Secondje, het wachten loont de moeite!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Uniek: vakantiehuisjes voor ‘dementievakantie’

Bij Ten Kerselaere in Hallaar (Heist-op-den-Berg) gaan ze vijf gastenwoningen bouwen waar mensen met dementie en hun partner op vakantie kunnen komen. Dat is een primeur, zelfs op Europees vlak. Een Britse delegatie kwam ideeën opdoen.

Nieuws

“We willen de herinnering aan Demian levend houden”

De moeder van Demian Ver Elst uit Lier, die in mei plots overleed tijdens zeeklassen in Oostende, organiseert samen met enkele vriendinnen een herdenkingsdag voor de elfjarige jongen.

Nieuws

Buurtbewoners Kruisbaan zijn het beu: ‘‘De stad behandelt ons als onnozelaars”

Buurtbewoner Tom Feremans is het sluipverkeer op de Kruisbaan in Mechelen beu. En dus trok hij maandag tijdens de avondspits verkleed als clown de straat op om actie te voeren.

Wegen en verkeer

Dieven slaan twee keer toe

Bij het bedrijf F&S in het Heistse Industriepark gingen dieven in de nacht van zondag op maandag aan de haal met de kluis. Ook in het pand van het failliete Isobois werd ingebroken.

Politie en veiligheid

Tijdelijk eenrichtingsverkeer in Oude Schrieken

De Oude Schrieken in Schriek (Heist-op-den-Berg) wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer, met als rijrichting van de Hollandstraat naar de Schriekstraat. Dat besliste het college nadat er conflicten dreigden te ontstaan door de wegen- en rioleringswerken in de Bredestraat.

Wegen en verkeer

Chauffeur verliest controle en botst tegen gevel

Een 37-jarige automobilist uit Berlaar is gisteravond van de baan geraakt in de Hooiweg in Itegem (Heist-op-den-Berg). Zijn wagen botste tegen een woning. De eigenaar van het pand was luttele minuten daarvoor nog aan het werk op de plek waar de auto tegen het huis werd geslingerd.

Nieuws

Harmonie viert honderdjarige

In Woonzorgcentrum (WZC) Berkenhof werd de honderdjarige Gregorius 'Jos' Van Rompaey gevierd. Vrijdag kreeg hij een delegatie van het gemeentebestuur op bezoek, zaterdag trakteerde 'zijn' Harmonie Rust Roest Verbroedering hem op een concert.

Nieuws

Auto raakt van de weg en botst tegen woning

Een 37-jarige automobilist uit Berlaar is zondagavond van de baan geraakt in de Hooiweg in Itegem (Heist-op-den-Berg). Zijn wagen botste tegen een woning.

Nieuws

Gemeente gaat strijd aan met appartementen

Eind deze maand start een openbaar onderzoek over een nieuw plan dat in Heist-op-den-Berg een halt moet toeroepen aan de ongebreidelde toename van het aantal meergezinswoningen. Of simpel gezegd: de bouw van appartementen zal nog kunnen in de echte kernen, maar wordt duidelijker afgelijnd met een perimeter.

Nieuws

130 topschutters meten zich tijdens HSV Challenge

Op de schietstanden van de Heistse Schuttersvereniging (HSV) vond de HSV Challenge plaats, de zevende van tien wedstrijden voor de nationale titel. De 130 beste pistoolschutters van ons land schoten zes stages in drie verschillende categorieën: Open, Standard en Production.

Nieuws
Download