Keep your neighbourhood safe
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Bert (95) trekt nog elke week zijn baantjes in hotel Kempenrust

Bert Vanistendael (95) uit Lichtaart komt wekelijks met de gepensioneerden zwemmen in het zwembad van hotel Kempenrust in Kasterlee. “De liefde voor het zwemmen kreeg ik van mijn echtgenote Mieke, die drie jaar geleden overleden is”, zegt Bert.

News

Granaat op werf

News

Nederlandse doodrijder komt weg met één jaar rijverbod… in België: “Schandalig. We zien de verhakkelde fietsen nog altijd door de lucht vliegen”

De fietsgroep Blue Lady’s uit het Kempense Retie is verontwaardigd over de straf die de Nederlandse bestuurder kreeg voor het doodrijden van drie fietssters vorig jaar in Kasterlee. Gerardus S. (66) kreeg een rijverbod van een jaar, waarvan de helft met uitstel. Het rijverbod geldt ook alleen maar in België. “Onze vrouwen zien de fietsen nog altijd door de lucht vliegen en hij heeft een black-out”, zucht Paulle Lenaerts, voorzitster van de Blue Lady’s.

News

Fauwater vernieuwt lobby

Hotel Fauwater op de Lichtaartsebaan in Kasterlee heeft zijn lobby volledig heringericht. Het vernieuwde decor krijgt een flinke meerwaarde dankzij de foto’s die Jurgi Beddeleem maakte van de Kastelse natuur.

News

Dieven slaan ruitje in en plunderen bestelwagen

Dieven hebben het voorbije weekend voor 5.000 euro aan werkmaterialen uit de bestelwagen van elektricien Kevin Timmermans (32) uit Lichtaart (Kasterlee) gestolen. “De daders wisten heel goed wat ze moesten meenemen.”

Alert

Een schepenpost zit er niet in, maar toch gaat Open VLD hier in zee met CD&V. “Inhoud belangrijker dan postjes”

Open VLD versterkt dan toch CD&V in het nieuwe bestuur van Kasterlee. Maar omdat N-VA, de kartelpartner van de liberalen, geen handtekeningen wil leveren voor de voordracht van Rita Thijs als schepen, heeft Open VLD geen schepen. “De inhoud is veel belangrijker dan een schepenpost”, relativeert Rita Thijs (Open VLD).

News

Kasterlee heeft nieuwe coalitie

De kogel is door de kerk: Kasterlee heeft een nieuwe coalitie gevormd. CD&V heeft een bestuursakkoord met Open Vld bereikt en heeft hierdoor vijftien van de 25 zetels bemachtigd.

News

Vrachtwagen botst tegen auto: veertiger zwaargewond

Op de Retiesebaan in Kasterlee is dinsdagnamiddag een zwaar ongeval gebeurd.

News

Ze weten niet goed wat dementie is, toch maken deze tieners een gesprek met mensen die eraan lijden makkelijker

“Emile, ken je dat nog?” “Dat is chocolat!” “Nee, dat zijn voetballertjes. Zijn dat de kleuren van Retie, Emile?” Animatrice Ilse Cuypers heeft net het eerste voelbord aan een bewoner van woonzorgcentrum Aquamarijn overhandigd.

News

Tieners maken gesprek met oudere mensen met dementie gemakkelijker

“Emile, ken je dat nog?” “Dat is chocolat!” “Nee, dat zijn voetballertjes. Zijn dat de kleuren van Retie, Emile?” Animatrice Ilse Cuypers heeft net het eerste voelbord aan een bewoner van woonzorgcentrum Aquamarijn overhandigd.

News
Download