Go on a discovery today
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Geen Open Bedrijvendag voor Kalmthouts slachthuis door uitbraak Afrikaanse varkenspest

Door een uitbraak van Afrikaanse varkenspest moet varkensslachthuis Noordvlees noodgedwongen afzien van zijn geplande deelname aan Voka Open Bedrijvendag op 7 oktober.

News

Suske en Wiske-museum zoekt jeugdambassadeurs

Het Suske en Wiske-Kindermuseum is op zoek naar vier nieuwe jeugdambassadeurs. Iedereen tussen acht en twaalf jaar kan zich door middel van een filmpje kandidaat stellen.

News

Blue-bikes kennen succes

Sinds juli staan er aan het station van Heide twaalf Blue-bikes. Dat zijn uitleenfietsen die je tot drie dagen lang kan gebruiken tegen een kleine vergoeding.

News

Wagen knalt op gevel en rijdt dan weg: teruggevonden dankzij lekkende olie

Aan de Kapellensteenweg in Kalmthout is zondagavond een auto op de gevel van een woning geknald en vervolgens weggereden. De bewoonster was thuis en belde de hulpdiensten. De politie vond de wagen een eind verderop, dankzij een oliespoor.

Alert

VIDEO. Tentoonstelling over bescherming Kalmthoutse Heide

De Kalmthoutse Heide viert feest. Het natuurgebied wordt dit jaar exact 50 jaar erkend als natuurreservaat. Tot begin november loopt er in het centrum 'De Vroemte' een tentoonstelling over de bescherming van deze heide, hoe die tot stand kwam en hoe die bescherming tot op vandaag nog steeds in stand wordt gehouden. 

Leisure and hobby

Cappelse winning goal kroon op het werk voor Bart Cornelissen: “Pluim voor de collectieve prestatie”

Tot een kwartier voor tijd leek Cappellen op een probleemloze zege af te stevenen in Hamme, maar een lichte tweede gele kaart voor Nico Lemaire luidde nog een spannende slotfase in. “De extra meters leverden gelukkig resultaat op”, geniet matchwinnaar Bart Cornelissen na.

News

Emmerik De Vriese laat zich niet afschrikken door het onbekende: “Namen interesseren me niet”

Na een bevredigende voorbereiding wacht voor Cappellen met Hamme een eerste waardemeter voor het nieuwe seizoen. De Waaslanders degradeerden naar de tweede amateurklasse en willen in de nieuwe reeks een rol van betekenis spelen.

News

Zo kiest uw kind nooit meer de foute sport

In sportpark Heikant in Kalmthout werd dinsdag het SportKompas voorgesteld. Daarin zijn 45 sporten opgenomen. Elk kind krijgt een fiche met zeven sporten die het best bij hem of haar passen.

News

“Uitschakeling was zeker niet verdiend”

Cappellen verloor zondag na verlengingen en strafschoppen tegen Temse. Robbe Kil was teleurgesteld, ook al had hij tweemaal gescoord tegen de ploeg van zijn broer Seppe.

News

“Twans toekomst ziet er niet echt rooskleurig uit”

De ouders van Twan (1,5 jaar) kregen enkele maanden geleden een harde noot te kraken. De dokters stelden bij hun zoontje de ziekte van Duchenne vast. De toekomst ziet er niet rooskleurig uit.

News
Download