Wij gaan voor buurtberichten zonder reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

De enige biatlonatleet van Vlaanderen

Kontichnaar Tim De Ridder (18) is de enige in ons landsdeel die de Olympische wintersport biatlon beoefent. Hier zijn dan ook geen bergen. “Ik blijf gewoon doen wat ik graag doe. Ik wil in 2022 naar de Winterspelen in Peking.”

Nieuws

Streekvereniging Zuidrand vliegt er in met tal van plannen

De Streekvereniging Zuidrand is officieel van start gegaan. In het oude gemeentehuis van Kontich, vanaf nu het kantoor van de vereniging, werden de medewerkers voorgesteld.

Nieuws

Polen riskeren dertig maanden cel voor plantages

Het Openbaar Ministerie vorderde dertig maanden cel voor twee Polen die betrokken waren bij het onderhoud van cannabisplantages in Arendonk en in Kontich. De speurders ontdekten op 26 augustus 2015 tijdens een onderzoek naar leegstand in een hal op de Hoge Mauw in Arendonk een plantage met 907 cannabisplanten.

Nieuws

Trouilliez trekt in gloednieuw gebouw én werft verder aan

Keuken- en kastenbouwer Trouillez heeft in de Blauwesteenstraat een nieuwbouw neergepoot. Maar daar stopt de groei en ambitie niet. Dit jaar worden nog extra mensen aangeworven.

Nieuws

Twee dezelfde wagens gestolen in een nacht: "Duidelijk een erg gegeerd model"

Toyota Garage Willy is het slachtoffer geworden van een diefstal. Dieven stalen één van de auto's die als testmodel stond te pronken op de ‘buiten’ showroom op de parking vlakbij de kerk van Kontich Kazerne. Diezelfde nacht werd exact dezelfde auto gestolen elders in Kontich.

Politie en veiligheid
Nieuws

Treinverkeer onderbroken tussen Kontich en Mechelen door aanrijding

Sinds 8.10 uur zijn alle sporen weer beschikbaar tussen Kontich en Mechelen. Dat laten de NMBS en Infrabel weten. Rond 6.20 uur woensdag gebeurde er een aanrijding, waardoor het treinverkeer op die lijn een tijd volledig onderbroken was.

Nieuws

Scholen slaan alarm: “Leerlingen halen eindtermen niet meer door lerarentekort”

Het wordt steeds moeilijker voor scholen om vervangers te vinden wanneer een leerkracht uitvalt. In de scholengemeenschap ­Kontich-Hove kon de directie in het eerste semester van dit schooljaar voor liefst 997 lesuren geen interimmer strikken. “Op deze manier kunnen we niet meer garanderen dat onze leerlingen de eindtermen behalen”, zegt directrice Gerd Cornelissen. Het ­katholiek onderwijs pleit voor een groot actieplan.

Nieuws

Auto rijdt in op voorligger: één man gewond, auto in de gracht

Op de Koningin Astridlaan is een 55-jarige automobilist uit Kontich gewond geraakt toen hij zaterdagnacht betrokken raakte bij een ongeval. Zijn wagen werd achteraan aangereden door een ander voertuig. Door de klap werd de eerste auto, een Citroën, weggeslingerd, ging over de kop en belandde in de gracht. De bestuurder werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Wegen en verkeer
Nieuws

Vlaamse subsidies voor sportinfrastructuur in regio

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) deelde gisteren voor meer dan 20 miljoen euro aan subsidies uit voor 44 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten. Vier projecten uit de Antwerpse zuidrand werden geselecteerd.

Nieuws
Download