Leuk dat je er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Ontsnapte pony belandt op middenberm van E19

Langs de E19 Brussel-Antwerpen is zaterdagochtend een pony ontsnapt uit een wei in Rumst en vervolgens over de rijbaan tot op een breed, groen stuk van de middenberm van de snelweg gelopen ter hoogte van Kontich. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum, dat bestuurders in de omgeving waarschuwt voor de gevaarlijke situatie.

Nieuws

Sint-Martinuskerk volledig in de steigers

De zijgevels en de toren van de Sint-Martinuskerk zijn sinds deze week volledig omgeven door stellingen. Daarmee is de tweede fase van de restauratie begonnen, waarbij de kerk een schoonmaakbeurt krijgt en een aantal cruciale balken van de toren gerepareerd wordt.

Nieuws

Almaplast investeert 1 miljoen euro en werft aan

Het Kontichse bedrijf Almaplast investeert bijna 1 miljoen euro in een nieuwe poederlakafdeling. Het bedrijf wil de productiecapaciteit daarmee verdubbelen.

Nieuws

Minder leegstand door boetes

De gemeenteraad keurde een reglement goed om langdurige leegstand van woningen te bestrijden. Wanneer een woning langdurig onbewoond blijft, riskeert de eigenaar een boete tot 6.000 euro.

Nieuws

Wonen in Kontich

Anderhalf jaar na de succesvolle lancering van de site ‘Wonen in Mortsel’ start Naranjo Decamps nu ook met een Kontichse versie van deze informatieve website.

Nieuws

Snowboarden op het water kan iedereen

Niets belichaamt de zomer beter dan een surfplank. Maar erop (blijven) rechtstaan is niet iedereen gegeven. Daarom introduceert de Kontichse Miriam Cobbaert een nieuwe sport in de Benelux: motosurf. Een ingebouwd motortje doet zelfs de meest onervaren leken in geen tijd over het water glijden met snelheden tot 48 kilometer per uur.

Nieuws

Oud-scouts geven jawoord in gesjorde kerk

Voormalige scoutsleider Tim Della Ruelle trad zaterdag in het huwelijksbootje met ‘zijn’ Lise Valgaeren. Het officiële ja-woord gaven ze elkaar in het gemeentehuis. Voor een wat feestelijker overgangsritueel trokken ze naar een gesjorde kerk, in elkaar gebokst door de scouts waar ze vroeger zelf lid waren.

Nieuws

Verdwijnpaal Ooststatiestraat operationeel vanaf 15 juni

Om onnodig doorgaand verkeer te weren uit de dorpskern, voorzag het gemeentebestuur een knip in de Ooststatiestraat. Deze knip wordt vanaf donderdag uitgerust met een verdwijnpaal.

Nieuws

Sint-Ritawijk viert kermis

De Sint-Ritawijk heeft een feestweekend voor de boeg. Tijdens de wijkkermis vindt er onder meer een wielerwedstrijd plaats en op zaterdagavond een filmvertoning.

Nieuws

Tot vijf jaar cel voor twee cannabisplantages met honderden planten

Zes mannen zijn dinsdag veroordeeld voor het uitbaten van twee cannabisplantages in Kontich. Er stonden in totaal zowat 900 planten. De correctionele rechtbank van Antwerpen legde hen celstraffen tot vijf jaar of een werkstraf op. Ze moeten ook ruim 43.000 euro schadevergoeding betalen wegens elektriciteitsdiefstal.

Nieuws
Download