Beter een goede buur dan een verre vriend
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Na 10 jaar opnieuw leven op Blaubergs speelplein

In Binnenblok kunnen de kinderen zich na meer dan tien jaar weer uitleven op het speelplein. Schepen van Jeugd Martine Peeters (CD&V) het plein.

Nieuws

Failliete dancing Heuvelhof herleeft

De failliete dancing Heuvelhof in Ramsel (Herselt) is overgenomen door festivalorganisator Paul Peeters uit Aarschot. Peeters brengt meteen ook het Retro Festival mee naar de Kempen.

Nieuws

CD&V en partij-neutrale inwoners vormen samen CD&V + 2230

“Of goede ideeën nu van inwoners, verenigingen of andere partijen komen, ze zijn altijd welkom en een meerwaarde voor de gemeenschap.” Dat zegt de CD&V, die in Herselt een verruimingsoperatie start.

Nieuws

Acht arrestaties in internationale drugszaak

Belgische en Nederlandse politie hebben op 23 juni acht verdachten opgepakt in een groot drugsonderzoek. Tijdens zestien huiszoekingen in Aarschot, Heist-op-den-Berg en Herselt werden cannabisplantages, vier ton chemicaliën en een drugslab ontdekt.

Politie en veiligheid

Leerlingen Letterboom testten "Stoerparcours" in provinciedomein Hertberg

De leerlingen van het vijfde leerjaar van basisschool De Letterboom in Herselt hebben vrijdagochtend het "Stoerparcours" in provinciedomein Hertberg getest, en goed bevonden.

Vrije tijd en hobby

Herseltse lichtkranten zijn op komst

De lang verwachte infoborden voor de Herseltse dorpen zijn op komst. De aannemer is aangesteld. Met de investering is een bedrag van ongeveer 60.000 euro, btw inbegrepen, gemoeid.

Nieuws

Saladeproducent helpt jeugd aan onderkomen

Er is een oplossing voor het huisvestingsprobleem van jeugdhuis De Choke in Herselt. De jongeren krijgen een tijdelijk onderkomen op de verlaten site van saladeproducent StarMeal. Mogelijk komt er op termijn een nieuw jeugdhuis op de terreinen van VTC De Mixx.

Nieuws

Onderzoek naar trace fietsostrade Lier-Aarschot ( via Hulshout en Ramsel?)

De provincie Antwerpen stelde de studiebureaus Arcadis en Evolta aan als ontwerper voor enerzijds de fietsostrade F104 Lier-Aarschot. Hun opdracht bestaat er in het tracé te onderzoeken en een ontwerp te maken op basis van het voorkeurstraject. Maakt de oude spoorlijn 127 die langs Hulshout en Ramsel passeert, een kans?

Nieuws

Antwerpse gilden flaneren door Herseltse straten

In het centrum van Herselt vonden twee weken geleden de Antwerpse Gildenfeesten plaats. Er kwam heel wat volk opdagen voor onder andere “De Schieting” en “Het Schoon inkomen”.

Nieuws

Zomerse BOB-campagne start in mineur

De start van de zomerse BOB-campagne is volgens de politie Zuiderkempen in mineur gestart. Vijf procent van de gecontroleerde bestuurders had een glas te veel op.

Politie en veiligheid
Download