Cooking for your neighbours? That is also possible!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Twee arbeiders bevangen door rook bij bedrijfsbrand in Hemiksem

Bij kabelproducent Lamifil in Hemiksem heeft donderdagmiddag een korte brand gewoed. Dat zegt de Brandweer Zone Rivierenland.

Alert

Wikipedia-pagina van burgemeester Eddy De Herdt aangepast: “Tweezak en overloper”

De Wikipedia-pagina van Eddy De Herdt (Hemiksem Vooruit), burgemeester van Hemiksem, werd recent door een onbekende persoon onder handen genomen. In de biografie die op de site te lezen is, stond voor een tijdje dat De Herdt “een tweezak en overloper is van SP.A naar Hemiksem Vooruit”. Intussen is de voormalige, juiste tekst weer hersteld.

News

Kartel kiest weer voor SP.A

Het kartel CD&V-Groen kiest dan toch om voort te doen met huidig coalitiepartner SP.A. Samen vormen ze een meerderheid van 12 op 21 zetels. “We vinden het belangrijk voor de continuïteit van het beleid. Het zetelverlies van SP.A is trouwens geen directe afstraffing van het beleid, maar heeft andere oorzaken die in de gemeente welbekend zijn. Ook uit de voorkeurstemmen binnen de verschillende partijen blijkt dat dit de best mogelijke keuze was”, zegt burgemeester Luc Bouckaert (CD&V). Naast de burgemeester levert CD&V nog twee schepenen, net als kartelpartner Groen, SP.A krijgt een schepen.

News

ANALYSE. CD&V-Groen grote winnaar, Hemiksem Vooruit haalt twee zetels

CD&V, de partij van burgemeester Luc Bouckaert, in kartel met Groen heeft het vertrouwen van de kiezer gekregen. De partij wint twee zetels en komt uit op negen zetels. Huidig coalitiepartner SP.A is de grote verliezer en moet liefst drie zetels prijsgeven.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Hemiksem

Met liefst zeven partijen die naar de gunst van de kiezer dingen, belooft het in Hemiksem een boeiende strijd te worden. De huidige meerderheid van CD&V en SP.A wil graag voort besturen, met dit keer CD&V, weliswaar in kartel met Groen. Maar het is uitkijken of N-VA zijn opmars weet voort te zetten en met de burgerpartij Hemiksem Vooruit verrijst ook een nieuwkomer ten tonele. Er wordt in de wandelgangen al gefluisterd dat misschien wel een tripartite nodig is.

News

Fietsostrade langs jaagpad aan de Schelde

Na veel zoeken en onderhandelen is een doorbraak bereikt rond het tracé van de fietsostrade F13 Antwerpen-Boom, op het grondgebied van Hemiksem. Het fietspad komt niet langs de spoorweg te liggen, maar langs het jaagpad aan de Schelde.

News

Burgemeester Hemiksem is primus van de klas: “Ik bezoek bijna elk evenement”

Burgemeester Luc Bouckaert (CD&V) heeft in onze regio de hoogste score en laat verrassend burgemeester Bart Somers (Open VLD, Mechelen) achter zich. De mooie score wijdt hij aan het houden van gemaakte beloftes. Burgemeester Kristof Sels (N-VA) van Sint-Katelijne-Waver vervolledigt de top drie.

News

N-VA-afdelingen buurgemeenten werken nauw samen voor verkiezingen

De leden van N-VA Schelle en Hemiksem hebben samen hun campagne op gang getrapt. Alles stond in het teken van samenwerking.

News

VIDEO. Verrassing van formaat: Eddy De Herdt lijstduwer bij Hemiksem Vooruit

Een verrassing van formaat in politiek Hemiksem. Ereburgemeester Eddy De Herdt, 72 intussen, staat volgende maand onverwacht toch op de kieslijst voor de lokale verkiezingen. Niet voor de socialisten, waar hij twaalf jaar lang burgemeester voor was in de gemeente. Maar wel als lijstduwer bij de nieuwe lokale partij Hemiksem Vooruit.

Alert

Antwerpse haven investeert: nieuwe truckersparking, waterbussen en fietsinfrastructuur

Een jaar na het aankondigen van een mobiliteitsplan, maakt Havenbedrijf Antwerpen de balans op en kondigt het nieuwe investeringen aan. Zo komt er een nieuwe truckersparking op Linkeroever en is er een startdatum voor de nieuwe Waterbusroute.

News
Download