Secondje, we laden Limburg in
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Expo toont hoe fietsostrade eruit gaat zien

De provincie Antwerpen stelt donderdag 23 juni de ontwerpplannen van de fietsostrade F105 voor aan de inwoners van Herentals. Iedereen is welkom op de infotentoonstelling in de Lakenhal.

Nieuws

Vuur- en rookverbod in Herentalse bossen en heiden

Vanaf dinsdag 20 juni geldt een volledig vuur- en rookverbod in de bossen en heiden van Herentals. Door de uitzonderlijke droogte van de afgelopen dagen is er een groot brandgevaar in bossen, natuur- en heidegebieden. Het stadsbestuur roept deze maatregel in om brand in bossen en heiden te vermijden. De politie houdt toezicht op het naleven van het verbod.

Vrije tijd en hobby

Bromfietser raakt tractorsluis

De 44-jarige V.C. uit Vorselaar is maandag rond 14.30 uur zwaargewond geraakt op de kruising van Heiken met Lenteheide op de grens van Vorselaar, Herentals en Grobbendonk. De man knalde er met zijn bromfiets op een tractorsluis. Hij is met zware verwondingen, maar niet in levensgevaar, naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuws

Fakkeltocht verbindt Levensloop Turnhout met Levensloop Neteland

Een Levensloop is een sponsortocht waarbij teams geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Dit jaar vindt het evenement zowel in Turnhout als Herenthout plaats. Herentals fungeert als halte voor een verbindende fakkeltocht.

Vrije tijd en hobby

Centrum afgesloten voor brandstofspoor

Politie en brandweer sloten vanmorgen een deel van het centrum van Herentals af om een oliespoor op te ruimen. De brandstof was gelekt uit de tank van een lijnbus.

Politie en veiligheid

Man verwondt schoonmoeder bij weghalen van hondjes

Kris C. (41) uit Westerlo is door de rechter in Turnhout veroordeeld tot tien maanden voorwaardelijke celstraf voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen aan zijn partner en zijn schoonmoeder.

Nieuws

Nieuwe pompen moeten rioolwater weghouden

De stad Herentals koopt twee nieuwe pompen aan voor het pompstation in de Noordervaart. Dat moet er voor zorgen dat het rioolwater zonder problemen ‘bergop’ geraakt.

Nieuws

Kwinten Torfs met 4 x 100 m-ploeg naar EYOF: “Blij dat ik het uiteindelijk toch gehaald heb”

Kwinten Torfs mag dan toch zijn koffers pakken voor het EYOF in Hongarije. Met de 4 x 100 m-ploeg haalde hij zaterdag in Huizingen in extremis de kwalificatie binnen. Isabeau Lenaerts redde het net niet op de 1500 m en moet hopen op een deliberatie.

Nieuws

Politie betrapt laagvlieger aan 147 km/u

De lokale politie Neteland stelde in haar nultolerantieweek voor verkeersinbreuken in totaal 543 inbreuken vast. Tijdens die week verhoogde de politie haar controles op verkeersinbreuken gaande van parkeerovertredingen, snelheidsinbreuken tot gordeldracht e.d.

Politie en veiligheid
Download