Wat denk je van een groepsaankoop?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Filip Craen trekt lijst Hove Beweegt

Hove Beweegt trekt met voorzitter Filip Craen als lijsttrekker naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Schepen Jo Ampe wordt lijstduwer.

Nieuws

‘Fan van Hove’ bezoekt Vredewijk

Fan van Hove (de politieke samenwerking tussen CD&V en Open Vld) sluit zijn deurhangersactie af met een bezoek aan de Vredewijk.

Politie en veiligheid
Nieuws

Uilenbos populair, maar waar moeten auto’s staan?

Sinds het Uilenbos is opengesteld, trekt het heel wat volk. Probleem is echter dat het voor automobilisten niet duidelijk is waar ze hun auto kwijt kunnen.

Nieuws

Gemeente zet in op sociale woningen

“Ambitie om voldoende sociale huurwoningen aan te bieden, hebben we genoeg, maar de mogelijkheden zijn beperkt. Toch zitten er enkele belangrijke projecten in de pijplijn die volgende legislatuur voltooid kunnen worden”, zegt schepen Gerda Lambrecht (N-VA).

Nieuws

Bouwproject maakt park in centrum publiek toegankelijk

Door de sloop van een oude betonnen muur krijgen de bewoners van de Groenenborglei binnenkort uitzicht op een groen park. “We zullen dit parkgebied bovendien openbaar maken voor de bevolking”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Dave Van den Bergh (pH7-Positief Hove).

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Luc Vuylsteke de Laps opnieuw kandidaat burgemeester

CD&V en Open-VLD trekken opnieuw samen naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de naan Fan van Hove. Luc Vuylsteke de Laps is lijsttrekker.

Nieuws

Brand in basisschool 't Groen Schooltje

Aan de ingang van basisschool ’t Groen Schooltje langs de Mortselsesteenweg in Hove is afgelopen vrijdagavond brand ontstaan. Mogelijk was het kwaad opzet. De brand ontstond rond 22.50 uur aan de ingang van de basisschool. Twee vuilnisbakken stonden in brand, waardoor ook het afdak vuur vatte. De brandweer van Edegem kwam snel ter plaatse en kon de schade beperken. Het afdak aan de ingang is wel volledig zwartgeblakerd. Er vielen geen gewonden. “We zijn momenteel volop bezig met het bekijken van camerabeelden en gesprekken met getuigen. We overlopen alle pistes, maar kwaad opzet is niet ondenkbaar”, zegt politiewoordvoerder Dirk Fonteyne. “Getuigen hebben jongeren zien spelen in de buurt van de vuilnisbakken met rookbommetjes. Het zou kunnen dat hun ‘spel’ uit de hand gelopen is.”

Politie en veiligheid
Nieuws

Parket onderzoekt rol politiebaas in hoogoplopende discussie en handgemeen

Het Antwerpse parket is een onderzoek gestart naar de rol die HEKLA-korpschef Lee Vanrobays (43) zou hebben gespeeld bij een gewelddadig incident in het verkeer, in oktober vorig jaar in Antwerpen.

Politie en veiligheid
Nieuws

Radio Frekwent gaat online in strijd om te overleven

Nadat hij eind vorig jaar geen nieuwe zendvergunning kreeg van Vlaams mediaminister Sven Gatz, gaat Radio Frekwent nu door als internetradio. “Maar we blijven hopen op een vergunning tijdens de tweede erkenningsronde”, geeft Steven Mostmans van Radio Frekwent aan.

Nieuws
Download