Nodig je partner, huisgenoten of buren uit op Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Studenten zijn dupe van werken aan spoor

Het treinverkeer tussen Herentals, Lier en Heist-Op-den-Berg is de komende drie weken onderbroken door werken tijdens de weekends. Er worden drie weken lang vervangbussen ingelegd.

Wegen en verkeer
Nieuws

Kindermagie brengt avontuurlijk speelbos tot leven

Met luid kindergejoel is het magische speelbos in het Herentalse Begijnhofpark vrijdag officieel ingeravot. Het koppelt spel aan avontuur en sprookjesverhalen.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Grafkelders Augustijnen na ruim 200 jaar blootgelegd

De grafkelders die deze week aan de Fraikinstraat werden blootgelegd, maakten zeker deel uit van het oude Augustijnenklooster. Dat zeggen archeologen. Het onderzoek wordt volgende week voortgezet.

Nieuws

Kinderen ravotten magisch speelbos in

Met z'n tientallen hebben kinderen vrijdagmiddag het gloednieuwe magische speelbos in het Herentalse Begijnhofpark ingeravot. Ze kunnen voortaan hun hartje ophalen aan de combinatie van natuurlijke spelelementen en sprookjesverhalen.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Vijf stokoude skeletten ontdekt op bouwterrein

Op de hoek van de Fraikinstraat met de Augustijnenlaan zijn donderdag vijf skeletten opgegraven. Mogelijk gaat het om paters Augustijnen die er een paar eeuwen geleden een laatste rustplaats kregen.

Nieuws

Kraamkliniek zoekt oude geboortefoto’s

De kraamkliniek van het Algemeen Ziekenhuis (AZ) Herentals zoekt zo veel mogelijk oude foto’s die sinds de jaren zeventig op de afdeling genomen zijn. Ze zullen worden overhandigd aan de medewerkers die binnenkort met pensioen gaan.

Vroeger en nu
Nieuws

Jongeman loopt tegen lamp tijdens diefstal in Media Markt

Net op de dag dat Nick D. (28) uit Herentals in Antwerpen op verkennend gesprek ging om zijn drugsproblematiek aan te pakken, werd hij betrapt bij een winkeldiefstal bij Media Markt in De Keyserlei.

Nieuws

Kobe Vleminckx pijlsnel op 60 meter: “Leuk om clubrecord van coach Kristof Beyens te verbeteren”

Kobe Vleminckx liep op de IFAM twee keer onder 6”80 op de 60 meter. Zowel in de reeksen als in de finale stopte de klok op 6”79. De Westerlonaar is op 19-jarige leeftijd al sneller dan zijn coach, de ex-topspurter Kristof Beyens.

Nieuws

Onderzoeksproject bevestigt nut van staprobot bij postrevalidatie

Het gebruik van een staprobot levert grote winst op tijdens de (post)revalidatie na een herseninfarct of bij personen met een dwarslaesie (een beschadiging van het ruggenmerg). Dat blijkt uit een onderzoek van Mobilab, een expertisecentrum van de Thomas More hogeschool in Herentals. Achttien patiënten tussen de 25 en 70 jaar oud werden twee jaar lang gevolgd toen ze tijdens hun postrevalidatieproces opnieuw leerden stappen.

Nieuws
Download