Hopla, daar ben je weer!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vermiste Joseph (68) in goede gezondheid teruggevonden

De 68-jarige Joseph Van Uffelen, die sinds vorige vrijdag (20 oktober) vermist was, is weer terecht. De Kontichnaar werd in goede gezondheid teruggevonden, laat de politie weten.

Politie en veiligheid

Joseph (68) sinds vrijdag spoorloos

Sinds vrijdag ontbreekt elk spoor van de 68-jarige Joseph Van Uffelen uit het Antwerpse. De man liet zijn auto en persoonlijke spullen achter in de buurt van de woning van zijn stiefdochter.

Nieuws

Politie houdt spookrijder tegen tijdens flitsmarathon

Ook bij politiezone Hekla werd woensdag de hele dag geflitst. Ruim 95% van de gecontroleerde voertuigen hield zich aan de toegelaten snelheid. Twee rijbewijzen werden wel onmiddellijk ingetrokken.

Politie en veiligheid

Kettingbotsing met acht wagens op E19, ook ongeval op A12

Op de E19 in Kontich zijn dinsdagochtend rond 7.30 uur acht wagens met elkaar in botsing gekomen. Twee rijstroken zijn versperd.

Wegen en verkeer

VIDEO. Vergeten Kontichse lekkernij krijgt erkenning als streekproduct

De Kontichse Specfour is uitgeroepen tot erkend streekproduct en krijgt een Vlaams streeklabel. De koek onderscheidt zich van andere gevulde speculaas door de Kokosvulling.

Nieuws

Filet d’Anvers en Kontichs Specfour erkend als Vlaamse streekproducten

Het gerookte rundvlees van Filet d’Anvers en de gevulde speculaas van het Kontichse Specfour zijn uitgeroepen tot erkende Vlaamse streekproducten. De erkenningsronde is de derde en laatste van 2017 en erkent producten uit vier van de vijf Vlaamse provincies.

Nieuws

Dit is het meest nutteloze bushokje van Vlaanderen

In Kontich staat er al 11 jaar een bushokje dat nog niet 1 keer gebruikt is. Het bushokje staat op een plaats tussen 2 bochten, waar het voor een bus niet makkelijk of veilig is om even te stoppen. Het bushokje kwam er bij de heraanleg van een pleintje in 2006. Maar bij de gemeente of De Lijn weet niemand meer waarom het bushokje precies op die plek geplaatst werd.

Nieuws

Druk bijgewoond infomoment geeft startschot wegenwerken

De langverwachte wegen- en rioleringswerken in de Edegemsesteenweg starten maandag. Op een infovergadering kregen omwonenden meer info over de plannen en de voorziene omleidingswegen voor de komende tien maanden.

Wegen en verkeer

Tijdcapsule bengelt aan torenspits

Bovenaan de Sint-Martinuskerk, op 45 meter hoogte, speelde zich gisterochtend een historisch moment af. Het gemeentebestuur hing een tijdcapsule aan de torenspits om het nageslacht te herinneren aan de restauratie van de gevels.

Nieuws

Fietsen in plaats van voetballen

De Veteranen van Waarloos zijn (lokaal!) gekend om hun voetbalprestaties. Maar sinds vorig jaar laten ze de bal en hun terrein voor wat het is en halen ze hun fiets uit hun jeugd boven voor een retrofietstocht. Uiteindelijk daagden ruim twintig sportievelingen op in hun originele koerskledij om vijftig kilometer te rijden naar en in de regio Klein Brabant.

Vrije tijd en hobby
Download