Het komt allemaal wel goed
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Lichtgewonde na vechtpartij tussen twee voetbalploegen

Een minivoetbaltoernooi in sportcentrum ’t Kapelleke in Herenthout is zaterdag uitgedraaid op een vechtpartij. Eén persoon liep daarbij lichte verwondingen op.

Nieuws

1.858 padden overgezet

Natuurpunt Nete & Aa organiseert op Nijlense Steenweg jaarlijks een paddenoverzet. Op deze manier doet Natuurpunt het aantal verkeersslachtoffers onder de amfibieën aanzienlijk dalen.

Vrije tijd en hobby

Lege rekken in supermarkt voorbode van sluiting?

De toekomst van supermarkt Poelmans in Herenthout blijft voorlopig vaag. De rekken zijn leeg, maar de uitbaters willen er niet over communiceren.

Nieuws

Beker van het Neteland voor Trottinetten

De organisatoren van de jaarlijkse 'Trottinettenkoers' in Vorselaar doen een poging om het evenement boven de gemeentegrens te tillen. Op vrijdag 16 juni wordt er gestreden om de Beker van het Neteland.

Nieuws

Belasting op verwaarloosde gebouwen en woningen

De gemeenteraad van Herenthout buigt zich volgende week over een belasting op verwaarloosde gebouwen en woningen. Voorheen werd dit geregeld door de Vlaamse overheid maar die bevoegdheid is nu naar de lokale overheden doorgeschoven.

Nieuws

Koken met restjes

Op donderdagavond 8 juni wordt in het GOC Ter Voncke een kookworkshop georganiseerd rond koken met restjes. De workshop is gratis, maar de deelnemers moeten oud brood meebrengen.

Nieuws

Politie hanteert nultolerantie

De politie Neteland houdt vanaf volgende maandag opnieuw extra controles op het naleven van het parkeerregime in het centrum van Herentals en op algemene verkeersinbreuken in de hele zone.

Politie en veiligheid

Hackers weg met 21.000 euro van loodgieter

Hackers hebben loodgieter Ronny Volders (57) uit Herenthout voor 20.950 euro bestolen. De man is opgelucht dat zijn bank Crelan het geld na onderzoek weer op zijn rekening heeft gestort.

Nieuws

Eretitel voor Roger Gabriëls

Het gemeentebestuur van Herenthout gaat aan minister van Binnenlands Bestuur Homans (N-VA) vragen om voormalig burgemeester Roger Gabriëls (GBL) de titel van ereburgemeester toe te kennen.

Nieuws

Repair Café en Sharefair

Op zaterdag 20 mei wordt opnieuw een Repair Café georganiseerd. Wie dat wenst, kan van 13.00 tot 17.00 uur opnieuw in Huis Driane terecht om gratis kapotte spullen te laten herstellen. Tegelijkertijd organiseert KVLV een ShareFair waar ze (bijna) gratis spulletjes weggeven.

Nieuws
Download