Keep the conversation constructive
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Meisjesvoetbal in de lift: pas opgerichte ploeg telt al 20 speelstertjes

KFC De Vrijheid, de voetbalvereniging uit Herselt, heeft sinds kort ook een meisjesploeg. “Ik wilde al lang voetballen maar dat moest dan bij de jongens”, zegt Ameline Vandewyer. “Nu kan dat in een meisjesploeg.” Samen met Ameline zijn er nu al 20 meisjes ingeschreven bij De Vrijheid.

News

Kempen wil fusies counteren met bovenlokale samenwerking

Volgens onderzoeksinstituut Vives (KU Leuven) zouden een dertigtal Kempense gemeenten beter fusioneren. Daar is men in de regio's Turnhout en Westerlo niet van overtuigd. Ze zien meer brood in een doorgedreven bovenlokale samenwerking.

News

Brit Adam Lewis rijdt tegenstand op een hoopje

De Brit Adam Lewis bleek gisteren in Herselt veel te sterk voor de verzamelde tegenstand. Hij reed twee derde van de wedstrijd op kop en finishte met ruim een minuut voorsprong. Kempenaars Michiel Hillen en Jeff Peelaers ontsnapten nog uit peloton en mochten mee op het podium.

News

Sam Van Aerschot veroorzaakt twee penalty’s: “Daar sta je dan”

Houtvenne heeft tegen Bilzerse Waltwilder een beetje zijn start gemist: 2-2. Tot tweemaal toe maakten de bezoekers vanop de stip een achterstand ongedaan. Sam Van Aerschot baalde na afloop.

News

Geert Van Dessel heeft kopzorgen: “We moeten heel nederig blijven”

Met een mooi bekerparcours in de benen, opent Houtvenne de competitie thuis tegen Bilzen-Waltwilder. Coach Geert Van Dessel hoopt op de drie punten.

News

Volledig buitenlands podium

De open wedstrijd in Arendonk kreeg een volledig buitenlands podium. Twee Denen en een Brit bevolkten de plaatsen één tot en met drie.

News

Nederlander Marijn Maas wint solo

In een door de regen geteisterde wedstrijd koos de Nederlander Marijn Maas al vroeg het hazenpad. Maas hield zijn solovlucht tot het einde vol. Jordi Verlinden reed op het einde weg uit het peloton en werd mooi tweede.

News

Gitannekesfoor last sabbatjaar in

De Gitannekesfoor, het nazomerfestival in Herselt, start op 30 augustus met de voorlopig laatste editie. “We zijn in de afgelopen negen jaar enorm gegroeid en kunnen niet meer voldoende vrijwilligers vinden voor de afbraak”, zegt kernlid Herwig Daems.

News

Bavo Haemels spurt het snelst in Booischot

Bavo Haemels uit Duffel heeft gisteren in Booischot zijn eerste seizoenzege behaald. Hij maakte het af in een spurt met vijftien.

News

“We lagen nooit echt onder”

Houtvenne sneuvelde met het kleinste verschil tegen Olympic Charleroi: 0-1. “We lagen nooit echt onder, maar Charleroi bleek een goed uitgebalanceerde ploeg met vooral vooraan veel kwaliteit”, zegt Sam Van Aerschot. “We wisten dat het moeilijk zou worden. Toch gaven we voor de rust amper één kans weg, terwijl we zelf dreigden via Van Braekel en Diaby, maar zij stuitten op een attente doelman Moriconi. Jammer dat Diaby in de slotfase op de deklat mikte.”

News
Download