Do you know any nice places?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Hagelandse Kookdepot erkend als baken van kwaliteit

Kookbelevingszaak ‘t Kookdepot aan de Koning Albertstraat in Diest is uitgeroepen tot “Zelfstandige van het jaar 2018”. De erkenning is een organisatie van Diest Handelt, het centrummanagement en het stadsbestuur. ’t Kookdepot is in de wijde omtrek bekend als een baken van kwaliteit.

News

Cafébazin Yvonne (89) staat al 70 jaar achter de toog: “Met klanten als die van mij kan ik het nog héél lang volhouden”

In café De Nachtegaal in Ramsel, Herselt staat wellicht een van de oudste cafébazinnen van het land achter de toog. Yvonne Verlinden is 89, maar doet haar job nog met dezelfde overtuiging als op haar 20ste, toen ze met een eigen café begon. En de klanten, die helpen waar ze kunnen.

News

Dief dringt huis ex-profvoetballer binnen terwijl vrouw en kinderen thuis zijn

Een dief is ervandoor gegaan met een reeks familiefoto’s en filmpjes van ex-profvoetballer Rocky Peeters uit Herselt. “De beelden stonden op een externe harde schijf die verdween uit onze garage”, zegt echtgenote Katrien Keuppens

News

Camera’s in het bos? Die moeten niet u, maar de tekenpopulatie in het oog houden

In groendomein Hertberg in Herselt is recent een proefproject gehouden rond de tekenproblematiek. Het project is een initiatief van de Universiteit Antwerpen. De bedoeling is om nieuwe wetenschappelijke inzichten te integreren in een tekenactieplan.

News

Milo heeft de helft van zijn leven gevochten tegen “de grote gemenerik”, maar nu heeft hij dat gevecht verloren

De dorpsbewoners van Herselt verzamelden ­deze zomer nog 170.000 euro om Milo Van ­Regenmortel (6) de ­kankerbehandeling van de laatste hoop te geven. Maar ook die gaf de ­kleine jongen geen extra wapens om de strijd ­tegen “de grote gemenerik” te winnen. Zondag is Milo gestorven na een ­gevecht van meer dan drie jaar. Omringd door zijn dieren en familie. En een hele gemeenschap die hem bewonderde voor zijn eeuwige moed, kracht en lach.

News

Katten neergeschoten in Herselt: één poes dood aangetroffen

In Varenwinkel (Herselt) zijn op 24 uur tijd twee katten gewond geraakt door schotwonden. Eén kat wordt door een infuus nog in leven gehouden bij de dierenarts, een andere is met een schotwonde in de keel dood aangetroffen.

News

Peter Keymeulen grijpt burgemeesterssjerp in Herselt

De kogel is door de kerk. Peter Keymeulen (N-VA) wordt op 1 januari de nieuwe burgemeester van Herselt. Oud-secretaris Milo Anthonis (MMM) zal de gemeenteraad voorzitten.  

News

Hij haalde een monsterscore, en toch is Luc na 30 jaar als burgemeester straks werkloos

Na drie decennia moet Luc Peetermans (CD&V), de 54-jarige burgemeester van Herselt, op zoek naar een nieuwe baan. Ondanks een monsterscore van 2.049 voorkeurstemmen wordt hij buitenspel gezet door een coalitie tussen N-VA en de lokale partij Mensen Met Mensen (MMM). “Ik heb nog geen idee wat ik ga doen.”

News

Punkrocker overtuigt amper 16 zielen tijdens stembusslag en heeft daarmee minste voorkeurstemmen in de Kempen

Wesley Vanmal (41), kandidaat voor de PVDA in Herselt, overtuigde afgelopen zondag exact zestien kiezers, de stem voor zichzelf niet inbegrepen. Daarmee behaalde hij de minste voorkeurstemmen in de Kempen.

News

ANALYSE. Luc Peetermans verliest na dertig jaar burgemeestersjerp in Herselt

In Herselt breekt met de coalitie van N-VA en Mensen Met Mensen (MMM) een nieuw tijdperk aan. Beide partijen samen behalen een meerderheid van 12 zetels op 23. De partij van lijsttrekker en burgemeester Luc Peetermans (CD&V+2230) wordt ondanks de meeste stemmen en zetels verwezen naar de oppositiebanken. Na 30 jaar moet Peetermans zijn kantoor in het gemeentehuis verlaten. Wie de nieuwe burgervader wordt, zal komende week worden bekendgemaakt.

News
Download