We got some pastries for you!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VIDEO. Grootste virtual reality-spel ter wereld in Lint

Het grootste virtual reality-spel ter wereld kan je vanaf nu gaan spelen in de AED-studios in Lint. In de zogenaamde 'VR Base' kunnen tot 12 spelers tegelijkertijd tegen en met elkaar spelen op een speeloppervlak van 15 op 15 meter.Dankzij een speciale bril worden de spelers helemaal ondergedompeld in een spelwereld die er verbazend realistisch uitziet.

News

Suikeren Zondag krijgt schlagerfestival

Met Suikeren Zondag in aantocht staat Lint voor de drukste zondag van het jaar. In en rond het park worden tussen de zes- en achtduizend bezoekers verwacht. “De grootste vernieuwing wordt ons schlagerfestival”, zegt medeorganisator Kris Verplaetse.

News

Draagvlak fusies wordt groter, sommigen houden het been stijf

Verplicht is het nog niet, toch wordt er al over gefluisterd in de wandelgangen. Een nieuwe gemeentelijke fusiegolf kan zich in de nabije toekomst opdringen. Niet alle gemeenten in onze regio zijn voor dat idee gewonnen, al zijn er uitzonderingen.

News

“Foto’s tonen dat er niet veel overbleef van onze gemeente”

Als de Last Post heeft geklonken. Dat is de naam van de tentoonstelling waarmee de heemkundige kring Eugeen Goeyvaerts Lintenaren informeert over de situatie en de gevolgen voor hun gemeente tijdens de Eerste Wereldoorlog. 

News

Duffelsesteenweg even afgesloten na rookontwikkeling

De Duffelsesteenweg in Lint was vanochtend een tijdje afgesloten. “Een bewoonster van de Duffelsesteenweg hoorde een geluid een paar huizen verder, en ging een kijkje nemen. Ze zag witte rook uit het huis komen, en rook een brandlucht. Omdat de bewoners van dat huis op vakantie zijn, verwittigde ze de brandweer”, klinkt het bij politiezone Hekla (Hove, Edegem, Kontich, Lint, Aartselaar).

Alert

Graffitimuur onthult komst BV’s

Het is een traditie geworden dat de muur bij de ingang van het ontmoetingscentrum De Witte Merel ieder jaar wordt versierd met een graffitikunstwerk. Die muur onthult tegelijk welke bekende koppen er tijdens het cultuurseizoen naar Lint zullen afzakken.

Leisure and hobby

Vrouw (25) uit auto geslingerd bij crash

Een 25-jarige vrouw vecht voor haar leven na een zwaar verkeersongeval op de Gestelsesteenweg in Itegem. Ze zat achterin een voertuig dat uit de bocht vloog en werd uit de wagen geslingerd. Op precies dezelfde plaats vielen twee jaar geleden al eens drie doden bij een frontale botsing.

Traffic

Vrouw (25) kritiek nadat ze uit auto wordt geslingerd bij crash

Een 25-jarige vrouw vecht voor haar leven na een zwaar verkeersongeval op de Gestelsesteenweg in Itegem. De vrouw zat achterin een voertuig dat uit de bocht vloog en werd uit de wagen geslingerd. Op precies dezelfde plaats vielen twee jaar geleden al eens drie doden bij een frontale botsing.

Traffic

Michael Somers debuteert sterk op de 10.000 meter: “Deze prestatie schat ik heel hoog in”

Michael Somers heeft zijn debuut op de 10.000 meter niet gemist. Op de Gouden Spike in Leiden zaterdag maakte de 23-jarige Lintenaar zijn ambitie om onder de 29’ te lopen waar.

News

Bewoners omgeving Kasteelplein zijn ongerust over hun toekomst

Het Lintse gemeentebestuur en socialehuisvestingsmaatschappij De Ideale Woning willen het Kasteelplein en de omliggende straten nieuw leven inblazen. Veel bewonersmaken zich grote zorgen over hun toekomst in de wijk.

News
Download