No whining, no complaining...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

CD&V zet Groen opzij

Ondanks een positieve score van de coalitie tussen CD&V en Groen houdt hun samenwerking begin volgend jaar op. “Met de absolute meerderheid van de stemmen willen we de komende zes jaar met CD&V de gemeente te besturen”, zegt burgemeester Geert Daems (CD&V). Hierdoor wordt coalitiepartner Groen, ondanks een verdubbeling van het aantal zetels, verwezen naar de oppositiebanken. “We blijven zitten met een dubbel gevoel”, reageert lijsttrekker Rist Heylen (Groen). “Enerzijds zijn we dankbaar en blij met de appreciatie van de mensen. We stijgen van 1 naar 2 zetels wat een blijk van waardering is voor het geleverde werk. Wel vinden we het een spijtige zaak dat CD&V alleen verdergaat. Dat is jammer voor Hulshout.”

News

ANALYSE. 43,2% voor CD&V in Hulshout

In Hulshout haalt CD&V 43,2% van de stemmen, N-VA 33,2%, Groen 10,6%, Open Vld 6,8% en sp.a 6,3%.

News

43,2% voor CD&V in Hulshout

In Hulshout haalt CD&V 43,2% van de stemmen, N-VA 33,2%, Groen 10,6%, Open Vld 6,8% en sp.a 6,3%.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Hulshout op 14 oktober

In Hulshout lijken de gemeenteraadsverkiezingen net als zes jaar geleden af te stevenen op een strijd tussen CD&V en N-VA. Samen haalden ze een ruime meerderheid van bijna 80 procent van de stemmen. Toch koos CD&V voor de partij Groen en een krappe meerderheid van 11 op 21 zetels.

News

Kempen wil fusies counteren met bovenlokale samenwerking

Volgens onderzoeksinstituut Vives (KU Leuven) zouden een dertigtal Kempense gemeenten beter fusioneren. Daar is men in de regio's Turnhout en Westerlo niet van overtuigd. Ze zien meer brood in een doorgedreven bovenlokale samenwerking.

News

Getuige laat licht schijnen over dodelijk ongeval

De politierechtbank in Turnhout boog zich donderdag over het dodelijk ongeval op 18 december 2016 op de Booischotseweg in Hulshout. Dimitri Truyts (25) en zijn vriendin Daisy Vermeulen (31) uit Herenthout kwamen daarbij om het leven. De zaak is uitgesteld naar half december.

Traffic

Politierechter stelt rechtszaak rond dodelijk ongeval uit

De politierechtbank in Turnhout heeft de rechtszaak uitgesteld tegen een dertiger uit Tremelo die verantwoordelijk wordt geacht voor een dodelijk verkeersongeval op 18 december 2016 in Hulshout.

Alert

Mathias Van der Sanden draagt eerste zege op aan overleden ploegmakker: “Dit is een opsteker voor de hele ploeg”

Hij heeft er een tijdje op moeten wachten, maar vorig weekend was het dan toch prijs voor Mathias Van der Sanden. In Vremde was de renner uit Hulshout de snelste van een kopgroep. Het werd een overwinning die heel wat emoties met zich meebracht.

News

Freddy (57) overleden na noodlottig ongeval met zitmaaier: “Hij was een gouden vent”

Freddy Vervoort (57) uit Hulshout stierf woensdag tijdens een noodlottig ongeval met een zitmaaier in de tuin van een kennis. Weduwe Nicole Van Roosbroeck zit in zak en as. “Als iemand hulp nodig had, dan stond Freddy altijd klaar.”

News

Caféklant betwist veroordeling voor ongeval met vluchtmisdrijf

Andreas S. (27) tekent beroep aan tegen een veroordeling voor een ongeval met vluchtmisdrijf aan een café in Hulshout. Hij botste daar met zijn auto tegen een andere geparkeerde wagen.

News
Download