Zijn we bijna thuis?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Meteen klimmuur testen

De gemeentelijke basisschool Lint mocht vrijdagochtend 258 leerlingen ontvangen, waarbij 88 kleuters. Directrice Sonja Hoolants zorgde voor de verwelkoming aan de schoolpoort. “We willen een sociale en sportieve school zijn. Daarom gaan we verder met ons project ‘One Mile’ van Tia Hellebaut.” Tijdens de vakantie werd een klimmuur op de speelkoer aangebracht die meteen door velen werd uitgetest.

Nieuws

Graffitimuur kondigt start van cultuurseizoen aan

Het is een vaste traditie aan het worden bij De Witte Merel: de graffitimuur van Eli Frenken die de hoofdacts van het komende culturele seizoen kunstig weergeeft.

Vrije tijd en hobby

Wijnproeven tijdens fietstocht Vino Fiesta

Sportieve wijnliefhebbers kunnen zondag hun hartje ophalen tijdens de 10de editie van Vino Fiesta Wijntour, een rondrit van 35 kilometer langs vijf horecazaken in de regio.

Nieuws

Creatief omgaan met grafische vormgeving

Kunstvereniging Piazza dell’Arte heeft de voorbije week een aantal workshops rond grafische vormgeving gegeven aan jongeren in OC De Witte Merel.Logo’s, een overtuigende flyer, artistieke prints, illustraties, animaties of graphic novels: het kon alle kanten uit. Dit weekend was het eindresultaat te bewonderen. De opvallende bloemmotieven aan de ingang van het centrum zijn alvast een blijvende herinnering aan het kunstatelier.

Nieuws

Lintse Videoclub wint Kunst- en Cultuurprijs 2017

De Kunst- en Cultuurprijs 2017 is gewonnen door de Lintse Videoclub, een vereniging die dit jaar haar 10de verjaardag viert.

Nieuws

Luytershof krijgt Vlaamse subsidie

Toerisme Vlaanderen gaat bijna 225.000 euro investeren in een aantal jeugdverblijven in onze provincie. 't Luytershof mag op een subsidie van 5.254 euro rekenen.

Nieuws

Tentoonstelling rond klimaatverandering

De gemeentelijke werkgroep Klimaatactieplan Lint en Natuurpunt Land van Reyen organiseren deze en volgende maand een expo rond de strijd tegen de opwarming van de aarde. De tentoonstelling vindt plaats in OC De Witte Merel.

Vrije tijd en hobby

Verse pannenkoeken bij heemkundekring Eugeen Goeyvaerts

De heemkring Eugeen Goeyvaerts gooit elke tweede zondag van de maand de deuren van haar café Den Aker in het gemeentepark open. Daar kwam ook vandaag veel volk op af. In de tuin van de Oranjerie genoten de mensen van een frisse Augustijn of een verse dubbele pannenkoek. Nadien konden ze in het heemkundig museum nog een bezoek brengen aan de tentoonstelling rond 175 jaar parochie Onze-Lieve-Vrouw Geboorte.

Nieuws

Asfaltwerken op Liersesteenweg

Op maandag 10 en dinsdag 11 juli vinden er op de Liersesteenweg slem- en asfaltwerken plaats aan het wegdek. Er is een omleiding voorzien.

Wegen en verkeer

Dieven ontmantelen acht BMW’s

Een georganiseerde dievenbende heeft ingebroken in acht auto’s in Lint. Opvallend: het ging telkens om BMW’s. De dieven wilden vooral onderdelen van de wagens: stuurwielen, gps-systemen en zelfs versnellingspoken. Ze namen ook één zonnebril mee.

Politie en veiligheid
Download