Niet tevreden, geld terug!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Essener oktoberfeesten in tirolerkledij

In de Essense Heuvelhal kan u dit weekend 3 dagen volop gaan genieten van de Essener oktoberfeesten. Tirolerkledij is (vooral op vrijdag) gewenst.

Nieuws

Bladeren in bladkorven of gratis naar recyclagepark

De gemeente Essen heeft veel straatbomen. Dat oogt mooi in de lente en zomer, maar dat leidt onvermijdelijk ook tot veel bladafval in de herfst. Daarom plaatst de gemeente 120 bladkorven verspreid in straten waar veel bomen staan.

Nieuws

Braziliaanse familie organiseert benefiet voor thuisland

Op 4 november vindt er in de Mimuze in Kalmthout een benefiet plaats voor Brazilië. Onder meer Sticky Notes en Yent’l & Stephane treden op.

Nieuws

Ochtenddisco aan het station van Essen

Vrijdag 20 oktober fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes door het land. Op die manier vieren ze het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen.

Nieuws

Voordracht over beschermingsmaatregelen voor mensen met een kleine of grote beperking

In de grote zaal van woonzorgcentrum De Bijster, Nollekensstraat 15, kan u vanavond om 19.30u een lezing bijwonen over erfrecht, meer bepaald over beschermingsmaatregelen voor mensen met een kleine of grote beperking.

Nieuws

Herinrichting Over d'Aa even uitgesteld

Door onvoorziene leveringsproblemen kan aannemer Ambaro op maandag 16 oktober nog niet starten met de werken aan Over d ‘Aa. De geplande omleiding en signalisatie worden voorlopig nog niet geplaatst.

Nieuws

Dag van de Onthaalouder en Kinderbegeleider

Brengt u uw koter vandaag naar de crèche of naschoolse opvang? Vergeet dan zeker niet dat het vandaag de Dag van de Onthaalouder en Kinderbegeleider is. Landelijke Kinderopvang, al 41 jaar actief in onze regio, organiseert daarom deze week de actie 'Met vlag en wimpel', waarbij onthaalouders en buitenschoolse opvanginitiatieven hun werking in de kijker zetten. We brachten gisteren een bezoekje aan Koetje Boe.

Nieuws

Geen grote hinder voor pendelaars: “Met wat geduld geraken we er wel”

Ondanks de staking verliep het treinverkeer in de Noorderkempen vrij vlot. In het station van Essen wachtten de reizigers geduldig op hun trein. Wie de bus moest nemen, had minder geluk.

Nieuws

Kinderweekend in het Gerard Meeusenmuseum

Het Gerard Meeusenmuseum stelt het komende weekend haar deuren open voor kinderen. Er zal heel wat te beleven vallen. Zo kan je er speurneuzen, een zoektocht maken door het museum en graven naar schatten.

Vrije tijd en hobby

Natte voeten tijdens het voetbal op Mariaberg

De kinderen van Mariaberg in de Kloosterstraat spelen in de modder als het regent. Maar ook bij droog weer ligt het speelplein er onveilig bij.

Nieuws
Download