Nie neute, nie pleuje...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Een nieuwe Fietseling voor recreatieve fietsers in de maak

Nadat vijf gemeenten vorig jaar beslisten te stoppen met de organisatie van de Fietseling, uitten de gemeenten Begijnendijk en Herselt hun bedoeling om een nieuw fietsevenement op te starten. Ook Tremelo springt mee op de kar.

Nieuws

Christel Bruynseels (Unizo) plaatsvervangend lid GeCoRo

De Herseltse gemeenteraad heeft Christel Bruynseels als plaatsvervangend lid aangeduid voor de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GeCoRo). Bruynseels vervangt Dana Vermetten.

Nieuws

Herselts zwemwater verzekerd van toekomst

De provincie Vlaams-Brabant heeft een vergunning verleend voor de verdere uitbating van het stedelijk zwembad in Aarschot. De vergunning geldt voor onbepaalde duur. Dat is goed nieuws voor de inwoners van Herselt die sinds de sluiting van zwembad Delfino onder andere ook in Aarschot hun baantjes trekken.

Nieuws

Sterrenkijken in provinciedomein Hertberg

Zit jij in het vijfde of zesde leerjaar in een school in Herselt? Kom dan mee verwonderd staan over de grootsheid van de ruimte, planeten en de maan.

Nieuws

Tekenfestijn Herseltse kermissen

De opening van de eerste kermis in Herselt, op 19 mei 2018, wordt een echt kinderfeest. Doe mee aan het tekenfestijn en beleef met een groep kinderen elke attractie op de foor.

Nieuws

Fanfare Sint-Huibrecht klaar voor de toekomst

Al meer dan 140 jaar wordt er in Ramsel muziek gemaakt. Vorig jaar heeft de Fanfare Sint-Huibrecht gewerkt aan de voorbereiding van de toekomst. Het bestuur werd met enkele nieuwe krachten versterkt. Maar uiteraard situeert de toekomst van een fanfare zich voornamelijk op het muzikale vlak.

Nieuws

Tachtig vogels in gammele kooien gevonden achter haag

Op een terrein aan Beemdeke in Herselt werden dit weekend tachtig vogels aangetroffen. De dieren zaten in gammele kooien, die na een uitdrijving van een gezin achter een haag waren gezet.

Nieuws

Jonge dichters lezen voor op poëziepad

Het provinciaal groendomein Hertberg heeft speciaal voor gedichtendag een poëziepad ingericht. “Langs het pad hangen zo’n 40 gedichten”, zegt Kim Van Sande van de provincie.

Nieuws

Ward Huybs wil zich nog tonen

Ward Huybs beleefde een absoluut topweekend. De nieuweling uit Herselt won zaterdag de cross in Diest en reed een dag later ook naar de zege in Stockay.

Nieuws

Dorpscentrum bedolven onder verloren graan

Door een defect aan de achterklep van zijn laadbak verloor een vrachtwagenbestuurder dinsdagochtend een deel van zijn lading graan. “Die kwam over een afstand van zo’n 60 meter terecht in Dorp en op de Blaubergsesteenweg”, weet de burgemeester van Herselt, Luc Peetermans (CD&V).

Nieuws
Download