Geen reclame in je feed, dat zal altijd zo blijven!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Het is maar een oefening

Het leger plant van maandag 6 november tot en met vrijdag 10 november een militaire oefening in de provincie Antwerpen. Olen, Herenthout, Grobbendonk en Herentals behoren tot de betrokken gemeenten. Tijdens deze periode is er kans op verhoogde aanwezigheid en/of passage van militairen in de straten. Dit is geen reden tot ongerustheid, het betreft enkel een oefening.

Nieuws

Poetspaleis biedt 40 jobs aan

Het dienstenchequebedrijf Het PoetsPaleis, met hoofdzetel in Herenthout zoekt veertig nieuwe krachten. Het voorbij jaar had het al honderd extra mensen in dienst genomen.

Nieuws

Zeventiger schuldig aan aanranding van twee zussen

De strafrechter in Turnhout heeft een 79-jarige man uit Herenthout veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke celstraf. Tussen 2008 en 2014 zou hij in Herentals twee zussen meermaals zonder geweld hebben aangerand.

Nieuws

Boete voor wie zijn auto niet aan juiste kant van straat zette

De lokale politie Neteland heeft zondagavond in het centrum van Herenthout 33 pv’s uitgeschreven voor overtredingen tegen het halfmaandelijks beurtelings parkeren.

Wegen en verkeer

Schijfrem snijdt zenuw door, beloftevolle veldrijder deels verlamd

De beloftevolle veldrijder Cédric Mertens (17) uit Herenthout zal moeten vechten voor zijn carrière. Zijn moderne schijfremmen hakten in op zijn kuit tijdens een cross in Kasterlee. Een belangrijke zenuw werd doorgesneden, waardoor hij zelfs tijdelijk verlamd is.

Nieuws

Samen zwerfvuil opruimen

Op zaterdag 14 oktober organiseert het gemeentebestuur van Herenthout opnieuw een zwerfvuilactie. "We hopen op heel wat helpende handen om Herenthout zwerfvuilvrij te maken."

Nieuws

Elia voert werken uit op 100 hoogspanningsmasten tussen Herenthout en Mol

Tot eind 2018 voert Elia uitzonderlijke onderhoudswerken uit op de 70kV-hoogspanningslijn tussen Herenthout en Mol. De netbeheerder laat verouderde loodverf van 100 pylonen verwijderen en brengt een nieuwe, milieuveilige verflaag aan. Tijdens de werken blijft de hoogspanningslijn deels in dienst, zo meldt Elia in een persbericht.

Wegen en verkeer

Merodese bossen deels afgesloten wegens grote wespen

Een klein stukje van de Merodese bossen in Herenthout is momenteel af te raden wandelgebied. De bewoners van een nest hoornaars, een grote wespensoort, hebben er al meerdere mensen gestoken. “Ik heb het nest gelokaliseerd en in de buurt lintjes met waarschuwingen opgehangen”, zegt Eddy Vercammen van het agentschap Natuur en Bos.

Vrije tijd en hobby

AED aan de inkom van Huis Driane

Er werd een AED-toestel bevestigd aan de inkom van het woonzorgcentrum Huis Driane, gelegen aan de Molenstraat 56. Ook de gemeentelijke sporthal beschikt over zo’n toestel.

Nieuws

Ereburgemeester Tuur Baeten overleden

In het ziekenhuis in Edegem is ereburgemeester Tuur Baeten (73) overleden. De man, die achttien jaar lang burgemeester was in Herenthout, was al geruime tijd ziek.

Nieuws
Download