Check it out peepz!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

N-VA saboteert coalitie tussen CD&V en Open VLD

De geplande coalitie tussen CD&V en Open VLD in Kasterlee lijkt plots weer onhaalbaar. N-VA, de kartelpartner van Open VLD, weigert voldoende handtekeningen te leveren om Rita Thijs (Open VLD) aan een schepenpost te helpen. “Het is samen uit, samen thuis”, zegt Jeroen Van de Water (N-VA).

News

Selien leert zelfstandig wonen in ‘trainingsappartement’

Het Gielsbos heeft in het centrum van Tielen (Kasterlee) een trainingsappartement voor mensen met een beperking in gebruik genomen. Bewoonster Selien Proost (24) bereidt zich daar voor op zelfstandig wonen.

News

“Ik help kinderen om gemakkelijk zelf de oplossing te vinden voor hun problemen”

Katrien Van Gorp (27) is sinds enkele weken kindercoach voor kinderen die een zetje nodig hebben en voor de mensen uit hun omgeving. “Ik reik alleen de hulpmiddelen aan. De oplossing zit in het kind zelf.”

News

Vier ­windmolens parallel met expresweg

Het energiebedrijf W-Kracht heeft een vergunning aangevraagd voor een nieuw windmolenpark aan het kruispunt tussen de nieuwe expresweg N19 en de Kleine Nete.

News

Dappere pompoenvaarderszonder koudwatervrees

De pompoenengekte in Kasterlee heeft zondag zijn climax bereikt met de knotsgekke pompoenregatta op het water van de Ark van Noë in Lichtaart. Bijna negentig ploegen uit verschillende landen probeerden in hun uitgeholde pompoenen de overkant te halen.

News

Nieuw grasmengsel voor Goorseweg

De Goorseweg, die het centrum van Kasterlee met het gehucht Goor verbindt, krijgt in het midden een nieuwe grasstrook. De weg blijft drie weken dicht voor autoverkeer, fietsers en voetgangers kunnen wel door.

News

Overvallers van geldkoerier café Central riskeren 40 maanden cel: “Ik heb niets gedaan”

Armen H. (31) uit Kasterlee, de voormalige uitbater van café Central in Turnhout, betwist dat hij iets te maken heeft met een gewelddadige raid op een geldkoerier van het café eind mei. De man riskeert samen met twee Roemeense medebeklaagden uit Turnhout een effectieve celstraf van veertig maanden.

News

Regatta sluit pompoenmaand af

Het Kastelse pompoenengenootschap en de kajakclub sluiten pompoenenmaand oktober zondag 28 oktober af met de pompoenregatta op het water van de Ark van Noë in Lichtaart.

News

ANALYSE. CD&V van burgemeester Ward Kennes blijft grootste in Kasterlee

In Kasterlee blijft CD&V van huidig burgemeester Ward Kennes de grootste partij met 43,1 procent, een heel licht verlies ten opzichte van de resultaten in 2012. CD&V behoudt met 13 zetels de absolute meerderheid in Kasterlee.

News

Louis Croenen ging goed geïnformeerd stemmen

Louis Croenen (24), de topzwemmer uit Lichtaart, is vandaag ook zijn stem gaan uitbrengen in Lichtaart (Kasterlee). Maar deze avond vertrekt de student opnieuw naar zijn studentenkot. Louis had zich wel goed voorbereid op zijn keuze.

News
Download