The more the merrier
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Brand maakt huis van echtpaar tijdelijk onbewoonbaar

Een brand heeft maandag om 14.15 uur een woning langs de Herentalsesteenweg in Poederlee (Lille) zwaar beschadigd. Het huis van Dirk Coenen (64) en Paula Thijs (64) is tijdelijk onbewoonbaar. “Alles hangt vol roet en het dak ligt open.”

News

Brand beschadigt woning in Poederlee

In de Herentalsesteenweg in Poederlee (Lille) is er maandagnamiddag brand ontstaan aan een woning.

News

Politie achtervolgt inbrekers van het Kempense Lille tot Wommelgem

De politie Regio Turnhout merkte maandagavond een verdacht voertuig op in Lille. De wagen werd gezocht voor de betrokkenheid bij een of meerdere woninginbraken in de regio. De agenten zetten de achtervolging in via de E34 en de E313 tot de wagen kon tegengehouden worden in Wommelgem.

Alert

Met 4.234 knutselen, haken, voetballen en fuiven: dit is het warmste dorp van Vlaanderen

Het warmste plekje van Vlaanderen ligt ­dezer dagen in de Kempen, meer bepaald in Gierle. De 4.234 dorpelingen haken, knutselen, voetballen, fuiven ... er massaal voor één en ­dezelfde strijd: die tegen kanker. Elke dag lijkt er minstens één nieuwe actie bij te komen – de teller staat intussen al op ruim 30 stuks. En zeggen dat het dorp in gang schoot door één man: Maarten Janssens (37), vader van twee die in mei overleed aan huidkanker. “Hij wist altijd al mensen te beroeren”, zegt zijn vrouw Natalie. “Blijkbaar kan hij dat nog steeds.”

News

Treza (86) overleeft zware brand dankzij persoonsalarm: “Dit geweldige toestel heeft mijn moeder gered”

Met een druk op een knop op haar armbandje contacteerde de 86-jarige Treza Van Hoof de hulpdiensten toen ze merkte dat het brandde in haar woning aan Lozijde in Gierle (Lille). “Zo’n persoonsalarm is een geweldig toestel. Dit apparaat heeft mijn moeder gered”, zegt haar zoon Luc Eykens.

Alert

Nieuw gemeentehuis in Rechtestraat bijna open

Het nieuwe gemeentehuis in de Rechtestraat in Lille gaat ruim twee jaar na de start van de werkzaamheden open. Vanaf maandag 17 december kunnen de inwoners in het nieuwe gedeelte terecht. Daarna starten de verbouwingen aan het oudere gedeelte.

News

Vrouw bevangen door rook bij nachtelijke woningbrand aan kachel

In Gierle (Lille) is in de straat Lozijde afgelopen nacht een woningbrand ontstaan aan een kachel. De oudere bewoonster merkte de brand net op tijd op om haar huis te redden, maar raakte wel bevangen door de rook en moest naar het ziekenhuis.

News

Hele dorp strijdt samen tegen kanker

Het overlijden van de 37-jarige Maarten Janssens (MJ) aan huidkanker in mei van dit jaar heeft heel Gierle (Lille) aangegrepen. Tijdens MJ for Life organiseren de inwoners heel wat acties onder het motto ‘Geef kanker een gezicht’. Het orgelpunt vindt plaats op 22 december met een groot slotevenement.

News

Wielertoeristenclub Het Vliegend Wiel opent eigen clublokaal

Wielertoeristenclub Het Vliegend Wiel uit Lille heeft met ’t Vliegershof voortaan een eigen clublokaal. De wielrenners palmden het vroegere café De Wieter in de Kerkstraat in Lille in.

News

“Welkom in ons hobbithuisje”

In de omgeving van de Lilse Bergen in Gierle (Lille) bouwt Marieke Van Coppenolle al jaren aan haar hobbithuisje Robur op den Eik. Omdat dit volgens de ecologische voorschriften wordt geconstrueerd, neemt ze deel aan de eco-opendeurdagen.

News
Download