Welkom thuis!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Cap Noord verwelkomt minister Johan Van Overtveldt

Cap Noord, het netwerk voor ondernemers, vrije beroepers en kaderleden van Kapellen, Stabroek, Ekeren, Mariaburg en het havengebied, verwelkomde onlangs minister van financiën Johan Van Overtveldt. De minister hield een toespraak waarin hij de recente beslissingen van de regering toelichtte.

Nieuws

Kinderen waarschuwen voor gevaar

De leerlingen en kleuters van de gemeentelijke basisschool De Platanen knutselden grote waarschuwingsborden in elkaar die een plaats kregen in de wijk. Daarmee willen ze iedereen attent maken op de gevaren in het verkeer. Het gemeentebestuur honoreerde de actie met een bedrag van 750 euro. De actie kaderde in de wedstrijd die Kapellen uitschreef in het kader van het SAVE-charter. Schepen van verkeer Koen Helsen (Open Vld) kwam gisteren een kijkje nemen.

Nieuws

Petanqueliefhebbers weten waar naartoe

Het gemeentebestuur heeft geïnvesteerd in een overdekte fietsenstalling en een petanquebaan aan dienstencentrum 't Ertbrandje. De petanquebaan werd donderdag officieel ingespeeld.

Vrije tijd en hobby

Kapelse senioren genieten van meerdaagse in Bütgenbach

Seniorenvereniging De Derde Jeugd organiseerde onlangs zijn jaarlijkse meerdaagse uitstap. De bestemming was Bütgenbach en omgeving.

Nieuws

Kapelse senioren vieren feest

Alle Kapelse 55-plussers waren gisteren en vandaag welkom in 't Bruggeske voor een namiddag vol optredens, georganiseerd door het gemeentebestuur, de dienstencentra en de seniorenraad. In totaal ontvingen de organisatoren 500 deelnemers.

Nieuws

Danny wandelt 100 km voor Vogelopvangcentrum

Honderden mensen kwamen gisteren een kijkje nemen op de opendeurdag van het Vogelopvangcentrum Brasschaat - Kapellen. Ook Danny De Proft uit Mariaburg (gehurkt) was erbij. Hij bracht een cheque van 3.085 euro mee. Dat bedrag wandelde hij op de jongste editie van de Dodentocht bij elkaar. Danny nam voor de 10de keer deel. Het was de derde keer dat hij zich liet sponsoren voor het VOC. 

Vrije tijd en hobby

IN BEELD Opendeurdag bij de brandweer

De Kapelse brandweerpost van de Brandweerzone Rand hield zondag opendeur. Er viel vanalles te beleven. De kinderen konden met een brandweerslang spuiten of een ritje maken met een brandweerwagen. Groot en klein genoot ook van verschillende demonstraties. Onze fotograaf spotte ook heel wat brandweermannen en -vrouwen in spe.

Politie en veiligheid

Leerkrachten Mater Salvatoris houden reputatie hoog

De leerkrachten van het Mater Salvatorisinstituut hebben met hun zesde deelname aan het Drakenbootfestival afgelopen zaterdag hun reputatie hoog gehouden. Ze roeiden zich opnieuw in de kijker met opvallende kostuums.

Nieuws

De Plataantjes verkopen azalea's voor KOTK

Het Plantjesweekend waarbij azalea's verkocht worden ten voordele van Kom Op Tegen Kanker is dit jaar aan zijn 23ste editie toe. Ook Kapellen springt mee op de kar. Het Kapelse Plantjesweekend wordt georganiseerd door de gemeentelijke gezondheidsraad. Het startschot werd vrijdagnamiddag gegeven in de gemeentelijke basisschool De Platanen.

Nieuws
Download