Pets are a part of your neighbourhood too!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Aanleg veilig fietspad langs N134 eindelijk van start

Het verkeer op de N134 tussen Poederlee (Lille) en Lichtaart (Kasterlee) moet vanaf maandag 17 september rekening houden met ernstige hinder. Aannemer Ambaro start dan met de aanleg van de langverwachte fietspaden op de gewestweg. Als alles volgens schema verloopt, zijn de werkzaamheden half 2019 klaar.

Traffic

Reinout Moonen laat publiek kennismaken met zijn grote passie

De Kempen zijn met Walterus een nieuw wijndomein rijker. Reinout Moonen (42) uit Poederlee (Lille) kocht een perceel landbouwgrond in het gehucht Heerle om er een wijngaard te installeren. De eerste Poederleese rode wijn ziet hiermee het levenslicht.

News

“We moeten niet gaan dramatiseren”

Na een meer dan degelijke voorbereiding leek Lille klaar voor de competitiestart, al was een uitwedstrijd op Kontich geen cadeau om de nieuwe competitie mee te openen. Dat bleek. Lille ging met 3-1 onderuit en is meteen op achtervolgen aangewezen.

News

Isabeau Lenaerts zesde op 1.000m: “Ik kon op het einde niet meer mee”

De beste scholieren van België mochten vrijdagavond opdraven op de Youth Memorial. Isabeau Lenaerts en Sofie Huysmans liepen de 1.000m en ook de estafetteteams van AC Herentals mochten zich tonen.

News

CD&V Lille stelt atypische kandidatenlijst voor

De huidige meerderheidspartij CD&V in Lille heeft een atypische lijst opgesteld voor de verkiezingen. Naast huidig burgemeester Paul Diels (62) als lijsttrekker staan veel gevestigde waarden in de rechterkolom.

News

CD&V stelt atypische kandidatenlijst voor

De huidige meerderheidspartij CD&V heeft een atypische lijst opgesteld voor de verkiezingen. Huidig burgemeester Paul Diels (62) is lijsttrekker, maar verder staan veel gevestigde waarden in de rechterkolom. Huidig schepen Ann Van Mechelen (52) is lijstduwer, voorafgegaan door schepenen Kris Breugelmans (54), Luc Vloemans (57) en Wim Peeters (54). Ria Piedfort (56) staat op de tweede plaats, gevolgd door Joren Boons (31), Peter Martens (35) en Lorenz Vloemans (23). “Onze partij heeft alle vertrouwen in de herverkiezing van de huidige schepenen. Hun plaats op de lijst is minder van belang om in de schijnwerpers te komen”, zegt voorzitter Bram Heylen, zelf kandidaat op plaats tien. “De nieuwe, jonge kandidaten staan in de linkse kolom. Dit is een signaal: zij zijn niet gewoon gevraagd om de lijst te vullen. Tien nieuwe kandidaten zijn jonger dan 40 jaar. Zij zijn niet gevraagd om stemmen te leveren en daarna het vijfde wiel aan de wagen te zijn. Zij krijgen een echte kans.”

News

Kempense recreatiedomeinen beleven recordzomer

Dankzij de hete droge zomer is 2018 een topjaar voor de Kempense recreatiedomeinen. Het Zilvermeer in Mol verwelkomde gisteren zijn 200.000ste bezoeker van het jaar en ook de andere recreatiedomeinen halen goede bezoekerscijfers.

Leisure and hobby

Belofte Gert Smets wil er meteen staan: “Ik heb het veldrijden gemist”

Nu september is begonnen, halen ook de crossers hun fiets weer van stal. Dit weekend begint De Moedige Veldrijder met de eerste manches in Steenhuffel (zaterdag) en Kessel (zondag). Gert Smets uit Vorselaar kijkt uit naar de start.

News

Isabeau Lenaerts: “Fantastisch om daar te lopen”

Belgisch scholierenkampioene veldlopen Isabeau Lenaerts wil vrijdag op de Youth Memorial haar persoonlijk record op de 1.000m verbeteren. Ze mikt op de top vijf en een duik onder de 3 minuten.

News

Jelle Cant pakt zevende plaats in Schaal Sels: “Het had nog beter gekund”

De vernieuwde Schaal Sels draaide zondag niet geheel onverwacht uit op een sprint. Lillenaar Jelle Cant had op een dichte ereplaats gehoopt, maar kon uiteindelijk leven met de zevende plaats.

News
Download