Ken jij nog leuke adresjes?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Brandweervrouw wandelt 1300 euro bij mekaar tijdens Dodentocht

Brandweervrouw Debby Van Lancker heeft met haar sponsoractie '100km buddy’s voor Marjan' tijdens de Dodentocht 1300 euro ingezameld. Dat deed ze voor Peter Desmet uit Ekeren, die recent zijn vrouw Marjan Dreessen verloor aan kanker.

Politie en veiligheid

VIDEO. Nieuw transportmiddel blijkt erg populair, maar niet altijd even stipt

Misschien heeft u het intussen al eens geprobeerd: de Waterbus over de Schelde. Het nieuwe transportmiddel tussen Hemiksem, Kruibeke en Antwerpen vaart intussen een maandje uit. Daarmee is het maandje proefdraaien voorbij en vaart de Waterbus nu voor echt. Het is populair, dat is duidelijk. Helaas is de Waterbus wel nog altijd niet even stipt. Vandaag liepen de vertragingen op tot 20 minuten.

Nieuws

De Bellekens tonen bloemenpracht in abdij

Vriendenkring de Bellekens Hemiksem-Rupelstreek organiseert op 29 en 30 juli zijn jaarlijkse tentoonstelling. Naast fuchsia's zorgen ook andere pot- en kuipplanten voor kleurrijke en lieflijke tafereeltjes.

Nieuws

VIDEO. Waterbus gedoopt, zaterdag vaart hij uit

In Antwerpen is de waterbus officieel gedoopt. Het nieuwe openbaar transportmiddel over de Schelde vaart van Antwerpen naar Hemiksem en terug, via een tussenstop in Kruibeke. Vanaf zaterdag is de waterbus toegankelijk voor het publiek. Een delegatie van de gemeente Kruibeke mocht vrijdag samen met een select gezelschap, al een allereerste tochtje maken op de waterbus.

Nieuws

Twee bijkomende BIN's opgericht

Paul Verschueren en Paul Dalva (links op foto) van BIN Oost en Franky Backeljauw en Thomas Jonkers van BIN Dorp ondertekenden samen met politiecommissaris Koen Eggers en burgemeester Luc Bouckaert het vereiste samenwerkingsprotocol voor het engagement van hun wijk.

Politie en veiligheid

Katastroof zingt tussen foodtrucks

Funk Food Fest, het foodtruckfestival van de Rupelstreek, combineert op 23, 24 en 25 juni voor de derde keer lekker eten uit heel de wereld met muziek van eigen bodem. De optredens zijn volledig gratis.

Nieuws

Man (22) krijgt celstraf en rijverbod voor dodelijk ongeval met Vespa

De Antwerpse politierechter heeft Elmond B. (22) uit Hemiksem dinsdag veroordeeld voor een dodelijk ongeval dat hij vorig jaar met zijn motorfiets veroorzaakt had in Boechout. Een 75-jarige fietser was daarbij om het leven gekomen. Hij kreeg zes maanden cel, waarvan twee maanden effectief, 6.000 euro boete, waarvan 3.600 euro effectief en een jaar rijverbod, waarvan de helft effectief.

Wegen en verkeer

Honden van allerlei ras en formaat verzamelen aan Depot Deluxe

Tientallen viervoeters van allerlei rassen en formaten verzamelden zondag met hun baasjes aan Depot Deluxe voor een zwoele wandeling door het Scheldelandschap. Nadien konden de baasjes hen vertroetelen met lekkers en speelgoedjes op de huisdierenbeurs

Vrije tijd en hobby

Hondenwandeling en huisdierenbeurs in Depot Deluxe

Hondenbaasjes en andere dierenliefhebbers zijn zondag 11 juni welkom in Depot Deluxe. N-VA Hemiksem organiseert er een hondenwandeling en huisdierenbeurs.

Vrije tijd en hobby

Jong comedy talent gezocht

De vrijetijdsdiensten van Hemiksem en Schelle zijn op zoek naar nieuw stand-upcomedy talent. Wie wordt uitverkoren, mag in het najaar het voorprogramma van de Comedy Night verzorgen.

Nieuws
Download