Better a good neighbour than a distant friend
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Koperdieven zetten groot deel van Herentals zonder stroom

In grote delen van Herentals, deelgemeente Noorderwijk en Herenthout viel dinsdagavond om 23.11u plots de stroom uit. De oorzaak ligt bij een poging tot koperdiefstal in een cabine naast de leegstaande gebouwen van radiatorfabrikant Henrad.

News

“Rouw en verdriet zijn nog altijd groot taboe”

Kathleen Weuts uit Onze-Lieve-Vrouw Olen en Kim Peeters uit Herenthout verloren ieder in 2015 hun kindje. Die tragische gebeurtenis buigen ze nu om naar een positief verhaal: in hun rouw- en verliescafés leren ze mensen omgaan met verdriet.

News

Overdag serene ernst in een pitteleer, ’s nachts alle remmen los met een koptelefoon

Als begrafenisondernemer is Kristof Hens (32) overdag discreet en ingetogen. ’s Nachts ontpopt de He­renthoutenaar zich tot dj Milano en gaan alle remmen los. De draaiende begrafenisondernemer lanceert met Right Where I Belong zijn eerste single.

News

Gemeente wil woning laten slopen om kruispunt veiliger te maken

Het gemeentebestuur van Herenthout wil de woning langs de Molenstraat 148 aankopen. Het is de bedoeling om het pand te slopen en zo het aangrenzend kruispunt veiliger in te richten.

News

Korenslang aangetroffen in brievenbus

In Boeretang in Dessel werden afgelopen weekend twee rode korenslangen gevonden. Eén daarvan zat in de brievenbus van een bewoner, een andere in de tuin van de buurman.

News

Landhuis krijgt gezelschap van appartementsblokken

In het historische park rond het Hooghuys, in hartje Herenthout, wordt vanaf deze zomer een prestigieus woonproject neergepoot, met vier blokken, samen goed voor 64 appartementen.

News

Man bijt in vinger van politie-inspecteur die hem moest kalmeren

Een interventie van een ploeg van de politiezone Neteland in Herenthout is uit de hand gelopen. Bewoner Raf D.C. (41) beet in een vinger van een inspecteur en riskeert nu een gevangenisstraf van tien maanden.

Alert

Drie gemeenten moeten samen wegenis fatsoeneren: ‘‘Zeker geen onwil. Het komt in orde!’’

Herentals, Grobbendonk en Herenthout beloven nog eens een poging te doen om de slechte wegen in hun gemeenschappelijk industriepark te fatsoeneren. “De knoop ligt bij Grobbendonk”, luidt het in Herentals. “Geen politieke onwil”, reageert burgemeester Eric Van Meensel (N-VA). “Wel een administratieve knoop. We lossen dit op.”

Alert

Zonnige Kempen wil 44 woningen bouwen

De gemeenteraad van Westerlo heeft het wegtracé goedgekeurd voor een verkaveling die Zonnige Kempen plant in het gebied tussen de Rodekruisstraat en de Guldensporenlaan. Het gaat om 37 huur- en 7 koopwoningen.

News

Mocca D'Or wint eerste Lion D'or

De Mocca D'Or in Herenthout, heeft de Lion D'Or gewonnen. Dat is een ereprijs voor handelszaken die zich op een bijzondere manier onderscheiden.

News
Download