Be sure to check out the Hoplr house rules
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

IN BEELD. Begijntjes Laat Besluit

Voor het stadhuis verzamelden zondagnamiddag 188 kinderen uit zes gebuurten voor Begijntjes Laat Besluit. Daar deden ze een optreden voor een talrijk publiek. De jury kende de wisselezel toe aan het gebuurte Houvast voor hun verhaal over Indianen in Hoogstraten. De ezel van de kinderjury ging naar het Begijnhof, dat terugkeerde naar de tijd van Asterix. Het vaandel voor het gebruik van speelse en kindvriendelijke elementen werd overhandigd aan Westhoek voor hun visie op 500 jaar graafschap Hoogstraten

News

Senne Van Dooren is benieuwd naar vormpeil: “Goede test voor competitie”

Na twee (moeizaam gewonnen) opwarmertjes tegen provincialers ontvangt Hoogstraten met La Louvière zijn eerste stevige tegenstander. “Dit is een goede test voor de competitie”, beseft Senne Van Dooren.

News

70-jarige blijft in cel voor gigantisch drugslab

De raadkamer in Turnhout heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van Frans P. (70) uit Meer (Hoogstraten). Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de uitbating van een gigantisch drugslab in de Beeksestraat.

News

Arbeiders uit sociale economie beheren natuur in kolonie

Merksplas en Hoogstraten hebben een overeenkomst om met de vzw Natuurwerk voor het groenbeheer in de voormalige landloperskolonies van Merksplas en Wortel in te staan.

Leisure and hobby

Politie ontdekt drugslabo

In de Beeksestraat in Meer (Hoogstraten) heeft de lokale politie Noorderkempen bij een interventie dinsdagochtend een drugslabo aangetroffen. Daarbij zijn ook enkele personen gearresteerd. Het onderzoek is nu in handen van de federale gerechtelijke politie, die de Beeksestraat dinsdag afsloot ter hoogte van de woning waar het labo is aangetroffen. Naast de straat stond een vrachtwagen met Nederlandse nummerplaat. Er liepen mensen met beschermende pakken rond. Ook gisteren kon het verkeer er niet door. De Civiele Bescherming kwam woensdagvoormiddag ter plaatse. Meer details over het drugslabo en de arrestaties die verricht zijn, had het parket nog niet.

Alert

Beiaardklokken zijn terug op vertrouwde plaats

Met een grote kraan zijn dinsdagvoormiddag 47 klokken langs een opengemaakt galmgat in de Sint-Katharinatoren gehesen. De meeste werden een half jaar geleden naar buiten gehaald voor restauratie in Nederland. Ook vier nieuwe basklokken bevinden zich nu op hun toekomstige ‘werkplek’.

News

Nieuw fietspad en wegdek in dorpscentrum

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 16 augustus met werken in Worteldorp en Langenberg in Wortel (Hoogstraten). Van bakker Vermeersch tot het einde van de bebouwde kom in de richting van Merksplas wordt de toplaag van het wegdek vernieuwd.

Traffic

Antilliaanse Feesten sluiten topeditie volledig uitverkocht af: “Opvallend internationaal publiek dit jaar”

De 36ste editie van de Antilliaanse Feesten in het Antwerpse Hoogstraten ging vrijdag- en zaterdagavond (en -nacht) voor een uitverkocht publiek door. Het zomerse weer zorgde ervoor dat zaterdag volledig uitverkocht was. Gedurende de volledige tweedaagse kwamen naar schatting zo’n 35.000 mensen opdagen.

News

Resto Begijnhof serveert retro voor 40ste verjaardag

Nostalgici kunnen de volgende weken hun gading vinden bij Resto Begijnhof op de Vrijheid. Voor het 40-jarig bestaan pakken zaakvoerster Inge Aerts en haar zus en kok Lies uit met gerechten die de oprichter in het begin serveerde.

News

“We werken voor alle producten met leveranciers uit het land van herkomst”

Een zuiders restaurant in het noordelijkste punt van het land, zo kan je Koky & Toty best omschrijven. De horecazaak in Dreef in Meersel-Dreef (Hoog­straten) straalt een mediterrane sfeer uit. Hun personeel bestaat deels uit mensen met een beperking.

News
Download