Ochtendstond heeft goud in de mond
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tijdreizen met Suske en Wiske in 2019

Het Suske en Wiske Kindermuseum sluit vanaf eind juni de deuren, want het wordt grondig vernieuwd. Niet alleen wordt er een volledig nieuw concept geïntroduceerd met tijdreizen en verkleden, er komt ook nog eens een volledig nieuw museumpje bij.

Nieuws

Skaten in oude brandweerkazerne

De jeugddienst van Kalmthout verwent skaters en steppers nog de hele kerstvakantie met een pop-upskatepark in de oude brandweerkazerne achter het gemeentehuis. Er is ook elke dag animatie, zoals skate- en stepworkshops en tafelvoetbaltoernooien.

Vrije tijd en hobby
Politie en veiligheid
Nieuws

Woning van oud-gemeenteraadslid compleet vernield bij zware brand

In de Achterstraat in Kalmthout is een woning totaal vernield bij een zware brand. De woning is die van Jos Van den Bergh, oud-gemeenteraadslid voor CD&V in Kalmthout.

Politie en veiligheid
Nieuws

Atletiekpiste en zwembad krijgen facelift met subsidies

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) deelt meer dan 20 miljoen euro aan subsidies uit. Het zwembad van Kalmthout krijgt 301.472 euro, de atletiekpiste in de Eikendreef in Gooreind 214.299 euro.

Nieuws

Vlinderpaviljoen moet nieuwe bezoekers naar Arboretum lokken

Buren en vrijwilligers van het Arboretum werden uitgenodigd voor een bezoek aan de wintertuin en het vlinderpaviljoen.

Nieuws

Arboretum toont vernieuwd vlinderpaviljoen

Buren en vrijwilligers van het Arboretum werden uitgenodigd voor een bezoek aan de wintertuin en het vlinderpaviljoen.

Nieuws

VIDEO. Kinderen lopen tijdens Warmste Week meer dan 5.000 euro bij elkaar voor Bednet

Yara is 16 en kreeg in 2015 een zeldzame vorm van kanker waardoor haar been geamputeerd moest worden. Dankzij Bednet, een systeem voor zieke kinderen, kon ze van thuis uit les volgen. De kinderen van basischool Sint-Jozef in Kalmthout willen dat alle zieke kinderen dezelfde kansen krijgen als Yara, daarom hebben ze nu meer dan 5000 euro ingezameld voor Music for Life.

Babysitten
Nieuws

PVDA hoopt bij verkiezingen op één gemeenteraadslid

De Partij van de Arbeid (PVDA) treedt voor de verkiezingen in oktober aan met een volledige lijst. Om te weten wat de Kalmthoutenaar wil, trekken partijleden van deur tot deur met een uitgebreide vragenlijst.

Nieuws

Oud-scoutsleiders maken sneeuwman van vijf meter

Kalmthout is een sneeuwman van maar liefst 5,5 meter rijker. Hij staat te pronken op de hoek van de Guido Gezellelaan in Heide en werd gemaakt door oud-leiders van de scouts.

Nieuws
Download