Keep the good new year intentions alive!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Brandweer redt kalf dat helemaal dreigt weg te zakken in de modder

De brandweer werd deze middag opgetrommeld om een kalfje te redden dat uit een weide was ontsnapt in Grobbendonk. Het dier was in een diepe gracht gevallen.

Alert

Collega’s van vermoorde Christine Lenaerts zamelen honderden euro’s in voor vzw tegen broodfokken

De collega’s van de vermoorde gevangenisverpleegster Christine Lenaerts hebben woensdag voor een ontroerend moment gezorgd bij de vzw Anti Broodfok Actie, waarvan Christine lid was. Ze hebben uit eigen beweging 900 euro bij elkaar gespaard en doorgestort op de rekening van de vzw.

News

Tussenpersoon in drugsluik bij liquidatie vrijgelaten

De raadkamer in Turnhout heeft Robert B. (57) uit Antwerpen vrijgelaten. Hij wordt verdacht van drugshandel en was aanwezig in een woning in Grobbendonk toen een Let werd doodgeschoten.

Alert

Drugsverdachte in moordzaak krijgt enkelband

Quinten D.W. (22) uit Grobbendonk mag zijn voorarrest thuis uitzitten met een enkelband. Dat heeft de raadkamer in Turnhout beslist. Hij wordt verdacht van drugshandel.

News

Twee 18-jarigen in cel voor grijpdiefstal op 79-jarige

De raadkamer in Turnhout heeft de aanhouding bevestigd van twee 18-jarige jongens uit Ronse en Vilvoorde. Ze worden verdacht van een grijpdiefstal op een 79-jarige man in Grobbendonk.

News

Leegstaande computerwinkel is redding Kempens Wielermuseum

Het Kempens Wielermuseum van Suske Verhaegen verhuist nog deze zomer naar het winkelpand langs de Lierseweg in Bouwel (Grobbendonk) waarin jarenlang de computerhandel ZEB was gevestigd. “Het is de bedoeling dat ook onze toeristische dienst naar dit gebouw verhuist”, weet schepen van Toerisme Hilde Leens (N-VA). Het voortbestaan van het Kempens Wielermuseum, en de verankering in Grobbendonk, lijkt daarmee verzekerd.

Leisure and hobby

Lokale kunstenaars redden oud gemeentehuis van de sloophamer

Het oude gemeentehuis van Bouwel (Grobbendonk) gaat een nieuwe toekomst tegemoet als expositieruimte voor glaskunst. Het gebouw wordt verkocht aan het kunstenaarskoppel Dirk Neefs en Isabelle Scheltjens uit Grobbendonk. Dat besliste het schepencollege.

News

Vader en zoon veroordeeld voor zware knokpartij in café

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft de twee geweldenaars die op 27 september 2015 verantwoordelijk waren voor een massale knokpartij in het voormalige café De Lindekens in Bouwel (Grobbendonk), veroordeeld tot celstraffen van 24 maanden en 18 maanden.

News

Verdachte van moord op gevangenisverpleegster wil toch praten

Marco L. (43), de vermoedelijke moordenaar van gevangenisverpleegster Christine Lenaerts (45) uit Grobbendonk, wil eindelijk praten met de speurders. Hij gaf gisteren zijn advocaat de opdracht om de onderzoeksrechter te melden dat hij verklaringen wil afleggen. De voorbije weken beriep hij zich op zijn zwijgrecht.

Alert

Bewoner van ‘moordhuis’ komt onder elektronisch toezicht

Robert D.K. (48) uit Grobbendonk mag zijn voorarrest uitzitten met een enkelband. Dat heeft de raadkamer in Turnhout beslist.

News
Download