Belgian chocolate, french fries and hoplr
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Missie: tamme wouwen weer vleugels geven

De open dag in het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren VOC Neteland in Herenthout lokte gisteren meer dan 1.500 mensen. Blikvanger waren drie rode wouwen.

News

Gemeenteschool Klim-op krijgt zonnepanelen op een deel van de daken

De gemeente Herenthout heeft de firma Izen aangesteld om volgende week zonnepanelen op het dak van de gemeenteschool Klim-op te plaatsen.

News

<B>“Zij verkoopt minderwaardig ijs”, “Hij weigert voldoende te leveren”: ijskoude oorlog </B>tussen vader en dochter

Een ijsoorlog tussen vader en dochter dreigt te eindigen voor de rechter. ­Inzet: het recht om roomijs te verkopen onder de merknaam Blanca. “Zij verkoopt minderwaardig ijs en ik moet me verantwoorden bij mijn klanten”, fulmineert vader Walter. “Hij weigert voldoende ijs te leveren voor mijn crèmekar”, kaatst dochter Dina de bal terug.

News

Café-uitbater wil friturist Seppe ruggensteuntje geven

In het café De Kroon op de Markt in Herenthout worden dit weekend pintjes getapt voor Seppe Van Laer, broer van uitbater Polle. Seppe werd eerder dit jaar slachtoffer van een brand in zijn nieuwe frituur.

News

Gemeenten Herentals, Grobbendonk, Olen, Herenthout en Vorselaar gaan nauwer samenwerken

De vijf gemeenten van de politiezone Neteland gaan nóg nauwer samenwerken. Vooral het feit dat de vijf Netelandgemeenten ook bepaalde personeelsleden delen, onderscheidt Neteland van heel wat andere informele samenwerkingsvormen. Samen met de vier gemeenten van de stadsregio Turnhout zetten de Kempen daarmee de toon voor dit soort intergemeentelijke samenwerkingen in Vlaanderen.

Alert

Tweede verdachte in cel voor diefstal van auto met geweld

De raadkamer in Turnhout heeft de aanhouding bevestigd van een 31-jarige man uit Antwerpen die op een camping in Heultje (Westerlo) verblijft. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een diefstal met geweld.

News

Koperdieven zetten groot deel van Herentals zonder stroom

In grote delen van Herentals, deelgemeente Noorderwijk en Herenthout viel dinsdagavond om 23.11u plots de stroom uit. De oorzaak ligt bij een poging tot koperdiefstal in een cabine naast de leegstaande gebouwen van radiatorfabrikant Henrad.

News

“Rouw en verdriet zijn nog altijd groot taboe”

Kathleen Weuts uit Onze-Lieve-Vrouw Olen en Kim Peeters uit Herenthout verloren ieder in 2015 hun kindje. Die tragische gebeurtenis buigen ze nu om naar een positief verhaal: in hun rouw- en verliescafés leren ze mensen omgaan met verdriet.

News

Overdag serene ernst in een pitteleer, ’s nachts alle remmen los met een koptelefoon

Als begrafenisondernemer is Kristof Hens (32) overdag discreet en ingetogen. ’s Nachts ontpopt de He­renthoutenaar zich tot dj Milano en gaan alle remmen los. De draaiende begrafenisondernemer lanceert met Right Where I Belong zijn eerste single.

News

Gemeente wil woning laten slopen om kruispunt veiliger te maken

Het gemeentebestuur van Herenthout wil de woning langs de Molenstraat 148 aankopen. Het is de bedoeling om het pand te slopen en zo het aangrenzend kruispunt veiliger in te richten.

News
Download