Een leukere buurt start bij jezelf!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Man boort per ongeluk door muur en ontdekt wietplantage bij buren

In een huis in de Windmolenstraat in Hoboken is woensdag een drugsplantage ontdekt. Dat gebeurde toen de buurman per ongeluk door de muur boorde.

Nieuws

Luchtkwaliteit in Hoboken slechter dan Europese norm

De concentraties van arseen en cadmium overschrijden het Europese streefdoel in Hoboken. Toch maken inwoners zich niet al te ongerust. “We maken ons er zeker niet dagelijks druk om.”

Nieuws

Vader doodgereden terwijl hij kind uit wagen haalt: dader riskeert zes maanden cel

Jan V.H. (30) is dinsdag voor de Antwerpse politierechter verschenen, omdat hij vorig jaar in Hoboken een man had aangereden toen die zijn dochtertje uit de auto wilde halen. Het 33-jarige slachtoffer overleefde de klap niet. Het openbaar ministerie vorderde zes maanden cel, een jaar rijverbod en 3.000 euro boete voor onopzettelijke doding door onvoorzichtigheid.

Politie en veiligheid

Opnieuw een fietser (47) overleden komt om het leven na aanrijding door wagen

Op de Sint-Bernardsesteenweg is rond 7.30 uur een 47-jarige man op zijn fiets om het leven gekomen door een aanrijding met een auto.

Nieuws

Opnieuw verdwijnt Hobokense winkelzaak

Net als Speel- en Babyland De Vos houdt gereedschapswinkel De Draaiboom een uitverkoop. Door plaatsgebrek zocht de zaak andere oorden op.

Nieuws

Man (71) op elektrische fiets in levensgevaar na botsing met tiener

Aan de Voorzorgstraat in Hoboken zijn zondag rond 17 uur twee fietsers tegen elkaar gebotst. Een 71-jarige man raakte daarbij zwaargewond.

Wegen en verkeer

VIDEO. Speelland De Vos wordt etnische versmarkt

In Hoboken verdwijnt binnenkort één van de bekendste zaken van het district. Speelland De Vos stopt ermee. En heel wat mensen zijn daar al van op de hoogte. Want al enkele dagen schuiven de klanten 's morgens vroeg al aan om koopjes te doen. Het bordje 'alles aan 50 procent' lokt sinds maandag zoveel volk, dat de uitbaters er zelfs wanhopig van worden.

Nieuws

Zorgcentrum, crèche en sporthal verrijzen in Hoboken

In buurt de Zwaantjes in Hoboken, op de hoek van de Sint-Bernardsesteenweg en de Krugerstraat, verrijst binnenkort een groot nieuwbouwproject. Toch is er ook kritiek, onder meer op de toren van zestien bouwlagen hoog.

Nieuws

Speel- en Babyland De Vos stopt ermee

Van kruidenierswinkel in 1906 tot omvangrijke speelgoedwinkel. Met ‘De Vos’ verdwijnt er een stukje Hobokense eigenheid. Voor de uitverkoop is het over koppen lopen.

Nieuws

Vader (38) en dochter (11) gewond na aanrijding op bromfiets

Een 38-jarige man en zijn 11-jarige dochter uit Hoboken zijn dinsdagochtend gewond geraakt toen ze op hun bromfiets werden aangereden door een auto.

Nieuws
Download