Only you and your neighbours have access to the neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

20-jarige in coma na studentendoop: jongeman dronk zo veel vissaus dat hij hartaanval kreeg

Een twintigjarige student van de KU Leuven ligt in coma nadat hij voor een studentendoop zo veel vissaus of visolie dronk dat hij een hartstilstand kreeg. Nog twee andere “schachten” van studentenvereniging Reuzegom moesten woensdagavond naar het ziekenhuis. De KU Leuven is “zwaar geschokt” door het incident.

News

“We willen mensen laten zien waar moderne landbouw voor staat”

Twaalf boeren uit de Antwerpse zuidrand hebben zich aangediend om mee te werken aan het project Burgers en Boeren. Bedoeling van het project is mensen te laten kennismaken met de boerenstiel. In een tweede fase worden ambassadeurs gezocht. 

News

Oud-burgemeester van Hove keert terug naar bestuur, maar dit keer als schepen

Luc Vuylsteke de Laps (CD&V), die in Hove burgemeester was van 1989 tot 2012, keert terug naar het schepencollege. Dit keer niet als burgemeester, maar als schepen. Vanaf januari zal hij vermoedelijk bevoegd zijn voor Ruimtelijke Ordening en Financiën.

News

VIDEO. Multifunctionele hooihopper in Hove

In Hove wordt momenteel volop gewerkt aan de opbouw van een hooiopper. En dat is zeldzaam. Terwijl in Nederland dagelijks hooiopeers gebouwd worden, komt het in België nog amper voor. Een hooiopper stond vroeger gekend als bijgebouw van de boeren en het diende voor de opslag van hooi. Maar tegenwoordig krijgt de hooiopper er heel wat andere functies bij.

News

Koen Volckaerts (N-VA) wisselt van partner

Koen Volckaerts van N-VA gaat zijn tweede ambtstermijn in als burgemeester. Coalitiepartner wordt niet pH7-Positief Hove, zoals nu het geval is, maar Fan van Hove. De voortzetting van de huidige coalitie was wiskundig perfect mogelijk, aangezien de zetelverdeling tussen alle partijen identiek blijft. Maar de spanningen tussen N-VA (zes zetels) en pH7-Positief Hove (vijf zetels) maakten een voortzetting van de coalitie onwaarschijnlijk. N-VA krijgt naast de burgemeester twee schepenen. De twee andere schepenzetels gaan naar Fan van Hove (CD&V en Open VLD). “Het burgemeesterschap was geen issue”, zegt Luc Vuylsteke de Laps. “Op het beleid wegen is een stuk belangrijker dan mijn persoonlijke ambities.”

News

Koen Volckaert wisselt van coalitiepartner

Koen Volckaerts van N-VA gaat zijn tweede ambtstermijn in als burgemeester. Coalitiepartner wordt niet pH7-Positief Hove, zoals nu nog het geval is, maar Fan van Hove, een kartel tussen CD&V en Open-VLD..

News

ANALYSE. Zetelverdeling blijft ongewijzigd

De Hovese kiezer heeft de zetels in de gemeenteraad op exact dezelfde wijze verdeeld als zes jaar geleden. Alle partijen behalen precies evenveel zetels als de vorige keer.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Hove op 14 oktober

Slaagt Koen Volckaerts (N-VA) erin een tweede ambtstermijn als burgemeester in de wacht te slepen of krijgen de Hovenaars opnieuw Luc Vuylsteke de Laps (Fan van Hove) als burgervader? Of wordt het toch voor het eerst een lokale lijst, die van pH7-Positief Hove of Hove Beweegt, die de burgemeester levert?

News

Hallucinante taferelen in Hovense skyline. Werfarbeiders klimmen zonder beveiliging in dertig meter hoge kraan om uitbetaling loon te eisen

Een conflict tussen een Brusselse aannemer en zijn personeel is gisteren uitgemond in de bezetting van een bouwkraan in Hove. Bij het ter perse gaan zaten verschillende arbeiders nog steeds in de dertig meter hoge torenkraan, zonder beveiliging.

News

Zeven bouwvakkers verschansen zich in kraan na conflict met baas

Op een bouwwerf in Hove zitten vrijdagochtend zeven arbeiders verschanst in een kraan op ruim dertig meter hoogte. Dat zegt de lokale politie van de zone Hekla. De mannen wilden op die manier aanklagen dat ze al maanden niet meer worden betaald door hun werkgever.

Alert
Download