Welkom in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

“Dag buurman, wij vertrekken op vakantie, hé”, waarna Kempens koppel betrapt werd 10 kilo coke in de wagen

De Maltese politie heeft afgelopen weekend een koppel uit het Kempense Lille betrapt op het smokkelen van liefst tien kilo cocaïne. Carine D. (51) en Johnny H. (46) hebben inmiddels bekend en zitten achter slot en grendel. Hun buren weten niet wat het koppel bezielde. “Dat waren nochtans nette mensen”, luidt het.

Politie en veiligheid

Heggefeesten houden jaarlijkse traditie in ere

De vzw Hegge en de Landelijke Gilde van Poederlee (Lille) pakken dit weekend weer uit met de Heggefeesten aan de Heggekapel. Zondag trekt voor de 605de keer de Heggeprocessie door het dorp.

Nieuws

Gilde krijgt voor het eerst een koningin

Rita Verpoorten is de eerste koningin in de geschiedenis van de Sint-Sebastiaansgilde van Gierle (Lille). Zij schoot op de driejaarlijkse koningsschieting de vogel van de staande wip van 20 meter hoog. Door een wijziging in het reglement konden voor het eerst ook vrouwen deelnemen. Vijf vrouwen namen het op tegen drie mannen.

Nieuws

Sint-Sebastiaansgilde houdt driejaarlijkse koningsschieting

De Sint-Sebastiaansgilde van Gierle (Lille) pakt vandaag, zondag 11 juni, uit met de driejaarlijkse koningsschieting. De gildeleden schieten aan het sportcentrum Poeyelheide in Gierle met pijl en boog naar een hout vogel op een staande wip van 20 meter hoog.

Nieuws

Record aantal inschrijvingen voor Krawatenjogging

De vierde Krawatenjogging van Atletiekclub (AC) Lille van vandaag, zaterdag 10 juni, kent een record aantal voorinschrijvingen. Deelnemers kunnen zich nog wel ter plaatse inschrijven.

Nieuws

Brand breekt uit op parking van Lilse Bergen

Op parking 5 naast het recreatiedomein de Lilse Bergen in Gierle (Lille) is donderdagnamiddag brand ontstaan in enkele grote hopen groenafval. Het gaat om snoeisel, takken en bladeren, van de Lilse Bergen die op de bosrijke parking worden verzameld.

Vrije tijd en hobby
Download