Download onze app voor Android of iPhone
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Aangereden boommarter blijkt zeldzame otter te zijn

Op de Putsesteenweg in Kalmthout werd op 9 september een Europese otter doodgereden. Pas na reconstructie van het totaal verhakkeld kadaver bleek om welke unieke vondst het ging.

Nieuws

Klanten al kwinkelend terug laten kiezen voor lokale ondernemers

Enkele Kalmthoutse ondernemers slaan de handen in elkaar en hebben een nieuwe afdeling van Unizo opgericht. Zo willen ze de samenwerking tussen winkeliers, ondernemers en vrije beroepen in Kalmthout versterken.

Nieuws

Heide herstelt langzaam

De heide herstelt zich langzaam maar zeker in haar oorspronkelijke vorm. Het voorbije jaar heeft Natuurpunt tussen het Stappersven en De Nol twaalf hectare boomheide hersteld.

Nieuws

Gitok op weg naar Europees Parlement?

Zesdejaars van Gitok willen naar een topoverleg in het Europees Parlement in Straatsburg. Daar willen ze, samen met honderden jongeren uit alle EU-lidstaten, praten met Europarlementariërs.

Nieuws

VIDEO. Kalmthout geeft subsidies om de leegstand in winkels aan te pakken

De gemeente Kalmthout wil de leegstand in winkels aanpakken, en heeft daar heel wat geld voor over. In samenwerking met de provincie gaan ze vanaf volgend jaar subsidies uitkeren aan nieuwe handelaars, en dat kan oplopen tot enkele duizenden euro's.

Nieuws

Braziliaanse familie organiseert benefiet voor thuisland

Op 4 november vindt er in de Mimuze in Kalmthout een benefiet plaats voor Brazilië. Onder meer Sticky Notes en Yent’l & Stephane treden op.

Nieuws

Gratis ontbijt op Dag van de Jeugdbeweging

Vrijdag 20 oktober fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes door het land. Op die manier vieren ze het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen.

Nieuws

Wandelaar voorkomt grotere brand in heidegebied

De brandweer van Kalmthout en Essen rukte zondag in allerijl uit na een oproep voor een brand aan het Stappersven. Het vuur kon gelukkig snel geblust worden.

Politie en veiligheid

Chiro Mejoca organiseert Nacht van 't Fortuin

Onder het motto ‘Het mag ook al eens iets specialer zijn dan een gewoon jupke’, organiseert Chiro Mejoca in Achterbroek op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober de Nacht van 't Fortuin. Tijdens de tentfuif wordt om het uur aan het rad gedraaid.

Nieuws

Rubbings en boomschijftafels van Lies Verdenius & meubelatelier Gingko

In Arboretum Kalmthout kan u vanaf zaterdag 14 oktober tot en met 26 november 2017 een bezoek brengen aan een expositie van van Lies Verdenius en Meubelatelier Gingko.

Nieuws
Download