Overschotten uit de moestuin kan je hier ook kwijt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Geelse bibliotheek ­ wil af van cd-collectie

In de oase van rust die de Geelse bibliotheek normaal is, weerklinkt dit najaar geregeld muziek. De leden mogen uit de cd-collectie hun favoriete nummers kiezen, want dat aanbod verdwijnt eind dit jaar onherroepelijk.

Nieuws

Hinder door werf N13 blijft beperkt

Op de grens van Herentals en Olen gingen woensdag de lang aangekondigde werkzaamheden op de N13 van start. De verkeershinder bleef op de eerste dag beperkt.

Wegen en verkeer

N13 gaat twee jaar dicht voor werken

De aannemer start woensdag met het rooien van de bomen langs de N13 tussen Geel, Olen en Herentals. Vanaf die dag kunt u tijdelijk alleen van Geel richting Herentals rijden.

Nieuws

Oogstfeesten tonen schone landleven

De elfde Oogstfeesten van Landelijke Gilden waren nog uitgebreider dan de geslaagde feesteditie van vorig jaar. Liefhebbers konden er genieten van het landleven van weleer.

Nieuws

Inbrekers forceren drankautomaat ASV Geel

Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in de kantine in het Leunenstadion van ASV Geel. Ze forceerden een toegangsdeur om binnen te geraken. In de kantine hadden ze enkel oog voor de automaat met drankjetons.

Politie en veiligheid

Geen voorrang van rechts meer in sommige straten

De stad Geel beslist in samenspraak met de politie om de voorrang van rechts af te schaffen op bepaalde wegen. Vooral op drukkere verbindingswegen waar veel verkeer passeert, blijken bestuurders meestal in de veronderstelling dat ze voorrang hebben.

Wegen en verkeer

Auto knalt tegen boom na zware botsing: drie gewonden

Bij een zwaar verkeersongeval op de Retieseweg in Geel vielen woensdagnamiddag één zwaar- en twee lichtgewonden

Nieuws

“Kat werpt tot drie nestjes per jaar door warme weer”

De Openthuisdagen van Het Dierenthuisje in Geel-Ten Aard zijn een hoogdag voor dierenliefhebbers, maar er valt weinig te vieren. “Mensen laten kittens gewoon aan onze poort achter.”

Nieuws

Keren oude poortjes terug?

Een nieuw project moet de karakteristieke houten poortjes, de zogenaamde Kempense vekens, weer massaal in het landschap doen verschijnen.

Nieuws

Festivalganger reanimeert Gelenaar (22) met hartprobleem op Tomorrowland

Lode Ruys (22) uit Geel is door het oog van de naald gekropen tijdens Tomorrowland. Toen hij bewusteloos raakte wegens hartproblemen, zag een Australische verpleegster meteen de ernst van de situatie in en begon ze hem te reanimeren. “Ze heeft mijn leven gered.”

Nieuws
Download