Too many emails? You can easily turn them off in your settings
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

PVDA heeft voor het eerst volledige lijst

Dat de Gelenaars de volgende weken op de affiches van PVDA slechts één gezicht aantreffen, is geen toeval. De partij wil lijsttrekker Greet Daems in de raad katapulteren, om er ‘de luis in de pels’ te zijn. PVDA Geel kan in tegenstelling tot zes jaar geleden uitpakken met een volledige lijst van 33 kandidaten.

News

“In Colombia heb ik veel tijd verloren”

Geel trekt zondag naar Nijlen. Het plaatste zich vorig weekend ternauwernood na strafschoppen tegen Tilleur. Doelman Justin Dautzenberg werd de held van de avond en stopte twee bezoekende strafschoppen.

News

In Geel wordt kiesstrijd uitgevochten met knullige internetfilmpjes

Ook in Geel benutten de partijen de sociale media om hun kiespubliek aan te spreken. Nadat N-VA een onbedoeld komisch filmpje online had gezet, maakte uitdager De Brugpartij er een al even onbedoeld flauwe parodie op.

News

Geelse Kajakvaarders schrappen driedaagse

De Internationale Kajakwedstrijden die vandaag vrijdag op het kanaal in Ten Aard (Geel) zouden starten, zijn geschrapt.

News

Burgemeester van Geel in hilarisch filmpje: “Ik hou van legbatterijkippen”

De burgemeester van Geel, Vera Celis en schepen van Dierenwelzijn, Bart Julliams (beiden N-VA) hebben samen een filmpje opgenomen om de Facebook groep Dier in de Kou, een groep die zich inzet voor dieren, te steunen. Wat uiteindelijk bedoeld was als promotie voor de groep is uitgedraaid in hilarische beelden waarin zowel de burgemeester als schepen precies zijn terechtgekomen in een aflevering van In De Gloria.

News

Drugssmokkelaars gepakt met 21,5 kilo hasj

In Geel zijn twee mannen betrapt op het bezit van 21,5 kilogram hasj. De raadkamer in Turnhout heeft dinsdag hun aanhouding bevestigd.

News

Vrijwilligers gezocht om te lezen met anderstaligen

In de bibliotheek start in oktober het project Samenlezen, waarbij geëngageerde Gelenaars samenzitten met niet-Nederlandstalige stadsgenoten om samen een tekst, gedicht of boek te lezen. Nadien gaan ze er samen in het Nederlands een gesprekje over aan, zodat de anderstalige in de praktijk leert om de nieuwe taal onder de knie te krijgen. “De bib heeft een collectie Taalpunt om anderstalige nieuwkomers in Geel mee op weg te helpen in het leren van de Nederlandse taal. Maar dat is niet voldoende. Het project Samenlezen nodigt mensen die Nederlands willen oefenen uit om naar de bib te komen en in een rustig hoekje bij een kop koffie samen te lezen. Nadien volgt een gesprek over de inhoud van de tekst en wat die voor ieder persoonlijk kan betekenen”, zeggen educatief deskundige Bieke Geenen van de bib en begeleidster Ilona Plichart van Samenlezen. Voor het project zoekt de bibliotheek vrijwilligers die zich vanaf oktober willen engageren. Ze krijgen in september een driedaagse opleiding. De Samenleesgroep komt om de veertien dagen twee uur samen.

News

“Op elk beschikbaar plekje in huis lag iemand te slapen”

De scouts uit Diepenbeek zagen dinsdagnacht op hun bivakplaats in Geel-Zammel de wind bijna met enkele tenten aan de haal gaan. Uit voorzorg evacueerde de leiding de 110 scouts en begeleiders.

News

Lander Sels en echtgenote Els Goris nemen samen deel: “EK in Glasgow wordt onze huwelijksreis”

Lander Sels en zijn echtgenote Els Goris uit Vlimmeren starten zaterdag in het EK triatlon in Glasgow. Het koppel is nog maar pas getrouwd en plakt enkele dagen vakantie aan de trip naar Schotland.

News

‘Boer Guy’ geeft honderd leden scouts onderdak tijdens storm: “Sommigen sliepen zelfs op toilet”

Jeugdbewegingen die geëvacueerd worden tijdens een kamp, worden meestal opgevangen in sporthallen of parochiezalen. Niet zo bij de Diepenbeekse scouts afgelopen nacht, die door de storm hun kampterrein moesten verlaten. Zij gingen met 90 leden en 10 leiding slapen bij de Geelse boer Guy. In de living, in de slaapkamer van Guy, op de gang en zelfs op de wc.

News
Download