Een leukere buurt start bij jezelf!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Arbeiders bij Umicore leggen werk neer tegen “hoge werkdruk”

Tientallen arbeiders bij het recyclagebedrijf Umicore in Hoboken hebben vrijdag spontaan het werk neergelegd. Ze zijn de hoge werkdruk beu. Door de spontane actie raakte de productie verstoord.

Nieuws

Arbeiders bij Umicore leggen spontaan het werk neer

Tientallen arbeiders bij het recyclagebedrijf ” in Hoboken hebben vrijdag spontaan het werk neergelegd. Ze zijn de hoge werkdruk beu. Door de spontane actie raakte de productie verstoord.

Nieuws

Graven van ‘vergeten helden’ uit WOI krijgen herdenkingsteken

Op de Antwerpse begraafplaats Schoonselhof is woensdag het startschot gegeven van het Antwerpse luik van ‘Onze Vergeten Helden’. Dat is een project van het War Heritage Institute (WHI) dat tijdens de Eerste Wereldoorlog gesneuvelde Belgische militairen die na de oorlog werden “gerepatrieerd” naar gewone burgergraven wil terugvinden. Ze wil ook hun graven - als ze nog bestaan - beschermen en er een herdenkingsteken op aanbrengen.

Nieuws

Drie jongeren bedreigen fietser en stelen zijn drinkbus

De politie van Antwerpen arresteerde zaterdag drie jongeren die de drinkbus van een fietser hadden gestolen. Ze hadden hem eerst bedreigd.

Melding

Maandag en dinsdag mogelijk geurhinder buurt Krugerbrug

Op maandag 7 en dinsdag 8 mei zijn er opnieuw saneringswerken aan het oude voetbalveld vlakbij de Krugerbrug, op de terreinen van Blue Gate Antwerp. Die zorgen mogelijk voor een mazoutgeur in de ruime omgeving, waarschuwt de stad Antwerpen.

Nieuws

Bomvolle kerk neemt afscheid van vermoorde gevangenisverpleegster: “Haar grote hart is ook haar dood geworden”

In een bomvolle kerk in Hoboken hebben zaterdagochtend meer dan driehonderd mensen afscheid genomen van Christine Lenaerts (45). De gevangenisverpleegster werd vorige week vermoord door twee gedetineerden die ze probeerde te helpen. “Haar grote hart is ook haar dood geworden.”

Nieuws

Jeugdbeweging Gidsen Fort 8 vlak voor Fortengordel bestolen: materiaal en drankvoorraad kwijt

De vrijwilligers van Gidsenwerking Fort 8 zijn bestolen van hun hebben en houden. “Het is extra lastig omdat we op 20 mei mensen willen ontvangen tijdens de Fortengordel”, klinkt het teleurgesteld.

Nieuws

Nieuwe fietstunnel feestelijk geopend en meteen weer gesloten: “Zo vallen er doden”

Aan woonwijk Groen Zuid in Hoboken werd een nieuwe fiets­tunnel in gebruik genomen. Districtsschepen Tom De Boeck (SP.A) gaf echter de opdracht om die meteen weer te sluiten wegens “te gevaarlijk voor voetgangers en fietsers”.

Nieuws

“Voordeel dat we thuis starten”

Een zware klus vanavond voor Hoboken. In de eindronde werden Nick van der Westerlaken en co gekoppeld aan FC De Kempen. “Ergens is het onbegrijpelijk dat je als tweede van de reeks meteen tegen de tweede van de andere reeks moet spelen”, zegt Van der Westerlaken, die ook niet te spreken is over het feit dat de loting al plaatsvond voor het einde van de competitie. “Ik heb het voorbije weekend toch enkele rare uitslagen gezien. Maar goed, wij weten dat we ons vanavond aan een sterke tegenstander mogen verwachten. Ik vind het wel een voordeel dat we eerst thuis spelen. Op die manier kunnen we hopelijk met een goede uitslag de terugmatch aanvatten.”

Nieuws

2,2 miljoen euro voor restauratie districtshuizen

De Vlaamse overheid, meer bepaald minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois (N-VA), heeft 2,2 miljoen vrijgemaakt voor de restauratie van de districtshuizen van Merksem en Hoboken. Het grootste deel gaat naar Merksem.

Nieuws
Download