Do you already use our mobile application?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Jarne Van Grieken acht zichzelf zondag niet kansloos: “Mijn conditie is super”

Dat Jarne Van Grieken in topvorm is lijkt een understatement, want de voorbije weken grossierde de junior uit Noorderwijk in overwinningen en ereplaatsen. Dat hij zondag in de gaten wordt gehouden tijdens de Omloop der Vlaamse Gewesten in Wuustwezel, ligt voor de hand.

News

Populaire influencers moeten restaurants klanten opleveren

De Kempense restaurantformule Two4One bouwde een trouw publiek op, maar daarin zijn de twintigers en dertigers dungezaaid. Jonge sociale media-influencers moeten daar verandering in brengen.

News

“Soms is de honger te groot”

Ze was ingeschreven voor het ITF-toernooi in het Nederlandse Oldenzaal, maar een letsel aan de buikspieren besliste er anders over. “Het wil niet lukken in 2018”, zucht Magali Kempen (20). “Mijn honger om te tennissen is soms te groot.”

News

Kinderen ondergedompeld in wondere fietswereld

Deze week nemen 21 kinderen deel aan het allereerste verkeerskamp in Herentals. Op een speelse manier leren de jonge fietsers kennismaken met de wegcode.

News

Matthias Van Gestel is topfavoriet op Vlaams kampioenschap 400m: “Ik wil een gouden medaille”

Matthias Van Gestel (AC Herentals) gaat woensdag voor goud op de 400m op het Vlaams kampioenschap voor cadetten en scholieren in Gentbrugge. De scholier staat met 49”86 ingeschreven met de snelste tijd van alle deelnemers.

News

Aperitief in open lucht

Het Kerkplein in Herentals krijgt vrijdagavond voor de tweede keer ApéroTime over de vloer, het populaire afterwork openlucht aperitief. Het Kempense initiatief verovert intussen Vlaanderen.

News

Haarden van blauwalgen ontdekt in Antwerpse kanalen

Uit metingen door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) blijkt dat er in drie kanalen die de provincie Antwerpen doorkruisen, blauwalgen zijn aangetroffen. Er worden maatregelen getroffen.

News

Reactie N-VA: "Kijken alleen naar onszelf”

Yoleen Van Camp reageerde liever niet op de oprichting van de nieuwe partij. Bij N-VA Herentals zelf halen ze de schouders op. Voorzitter Arnout De Cuyper: “Wij hoorden dat ze de voorbije weken bij andere partijen aan het hengelen waren naar een postje. Dat is blijkbaar niet gelukt, dus beginnen ze zelf maar iets. Wij kijken met N-VA Herentals alleen naar onszelf. Ons programma voor een beter Herentals is al even klaar. Vorige week presenteerden we onze volledige ploeg met 29 sterke kandidaten. Wij hebben een jonge, frisse ploeg, gecombineerd met veel ervaring. De inwoners van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven weten zeer goed wat ze aan de N-VA hebben.”

News

Scheurlijst op ramkoers met N-VA

Zes voormalige partijleden van N-VA richten in Herentals de nieuwe politieke beweging Herentals Anders! (HA!) op. Die zet is het gevolg van een partijrevolutie binnen de Herentalse N-VA-afdeling, na onder meer strubbelingen rond de manier waarop de kiescampagne werd gevoerd. Cruciaal daarin is de rol van federaal parlementslid Yoleen Van Camp.

Alert

Bibliotheken gaan samenwerken

De openbare bibliotheken van ­Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar zijn een samenwerkingsverband aangegaan onder de noemer Neteland Bibliotheek. Om de alliantie te vieren met de vaste bibbezoekers organiseren de vijf filialen op zaterdag 18 augustus een openingsfeest. In Grobbendonk is er om 10 uur een signeersessie met strip­auteur Charel Cambré, in Olen volgt om 11 uur een concert door Country Feedback Club, om 13 uur komt jeugdauteur Liesbet Slegers langs in Vorselaar, Charel Cambré signeert om 14 uur in Herenthout en de Leesbeesten geven om 16 uur in Herentals een familie­voorstelling.

News
Download