Hoplr supports the local community
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Prachtig nieuws uit paardenwereld: moederloze tweeling doet het zo goed dat kleine zus en grote broer al naar huis mogen met hun pleegmoeders

Dierenartspraktijk Katona uit Wechelderzande ving vorige week tweelingveulens op waarvan de moeder na de geboorte stierf. Dinsdag werden de veulens aan een pleegmerrie gekoppeld, en gisteren kwam de eigenaar uit de Oostkantons het eerste veulentje met zijn nieuwe mama al ophalen. Morgen volgt het tweede.

News

Vier jaar cel en 12.000 euro boete voor uitbater growshop

Nicky V. uit Antwerpen betaalt een zware prijs voor de ‘growshop’ die hij in Lille uitbaatte. Dat is een winkel die spullen verkoopt voor het opzetten van cannabisteelt. V. deed dat open en bloot, compleet met boekhouding en btw-aangifte. Bovenop runde hij ook een cannabisplantage in Beerse. Die twee zaken samen kosten hem nu vier jaar cel, waarvan één met uitstel.

News

Dierenartspraktijk redt zeldzame paardentweeling na dood van moeder : “Het is een wonder dat deze twee veulentjes het zo goed doen zonder hun mama”

Dierenartspraktijk Katona uit Wechelderzande, gespecialiseerd in pleegmerries voor moederloze veulens, heeft voor het eerst een tweeling onder haar hoede. De veulens werden zondagavond geboren, hun moeder stierf de ochtend nadien. Tweelingen zijn zeldzaam bij paarden.

News

Supermarkt palmt winkelpand in dat al vijftien jaar leegstaat

Het supermarktgebouw op de Wechelsebaan in Lille krijgt na vijftien jaar leegstand dan toch een invulling. In oktober van dit jaar opent de Colruyt Group er een vestiging van de buurtsupermarkt OKay. Er kunnen acht medewerkers aan de slag.

News

Gastronomisch restaurant slaat nieuwe weg in als brasserie Ferm

Restaurant Dorp Vier in het centrum van Poederlee is sinds vorig weekend open met een nieuw concept. Tim Swiers en zijn vriendin Yana ­François toverden de zaak om tot Ferm-Happy food and wine om een breder publiek aan te spreken.

News

Speurders treffen meer dan vijfhonderd cannabisplanten aan

Vijf personen zijn veroordeeld voor het telen van cannabis. Na een melding van een abnormaal hoog elektriciteitsverbruik viel de politie op 24 februari 2016 binnen in een pand op de Bersegembaan in Wechelderzande. In en rond het buitenverblijf van Willy H. vonden de speurders meer dan vijfhonderd cannabisplanten en er stonden zakken met meer dan een kilogram cannabis. Marcel C. (54) en zijn twee zonen zoon Tommy (21) en Benny (23) uit Wechelderzande waren in de plantage aan het werken. In de woning van H. in Rijkevorsel vond de politie nog een ontmantelde plantage. Willy H. kreeg uiteindelijk een celstraf van twee jaar met uitstel en een boete van 6.000 euro. Kompaan Heidi V. (37) uit Pulderbos (Zandhoven) is veroordeeld tot veertien maanden cel, waarvan vier effectief. Ook de familieleden C. kregen een straf, deels met uitstel, of een werkstraf. Willy H. moet voor de diefstal van elektriciteit ook nog 54.734 euro aan Eandis betalen.

Alert

Vrouw verdacht van handel in xtc en cannabis

De raadkamer in Turnhout heeft de aanhouding bevestigd van een 36-jarige vrouw uit Retie. Ze wordt verdacht van de handel in xtc en cannabis.

News

Man in cel voor openbreken van negen automaten

De raadkamer in Turnhout heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van een 41-jarige Roemeen. Hij zou minstens negen voedingsautomaten hebben opengebroken.

News

Aanleg fietspaden tussen Poederlee en Lichtaart start in september

De langverwachte aanleg van het fietspad tussen Poederlee (Lille) en Lichtaart (Kasterlee) start met enkele maanden vertraging, op 17 september van dit jaar. Eind augustus vindt een nieuwe informatievergadering plaats.

Traffic

Processie trekt door Heggedorp

De jaarlijkse processie is zondagochtend in goede weersomstandigheden door het centrum van Poederlee (Lille) getrokken. Deze eeuwenoude traditie was zondag een van de vaste onderdelen van de Heggefeesten. Na de processie stond een openluchtmis aan de Heggekapel op het programma. Het hele weekend werd er feest gevierd aan de Heggekapel met onder meer een picknick, een dorpsbarbecue en het festivalletje Heggerock.

News
Download