemeester luidt alarmbel na opblazen samenwerking met Lint

“Met ons huidige personeelsbestand is onze dienstverlening aan de bevolking niet langer gewaarborgd.” Dat zei burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) in een onaangekondigde verklaring tijdens de gemeenteraad.

Nieuws

Kleine Axelle zorgt voor viergeslacht in Lint

Overgrootmoeder Dina De Voght, mama Kelly Van Dessel, de kleine Axelle Sieps en grootmoeder Patricia Spallier vormen sinds kort een prachtig viergeslacht. Moeder en dochter wonen in Lint. Vorig jaar vormde haar broertje ook een viergeslacht langs vaders zijde. Maxim Sieps werd geboren op 15 april 2016. 

Nieuws

Intergemeentelijke samenwerking tussen Lint en Hove in de koelkast

Er komt voorlopig geen doorgedreven intergemeentelijke samenwerking tussen Lint en Hove. Het gemeentebestuur van Lint heeft het lopende onderzoek hierover opgeheven.

Nieuws

Lints bestuur stopt samenwerking met Hove in de koelkast

Er komt voorlopig geen doorgedreven intergemeentelijke samenwerking tussen Lint en Hove. Het lopende onderzoek om dit mogelijk te maken, werd door het gemeentebestuur van Lint opgeheven.

Nieuws

Sanitair van De Witte Merel is volledig vernieuwd

De sporters en bezoekers van OC De Witte Merel kunnen voortaan terecht in een volledig vernieuwd sanitair gedeelte. Nu is het uitkijken naar de bouw van de nieuwe sportzaal.

Nieuws

Politie houdt spookrijder tegen tijdens flitsmarathon

Ook bij politiezone Hekla werd woensdag de hele dag geflitst. Ruim 95% van de gecontroleerde voertuigen hield zich aan de toegelaten snelheid. Twee rijbewijzen werden wel onmiddellijk ingetrokken.

Politie en veiligheid
Nieuws

Afterwork bij AED Studios

Muzikant Jan Kerckhofs en fotograaf Sam De Backer beginnen op 22 november met een nieuw afterwork concept op de site van AED Studios in Lint. “We werken hiervoor samen met studenten eventmanagement van Thomas More”, vertellen ze.

Nieuws

Brandweer in stilte verhuisd naar nieuwe kazerne

Sinds begin deze maand rijden de brandweerwagens van de brandweerpost Lint zone Rand af en aan vanuit hun nieuwe locatie aan de Van Putlei. Rond de jaarwisseling wordt er een officiële opening voorzien.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Ideale Woning laat tuinen verwilderen”

Een kleine delegatie bewoners van het Kasteelplein in Lint trok dinsdag naar de gemeenteraad om de verloedering van hun wijk aan te klagen. Volgens hen verwilderen heel wat tuintjes door leegstand. De bewoners vinden het ook niet correct dat Kontich vluchtelingen in Lint huisvest.

Nieuws
Download