Curious about what your neighbours are saying?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Toon Horsten wintPrijs Spirituele boek 2018

Hoogstratenaar Toon Horsten heeft op de Boekenbeurs een award in ontvangst genomen voor ‘De pater en de filosoof’, zijn boek over pater Herman Leo Van Breda.

News

Bruno (33) riskeert straf voor drugshandel: “Hij is ontspoord na gewelddadige dood van broer”

Ruim vijf jaar nadat cafébaas Julio Silva (31) uit Hoogstraten werd omgebracht met een pistoolschot, verscheen zijn broer Bruno R.D.S. (33) dinsdag samen met drie andere beklaagden voor de rechter in Turnhout voor de handel in drugs. “Het gewelddadig overlijden van zijn broer heeft hem doen ontsporen”, zei zijn raadsman, meester John Maes.

News

Bruno (33) riskeert straf voor drugshandel: “Hij is ontspoord na gewelddadige dood van broer”

Ruim vijf jaar nadat cafébaas Julio Silva (31) uit Hoogstraten werd omgebracht met een pistoolschot, verscheen zijn broer Bruno R.D.S. (33) dinsdag samen met drie andere beklaagden voor de rechter in Turnhout voor de handel in drugs. “Het gewelddadig overlijden van zijn broer heeft hem doen ontsporen”, zei zijn raadsman, meester John Maes.

News

Op bezoek bij de gevangenen die in competitie voetballen: “Ik speelde bij Club Brugge, maar belandde op het verkeerde pad”

De Hoogstraatse Gelmelboys, een selectie van zorgvuldig uitgekozen gedetineerden uit de gevangenis, draaien bovenaan mee in de derde klasse van het Kempisch Verbond Der Vriendenclubs, een cafévoetbalcompetitie. Onze man ging eens kijken. “Over een drietal weken komt onze keeper vrij en kunnen we weer op zoek naar een vervanger. Zo zijn we dit seizoen al twee doelmannen verloren.”

News

Natuurpunt rondt kaap van duizend leden

Natuurpunt Markvallei telt almaar meer leden. De kaap van duizend is overschreden. Dat wordt gevierd met het planten van duizend bomen.

News

Bewoners John Lijsenstraat halen deneus op voor mestverwerking in hun buurt

Binergy heeft een aanvraag ingediend om in de John Lijsenstraat in Meer (Hoogstraten) een mestverwerkingsinstallatie te bouwen die ook biogas levert. Buurtbewoners vrezen geurhinder.

News

Burgemeester en schepenen kennen bevoegdheden

Hoogstraten Leeft en N-VA hebben de bevoegdheden van het toekomstige schepencollege ­verdeeld.

News

Op zoek naar gelijkenissen en verschillen in Beninse zusterstad Za-Kpota. “We moesten de kip voor bij onze wortelpuree zelf slachten”

Hoogstraten heeft sinds enkele jaren een stedenband met Za-Kpota in het Afrikaanse land Benin. Acht jongeren vlogen vorige maand naar de zusterstad voor een inleefreis om ervaringen uit te wisselen met hun leeftijdsgenoten.

News

ANALYSE. Hoogstraten Leeft wordt de grootste partij en vormt coalitie met N-VA

Hoogstraten Leeft stijgt met twee zetels en wordt met 11 verkozenen de grootste partij. De winst wordt gehaald bij CD&V van burgemeester Tinne Rombouts, dat twee zetels moet afstaan en er 8 overhoudt. N-VA behaalt net als vorige keer vijf zetels. Ook Anders behoudt drie plaatsen in de gemeenteraad.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Hoogstraten op 14 oktober

Wie wordt de grootste partij in Hoogstraten? Het wordt opnieuw een strijd tussen CD&V en Hoogstraten Leeft. N-VA zit al gebeiteld en neemt zo goed al zeker deel aan de coalitieonderhandelingen.

News
Download