Altijd tof als jij er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Internationale studenten acclimatiseren in De Brink

In het Herentalse jeugdverblijf De Brink zijn dinsdagavond 36 tieners van liefst zeventien verschillende nationaliteiten van over de hele wereld neergestreken. Tijdens deze internationale oriëntatieweek bereiden ze zich voor op een jaar studeren in België.

Nieuws

“Sommigen denken dat wij maar wat cowboyke spelen, maar het is veel meer dan dat”

Bernard Fonck uit Herentals (44) is Europees kampioen geworden in de paardensportdiscipline reining. Hij was de beste samen met zijn paard Smart N Sparkin dat eigendom is van een man uit Peulis (Putte).

Nieuws

Hoevefeesten in Noorderwijk

Op zondag 3 september 2017 organiseert de Landelijke Gilde van Noorderwijk de jaarlijkse Hoevefeesten. De Hoevefeesten vinden plaats in de Hoge Weg aan de windmolen van Noorderwijk.

Nieuws

Expo Malpertusa bij nieuwe lokaal

Op zaterdag 9 september vieren de scouts & gidsen Reynaert-Adinda uit Herentals weer hun jaarlijks evenement Expo Malpertusa. De festiviteiten vinden dit jaar plaats naast hun nieuwe lokaal, dat volop in opbouw is.

Vrije tijd en hobby

Hinder door werf N13 blijft beperkt

Op de grens van Herentals en Olen gingen woensdag de lang aangekondigde werkzaamheden op de N13 van start. De verkeershinder bleef op de eerste dag beperkt.

Wegen en verkeer

Stad zoekt plek voor brandweerkazerne

De stad Herentals maakt volop werk van een herlocatie van de brandweerkazerne. De huidige kazerne is versleten. De stad heeft een paar opties: aan de Geelseweg of aan de Ringlaan.

Politie en veiligheid

Tientallen vrienden zakken af naar ziekenhuis om benefietconcert voor patiënt bij te wonen

Jean-Pierre Dierckx uit Herentals ligt al bijna drie maanden in het ziekenhuis Oost-Limburg door een bacterie in zijn been, en volgens de dokters zal hij er zeker nog enkele maanden moet blijven. Daarom organiseerden een vijftigtal vrienden en familieleden in samenwerking met het ziekenhuis een speciaal optreden in het cafetaria. En dat is hoogst uitzonderlijk.

Nieuws

Standbeeld voor een wielerkeizer

Een beetje frêle in zijn stap en stilaan wat grijzer, maar nog even scherp en fier rechtop als vroeger, zo onthulde Rik Van Looy zaterdagmiddag zijn standbeeld. Dat was op zijn verzoek omhuld met een Herentalse vlag. Toen hij die eraf trok, verscheen de Keizer als een gewone man van het volk.

Nieuws

Zomerbeurs lokt verzamelaars

Enkele honderden belangstellenden snuisterden zondag tijdens de tweede Zomerbeurs voor Verzamelaars tussen de standjes vol collecties op de Grote Markt en in de Lakenhal.

Nieuws

75-jarigen zoeken leeftijdsgenoten

75 jaar worden is een gebeurtenis die tot de verbeelding spreekt. Daarom hebben enkele 75-jarige besloten om dit feestelijk te vieren met een grote reünie.

Nieuws
Download