Place your neighbourhood activities in the calendar
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Gsm tegen hoofd gegooid

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag de internering geëist tegen Heistenaar Kristof H. De man stond terecht voor slagen en verwondingen aan zijn ex-partner.

News

Heistse street artist geeft Toots Thielemans ereplaats in Bergstraat

De Hnita Jazz Club zorgt tijdens het komende braderieweekend voor een heuse extra trekpleister. Pal in het centrum opent vanaf vrijdag een tijdelijke Hnita Jazz Bar, die je dankzij een gigantisch portret van Toots Thielemans niet zomaar voorbij zal wandelen.

News

Parket wil stadionverbod voor vechtende jongeren op KV

Het parket vorderde een stadionverbod tegen vier jongeren voor een vechtpartij die zich vorig jaar in september voordeed aan de hoofdingang van het voetbalstadion van KV Mechelen.

News

Onderzoek naar leefbaarheid in Rashoevewijk

Het voorbije weekend ging in de Rashoevewijk in Heist-Goor (Heist-op-den-Berg) een participatietraject rond leefbaarheid van start. “Maar wat met de wateroverlast?” vragen de buren zich af.

News

Apollo en StarRadio grijpen naast plaatsje op FM-band

Radio Apollo uit Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) greep voor de tweede keer naast een FM-frequentie. Internetzender StarRadio Gold uit Putte moest ook de duimen leggen tijdens de recent afgewerkte mini-erkenningsronde van Vlaanderen.

News

WK-gekte barst los bij jong en oud in Zonderschot

Rode Duivelsfans uit Groot-Heist en omstreken zakten maandag massaal af naar het terrein van Chiro Zonderschot in de Withofstraat, waar vzw Bochizon en supportersclub De Baar opnieuw zorgden voor een grote tribune en een gigantisch groot scherm.

News

CD&V wil verder besturen: "Sterk Werk Verderzetten"

De Heistse CD&V-afdeling is in de eigen gemeente al sinds jaar en dag beleidspartij en wil dat ook in de toekomst blijven. 'Sterk Werk Verderzetten' is daarom de slogan voor de gemeenteraads-verkiezingen.

News

Brand in garage na overbelaste stekkerdoos

Het heeft vanmorgen kort gebrand in een garage in de Hollandstraat in Heist-op-den-Berg. Een stekkerdoos raakte overbelast en vatte vuur, dat oversloeg op een koelkast. De schade aan de garage bleef beperkt.

News

Drugsbende opgerold die koeriers inzet

De recherche van de lokale politie Lier heeft een bende opgerold die drugs via een eigen koerierdienst tot bij haar klanten bracht. Drie verdachten zijn ondertussen door de Mechelse onderzoeksrechter aangehouden.

Alert

Tegen 2030 met 45.000 inwoners

De bevolking in Heist-op-den-Berg is tussen 2007 en 2017 met 9,5 procent gestegen. Dat is meer dan in de referentieregio’s. Bovendien blijkt dat de gemeente relatief weinig jongeren telt in vergelijking met het arrondissement Mechelen en het Vlaams Gewest. Volgens de prognoses wordt in 2030 de kaap van de 45.000 inwoners overschreden. Tegen dan zal de groep jongeren uitbreiden. Maar de grootste toename wordt verwacht bij de ouderen.

News
Download