We want neighbourhood messages without advertising
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Man knalt op boom en overlijdt ter plaatse in Herentals

Aan de Geelseweg in Herentals gebeurde zondagochtend een dodelijk verkeersongeval. Het slachtoffer is een 27-jarige man uit Herentals.

News

Stad wil van gedempte vaart groene stadsboulevard maken

Herentals wil een studiebureau aanstellen om de lange as Augustijnenlaan-Belgiëlaan-Olympiadelaan een compleet nieuw uitzicht te geven. De ambities zijn hoog ingesteld: een groene boulevard met veel comfort voor zwakke weggebruikers.

News

Twee bijkomende fietsostrades zorgen voor veilige verbinding

De provincie Antwerpen trapt vanavond in Herentals een reeks infomarkten af om de bewoners het voorkeurstracé voor de toekomstige fietsostrade tussen Lier en Herentals voor te leggen. Het volgende traject, tussen Herentals en Turnhout, is ook al in voorbereiding.

News

Hier is dynamiet gemaakt, straks gaan er 457 gezinnen wonen

Voor de verkaveling Wuytsbergen-Ekelen op de vroegere munitie­fabriek Poederkot heeft een studiebureau 457 wooneenheden uitgetekend. Of de derde fase er ooit komt, hangt af van de mobiliteit rond de spooroverwegen in Wuytsbergen.

News

Woonproject Kanaalstraat moet zorgen voor deelauto

Projectontwikkelaar H-Estate wil in de Kanaalstraat verspreid over vier loten een woonproject met maximaal negentig appartementen optrekken.

News

Schippers blijven kreunen na kurkdroge zomer: tot twee uur wachten aan sluizen

De aanhoudende droogte zorgt in grote delen van Europa voor lage waterstand op de grote rivieren. De Vlaamse Waterweg nam daarom bijkomende maatregelen voor de scheepvaart op de Kempense kanalen. Schepen moeten zo veel mogelijk gegroepeerd versluisd worden en er geldt een diepgangbeperking.

News

Man die brand stichtte op terras hotel sloeg mogelijk al eerder toe

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft de 46-jarige V.E. uit Herentals aangehouden op verdenking van brandstichting bij nacht. De man werd opgepakt nadat maandagochtend op het terras van het hotel De Zalm een vloermat in brand was gestoken.

Alert

Man die brand stichtte op terras van hotel sloeg mogelijk al eerder toe

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft de 46-jarige Herentalsenaar V.E. aangehouden op verdenking van brandstichting bij nacht. De man werd opgepakt nadat maandagochtend op het terras van het hotel De Zalm in Herentals een vloermat in brand was gestoken.

Alert

Vieze gele rook alarmeert de buurt

Een brand heeft zaterdagmiddag zware schade aangericht in een pand in de Herentalse Nieuwstraat. Dat was ooit het populaire café ’t Stoopke. 

News

Vroegere voetbalterreinen Sefaruimen plaats voor sociale woonwijk

De sociale huisvestingsmaatschappij De Woonbrug plant een sociale woonwijk op de vroegere voetbalterreinen van Sefa tussen de Herentalse Ringlaan en de woonwijk Koulaak. De buurt vreest problemen met riolering en mobiliteit.

News
Download