Lanceer zeer eenvoudig een idee of initiatief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Brandstichters chirolokalen zijn amper 14 en 15 jaar

Het parket van Leuven heeft drie verdachten aangehouden voor de brandstichting van de lokalen van Chiro Ourodenberg in het Vlaams-Brabantse Aarschot. Het gaat om jongeren van amper 15 en 14 uit Aarschot, Leuven en Herenthout.

Politie en veiligheid
Nieuws

Zakken te koop op het recyclagepark

Voortaan kan je ook op het recyclagepark van de gemeente Herenthout terecht voor blauwe vuilniszakken voor PMD en groene vuilniszakken voor gemengd plastic.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Na 35 jaar klinkt er vanaf oudejaarsavond alleen nog ruis op frequentie en dat door één fout getalletje

Lokale radio Omroep Neteland uit Herenthout trekt er op oudejaars-avond de stekker uit. Tegen zijn zin. Want door een stomme vergissing verwierf de zender een onbruikbaar frequentiepakket.

Nieuws

Moderne kerststal is te hip: "Straks vervangen ze de paasklokken door een drone"

Luid protest verstoort de stille heilige nacht. In het Stoetersdorp ligt ‘kinneke Jezus’ niet in een bakske vol met stro, maar in een buggy. De moderne interpretatie van het Bijbelse succesverhaal maakt liefhebbers van de traditionele kerststal kribbig.

Nieuws

Puppy's in rugzak uit winkel gesmokkeld

De politie heeft gisteravond drie Britten verhoord die ervan verdacht worden eerder op de dag puppy’s te hebben gestolen uit een dierenspeciaalzaak in Herenthout. De hondjes zijn nog niet terecht.

Politie en veiligheid
Nieuws

Opbrengst van dorpsfeest verdeeld

Zopas werd in de gemeentelijke feestzaal de opbrengst van de eerste editie van Huirt-Uit-Fiejest uitgereikt. De opbrengst werd evenredig verdeeld onder de 8 deelnemende verenigingen.

Nieuws

Miljoenen Europese steun voor bruggen over Albertkanaal

Europa heeft Vlaanderen 27 miljoen euro toegekend om bruggen over het Albertkanaal te verhogen. “Europa erkent zo de rol van de binnenvaart voor een vlotte mobiliteit en steunt daarbij het Vlaamse beleid voor de verdere uitbouw van het waterwegennetwerk”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA). De steun komt er via het programma ‘Connecting Europe Facility’.

Wegen en verkeer
Nieuws

Gemeente verkoopt 13 bouwgronden

Wie op zoek is naar een bouwgrond in Herenthout kan zich nog tot en met 15 februari 2018 kandidaat stellen bij het Loket Bouwen & Wonen op het gemeentehuis. Momenteel zijn 13 percelen te koop die gelegen zijn tegen Sportstraat en Cardijnlaan.

Nieuws

IN BEELD. Politie Neteland zoekt eigenaars van dit gestolen goed

De politie Neteland heeft op haar website een flink fotoboek met allerlei gestolen voorwerpen geplaatst. Die zijn teruggevonden bij huiszoekingen in een onderzoek naar diefstallen en inbraken in de regio.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download