Overschotten uit de moestuin kan je hier ook kwijt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Handelaars verliezen klanten door wegenwerken

Heel wat handelaars in de Smissestraat in Vorst (Laakdal) maken zich zorgen. Door de zware wegenwerken blijven de klanten weg. In een open brief aan het gemeentebestuur vragen ze oplossingen.

Wegen en verkeer

Bakker ziet amper klanten door werken: “20 procent komt nog”

Eigenaars Gert en Yvy van Bakker Gert zijn niet te spreken over de vele wegenwerken in Groot-Vorst (Laakdal). Nu er voor hun deur in de Smissestraat gewerkt wordt, is het helemaal erg. “We moeten in de namiddag zelfs sluiten.”

Wegen en verkeer

Inbrekers stelen grote hoeveelheid sigaretten

Het filiaal van Spar in Meir in Eindhout (Laakdal) kreeg woensdagnacht ongewenst bezoek. Drie inbrekers konden het alarm omzeilen om geld en sigaretten buit te maken. 

Politie en veiligheid

Studenten-stratenmakers leggen omgeving aan van speeltuin

Aan de nieuwe kantine naast de speeltuin Dennenoord in Eindhout (Laakdal) wordt hard gewerkt. Studenten deeltijds onderwijs aan het Sint-Jozefinstituut in Geel werken aan het terrein in het kader van hun opleiding.

Nieuws

Gemeente zorgt voor extra kinderopvang

De gemeente Laakdal gaat in het nieuwe gemeentehuis 15 extra plaatsen vrijmaken voor de uitbreiding van de buitenschoolse kinderopvang. Daar was eerder al vraag naar bij de buitenschoolse kinderopvang van Vorst-Centrum.

Nieuws

Nieuwe vogelkijkhut aan De Roost

Aan natuurgebied de Roost in Veerle werd zaterdagochtend een vogelkijkhut plechtig geopend door VVV Toerisme Laakdal en Natuurpunt. Deze hut kijkt uit op een moerasachtig gebied met heel mooie vijvers, waar watervogels dan ook graag vertoeven.

Vrije tijd en hobby

Gemeente realiseert sociale woningen

Aan de Rozenstraat in Laakdal werden onlangs 19 verouderde woningen vervangen door 42 nieuwbouwwoningen. waarvan 13 eengezinswoningen met 3 slaapkamers en 6 bejaardenwoningen.

Nieuws

Broers starten met eigen brouwerij: “En zeggen dat ik vroeger geen bier lustte”

Op de Oude Geelsebaan in Veerle stellen de broers Johan en Tom Heselmans dit weekend hun eigen brouwerij voor, samen met hun vijf zelfgebrouwde bieren.

Nieuws

Geelse politiezone lanceert Certificaat Inbraak Veilig

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout lanceerde vrijdag het gloednieuwe Certificaat Inbraak Veilig. Inwoners kunnen met dit certificaat laten zien dat hun huis goed beveiligd is.

Politie en veiligheid

Kinderen genieten van eerste schooldag

In Vrije Basisschool De Wijngaard in Veerle (Laakdal) werden de kinderen goed onthaald op hun eerste schooldag. Ze genoten van een gek, maar gezond toneeltje, ze dansten op de speelplaats en de juffen stelden het jaarthema 'koffertje vol talenten' voor. Het schooljaar werd er goed ingezet!

Nieuws
Download