Belgische chocolade, frietjes en hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Jeugdraden zijn ongerust over alcoholmisbruik bij jongeren

De jeugdraden van Kalmthout, Essen en Wuustwezel zijn bezorgd over het alcoholmisbruik bij jongeren in hun gemeenten. Ze hebben daarom een open brief gestuurd naar de bevoegde ministers. Daarin vragen ze om een nationale campagne op te starten tegen índrinken. Dat is erg populair bij jongeren. Vóór ze naar een feestje of festival trekken, drinken ze op voorhand al alcohol, vaak sterke drank, omdat dat goedkoper is.

Nieuws

Kleine dieren te gast in het Karrenmuseum: slangen, spinnen, vleermuizen, bijen, konijnen, geitjes, …

Op maandag 21 mei is het weer zo ver: het Karrenmuseum opent zijn deuren voor een bijzondere editie van Beestig Karrenmuseum. Dit jaar worden de kleinere beestjes in de spotlights gezet. Naast boerderijdieren en miniatuurpaardjes, duiken er verschillende reptielen en exotische insecten in het museum op.

Vrije tijd en hobby

Veldritklassieker uit klassement gegooid: volgende winter crossen in Brussel?

Essen maakt na dertig jaar trouw lidmaatschap geen deel meer uit van de DVV Trofee veldrijden. Die melding kregen de organisatoren enige tijd geleden van overkoepelend organisator Golazo. Essen wordt een Brico Cross. Welke wedstrijd komt er in de plaats van Essen? Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest lijkt een serieuze kandidaat.

Nieuws

Club Fifty-one toont goed hart

Club Fifty-one Heideland overhandigde een cheque van 2.500 euro aan De Vlotter, een dagwerkingscentrum voor personen met een mentale beperking. Club 51 Heideland is een onderdeel van Fifty-one International. De leden zijn ondernemers die gecentraliseerd zijn in het noorden van Antwerpen en graag allerlei sociale initiatieven steunen. De cheque werd overhandigt aan algemeen directeur Kristel Steegmans van de vzw Spectrum.

Nieuws

Herberg en B&B in oude quarantainestallen

De werken aan de quarantainestallen in Essen zijn volop aan de gang. In de zomer van 2019 zouden er 43 woningen en commerciële ruimtes moeten verschijnen. Die worden ingevuld met een herberg en een bed and breakfast.

Nieuws

Schoolkinderen gaan aan de slag in historische moestuin van de paters Redemptoristen

Vandaag was het feest in de vernieuwde samentuin in het park Redemptoristen. De leerlingen van basisschool College hadden de eer om hun moestuin officieel mee in te huldigen.

Nieuws

Laat je fiets graveren aan het station van Essen en Wildert

De gemeentebestuur van Essen, Politiezone Grens en de NMBS voeren gezamenlijk de strijd op tegen fietsdiefstallen. Op woensdag 25 en vrijdag 27 april houden ze fietsgraveeracties aan de stations van Essen en Wildert.

Melding

Firma Verwater in de bres voor vier goede doelen

In domein Diesterweg in Kalmthout vond zaterdag het Klaver4-festival plaats. Een actie die de personeelsleden van de firma Verwater in Essen op touw hadden gezet. Vier vzw uit het Antwerpse mochten ieder een cheque van 5.000 euro in ontvangst nemen.

Nieuws

Nieuwe ‘Dreef’ officieel ingewandeld door buurtbewoners

De werken aan de Dreef zijn afgerond. Zondag 22 april mochten de buurtbewoners hun straat officieel inwandelen. “Het is de mooiste dreef van Essen geworden”, klonkt het. “Ons geduld werd beloond.”

Nieuws

Horendonkse bierbrouwers lanceren Hibou Sauvage

Op zaterdag 28 april wordt een nieuw Horendonks/Achterbroeks streekbier boven het doopvont gehouden. Vanuit café De Gaffel in Horendonk lanceren neven Niels Deckers en Pieter Hontelé de “Hibou Sauvage”. Als het aan de twee brouwers ligt, is dit slechts het eerste van een hele reeks Hibou-bieren.

Nieuws
Download