A vibrant neighbourhood starts with yourself!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Laatste relict Bekaertfabriek gaat tegen de vlakte

Het kantoorgebouw van de voormalige Bekaert­fabriek, decennialang een landmark in de Heuvelstraat, verdwijnt weldra uit het straatbeeld. Een aannemer is gestart met de ontmanteling van het gebouw. Exact tien jaar na de sluiting verdwijnt de laatste tastbare herinnering aan ‘den draad’.

News

Opnieuw man thuis overvallen door gewapend duo

Een man (46) is gisteren thuis overvallen in de U.N.O.-Laan. Hij raakte lichtgewond bij de feiten. De twee daders zijn nadien weggevlucht en zijn voorlopig nog spoorloos. De recherche voert een onderzoek.

Alert

De man die Kerstmis ballen gaf

Misschien hebt u er ook nog wel liggen? Kerstballen met glazen oogjes in plaats van die vervelende metalen klemmetjes die steeds loskomen? De kans is groot dat ze het signatuur van Ajeko dragen, de glasfabriek die de Tsjech Alfred Jecelin runde in Hemiksem en Schelle.

News

Racistische grap komt Vlaams Belanger duur te staan: nu ook doodsbedreigingen

Na zijn eerder ontslag bij Atlas Copco deint de foute, racistische Facebookpost van Hemiksemnaar Bert Cools nog verder uit. De man, verkozen voor Vlaams Belang, kreeg al verschillende doodsbedreigingen waarin ook zijn vrouw en kinderen worden bedreigd.

News

Atlas Copco ontslaat Vlaams Belanger na racistische facebookpost

Bert Cools, lid van het Vlaams Belang in Hemiksem, is zijn job bij Atlas Copco kwijt nadat hij op Facebook een racistische post had geplaatst, waarover veel commotie was ontstaan. In het bericht worden Marokkanen vergeleken met kerstboomlichtjes, waarvan “maar de helft werkt” en die “het mooist zijn als ze in de boom hangen en branden”

News

Miniatuurkerstdorp groter en grootser dan voorheen

In het heemmuseum kunt al volop in de kerstsfeer komen. Voor het derde jaar op rij heeft Frank Smet met engelengeduld er zijn miniatuurkerstdorp opgebouwd.

News

Twee arbeiders bevangen door rook bij bedrijfsbrand in Hemiksem

Bij kabelproducent Lamifil in Hemiksem heeft donderdagmiddag een korte brand gewoed. Dat zegt de Brandweer Zone Rivierenland.

Alert

Wikipedia-pagina van burgemeester Eddy De Herdt aangepast: “Tweezak en overloper”

De Wikipedia-pagina van Eddy De Herdt (Hemiksem Vooruit), burgemeester van Hemiksem, werd recent door een onbekende persoon onder handen genomen. In de biografie die op de site te lezen is, stond voor een tijdje dat De Herdt “een tweezak en overloper is van SP.A naar Hemiksem Vooruit”. Intussen is de voormalige, juiste tekst weer hersteld.

News

Kartel kiest weer voor SP.A

Het kartel CD&V-Groen kiest dan toch om voort te doen met huidig coalitiepartner SP.A. Samen vormen ze een meerderheid van 12 op 21 zetels. “We vinden het belangrijk voor de continuïteit van het beleid. Het zetelverlies van SP.A is trouwens geen directe afstraffing van het beleid, maar heeft andere oorzaken die in de gemeente welbekend zijn. Ook uit de voorkeurstemmen binnen de verschillende partijen blijkt dat dit de best mogelijke keuze was”, zegt burgemeester Luc Bouckaert (CD&V). Naast de burgemeester levert CD&V nog twee schepenen, net als kartelpartner Groen, SP.A krijgt een schepen.

News

ANALYSE. CD&V-Groen grote winnaar, Hemiksem Vooruit haalt twee zetels

CD&V, de partij van burgemeester Luc Bouckaert, in kartel met Groen heeft het vertrouwen van de kiezer gekregen. De partij wint twee zetels en komt uit op negen zetels. Huidig coalitiepartner SP.A is de grote verliezer en moet liefst drie zetels prijsgeven.

News
Download