Een leukere buurt start bij jezelf!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

"Zelf je kleding maken is hip"

In heel wat huiskamers kan je weer een naaimachine vinden want zelf naaien is weer helemaal in. "De leukste kleding, die maak je gewoon zelf", klinkt het. Een reden te meer om met 35 naaigekke vrouwen op weekend te gaan.

Nieuws

Ophaling afval vroeger bij warm weer

Het zeer warme weer bemoeilijkt het uitvoeren van zwaar werk, zoals de afvalinzameling. Met de weersvoorspellingen voor de komende week, vragen deze extreme omstandigheden dan ook om gepaste maatregelen.

Nieuws

Deze hond rouwt om zijn weggevlogen soulmate: “Kiko en Stitch waren onafscheidelijk”

Een hond die rouwt om zijn weggevlogen vriendje Kiko. Het is geen alledaags verhaal, maar het overkwam wel de Essense Nathalie Van Gool en hondje Stitch wel. “We missen hem meer dan we ooit hadden kunnen denken.”

Nieuws

VIDEO. Geen model, maar toch gezicht van bekende deodorant

Daan Hoeck uit Essen mag de hoofdrol spelen in een nationale publiciteitscampagne van mannenmerk Axe, het bekende deodorantmerk. Voor alle duidelijkheid… Daan is geen model, maar een hobby-DJ. Een jaar lang wordt Daan dus het gezicht van het wereldbekend merk en mag hij schitteren in de internetcampagnes.

Nieuws

Opgepast voor Berenklauw

In het geboortebos van Horendonk en langs de straatbermen is een opstoot van berenklauw. De plant, die soms 3 tot 4 meter hoog kan worden, kan ernstige huidirritatie veroorzaken.

Nieuws

Heksen vertellen geheimen van Midzomerwende

Midzomerwende, litha of gewoon de langste dag van het jaar. Dat wordt gevierd op vrijdag 23 juni om 20u. Dorpsgids Maria Gommeren vertelt verhalen over de oude zomergebruiken.

Nieuws

Samen met de Wereldwinkels fietsen voor eerlijke handel

Sympathisanten van de Oxfam-Wereldwinkels regio Hei en Polder trekken er zondag 21 mei op uit voor eerlijke handel. Ze vertrekken vanuit negen gemeenten.

Nieuws

Renovatieaudit helpt Essenaren energie te besparen

Wie met vragen zit over hoe je je woning energiezuinig kan maken, kan hiervoor vanavond terecht in GC de Oude Pastorij. Tijdens deze audit neemt een expert de woning onder de loep. Alle onderdelen worden bekeken. Het dak, de gevels, de vloer, de beglazing, verwarming, ventilatie, waterverbruik, ...

Nieuws

Gratis excursies met natuurgids in het Life Helvex Projectgebied

Wie graag meer wil weten over het grootschalig natuurproject Life Helvex in Grenspark De Zoom - Kalmthoutse Heide kan deelnemen aan een excursie onder leiding van een natuurgids. Je komt er meer te weten over het gebied en de werken die daar worden uitgevoerd.

Vrije tijd en hobby
Download