Al wie da ni hopt, is...
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Afvalcontainer vat vuur

Het heeft vanochtend even gebrand in het schildersbedrijf Tris aan de Bannerlaan in Grobbendonk. De eerste medewerkers die rond 5.30u het bedrijf wilden binnen stappen stelden in het gebouw een zware rookontwikkeling vast.

Nieuws

Ongeval dat voor lange files zorgde op E313 is afgehandeld

Op de E313 in de richting van Hasselt stond er vrijdagmiddag een kilometerslange file na een ongeval ter hoogte van Grobbendonk. In de andere rijrichting stond er een lange kijkfile. Rond 14 uur was het ongeval afgehandeld.

Wegen en verkeer

Eric Van Meensel wil weer burgemeester worden

N-VA Grobbendonk-Bouwel wil ook na de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar deel uitmaken van het gemeentebestuur. Het bestuur heeft daarom unaniem beslist om opnieuw met een eigen lijst naar de verkiezingen te gaan en de lijst zal worden getrokken door burgemeester Eric Van Meensel. Schepen Greet Van de Peer staat op de tweede plaats. “Het was overduidelijk dat de gemeente in 2012 op een dood spoor zat”, meent Van Meensel. “Dat bleek in eerste instantie uit de erbarmelijke gemeentefinanciën. Dankzij ons werk staan de financiën weer op orde zonder dat er belastingverhogingen aan te pas zijn gekomen.” Volgens Van de Peer heeft de gemeente ook ingezet op veiligheid en leefbaarheid. “Initiatieven zoals Vlaanderen Feest, de eindejaarsdrink en vooral het behoud van het jaarlijkse vuurwerk in Grobbendonk en Bouwel zijn hiervan het levende bewijs.”

Nieuws

Burgemeester Van Meensel trekt N-VA-lijst

N-VA Grobbendonk-Bouwel wil ook na de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar deel uitmaken van het gemeentebestuur. "Om de veranderingen die in 2013 zijn ingezet met nog meer kracht verder te zetten."

Nieuws

Bromfietser raakt tractorsluis

De 44-jarige V.C. uit Vorselaar is maandag rond 14.30 uur zwaargewond geraakt op de kruising van Heiken met Lenteheide op de grens van Vorselaar, Herentals en Grobbendonk. De man knalde er met zijn bromfiets op een tractorsluis. Hij is met zware verwondingen, maar niet in levensgevaar, naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuws

Inzameling Taxus tegen Kanker

Grobbendonk gaat ook dit jaar weer de strijd aan tegen kanker door een grootscheepse inzameling van het snoeisel van jouw taxushaag. De opbrengst van deze actie gaat integraal naar het Olivia Hendrickx Research Fund vzw in Herentals.

Nieuws

Politie betrapt laagvlieger aan 147 km/u

De lokale politie Neteland stelde in haar nultolerantieweek voor verkeersinbreuken in totaal 543 inbreuken vast. Tijdens die week verhoogde de politie haar controles op verkeersinbreuken gaande van parkeerovertredingen, snelheidsinbreuken tot gordeldracht e.d.

Politie en veiligheid

Volksspelen en barbecue voor senioren

De seniorenraad organiseert met medewerking van het gemeentebestuur van Grobbendonk een namiddag met volkssporten en barbecue voor alle senioren uit onze gemeente. Afspraak op dinsdag 20 juni.

Nieuws

Subsidie voor het in standhouden van bewoonde zwaluwnesten

Zwaluwen zijn met uitsterven bedreigd, daarom voorziet het gemeentebestuur van Grobbendonk een gemeentelijke toelage voor het in stand houden van bewoonde zwaluwnesten.

Nieuws
Download