Your city or municipality has no access to your neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Klein brandje veroorzaakt enorme schade in tandartspraktijk

Een brand heeft in de nacht van zondag op maandag grote schade aangericht bij tandartsenpraktijk Filident in de Edgard Tinellaan in Kontich. Het vuur doofde door een gebrek aan zuurstof, maar de hitte en de rook verspreidden zich in het hele gebouw.

News

Brand in tandartsenpraktijk: veel rookschade

In de Edgard Tinellaan in Kontich heeft het maandagmorgen gebrand in een tandartsenpraktijk. Omdat de brand door een gebrek aan zuurstof zichzelf grotendeels doofde, moest de brandweer niet veel meer blussen. Toch is de rookschade in het gebouw groot.

Alert

ANALYSE. N-VA gaat in zee met Open VLD

In Kontich is de kogel al door de kerk. N-VA, dat met tien zetels een zitje winst boekte, gaat de komende zes jaar in zee met Open VLD dat met vijf zetels ook een zetel extra behaalde.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Kontich

Met wie gaat N-VA besturen? In Kontich wil zowel CD&V als Open VLD maar al te graag mee besturen, nadat beide vorige keer naar de oppositiebanken werden verwezen.

News

White spirit in drank: agent vervolgd voor moordpoging

De Antwerpse raadkamer heeft gisteren een 39-jarige inspecteur van de Antwerpse lokale politie doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor moordpoging op zijn voormalige buurvrouw. Vorig jaar kwam aan het licht dat er sporen van white spirit waren teruggevonden in een drinkbeker van de vrouw. Het gerecht verdenkt de politieman nu van die feiten.

Alert

Politieman naar rechtbank verwezen voor moordpoging op bejaarde buurvrouw

De raadkamer in Antwerpen heeft een 39-jarige politieman uit Kontich naar de correctionele rechtbank verwezen voor de moordpoging op zijn 85-jarige buurvrouw. Hij zou een giftig product in haar drinken hebben gedaan. De dertiger wordt daarnaast ook verdacht van onder meer oplichting en schriftvervalsing. Voor dat laatste feit zal ook zijn 66-jarige vader mee moeten terechtstaan.

Alert

Blue-bike breidt uit aan station

Het fietsdeelsysteem Blue-bike is voortaan ook aanwezig aan het station Kontich-Lint. Aan het Stationsplein kunnen treinreizigers of andere fietsers nu een van de acht blauwe fietsen huren om hun weg verder te zetten.

News

Elektrische vervangfiets voor wie pech krijgt op fietsostrade

De provincie Antwerpen stelde gisteren een primeur voor aan het station Kontich-Lint. Daar werd de eerste fietskluis van het land in gebruik genomen. Bij pech met de fiets biedt deze box een gratis elektrische fiets aan ter vervanging, terwijl de eigen fiets wordt achtergelaten voor herstel. De volgende weken komen er nog zeven andere fietskluizen langs de fietsostrade tussen Antwerpen en Mechelen.

Leisure and hobby

Fietsostrade Antwerpen-Mechelen krijgt allereerste fietskluis

De provincie Antwerpen stelde in Kontich een primeur voor. Naast het station Kontich-Lint staat de eerste fietskluis. Deze box moet een snelle eerste hulp bij fietspech aanbieden. De volgende weken komen er nog zeven fietskluizen langs de fietsostrade Antwerpen-Mechelen te staan.

News

VIDEO. Eerste fietskluis op fietsostrade

In Kontich is de eerste fietskluis van een pechverhelpingsdienst voor fietsers voorgesteld.  Fietsers die op de fietsostrade F1 in panne vallen, kunnen aan het Stationsplein hun kapotte fiets achterlaten in die kluis. Ze vinden in diezelfde kluis een elektrische vervangfiets. Zo kunnen ze hun rit toch nog voortzetten, terwijl een hersteller ervoor zorgt dat de kapotte fiets diezelfde dag nog in orde wordt gebracht. 

News
Download