Your data is safe and protected
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Terrassen op Grote Markt moeten een meter verkleinen

Aperitief- en wijnbar Per Tutti en bistro L'Osteria 53 op de Grote Markt in Lier hoeven hun terrassen tijdens evenementen nu toch niet meer met twee derde te verkleinen. De uitbaters en de stad bereikten dan toch een compromis.

News

Mammoet van Lier rolt binnenkort uit 3D-printer

Een mammoet printen. Het klinkt als pure sciencefiction, maar voor het Leuvense bedrijf Materialise is het de komende weken bittere ernst. De pionier in 3D-printsoftware gaat het volledige skelet van zo'n prehistorisch dier, dé mammoet van Lier, namaken op ware grootte: een wereldprimeur.

News

3D-geprinte Mammoet van Lier in stadsmuseum

Een 3D-geprinte reproductie van de Mammoet van Lier komt binnenkort in het stadsmuseum van de stad. Dat laat printbedrijf Materialise donderdag weten in een persbericht. Het wetenschappelijk onderbouwde exemplaar van het eerste, bijna intacte mammoetskelet gevonden in ons land komt in september in het vernieuwde stadsmuseum van Lier. Het is de eerste keer dat een volledig mammoetfossiel geprint wordt.

Leisure and hobby

Buurtbewoners tekenen beroep aan tegen RUP Laporta-Caroly

Buurtbewoners hebben bij de Raad van State beroep aangetekend tegen het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Laporta-Caroly.

News

Bedrijf uit Lier steekt piloten van VLM in het nieuw

De piloten en het cabinepersoneel van de in Antwerpen gevestigde luchtvaartmaatschappij VLM dragen sinds kort een nieuw, modieus uniform. The Outfit Factory uit Lier heeft het ontworpen.

News

Spontane staking bij Ergon

Bij Ergon in Lier ging maandag het grootste deel van het personeel niet aan het werk. Volgens vakbondssecretaris Veerle Cnop (ACV) wil de directie geen aandacht schenken aan onder andere een aantal veiligheidsaspecten. De directie was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

News

Liers bedrijf steekt piloten VLM in het nieuw

De piloten en het cabinepersoneel van de in Antwerpen gevestigde luchtvaartmaatschappij VLM dragen sinds kort een nieuw modieus uniform. The Outfit Factory uit Lier heeft het ontworpen.

News

Eén rijstrook dicht op Mechelsesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert een herstelling uit aan het wegdek van de Mechelsesteenweg (N14) in Lier. Het verkeer wordt tijdens de werken beurtelings geregeld over één rijstrook.

Traffic

Couveuseafdeling klaar voor eerste baby’s

Mama’s konden woensdag voor het eerst met hun baby hun intrek nemen op de volledig vernieuwde couveuseafdeling van het Lierse Heilig Hartziekenhuis. Er is plaats voor dertien kindjes.

News
Download