You can also report offensive messages
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Van oud naar nieuw in de Kempen

De Kempenaars lijken niet van plan stilletjes bij het haardvuur naar 2019 af te tellen. Ze wuiven het jaar nog het liefst al dansend en feestend uit op een van de vele megafuiven of in het jeugdhuis. Herentals lijkt in dat opzicht de (party)hoofdstad van de Kempen.

News

“Kempense stations moeten rolstoelvriendelijker worden”

De Kempense stations moeten rolstoelvriendelijker worden, zodat mensen met een rolstoel ook zonder reservatie de trein kunnen nemen. Dat zegt volksvertegenwoordiger Yoleen Van Camp (N-VA). Op korte termijn is dat niet mogelijk, antwoordt minister van Mobliliteit François Bellot (MR).

News

Tweede weekend op rij illegale Goa-fuif stilgelegd

Voor het tweede opeenvolgende weekend hebben inspecteurs van de lokale politie Neteland een illegale Goa-fuif stilgelegd. Deze keer hadden de feestvierders afgesproken in de Henrad-gebouwen in Herentals.

Alert

Treinverkeer onderbroken nadat slagboom tegen bovenleiding waait in Herentals

Het treinverkeer tussen Herentals en Mol en tussen Herentals en Tielen is vrijdagavond twee uur lang in beide richtingen onderbroken nadat een slagboom aan een overweg nabij Herentals iets voor 18 uur tegen de bovenleiding gewaaid is. Dat is vernomen bij spoorwegmaatschappij NMBS en infrastructuurbeheerder Infrabel. Voor de veiligheid werd de stroom van de bovenleiding gehaald. Sinds iets voor 20 uur rijden op beide sporen weer treinen, meldt Infrabel.

News

Molenstraat moet veiliger worden voor fietsers

Krijgt de drukke Molenstraat in Morkhoven nieuwe fietspaden of eerder fietssuggestiestroken? Of misschien een combinatie van beide? Verschillende overheden leggen momenteel de verschillende opties onder de loep.

News

Gemeenteraadsleden kunnen ten vroegste eind januari eed afleggen

in de gemeenten vinden de installatievergaderingen voor de nieuwe gemeenteraden op 2 of 3 januari plaats. De Herentalse verkozenen moeten nog een tijdje wachten. Dat is het gevolg van de klacht van vier partijen bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen.

News

“Dit wordt niet de zoveelste après-ski-bar”

Christophe Verrelst en Karen Verstrepen openen vrijdagavond hun Winterbar in het koetshuis Le Paige. In een originele setting kunt u er twee lange weekends genieten van een drankje of feestje. In het voorjaar volgt een tijdelijk gastronomisch themarestaurant.

News

Onverbeterlijke exhibitionist verstopt zich in kelder

Marc C. (58) uit Herentals tekent verzet aan tegen een veroordeling van twee jaar cel voor exhibitionisme, openbare zedenschennis en het bezit van kinderporno. Toen de politie begin december bij hem aanklopte, had hij zich in zijn kelder verschanst.

Alert

Nachtelijke brand snel onder controle

De brandweer werd maandagochtend rond 2u gestuurd naar een woning in de Kapelstraat in Morkhoven (Herentals). In één van de ruimtes achteraan in het gebouw was in de buurt van de kachel brand ontstaan.

Alert

Nieuwe coalitie gaat voor volledige stijlbreuk met verleden

De gloednieuwe coalitie van CD&V en N-VA in Herentals wil de komende legislatuur in grote dossiers veel meer het woord aan de burger geven. Onder meer een parkeervrije markt staat op het verlanglijstje. Opvallend is dat vijf van de zes verkozen CD&V’ers een (gedeeltelijk) mandaat in het college krijgen.

News
Download