Secondje, het wachten loont de moeite!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Bestuur beticht van steun aan sekte

Het Herseltse gemeentebestuur heeft vorig jaar via de Wereldraad 2.500 euro gestort op een Haïtiaanse rekening van een hulporganisatie, verbonden met de christelijke sekte van de Adventisten (ADRA). Dat zegt oppositiepartij N-VA. “De hulporganisatie verbonden met deze sekte wordt niet eens vermeld op de gemeentesite als een organisatie die het bestuur zegt te ondersteunen”, aldus raadslid Mireille Colson. “Het is duidelijk dat de schepen deze subsidie zonder dossierkennis heeft toegekend. Ze relativeerde zelfs het bedrag.” Schepen van Ontwikkelingssamenwerking Gerda Battel (CD&V) ontkent. “Alle leden van de Wereldraad gingen akkoord om het door een aardbeving getroffen Haïti via ADRA te steunen. We zagen er geen graten in omdat het geld effectief gestort is en een inwoner van Herselt die bij ADRA werkt in de Wereldraad zit. Bovendien liggen er geen bewijzen op tafel dat ADRA een sekte is.” In de toekomst zal het bestuur middelen voor ontwikkelingssamenwerking verdelen over meerdere organisaties.

Nieuws

Herseltse scholier (13) betrokken bij fietsongeval in Aarschot

Een dertienjarige scholier uit Herselt was woensdagochtend betrokken bij een fietsongeval op de Grote Laakweg in Aarschot.

Nieuws

Figuranten gezocht voor opnames prent "Ibiza" in Herselt

Discotheek Millenium op de Provinciebaan in Herselt is op donderdag 2 november het decor van filmopnames voor de prent "Ibiza" van Jonas Van Geel.

Nieuws

Man met kinderporno op computer krijgt enkelband om

De raadkamer in Turnhout heeft dinsdag de aanhouding onder elektronisch toezicht bevolen van een 56-jarige man uit Herselt.

Nieuws

Twintiger gekneld in voertuig na crash in Ramselse gracht

Een 23-jarige man uit Leuven is in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 1.40 uur met zijn wagen in de gracht beland aan de Aarschotsesteenweg in Ramsel. Het slachtoffer zat gekneld in het voertuig.

Nieuws

Doodrijdster wil lichtere straf

Brenda T. (40) uit Aarschot ging in beroep tegen haar veroordeling voor een dodelijk ongeval in Ramsel (Herselt) waarbij begin 2015 Stef Theys (20) uit Rillaar (Aarschot) om het leven kwam. “De bestuurder van de aangereden auto had voorrang moeten verlenen”, zei haar raadsman.

Wegen en verkeer

Boek gebaseerd op anoniem dagboek

Schrijfster Anne-Marie Hooyberghs heeft haar nieuwste roman ‘zoete wraak’ gebaseerd op een dagboek dat ze in haar brievenbus vond. “Iemand heeft het anoniem in mijn brievenbus gestopt”, zegt ze.

Nieuws

Deskundige onderzoekt broer in ruzie om zes euro

Het Openbaar Ministerie in Turnhout heeft dinsdag gevraagd Jan S. (30) uit Herselt te onderwerpen aan een maatschappelijk onderzoek. Hij stak in mei zijn broer neer met een aardappelmesje.

Nieuws

Oud-gemeentesecretaris brengt poëzie en kleinkunst in De Loods in Aarschot

Al wie nu vrijdagavond 6 oktober nog niets gepland heeft, kan voor een gratis voorstelling naar De Loods in Aarschot. Niemand minder dan Milo Anthonis, de Herseltse oud-gemeentesecretaris, stelt er zijn dichtbundel annex cd "Iedereen kan alles..." voor. De Aarschotse kunstenaar Warre Moons zorgt voor enkele tekeningen bij de gedichten.

Nieuws

Hesseeir betrokken bij kop-staartaanrijding in Averbode

Een 42-jarige man uit Herselt raakte maandag betrokken bij een kop-staartaanrijding op de Westelsebaan in Averbode (Scherpenheuvel-Zichem).

Nieuws
Download