Put your neighbourhood activities in the calendar
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Stijn is niet in de fout gegaan”

Volgens het Openbaar Ministerie is automobilist Stijn Wouters (35) uit Tremelo schuldig aan een dodelijk ongeval in Hulshout waarbij twee jaar geleden een koppel uit Herenthout om het leven kwam. Maar de bestuurder beweert dat hij niets fout heeft gedaan en ook de familie van de slachtoffers blijft hem steunen.

News

Familie verongelukt koppel blijft chauffeur steunen: “Stijn is helemaal niet in de fout gegaan”

Volgens het Openbaar Ministerie is automobilist Stijn Wouters (35) uit Tremelo schuldig aan een dodelijk ongeval in Hulshout waarbij twee jaar geleden een koppel uit Herenthout om het leven kwam. Maar de bestuurder beweert dat hij niets fout heeft gedaan. Ook de familie van de slachtoffers laat Stijn Wouters niet vallen. “We leggen de schuld niet bij Stijn, maar we willen wel de waarheid weten”, zegt Andy Truyts (19), broer van slachtoffer Dimitri Truyts (25).

News

Bevoegdheden nieuw schepencollege verdeeld

News

Jaar cel voor man uit Hulshout die partydrugs verkocht

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een man veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van een jaar voor de verkoop van grote hoeveelheden GHB, GBL, amfetamines en cocaïne in Tremelo en Hulshout. De partydrugs vonden vlot hun weg naar afnemers in het uitgaansmilieu.

News

Kempense band Killer speelt hoofdrol in documentaire over Belgische heavy metal. “In de jaren 80 was optreden in Nederland al een helse onderneming”

Paul ‘Shorty’ Van Camp speelt een hoofdrol in de pas uitgebrachte documentaire ‘Hooked On Belgian Metal.’ Met zijn band Killer zorgde hij veertig jaar geleden voor de doorbraak van de heavy metal in België.

News

CD&V zet Groen opzij

Ondanks een positieve score van de coalitie tussen CD&V en Groen houdt hun samenwerking begin volgend jaar op. “Met de absolute meerderheid van de stemmen willen we de komende zes jaar met CD&V de gemeente te besturen”, zegt burgemeester Geert Daems (CD&V). Hierdoor wordt coalitiepartner Groen, ondanks een verdubbeling van het aantal zetels, verwezen naar de oppositiebanken. “We blijven zitten met een dubbel gevoel”, reageert lijsttrekker Rist Heylen (Groen). “Enerzijds zijn we dankbaar en blij met de appreciatie van de mensen. We stijgen van 1 naar 2 zetels wat een blijk van waardering is voor het geleverde werk. Wel vinden we het een spijtige zaak dat CD&V alleen verdergaat. Dat is jammer voor Hulshout.”

News

ANALYSE. 43,2% voor CD&V in Hulshout

In Hulshout haalt CD&V 43,2% van de stemmen, N-VA 33,2%, Groen 10,6%, Open Vld 6,8% en sp.a 6,3%.

News

43,2% voor CD&V in Hulshout

In Hulshout haalt CD&V 43,2% van de stemmen, N-VA 33,2%, Groen 10,6%, Open Vld 6,8% en sp.a 6,3%.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Hulshout op 14 oktober

In Hulshout lijken de gemeenteraadsverkiezingen net als zes jaar geleden af te stevenen op een strijd tussen CD&V en N-VA. Samen haalden ze een ruime meerderheid van bijna 80 procent van de stemmen. Toch koos CD&V voor de partij Groen en een krappe meerderheid van 11 op 21 zetels.

News

Kempen wil fusies counteren met bovenlokale samenwerking

Volgens onderzoeksinstituut Vives (KU Leuven) zouden een dertigtal Kempense gemeenten beter fusioneren. Daar is men in de regio's Turnhout en Westerlo niet van overtuigd. Ze zien meer brood in een doorgedreven bovenlokale samenwerking.

News
Download