Hoplr is een veilig en privaat buurtnetwerk
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Lils geboortebos breidt flink uit

Tientallen ouders en hun kindjes geboren in 2017 in Lille trotseerden zaterdag de ijzige wind om het geboortebos van Lille verder aan te planten.

Nieuws

Creatieve partners installeren centrum voor dans, muziek, tekenen en schilderen in eigen tuin

Het creatieve koppel Benny Willekens en Veerle Van Aelst opent in zijn eigen tuin in Gierle de TENT, een nieuwe ruimte om allerlei kunstvormen in uit te oefenen. “De TENT is het nieuwe onderdak voor expressie in Gierle.”

Nieuws

Lange file door twee ongevallen op E34: drie gewonden

Bij twee ongevallen op de E34 richting Turnhout ter hoogte van Lille zijn woensdag drie gewonden gevallen. Het ene ongeval gebeurde ten gevolge van de file die door het andere ongeval was ontstaan.

Wegen en verkeer
Nieuws

Lilse molens staan heel weekend in de kijker

Zowel de slagmolen in Lille als de windmolen In Stormen Sterk in Gierle opent dit weekend de deuren voor het publiek. Het Europees Jaar voor het Cultureel Erfgoed is hiervoor de aanleiding.

Nieuws

Showgroep De Glaceekes viert tienjarig bestaan

De showgroep De Glaceekes uit Tielen (Kasterlee) viert dit weekend zijn tienjarig bestaan met een Best of in het parochiecentrum Sint-Pieter in Lille.

Nieuws

Leden Het Vliegend Wiel volgen prestaties van hun poulain op de voet: “Heel onze club is trots op prestaties van Wout”

De buitengewone resultaten van wielrenner Wout van Aert op de weg oogsten op alle banken applaus. Ook wielertoeristenclub Het Vliegend Wiel uit Lille, waarvan Wout vroeger lid was, is bijzonder trots. “Heel de club staat achter hem”, zegt voorzitter Ludo Boeckx.

Nieuws

Dieven maken sigaretten buit bij Carrefour Market

Dieven zijn in de nacht van zondag op maandag binnengedrongen in de supermarkt Carrefour Market op de Poederleeseweg in Lille. De daders namen een partij sigaretten mee.

Politie en veiligheid
Nieuws

De Moedige Supporters belonen wielertalent

Wielerclub De Moedige Supporters uit Lille schonk in totaal 4.220 euro aan zeventien plaatselijke jeugdrenners.

Nieuws

Buren vrezen uitbreiding Speelstad

Enkele buurt­bewoners van binnen­speeltuin Speelstad in Wechelderzande (Lille) heeft via een raadsman bezwaar aangetekend tegen de uitbreiding met een nieuwe hal voor lasershooting en een parking. Diezelfde buren hebben in de omgeving ook 106 handtekeningen verzameld.

Nieuws

Els maakt langverwachte droom waar met ’t Bakhuis

Els Tibackx (43) opent zaterdag bakkerij 't Bakhuis in de Kerkstraat in Lille. Je zal er enkel dagverse producten vinden. “Het was nu of nooit”, zegt de bakker die in sterrenrestaurant ’t Hofke van Bazel werkte.

Nieuws
Download