Hmz. Wat is dat hier weeral?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

FOTO. Met 75 km in één been aan de frietjes

Zo'n 80 sportievelingen hebben zondag deelgenomen aan de 34ste trottinettentocht van de vzw Trottinettepret. Ze vertrokken in alle vroegte in Mechelen en kwamen tegen 18 uur in Kapellen toe, in de Hoevensebaan, ter hoogte van café Verli. Daar wachtten hen gebraden kip met frietjes. De frietjes werden gebakken door Jef en Marie, gewezen uitbaters van frituur De Puntzak.

Nieuws

VIDEO "Fort in Kapellen moet liefdesnest en dancing voor vleermuizen worden"

Heel Kapellen kon niet wachten op de fortengordel, want voor de allereerste keer ooit werd het Fort van Ertbrand opengesteld voor publiek. Dat fort speelde een rol in beide wereldoorlogen, en daarna kwam het in privéhanden. Die eigenaar hield het domein afgesloten om er te jagen. Maar nu is het fort in handen van Natuurpunt, en zo konden de Kapellenaars voor het eerst hun fort eens gaan bekijken.

Vrije tijd en hobby

Kapellenaar schrijft historische roman 'Liefde, Japan en wandtapijten'

Kapellenaar Chris Pasteger (1951°) heeft de historische spannende roman 'Liefde, Japan en wandtapijten' geschreven. Hij stelde zijn boek zaterdagnamiddag voor in het Beukenhof.

Nieuws

1.680 euro voor Welzijnsschakel 

De verkoop van afgeschreven boeken en cd’s van de bibliotheek op de boekenmarkt van 2017 heeft 1.680 euro opgebracht, een bedrag dat Kapellen gisteren geschonken heeft aan Welzijnsschakel Oase. Bij deze gelegenheid kreeg het schepencollege een rondleiding in de lokalen van Oase. De volgende boekenmarkt vindt plaats op zondag 2 september, opnieuw op het Dorpsplein in het centrum

Rommelmarkt

Kapelse architect neemt deel aan Renovatiedag

De Putse ingenieur architect Daniël Corten neemt na enkele jaren afwezigheid opnieuw deel aan de Renovatiedag, die plaatsvindt op zondag 27 mei. Hij zet een pand in Berendrecht in de kijker.

Nieuws

Leerlingen Mater Salvatoris dagen kanker uit

Mater Salvatoris neemt deel aan de campagne ‘Iedereen tegen Kanker’. De leerlingen werden uitgedaagd om 2500 euro te verzamelen. In ruil mogen de zesdejaars op 25 mei hun leerkrachten op studentikoze manier dopen.

Nieuws

Topatlete Renée Eykens (21) traint en studeert in aanloop naar atletiekzomer

Renée Eykens is een aanstormend Belgisch atletiektalent. De 21-jarige Kapelse bereikte in 2016 nog de Olympische halve finale op de 800 meter. Na haar onverhoopt succes in Rio richt ze haar pijlen op Berlijn, waar in augustus het EK atletiek plaatsvindt. Toch is de examenperiode in juni de eerste uitdaging die haar te wachten staat.

Nieuws

SP.A Kapellen voert actie tegen leegstand

SP.A Kapellen heeft zaterdagvoormiddag actie gevoerd tegen de leegstand van handelspanden in het centrum van de gemeente. SP.A Kapellen wil daar iets aan doen.

Nieuws

Kapellenaar heeft gastrolletje (met tekst!) in 'Familie'

Kapellenaar Philip Brughmans was op woensdag 9 mei op VTM te zien in een aflevering van Familie. "Op de dag zelf was ik wel wat zenuwachtig. Het was een scène met Trudy, gespeeld door Silvia Claes, toch een gevestigde waarde bij Familie", vertelt hij.

Vrije tijd en hobby

Waalse brouwerij wil dat Antwerpse concurrent van naam verandert

De grote Waalse brouwerij Brasserie Des Légendes heeft de Kapelse hobbybrouwerij De Legende voor de rechter gedaagd omdat er naamsverwarring zou kunnen zijn. Als de Waalse brouwerij de zaak wint, dreigt het einde voor de Kapelse concurrent.

Nieuws
Download