Wij zijn van Lokeren, en jij?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Restauratie van kiosk in park kost 100.000 euro

De oude kiosk in het stadspark van Herentals gaat allicht eind juni tegen de vlakte. Na vijftig jaar verwaarlozing is de kiosk in een zodanig slechte staat dat de eerste drie aannemers die de stad aanschreef feestelijk bedankten voor de restauratie, wegens te moeilijk. Er was een gegadigde, maar die vroeg 100.000 euro. Vooral het gietijzeren skelet is in slechte staat.

Vrije tijd en hobby

Oud klooster omgetoverd tot woonerf

Als het van de bouwheer afhangt, begint de complete ombouw van het Instituut van de Voorzienigheid in 2020. De hele site wordt omgevormd tot een groot woonerf met een binnengebied. Enkele iconische gebouwen - zoals de oude kapel - blijven overeind en krijgen een nieuwe invulling.

Nieuws

Drie dagen per week koersen, twee dagen fietsen herstellen

Jasper Van den Plas is student aan het Centrum voor Leren en Werken (CLW) De Vesten. In dit systeem van deeltijds onderwijs krijgen leerlingen drie dagen per week training aan de Vlaamse Wielerschool Rik Van Looy, de overige twee dagen volgen ze een opleiding tot fietshersteller.

Nieuws

Muriel ging van maat 56 naar 46

Muriel Poortmans (52) volgde vier maanden lang obesitasrevalidatie in het AZ Herentals. Ze combineerde een bewegingsprogramma met informatieve groepssessies door een diëtiste en psycholoog. Het resultaat: ze is 25 kilogram lichter. “Ik wil er nog eens vijftien kilogram af”, zegt ze.

Nieuws

Drankkarretjes van Christine lessen dorst van fietsers

Berteneinde in Morkhoven (Herentals) heeft er een kleurrijk adresje bij: sinds vorige week heeft Christine Boeckx er haar twee drankkarretjes onder de naam De Stoppentrekker opgesteld.

Nieuws

Politiemacht overrompelt Toeristentoren

Een groepje zwaarbewapende politiemensen bestormde woensdagochtend de heuvel naar de Herentalse Toeristentoren. Gelukkig was er geen sprake van terroristen die het hoogste punt van de Keizerstede hadden ingepalmd, maar ging het om de eerste opnames voor een gloednieuwe televisieserie ‘De ontvoering van Phil Frisco’.

Melding

Jonge fietser krijgt klappen voor openstaande schuld

Lorenz T. (20) en Kevin R. (20) riskeren elk een jaar cel voor een gewelddadige afpersing van een minderjarige jongen in februari 2016 in Herentals. Het slachtoffer werd enkele keren geslagen en gestampt en moest enkele persoonlijke spullen afgeven.

Nieuws

Politie organiseert deze zomer eerste verkeerskamp

De politiezone Neteland pakt in de zomer uit met een mooie primeur: samen met de Herentalse Sportdienst organiseert ze een zomerkamp voor kinderen rond sport en verkeer.

Melding

Cultuurhuis ’t Pact als voorbeeld voor Vlaanderen

’t Pact, het samenwerkingsverband tussen de cultuurcentra van Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals en Mol en provinciaal cultuurhuis de Warande in Turnhout, gaat nog eens vijf jaar verder. “We verrichten hier pionierswerk voor de Kempense cultuurliefhebber.”

Nieuws

Extra arrestatie in bende die speed verhandelt

De raadkamer in Turnhout heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van een man uit Herentals in een drugsdossier. De 29-jarige wordt verdacht van de handel in speed.

Melding
Download