Borrow something fast? No problem!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Ben (42) koopt Volkswagenbusje van Radio Gaga als herinnering aan overleden vader. “Dat interview is het gesprek dat ik nooit met hem heb gehad”

Rudi Adriaenssens stierf kort na de opnames van Radio Gaga aan kanker. Als herinnering kocht zoon Ben het Volkswagenbusje waarmee de programmamakers rondreden. “We gaan ermee kamperen en naar oldtimermeetings.”

News

Meikever lapt winter aan zijn laars

Guy Jongeneelen uit Kalmthout spotte donderdag een meikever in zijn tuin die kwiek en monter door het zand kroop. Dat zou niet bijzonder meldenswaardig zijn, ware het niet dat het inmiddels december is, zeven maanden na het standaard vliegseizoen van het insect.

News

VIDEO. Zwembad van Kalmthout opnieuw open na renovatie

Het zwembad van Kalmthout is opnieuw open. Het werd grondig gerenoveerd. Normaal zouden de werken 7 maanden duren. Uiteindelijk is er 3 maanden langer gewerkt dan voorzien. Het zwembad ziet er nu veel moderner uit dan vroeger.

News

Heibel bij N-VA Kalmthout

De gemeenteraadsverkiezingen vielen tegen voor N-VA Kalmthout. De partij viel terug van acht naar zes zetels. Nu nog vijf, want Clarisse De Rydt gaat in januari als onafhankelijke zetelen. Greet Dries is verkozen, maar mag niet zetelen omdat ze lesgeeft in het gemeentelijke onderwijs.

News

Twee inbrekers opgepakt na grootschalige zoekactie in Kalmthout

Twee Chilenen zijn donderdagavond opgepakt na een inbraak in Kalmthout. De arrestatie was het gevolg van een grote zoekactie met bijstand van een speurhond en de helikopter van de federale politie.

Alert

Twinkeltje viert vijfjarig bestaan met open dag: “We willen niet dat kinderen nagekeken worden”

Twinkeltje is een tweedehandswinkel met kinderkleding en -spulletjes die worden verkocht aan lage prijzen. Doelgroep zijn ouders van kinderen tot twaalf jaar die het financieel wat moeilijker hebben. Zaterdag vieren ze hun jubileum met een opendeurdag.

News

Samen inzetten voor meer veiligheid

Sinds deze week waarschuwen borden dat de kmo-zone Bosduin wordt beveiligd door een eigen buurtinformatienetwerk (BIN) en een WhatsApp-buurtpreventiegroep waarbij alle bedrijven zijn aangesloten. Volgend jaar komt daar nog een camera met nummerplaatherkenning bij.

News

Suske en Wiske zoeken andere naam voor hun nieuwe museum

De provincie is op zoek naar een nieuwe naam. voor het Suske en Wiske-kindermuseum in Kalmthout. Dat wordt momenteel helemaal vernieuwd.

News

Boerkini’s toch verboden in vernieuwd zwembad

De boerkini staat voortaan op de lijst van niet toegelaten outfits in het zwembad van Kalmthout. Het directiecomité van het Autonoom Gemeentebedrijf past daarvoor het reglement aan.

News

Stationschef stript Kalmthout

Kalmthout in beelekes brengt Kalmthoutse volks- en dorpsfiguren in stripvorm opnieuw tot leven. In het Arboretum loopt twee weekends lang een striptentoonstelling en daar is de strip ook te koop.

News
Download