Zoek in de burenlijst op naam, adres, interesses of beroep
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gemiddelde loodwaarden van kinderen aan Umicore in laatste onderzoek gedaald, maar...

In de districtsraad van Hoboken werd maandag het laatste onderzoek van lood in het bloed van kinderen in wijken bij Umicore voorgesteld. Het gemiddelde ligt onder de referentiewaarde, maar dicht bij de fabriek is het nog steeds problematisch.

Nieuws

Open VLD maakt zich zorgen over parkeerdruk in centrum

Open VLD Hoboken trekt aan de alarmbel nu parkeren in het centrum moeilijk wordt. “Delhaize plaatst slagbomen en de houten banken op de Lelieplaats nemen parkeerplaatsen in.”

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Sportverenigingen Hoboken, Wilrijk en Kiel luiden alarmbel over slechte staat atletiekpistes: “Overal putten en vol onkruid”

De atletiekclubs in Hoboken, Wilrijk en op ’t Kiel zijn kwaad. Ze vragen volwaardige accommodatie om hun sport uit te oefenen. “Wij kunnen nergens fatsoenlijk trainen en dus trekken onze leden naar waar het wél kan, buiten Antwerpen”, zegt Betty Autrique, voorzitter van Beerschot Atletiek.

Nieuws

Politie onderzoekt verdachte autobrand

In Hoboken is afgelopen weekend een auto zwaar beschadigd geraakt bij een brand. Volgens de Lokale Politie Antwerpen is er sprake van opzettelijke brandstichting.

Politie en veiligheid
Nieuws

Auto duikt tien meter de gracht in, maar inzittenden zijn spoorloos

Aan de Hobokense Herenpolderbrug werd de brandweer zaterdagmorgen opgeroepen naar een auto die tien meter van een helling was afgeschoven en op het dak terecht was gekomen. Verrassing: er waren geen inzittenden.

Politie en veiligheid
Nieuws

Z.Waanzin vecht vergunning toren aan

De ondertussen befaamde (maar nog te bouwen) toren van zestien verdiepingen blijft voor bewoners van actiegroep Z.Waanzin onmogelijk. “De buurt kan dat niet aan”, is nog steeds de opvatting.

Nieuws

Man kritiek na val van stelling in Hoboken

Een man is zaterdagmiddag in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat hij van een stelling was gevallen. Het incident deed zich voor aan de Antwerpsesteenweg in het Antwerpse Hoboken.

Nieuws

Overvaller bedreigt personeel van supermarkt met mes, maar wordt gevat na “modderige” achtervolging

In Hoboken is dinsdagochtend een man opgepakt die met een mes een supermarkt had overvallen. De politie kon de man vatten na een “modderige” achtervolging. Dat meldt de Lokale Politie Antwerpen.

Politie en veiligheid
Nieuws

Gaslek in Hoboken: één bewoner geëvacueerd

In de Heidestraat in Hoboken is woensdagmiddag een gaslek ontstaan. Eén bewoner moest geëvacueerd worden.

Nieuws

Man ziet hoe zijn twee auto's stuk gaan na tankbeurt: “Er kwam water uit in plaats van benzine”

“Alles begon op maandag 22 januari”, steekt Hobokenaar Jean Van Santvoort (69) van wal. “Ik moest tanken met mijn Renault Kangoo en trok daarom naar het Q8-tankstation dat op amper 700 meter van mijn woning ligt. Weer op weg naar huis raakte mijn wagen defect. Niet zo bijzonder? Bij de tweede wagen gebeurde krak hetzelfde.”

Nieuws
Download