Download our app for Android of iPhone
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Reizende Ingrid biedt plaatsje in camper aan

Ingrid Vertessen en haar man Andy van Roy uit Geel maakten altijd wekenlange trektochten door Europa met hun camper. Tot Andy in oktober plots overleed toen ze in Athene waren. “Ik wil onze reizen voortzetten en vertrek in april naar Cappadocië. Wie wil mij op delen van de trip vergezellen?”

News

Barst van 2 meter in Sint-Amandskerk

In de kerktoren van Sint-Amands zit plots een brede barst van wel twee meter hoog. Toch is er geen probleem met de stabiliteit van het gebouw op de Geelse Markt. De barst is een tekenwerk. Het gaat om een symbolische aanklacht tegen de teloorgang van kerkgebouwen.

News

Van oud naar nieuw in de Kempen

De Kempenaars lijken niet van plan stilletjes bij het haardvuur naar 2019 af te tellen. Ze wuiven het jaar nog het liefst al dansend en feestend uit op een van de vele megafuiven of in het jeugdhuis. Herentals lijkt in dat opzicht de (party)hoofdstad van de Kempen.

News

Vandeurzen trekt 1,5 miljoen uit voor drugopvangcentrum in Kempen

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) trekt 1,5 miljoen euro uit voor een drugopvangcentrum in Geel. Tegelijk investeert Vlaanderen bijna 200.000 euro in de ambulante drughulpverlening in de Kempen. Dat meldt het kabinet-Vandeurzen.

News

Premature baby en ouders nu langer samen in AZ Sint-Dimpna

AZ Sint-Dimpna Geel neemt na drie maanden verbouwen zijn nieuwe couveuseafdeling voor prematuurtjes in gebruik. Ouders kunnen nu nog meer bij hun baby zijn.

News

Afkickcentrum in oude boerderij

In boerderij De Stolp in Geel-Ten Aard komt een opvangcentrum voor drugsverslaafden. De focus ligt op extra kwetsbare mensen, die bijvoorbeeld in kansarmoede zitten of een verstandelijke beperking hebben. Een primeur voor Vlaanderen.

News

Al tweede keer dat auto in voortuin van Steven en Meri belandt: “We zitten niet meer gerust in onze zetel”

Een bestuurster ging vrijdagavond uit de bocht op Rauwelkoven in Geel en ploegde door de voortuin van Steven Cools en Meri Vleugels. “Dat is al de tweede keer in anderhalf jaar tijd. Het is hier erg gevaarlijk, maar de stad doet niets.”

News

Einde voor ‘Nieuwsblad van Geel’

De abonnees vonden deze week de allerlaatste editie van Het Nieuwsblad van Geel in hun bus. Dit periodieke krantje met nieuws uit de Barmhartige Stede wordt door uitgever De Press opgedoekt, de titel staat te koop. Daarmee komt een einde aan een brok pershistorie.

News

Man uit Geel veroordeeld tot 1 jaar en 2 maanden cel wegens diefstallen

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft donderdag de 20-jarige Dylan L. uit Geel veroordeeld tot 1 jaar en 2 maanden cel en een geldboete van 700 euro voor diefstallen en verboden wapenbezit. De man was eerder dit jaar al veroordeeld voor poging tot doodslag op een stadsgenoot.

News

Voor poging doodslag veroordeelde 20-jarige krijgt 14 maanden extra cel

De Hasseltse strafrechter heeft donderdag de 20-jarige Dylan L. uit Geel 14 maanden cel opgelegd voor het plegen van diefstallen en wapenbezit. Op 27 september 2017 ging hij met een 21-jarige kompaan uit Laakdal en twee minderjarige meisjes ‘shoppen’ in Hasselt. In zeven kledingwinkels in de binnenstad sloegen ze toe.

News
Download