hoplr, always nearby
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Dit jaar geen deurhangers tegen zingende kinderen

In Essen zullen vandaag geen rode of groene deurhangers te zien zijn met de boodschap of zingende kinderen al dan niet welkom zijn. De deurhangers zorgden vorig jaar voor heel wat negatieve kritiek.

News

Opnieuw hond in vossenklem

Donderdag zat opnieuw een hond in een vossenklem op de Kalmthoutse Heide. Een labrador moest worden bevrijd tijdens een wandeling in de Papenmoerstraat in Essen. Zondag was ook een hond vast komen te zitten in zo’n vossenklem.

News

Opnieuw hond in illegale vossenklem: “Hij was in shock, maar is er goed vanaf gekomen”

Er is in Kalmthout en Essen opnieuw een hond in een illegale vossenklem terechtgekomen tijdens een wandeling. Het is al de tweede op amper vijf dagen tijd. De hond Max overleefde het niet, maar labrador Tommy had meer geluk. “De klem zat dwars rond zijn hals, maar gelukkig was de luchtpijp nog vrij”, aldus de dierenarts Sarah die samen met de brandweer het leven van de hond redde.

Alert

Hond Max sterft in illegale vossenklem: “Zijn borstkas werd volledig ingedrukt, maar we kregen hem niet los”

De familie de Waard uit Wildert zit in zak en as. Zondagochtend verloren ze hun hond in een vossenklem in de Kalmthoutse Heide. “We willen mensen met honden en met kinderen waarschuwen.”

News

Essense ‘spiderwoman’ profiteert van dubbele nationaliteit: kampioen in België én Nederland

Behendig is ze zonder meer. Als een spiderwoman klimt Charlène Tilborghs naar boven tegen een verticale muur met hier en daar schijnbaar onoverwinbare overkappingen. Eerder behaalde ze al een Belgische titel, maar dankzij haar dubbele nationaliteit werd ze ook in Nederland kampioen in haar categorie.

News

Dromen van Olympische Spelen

Behendig is ze zonder meer. Als een spiderwoman klimt Charlène Tilborghs naar boven tegen een verticale muur met hier en daar schijnbaar onoverwinbare overkappingen. Eerder behaalde ze al een Belgische titel, maar dankzij haar dubbele nationaliteit werd ze ook in Nederlands kampioen in haar categorie.

News

Brouwers lanceren ‘Murder’ op bierfestival

De Essense brouwers van Crow Mountain brengen een nieuw bier op de markt in samenwerking met O.B.E.R. Het gerstenat wordt dit weekend aan het grote publiek voorgesteld op het Kerstbierfestival in Essen.

News

Van Helmut Lotti tot Dana Winner: 25 artiesten zingen voor Essen for Life

In de PopVilla in Essen was het gisteren een komen en gaan van artiesten, onder wie Helmut Lotti en Kris Wauters van Clouseau. Samen vormen ze De Grote Wens Band en zongen ze een lied in als startschot voor De Warmste Week, onder het motto Essen for Life.

News

Petra verloor haar oog door parasiet in kraantjeswater: “Nooit wassen, sporten of slapen met lenzen in”

Na een zeiltocht nam Petra Van Kalmthout (56) uit Essen nietsvermoedend een douche. Dat ze haar lenzen nog droeg, leek haar niet meer dan een bijkomstigheid. Iets totaal onschuldigs. Maar na een lijdensweg van drie jaar is ze haar oog kwijt. Nu wil ze iedereen waarschuwen.

News

Ingenieur (49) 'die tegen drugs is' betrokken bij professionele cannabiskweek: ”Alleen technische expertise verleend”

Twee mannen, 68 en 49 jaar oud, dreigen de gevangenis in te gaan omdat ze in een woning in de Bloemenlaan een cannabisplantage bezaten. Volgens het parket verdienden ze daar meer dan 600.000 euro mee.

News
Download