Bewoners die hun profiel aanvullen krijgen sneller reacties
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Bestuur moet elke maand opleggen voor autodelen

Cambio, het systeem met deelwagens dat sinds mei vorig jaar in Heist-op-den-Berg actief is, maakt nog elke maand verlies. Dat blijkt uit de inkomstcijfers.

Nieuws

Dronken man maakt amok tijdens avondje uit

Een man uit Duffel stond voor de strafrechter omdat hij betrokken was bij een vechtpartij in Moose, de pop-upwinterbar­ in Heist-op-den-Berg. Daarbij raakten enkele mensen lichtgewond.

Nieuws

Regels voor populaire jazzcollectie

De gemeente heeft een voorlopig archief- en leeszaalreglement goedgekeurd. Dat is nodig om het raadplegen van de jazzcollectie van Juul Anthonissen vlot te laten verlopen.

Nieuws

Jonge sterrenkundige in de prijzen

De prestigieuze Odisseaprijs voor jonge sterrenkundigen is gewonnen door de 23-jarige Heistenaar Robin Baeyens. Hij onderzocht de atmosfeer van zogenaamde ‘hot Jupiters’.

Nieuws

Duizend reizigers zitten drie uur vast op defecte trein

Zo’n duizend mensen hebben gisteren bijna drie uur lang vastgezeten op een defecte trein in Mechelen. De verlichting van de trein bleef wel branden, maar de verwarming en airco vielen uit. Uiteindelijk konden de pendelaars overstappen op een vervangtrein.

Nieuws

Actiecomité zet zich in voor leefbare dorpskern, die nu onder verkeer kreunt

In Booischot is dorpscomité Leefbaar Booischot opgericht. De initiatiefnemers zeggen dat ze kreunen onder het vele verkeer in hun deelgemeente en willen dat er oplossingen worden uitgewerkt.

Nieuws

Omleidingen door werken aan overwegen

Aan de spoorlijn Lier-Aarschot in Heist-op-den-Berg wordt volgende week op twee plaatsen gewerkt. De overweg in de Isschotweg gaat dicht van dinsdag 20 tot en met zaterdag 24 februari. Aan de overweg in de Lostraat vinden verbredingswerken plaats vanaf vrijdag 23 februari tot en met zondag 25 februari. De oversteek blijft gesloten tot maandagochtend.

Wegen en verkeer
Nieuws

Gespreksavond over zelfstandig leven met een handicap

De vzw Inclusief H organiseert op dinsdag 20 februari om 19.30u een gespreksavond over de Persoonsvolgende Financiering (PVF) voor mensen met een handicap in cc Zwaneberg.

Nieuws

Geerts gaat voor lijst Pro Heist

David Geerts (SP.A) zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker worden van de lijst Pro Heist. Met deze open lijst wil hij ook mensen aantrekken die zich niet aan een klassieke partij willen binden.

Nieuws
Download