Al wie da ni hopt, is...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tijdcapsule bengelt aan torenspits

Bovenaan de Sint-Martinuskerk, op 45 meter hoogte, speelde zich gisterochtend een historisch moment af. Het gemeentebestuur hing een tijdcapsule aan de torenspits om het nageslacht te herinneren aan de restauratie van de gevels.

Nieuws

Fietsen in plaats van voetballen

De Veteranen van Waarloos zijn (lokaal!) gekend om hun voetbalprestaties. Maar sinds vorig jaar laten ze de bal en hun terrein voor wat het is en halen ze hun fiets uit hun jeugd boven voor een retrofietstocht. Uiteindelijk daagden ruim twintig sportievelingen op in hun originele koerskledij om vijftig kilometer te rijden naar en in de regio Klein Brabant.

Vrije tijd en hobby

Nieuw afhaalpunt Plastiek Van Wauwe vermindert drukte in de stad

Plastiek Van Wauwe heeft in Kontich een vierde afhaalpunt geopend, na Deurne, Lubbeek en Schoten. Op die manier wil de handelaar in kunststofmaterialen voor bouw en industrie het aantal klantverplaatsingen verschuiven van de hoofdzetel in Deurne naar de nieuwe afhaalpunten. Zo kunnen ze de drukte in de stad verminderen.

Nieuws

IN BEELD. In A-HA! school drinken ze voortaan alleen nog water

In de Abraham Hansschool (A-Ha!) werd getoost op het nieuwe schooljaar met.... een beker water. Frisdranken, fruitsappen, fristi's en andere gesuikerde dranken zijn er voortaan uit den boze. Deze nieuwe stap in een gezonde school werd gedoopt met het waterlied. Vrijdag werd ook de nieuwe zandbak van de kleuters ingehuldigd.

Nieuws

Colruytwinkel breidt uit

Aan de Kontichse afdeling van supermarkt Colruyt zijn deze week vernieuwingswerken gestart. De winkel groeit tegen volgend jaar van 2.700 naar 3.500 vierkante meter. Er komen tot tien nieuwe jobs.

Nieuws

Moeder en dochter naar ziekenhuis na ongeval op E19

Op de E19 richting Antwerpen in Kontich is donderdagnamiddag rond 14 uur een auto tegen de vangrails terechtgekomen. In de auto zaten een moeder en haar dochter.

Nieuws

Slingerende caravan komt op E19 tot stilstand tegen geluidsmuur

Op de E19 richting Antwerpen ter hoogte van Kontich was vrijdagavond een caravan die aan een rijdende wagen hing losgeschoten. Er raakte niemand gewond.

Nieuws

Treinverkeer tussen Brussel en Antwerpen onderbroken door een persoonsongeval

Het treinverkeer tussen Brussel en Antwerpen is onderbroken door een persoonsongeval tussen Kontich en Hove. Dat meldt de NMBS.

Wegen en verkeer

Gemeente huldigt gouden en diamanten koppels

In de kapel van Altena werden gisteren acht koppels ontvangen die 50 of 60 jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. Onder hen ook de ouders van tv-gezicht Tom Waes. Burgemeester, schepenen en raadsleden trakteerden hen op een glaasje cava, bloemen en een geschenkje.

Nieuws

Michels eerste dag als lijnbuschauffeur zal hem nog lang bijblijven en niet om de goede reden

Een buschauffeur is zwaar aangepakt door een agressieve reiziger. Die deelde een vuistslag uit in het gezicht van de bestuurder en sloeg ook een deur in diens gezicht.

Nieuws
Download