Go on a discovery today
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Mister Gay-finalist bij Open VLD

In de week van de Antwerp Pride pakt Open VLD Hemiksem uit met een opmerkelijke nieuwe kandidaat op zijn lijst. Cédric Suetens (20), Mister Gay Belgium-finalist in 2017, staat bij de liberalen op de tiende plaats.

News

Hemiksem stelt Klimaatjes voor

Onder de slogan ‘Hemiksem gaat voor klimaat’ lanceert de gemeente een ludieke campagne om haar inwoners meer te doen nadenken over de klimaatproblematiek en hen meer te betrekken bij acties rond milieu en natuur. De Klimaatjes moeten hen de weg wijzen.

News

Woestijnvis filmt voor nieuwe reeks ‘Geub’

Op de Gemeenteplaats in Hemiksem streek maandag een filmploeg van Woestijnvis neer voor opnames van Geub, de achtdelige komische fictiereeks met Philippe Geubels in de hoofdrol. In Geub speelt de komiek een versie van zijn doodnormale zelf in een doodnormaal universum.

News

Studente maakt eerste doe-boek voor kleuters die slecht zien: “Met veel reliëftekeningen”

Yana Dooms (23), studente grafische media aan de AP Hogeschool, heeft het eerste doe-boek voor slechtziende kleuters in ons land gemaakt. “Ook kinderen met een visuele beperking hebben behoefte aan boeken om hun motoriek te oefenen”, zegt de studente uit Hemiksem.

News

Vrachtwagen verliest lading: straten bezaaid met kiezelstenen

Enkele straten in Hemiksem en Hoboken lagen dinsdagvoormiddag bezaaid met steentjes. Een vrachtwagen had een deel van zijn lading verloren.

Traffic

Klanten steken interieur café De Witte in vrolijke kleuren

In café De Witte verwelkomen vrolijke en kleurrijke kunstzinnige tafereeltjes aan het plafond tegenwoordig de klanten. Daar tekenen de cafébezoekers zelf voor, want jong en oud mag zich creatief uitleven in de kroeg.

News

ATV-vertelling met Nigel Williams

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de regionale tv-zender ATV ook deze zomer gratis vertellingen. Op maandag 9 juli is de weide aan de Sint-Bernardusabdij het decor voor de stand-up comedy van cabaretier Nigel Williams

News

Gratis initiatie in nieuw skatepark

Op het nieuwe skatepark aan de gemeentelijke sporthal organiseert de vrijetijdsdienst deze vakantie twee keer een gratis skateboardinitiatie.Deze vindt plaats op donderdag 5 en dinsdag 24 juli, telkens van 14 tot 16u.

Leisure and hobby

Boodschappen online besteld bij Beedrop, gratis aan huis geleverd

Beedrop lanceert in vier gemeenten van de Rupelregio haar 56ste thuisleveringsdienst in Vlaanderen. Online bestellingen bij een aantal voedingswinkels in Niel, Hemiksem, Schelle en Aartselaar worden zo gratis thuis bezorgd.

News

Foodtrucks komen naar abdij

Funk Food Fest, het foodtruck­festival aan de Sint-Bernardusabdij, breidt uit met een extra dag op donderdag 21 juni en spreidt zich zo uit over vier dagen. Ook Katastroof is opnieuw van de partij.

Then and now
Download