Your data is safe and protected
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Unaware Of The Nighmare kostte 4 euro om te maken”

Tijdens het Moving Pictures Film Festival in Kalmthout heeft Unaware Of The Nightmare de publieksprijs gewonnen in de categorie ‘Nationaal < 20 minuten’. “Een motiverende prijs”, zegt scenarist en regisseur Thomas Vanbrabant, “want het is nog maar de allereerste vertoning van de kortfilm”.

News

Van tractors tot koemelken en rodeo’s

De Landelijke Gilde van Kalmthout kan tevreden terugblikken op de 22ste editie van de Hoevefeesten. Met tienduizend bezoekers, verspreid over drie dagen, bood dit landelijke familiefestival voor elk wat wils.

News

Meebouwen aan het grootste clics tapijt ter wereld

Tijdens het Dreamfestival van 23 en 24 juni willen de organisatoren voor het goede doel een wereldrecord breken: het grootste clics tapijt ter wereld. Iedereen die wil kan hier aan meehelpen.

News

N-VA wil Kalmthout frisse ideeën geven

Als tweede partij stelt N-VA zijn kandidaten voor die in oktober dingen naar de gunst van de kiezer. Lijsttrekker Jan Van Esbroeck gaat voor niets minder dan de sjerp.

News

Samen blokken in O*KA

Jongsocialisten Noorderkempen richten opnieuw een blokpunt in. Studenten kunnen tot 15 juni terecht in het O*KA van Kalmthout om er in groep te studeren. Ook mensen die van thuis uit werken, zijn welkom om de blokkende studenten te vervoegen.

News

Zes jaar cel voor verkrachting van tienermeisjes

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 27-jarige man veroordeeld tot zes jaar cel voor het seksueel misbruik van zes jonge tienermeisjes uit Antwerpen, Essen en Kalmthout. Een van hen raakte zwanger en heeft nu een dochter van 2,5 jaar.

News

Zes jaar cel voor seksueel misbruik van zes tienermeisjes

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 27-jarige man veroordeeld tot zes jaar cel voor het seksueel misbruik van zes jonge tienermeisjes uit Antwerpen, Essen en Kalmthout. Een van hen raakte zwanger en heeft nu een dochter van 2,5 jaar. De man was in 2016 al eens bij verstek veroordeeld voor dezelfde feiten en kreeg toen nog zeven jaar cel. Hij tekende verzet aan en komt er nu van af met een jaartje minder.

Alert

Wouter Vanden Bergh trekt Open VLD-lijst

Wouter Vanden Bergh dingt in oktober van op de eerste plaats van de Kalmthoutse Open VLD-lijst naar de gunst van de kiezer. Hij is geboren en getogen in Kalmthout en amper een jaar geleden kwam Wouter als voorzitter van de lokale afdeling naar voren met een jonge ploeg. Volgens Wouter ziet de CD&V-meerderheid besturen als doel en daar wil hij verandering in brengen. Ook wenst de partij de burger meer inspraak te geven en ondernemerschap te stimuleren.

News

Kalmthout bijna helemaal gemonitord door bins

Burgemeester Lukas Jacobs, korpschef van Politiezone Grens Rudy Verbeeck en de BIN-coördinator Louis Van Den Buijs ondertekenden zopas het protocol voor een nieuw buurtinformatienetwerk in Heide.

Alert

Dokters klaar om patiënten van vijf gemeenten te ontvangen in wachtpost

De huisarstenwachtpost in AZ Klina is zo goed als klaar. Op zaterdag 16 juni gaat hij open, niet alleen voor patiënten uit Brasschaat, maar ook voor mensen uit Essen, Kalmthout, Brecht en Wuustwezel. Volgend jaar kunnen ook Kapellenaars aansluiten.

News
Download