Rome is niet op één dag gebouwd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Boeren ploegen voor provinciale titel

Op een veld op Groesaard in Poederlee (Lille) vond zondag het provinciaal kampioenschap ploegen plaats. Ploegen is een echte landbouwsport geworden.

Nieuws

Bal Populaire ontsteekt 80 kaarsjes voor Louis Neefs

Het dorpsfeest Bal Populaire in Gierle (Lille) draait dit weekend op volle toeren. Zaterdag staken Connie Neefs en haar dochter Hannelore 80 kaarsjes aan bij het borstbeeld van Louis Neefs.

Nieuws

Gemeente grijpt in aan gevaarlijk kruispunt

Een auto rijdt over een verkeersdrempel op het kruispunt van Heikant met de Zittaartse Heide, Boskapelstraat en Mertensstrat in Poederlee (Lille). Het gemeentebestuur van Lille liet zogenaamde rijbaankussens installeren aan twee kanten van het gevaarlijk kruispunt.

Nieuws

Riooldeksels Wechelsebaan krijgen opknapbeurt

Op de Wechelsebaan in Lille vinden vanaf maandag 21 augustus werkzaamheden aan de riooldeksels plaats.

Nieuws

Moordverdachte vraagt aanstelling forensisch expert

In de zogenaamde ‘Putdekselmoord’ vraagt Jef V.O. (56) uit Gierle (Lille) de aanstelling van een forensisch expert. De man houdt vol dat hij onschuldig is.

Nieuws

Den Boemerang spilfiguur in internationale wapensmokkel

Paul W. (56) uit Poederlee (Lille), alias Den Boemering, zit samen met een Brit en drie West-Vlamingen in de cel voor zijn betrokkenheid bij internationale smokkel van wapens. Hij leverde de tien pistolen die in Nieuwpoort zijn gevonden in een busje.

Nieuws

“Slechtste julimaand van de voorbije tien jaar”

De zomervakantie is bijna halfweg. De bezoekerscijfers in de recreatiedomeinen waren deze maand lager dan in juli van de voorbije jaren. Tijdens het verlengde Hemelvaartweekend eind mei zaten meer mensen in het water dan de afgelopen vier weken.

Nieuws

Drie jaar cel voor reeks woninginbraken

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Ismet B. (45) veroordeeld tot drie jaar cel voor zes woninginbraken en drie pogingen daartoe. De Montenegrijn maakte deel uit van een rondtrekkende Oost-Europese bende, die aan bijna zestig feiten kon gelinkt worden.

Nieuws

Politie zoekt eigenaar damhert

De politie is op zoek naar de eigenaar van een damhert dat al een tijd los loopt in de buurt van de Pulsebaan in Wechelderzande (Lille).

Politie en veiligheid

Korenpikkers staan in de kijker

Korenpikkers in traditionele kledij zijn aan de slag op een veld op Balsakker in Lille. De Landelijke Gilden van Lille pakten daar zondag uit met de eerste wedstrijd van het kampioenschap korenpikken Hartje Kempen. Volgende zondag vindt in Wechelderzande de finale plaats. De omgeving van de Jeugdhaard in Lille was zondag ook een stopplaats bij de fietstocht Komdispruuvebaosmoemoe. De fietsers kregen daar een proevertje voorgeschoteld.

Nieuws
Download