You can also start a private chat with a neighbour
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VIDEO. Meer dan 20 nachtroofvogels worden vrijgelaten

Het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren in Kapellen laat dinsdagavond meer dan 20 nachtroofvogels vrij. Bosuilen, maar ook kerk -en steenuilen. Maandenlang hebben ze in grote vliegkooien leren jagen op dode en levende muizen. Nu hebben ze hun volledige verenkleed en zijn ze dus groot genoeg om uit te vliegen.

Leisure and hobby

Brandweer heeft brand in Antwerpse haven onder controle: rampenplan stopgezet, perimeter opgeheven

De perimeter die zondagmorgen was ingesteld na een brand met schadelijke rook in de Antwerpse haven, is zopas opgeheven. “We hebben de brand onder controle en enkel de zone vlak rond het bedrijf blijft operationele zone voor de hulpdiensten. De andere bedrijven kunnen nog hinder ondervinden, maar evacuatie is niet meer noodzakelijk”, klinkt het. Het gemeentelijke rampenplan is stopgezet.

Alert

Renée Eykens: “Ik zal de pijn moeten negeren”

Europees beloftekampioene Renée Eykens stoomde zich na een hardnekkige voetblessure zo goed mogelijk klaar voor het EK. Vandaag loopt ze in Berlijn de reeksen van de 800 meter.

News

Amper 15-jarige Audrey Ysewyn is rijzende ster in vrouwelijke dartswereld

De vijftienjarige Audrey Ysewyn uit Kapellen is een rijzende ster in de dartssport. Het meisje nam half juli deel aan het Europees kampioenschap in Turkije.

News

Fontein blijft voor verkoeling zorgen

De Kapelse fontein op het Dorpsplein zal ook de volgende hete dagen voor verkoeling blijven zorgen. Het verbod van Antwerps provinciegouverneur op waterverspilling geldt niet voor speelfonteinen, wel voor sierfonteinen.

News

FOTO. Gene Thomas doet park feesten als de beesten

Met de derde editie van Parkies 2018 afgelopen donderdag wordt de zwoele reeks zonder probleem verder gezet. Dit keer stond Gene Thomas op het podium: Soleil soleil!! Luc Jongeneelen bezorgde ons deze leuke sfeerfoto's.

News

FOTO. Tweede zomerse, zwoele Parkies

Donderdag vond de tweede Parkies plaats in het gemeentepark. Het werd opnieuw een zomerse, zwoele editie, met Frimout op het podium. Luc Jongeneelen zorgde voor zalige sfeerfoto's.

Leisure and hobby

Kapellen Vertelt boeiende verhalen voor 11 juli

Voor het tweede jaar op rij organiseerde het gemeentebestuur ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag een vertelavond. Negen Kapellenaren (foto) betraden gisterenavond een na een het podium van ’t Kerkske voor een boeiende vertelling waarin Kapellen of Kapellenaars centraal stonden. Na afloop kon er nog nagebabbeld worden onder het genot van het Hoogbooms streekbiertje Legende of van een glaasje wijn of frisdrank.

News

Kapelse foto’s op internationaal festival

Vier foto’s van de Kapelse fotograaf Robert Biesemans zijn geselecteerd voor L’Eté des Portraits, een internationaal festival voor portretfotografie in het Franse Bourbon-Lancy.

News

Na brons op de 5000 meter wil Kim Ruell nu snelle tijden zien: “Nieuwe trainingsaanpak loont”

Kim Ruell maakte indruk met een sterke prestatie op het BK op de 5000 meter. De 31-jarige Kapellenaar sleepte er een bronzen plak uit de brand na een sterke slotronde. Op de Nacht van de Atletiek gaat hij voor een snelle tijd (sub 13'40) op de 5000 meter.

News
Download