Hier, nen euro!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Basisschool weert autoverkeer

Aan twee op de drie Belgische scholen is de lucht ongezond. De Kalmthoutse basisschool Rinkrank kiest al jaren voor een beleid waarbij auto’s zo ver mogelijk van de school worden gehouden.

Nieuws

CD&V debatteert met bewoners

CD&V organiseert de komende weken vier debatavonden rond mobiliteit, ruimtelijke ordening, wonen en lokale economie in Kalmthout.

Nieuws

Sophie zocht lief in tv-programma ‘Vandaag over een jaar’ met Cath Luyten: “Door het stotteren voelde ik me soms echt een seut”

Sophie zoekt een lief, maar haar stotteren houdt haar tegen. Dankzij de steun van Cath Luyten en Vandaag over een jaar ging ze de uitdaging aan. Gisteren zag u in de eerste aflevering van de nieuwe Eén-reeks of Sophie haar doel heeft bereikt.

Nieuws

Wandelen naar Cambuus moeder Kee

De toeristische dienst organiseert op zondag 11 maart een cultuurhistorische wandeling door het hart van de Kalmthoutse Heide naar de site van Cambuus.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Nieuwe ijsmeting in Kalmthoutse Heide: ijs is dikker, maar ook slechter

Het ijs op de Putse Moer in Kalmthout is deze voormiddag nog eens gemeten. Het is nog aangegroeid, maar de omstandigheden voor schaatsers zijn er niet op verbeterd, integendeel. “We geven geen toelating en ik verwacht dat we dat deze vorstperiode ook niet meer gaan doen”, zegt burgemeester Lukas Jacobs.

Nieuws

VIDEO. Ondanks verbod toch heel wat schaatsers in Kalmthout

In Kalmthout werd er woensdag geschaatst, vooral op het ven de Putse Moer. Officieel mag het nog niet, maar de gemeente laat het wel oogluikend toe en geeft de raad om niet met teveel mensen tegelijk op het ijs te gaan. Maar op een zonnige woensdagmiddag viel die oproep in dovemansoren. Veel mensen kwamen genieten van het winterweer en van het ijs.

Nieuws

VIDEO. Schaatsers op de Kalmthoutse Heide: "Je hoort het kraken"

Het is nu al een paar dagen op rij bitter koud en dan kriebelt het bij sommigen om de schaatsen aan te binden. Op de Kalmthoutse Heide waren vandaag al de eerste waaghalzen op het ijs te spotten. Dat is een risico want het ijs is eigenlijk nog veel te dun.

Nieuws

Brandweer en gemeente Kalmthout meten ijsdikte

Vanmiddag was het ijs op de Putse Moer nog maar vier centimeter dik. Te dun om veilig te schaatsen.

Politie en veiligheid
Nieuws

Tweede moeilijk te blussen woningbrand in amper week tijd in Kalmthout

In Kalmthout woedde in de nacht van zondag op maandag een zware brand in de Minnedreef. Een huis met een rieten dak werd volledig vernield. Het is de derde brand in Kalmthout in een week tijd, en de tweede die een rieten dak verteerd.

Politie en veiligheid
Nieuws

"Toch niet werk van rietpyromaan?”

In Kalmthout is er opnieuw een zware brand geweest in een huis met een rieten dak . Het is de derde brand in amper een week. Er vielen geen gewonden.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download