Hou het gesprek constructief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Na screening: student maatschappelijk werk begrijpt niet waarom hij niet naar Tomorrowland mag

Een van de 38 festivalgangers die na de screening door de federale politie niet binnen mogen op Tomorrowland is Jonas Cassimon uit Kalmthout. De 22-jarige student maatschappelijk werk kreeg vorige week een mail met het slechte nieuws. En hij begrijpt helemaal niet waarom hij van het festival geweerd wordt.

Politie en veiligheid

Gemeente wil politiekantoor op oud voetbalveld

De stationsomgeving van Kalmthout is in volle verandering. Een grote parking en groen kwamen in de plaats van betonfabriek Dura en het containerpark al. Binnenkort komen er ook huizen, appartementen, een skatepark en als het van het gemeentebestuur afhangt een nieuw politiekantoor.

Politie en veiligheid

“Wiegen in een cocon tussen de bomen en de uilen”

De cocoon liet even op zich wachten, maar is dan toch eindelijk geïnstalleerd in het Kalmthoutse arboretum. Wie ‘Cocoon in a tree’ boekt, kan een onvergetelijke nacht beleven, hangend in een witte ronde bal.

Nieuws

Kasteel Boterberg laureaat voor Onroerenderfgoedprijs

Kasteel Boterberg is een van de laureaten van de Vlaamse Onroerenderfgoedprijs 2017. De jury selecteerde ook de architectenwoning van Marc Dessauvage in Loppem en de donjon van Nevele. Op 6 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.

Nieuws

Rioleringswerken in Den Akkerweg

In Den Akkerweg is een aannemer volop bezig met het uitvoeren van rioleringswerken.

Wegen en verkeer

Den Akkerweg afgesloten voor rioleringswerken, fietsers kunnen er passeren

Vanaf donderdag 29 juni tot en met maandag 10 juli 2017 voert een aannemer rioleringswerken uit in Den Akkerweg. De weg is afgesloten. Er is een omleiding voorzien via Sus Elststraat. Fietsers en voetgangers kunnen de werken wel passeren. Ook de ijsboerderij ’t Akkerhof blijft bereikbaar.

Wegen en verkeer

Kasteel met mysterieuze geschiedenis maakt kans op Onroerenderfgoedprijs 2017

Kasteel Boterberg is een van de laureaten van de Vlaamse Onroerenderfgoedprijs 2017. De jury selecteerde ook de architectenwoning van Marc Dessauvage in Loppem en de donjon van Nevele. Op 6 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.

Vroeger en nu

Oude bronzen kapelklok van woonzorgcentrum hangt nu in kunstwerk ‘Klokhuis’

‘Klokhuis’: zo luidt de naam van het kunstwerk dat zondag werd onthuld in de binnentuin van wzc Sint-Vincentius. Het geïntegreerde werk van Gilbert Uitdenhouwen moet voor de bewoners een ontmoetings- en meditatieplek worden.

Nieuws

Maak kennis met een nieuwe sporttak: de madenrace!

Visclub De Maatjes in Nieuwmoer heeft naast het vissen nog een andere bijzondere sporttak in de vereniging. Wanneer de vissen niet willen bijten organiseren ze tijdens het wachten een madenrace. De sport is bijzonder populair bij de jongeren.

Nieuws

St.-Vincentius onthult ‘Het Klokhuis’

‘Klokhuis’ is de naam van het kunstwerk dat werd onthuld in de binnentuin van wzc St.-Vincentius. Het geïntegreerde kunstwerk van Gilbert Uitdenhouwen is voor de bewoners een ontmoetings- en meditatieplek.

Nieuws
Download