Hmz. Wat is dat hier weeral?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Intergemeentelijke samenwerking tussen Lint en Hove in de koelkast

Er komt voorlopig geen doorgedreven intergemeentelijke samenwerking tussen Lint en Hove. Het gemeentebestuur van Lint heeft het lopende onderzoek hierover opgeheven.

Nieuws

Viering sportkampioenen en verdienstelijke burgers

Heb je een bijzondere prestatie geleverd of ken je iemand die dat gedaan heeft dit jaar? Dan kun je tot 15 november je kandidatuur indienen voor de jaarlijkse viering van de verdienstelijke burgers en sportkampioenen.

Nieuws

Vijfhonderd wandelaars verkennen Uilenbos

Liefst vijfhonderd natuurliefhebbers hebben dit weekend het prachtige Uilenbos in Hove ingewandeld. Het bos, onlangs aangekocht door Natuurpunt, herbergt een aanzienlijke populatie reeën.

Vrije tijd en hobby

Deze voetbalclub heeft een groot probleem: "Hier is geen gras meer"

Een voetbalveld zonder gras. Dat is het probleem waar voetbalclub Hove Sport mee kampt. Twee velden hebben ze daar, en één daarvan is op meer plekken bruin van het zand dan groen van het gras. Bij Hove Sport hopen ze dan ook dat de gemeente, na de verkiezingen volgend jaar, de club wil helpen om kunstgrasvelden aan te kopen.

Nieuws

Politie houdt spookrijder tegen tijdens flitsmarathon

Ook bij politiezone Hekla werd woensdag de hele dag geflitst. Ruim 95% van de gecontroleerde voertuigen hield zich aan de toegelaten snelheid. Twee rijbewijzen werden wel onmiddellijk ingetrokken.

Politie en veiligheid

Belastingreglement tegen verloederde huizen goedgekeurd

Hovenaars die eigenaar zijn van een verloederde woning kunnen van de gemeente een belasting opgelegd krijgen.

Nieuws

Leerlingen Regina Pacis tonen kunstwerken

Een week lang helpen de kunstenaar-begeleiders van Piazza dell’Arte de leerlingen uit het 4de jaar ASO van Regina Pacis Hove bij het realiseren van zelfbedachte moderne kunstwerken. Het eindresultaat is een artistieke voorstelling waarin diverse kunstdisciplines opgenomen zijn, zoals beeld, performance en muziek. Vrijdagavond presenteren de leerlingen alle resultaten in een publiek toegankelijk toonmoment.

Nieuws

Verenigingen beleven samen cultuur

Ook zondag nog kun je tussen 10 en 17 uur in zaal Da Capo, Lintsesteenweg 1, kennismaken met een zevental lokale verenigingen en de gemeentelijke Kunstacademie. Ze organiseren workshops, tentoonstellingen of stellen zich voor met een infostand, en dat allemaal onder het motto ‘cultuur beleef je samen’.

Nieuws

Goedele Breyne hoopt op burgemeesterssjerp

Goedele Breyne stelt zich kandidaat als nieuwe burgemeester van Hove. De schepen hoopt dat haar partij, pH7-Positief Hove, bij de komende gemeenteraadsverkiezingen 25 procent van de stemmen haalt.

Nieuws
Download