Wie dat we hier hebben!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Een op drie bestuurders draagt geen gordel

In de Gelmelstraat heeft de politie Noorderkempen woensdagnamiddag een korte verkeerscontrole gedaan. In totaal zijn 31 bestuurders gecontroleerd.

Nieuws

Guido Belcanto neemt videoclip op in geboortedorp

Aan de kerk van Wortel (Hoogstraten) werden zaterdagavond opnames gemaakt voor de videoclip van het nieuwe nummer van Guido Belcanto. De locatie is niet toevallig: de zanger woonde de eerste zes jaar van zijn leven naast de kerk.

Nieuws

IN BEELD. Kinderen tonen zich met Begijntjes Laat Besluit

199 kinderen uit zes gebuurten brachten zondagmiddag voor het stadhuis een toneeltje met zang en dans voor de 51ste editie van Begijntjes Laat Besluit. Gebuurte Lindendreef deed de verwelkoming omdat het maar 10 kinderen op de been kon brengen dit jaar. De strijd om de prijzen ging tussen de vijf andere gebuurten. De jury kende de wisselbegijn toe aan het gebuurte Begijnhof, dat een oplossing zocht voor het verkeer op de Vrijheid. De ezel van de kinderjury ging naar de Buizelhoek met haar sprookjesbos. Het verhaal over de ezel met drie poten leverde Houvast het vaandel op. 

Babysit

Rolstoelvriendelijke aanpassing in Buizelstraat

Het stadsbestuur maakt werk van een toegankelijke route in het centrum. Daarom is het kruispunt Vrijheid-Buizelstraat toegankelijker gemaakt voor rolstoelgebruikers.

Nieuws

Bestuurder zonder rijbewijs probeert controle te ontlopen

De politie Noorderkempen deed donderdagavond een verkeerscontrole ter hoogte van De Mosten in Meer. De agenten moesten op een bepaald moment iemand achtervolgen.

Politie en veiligheid

Minder kiwibessen door vorst in voorjaar

Het seizoen van de kiwibessen is net gestart. Bij de Kempense telers hangen heel wat minder vruchten aan de planten dan de voorbije jaren. De late nacht-vorst in de lente heeft ook voor andere fruitsoorten gevolgen.

Nieuws

Parochiezaal heet voortaan 't Markenhof

Het zaalcomité van het parochiecentrum in de Koestraat in Minderhout (Hoogstraten) heeft dinsdag de nieuwe naam bekendgemaakt. Ook het logo is veranderd.

Nieuws

Laswerken zorgen voor rookontwikkeling in Highstreet

De brandweer werd dinsdagnamiddag opgeroepen voor een brandmelding in discotheek Highstreet in de Sint-Lenaartseweg.

Politie en veiligheid

Fietspad onderbroken

Wie vanuit Meer of Meersel-Dreef over het fietspad langs de Mark rijdt, moet vanaf deze maand rekening houden met omleidingen.

Wegen en verkeer

Stad scoort goed op fietsbarometer

Uit de resultaten van de fietsbarometer van de provincie Antwerpen blijkt dat fietsers in Hoogstraten op de meeste plaatsen veilig en comfortabel kunnen rijden.

Nieuws
Download