Get rid of surpluses from your vegetable garden
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Geweldloos communiceren zoals een giraf

Twintig jaar geleden geloofde nagenoeg niemand in geweldloze - of verbindende - communicatie. Bij Blabla in Laakdal werken ondertussen dertien coaches en therapeuten. Het centrum geeft opleidingen aan bedrijven en organisaties en gaat ook langs in scholen.

News

Verkeersactie: man krijgt boete omdat hij zich scheert achter het stuur

Bij een verkeersactie van de politie Geel-Laakdal-Meerhout werd een man beboet omdat hij zich schoor achter het stuur. Eigenlijk was de actie bedoeld om het gebruik van de smartphone achter het stuur tegen te gaan.

Alert

Te koop: stem voor gemeenteraad wegens 'ernstige besluiteloosheid'

Schrijfster Nesibe Balta (41) uit Groot-Vorst zet haar stem voor de komende gemeenteraadsverkiezingen ‘te koop’ via de website www.stemtekoop.be.

News

Vrachtwagen met glas gaat over de vangrail

Op de E313 richting Antwerpen ging dinsdagochtend rond 8.30u een vrachtwagen met extra aanhangwagen van de rijweg af en belandde deels over de vangrail. Dat zorgde urenlang voor flinke hinder.

News

Nieuwe Baan krijgt nieuwe slemlaag

De Nieuwe Baan in Laakdal krijgt een nieuwe slemlaag. De werkzaamheden aan het asfaltoppervlak moeten nog voor het bouwverlof van start gaan. Bij de onderhoudswerken op het stuk van de Nieuwe Baan tussen de rotonde met de Borgtstraat en de op- en afrit van de E313 vorig jaar kwamen heel wat klachten bij de gemeente binnen over onder meer opspattende steenslag, geluidshinder en stof. Het gemeentebestuur ging daarop diverse malen in overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om tot een oplossing te komen voor het probleem.

Traffic

Koning Albertstraat gaat maandag dicht

De Vlaamse Waterweg voert vanaf volgende week een fraai staaltje organisatietalent op, want de timing voor de vervanging van de twee naast elkaar gelegen bruggen in Stelen (Geel) en Eindhout (Laakdal) vloeit naadloos in elkaar over.

News

Mogelijk geur- en geluidshinder na stroompanne bij BP

De plant van de chemiereus BP in de Amocolaan in Geel kreeg dinsdagavond rond 21.30u af te rekenen met een stroompanne op de productiesite. Daardoor zijn bepaalde productie-eenheden tot stilstand gekomen.

News

Bestuurder kritiek na frontale botsing tussen vrachtwagens in Laakdal

In het Kempense Laakdal zijn donderdagochtend twee vrachtwagens frontaal op elkaar gebotst op het kruispunt van de Nieuwe Baan met de Nijverheidsweg. Dat zegt de lokale politie van Geel-Laakdal-Meerhout. Een van de bestuurders, een 60-jarige man uit Ravels, raakte zwaargewond en moest in kritieke toestand worden afgevoerd. De tweede bestuurder, een 34-jarige man uit Beringen, kwam ervan af met lichte verwondingen.

Traffic

Voormalige stoomzagerij wordt vertrekpunt voor eTuktuks

Vanaf 30 mei kan je Laakdal en andere Merodegemeenten verkennen met een eTuktuk. Vanuit de voormalige stoomzagerij vertrekken twee routes die je met deze elektrisch aangedreven driewieler kan afleggen.

News
Download