Secondje, even iets halen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Factuur van meer dan 10.000 euro schrikt Kontichse sluikstorters niet af

Een gezin uit Kontich dat maandenlang op wekelijkse basis ging sluikstorten in Mechelen, moest daar meer dan 10.000 euro voor ophoesten. Maar zelfs dat schrikte hen niet af: na die zware sanctie ging het sluikstorten gewoon door.

Nieuws

Hondenhotel in Waarloos opent rouwplaats voor baasjes: “Hier is behoefte aan”

Het hondenhotel Urok & Dreams uit Waarloos heeft een kapel geopend waar baasjes van overleden huisdieren even stil kunnen staan bij hun verlies. “Het vele gebruik de eerste dagen toont aan dat er behoefte aan was”, zegt Ronald de Coninck.

Nieuws

Onderzoek naar behoeften senioren

In samenwerking met de seniorenraad start het gemeentebestuur een ouderenbehoeftenonderzoek op. Daarvoor doen ze een beroep op vrijwillige enquêteurs, vijftig in totaal, die hiervoor een korte opleiding volgden.

Nieuws

VIDEO. Edegem, Hove en Kontich worden SAVE-gemeenten

Sinds vrijdag gaan ook de gemeenten Hove, Edegem en Kontich voor een SAVE-gemeente. Dat is een gemeente die zich actief inzet voor een veilig verkeer waarin minder dodelijke slachtoffers vallen. Het afgelopen jaar daalde het aantal doden in het verkeer met 10%, maar dat kan nog altijd beter.

Nieuws

Kartonnen Lionel Messi geeft zieke Adam morele steun

De zesjarige Adam, die momenteel voor een zware chemokuur in UZ Gent verblijft, zal bij zijn thuiskomst zijn ogen niet kunnen geloven. Vanuit de woonkamer steekt een levensgrote Lionel Messi de jongen een hart onder de riem.

Nieuws

Gemeenten pakken fietspaden aan

Tussen 2012 en 2016 telden Kontich, Wijnegem en Borsbeek per 1.000 inwoners de meeste fietsongevallen met gewonden in de Antwerpse zuidrand. Toeval of niet, in de drie gemeenten wordt nu een sterke inhaalbeweging gemaakt voor fietsaccommodatie.

Wegen en verkeer

Ernstige botsing tussen twee auto’s op E19

Op de E19 in Kontich botsten donderdagavond twee auto’s. Beide voertuigen belandden tegen de vangrails. Drie personen werden naar het ziekenhuis overgebracht.

Nieuws

Ze zijn al meer dan zestig jaar samen, maar nu worden Roger en Vera bruusk uit elkaar gerukt: “Onmenselijk"

Bijna zestig jaar deelden ze liefde en leed, maar nu ze de tachtig jaar voorbij zijn leven Roger en Vera noodgedwongen gescheiden van elkaar. Zij heeft extra zorg nodig en hij kan die niet geven. Het woonzorgcentrum kan dat wel, maar voor Roger is er geen plaats. “Ik zoek haar ’s nachts in bed, maar ik vind haar niet”, zegt Roger. “We zijn zo met elkaar verstrengeld, maar nu zijn we uit elkaar getrokken. Onmenselijk is het.”

Nieuws

Vanaf vrijdagavond twee weekends hinder op E19 in Kontich richting Brussel

Gedurende twee weekends zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) twee brugvoegen op de E19 vernieuwen ter hoogte van Kontich richting Brussel. Dit weekend wordt de eerste fase uitgevoerd, het weekend daarna volgt de tweede fase.

Wegen en verkeer
Download