Ochtendstond heeft goud in de mond
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Familiezaak gaat na 177 jaar dicht

Beenhouwerij Geers, de familiezaak die al 177 jaar op dezelfde plaats in Essen is gevestigd, sluit eind deze maand de deuren. Door gezondheidsproblemen kan slager Danny Geers (60) het werk niet langer aan. De zaak laat meer dan anderhalve eeuw geschiedenis achter zich.

Vrije tijd en hobby

"Die 60.000 euro voor het Kinder-kankerfonds wordt heel goed besteed"

De nieuwe acties voor de Warmste Week van Studio Brussel zijn alweer in volle gang. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk met het geld? Een delegatie van Essen for Life trok naar het UZA Antwerpen voor het antwoord.

Nieuws

Groen licht voor conflictvrije lichten op kruispunt Ringweg en Spijker

Reeds lange tijd is de gemeente vragende partij voor conflictvrije lichten aan het kruispunt Ringweg en Spijker. Om de veiligheid van de fietsers te ondersteunen zal er binnenkort geen afdraaiend verkeer meer zijn voor overstekende fietsers. Een veiligere situatie voor beide kruispunten dus.

Nieuws

5 camera's aan fietsenstallingen stations Wildert en Essen

Op de gemeenteraad van dinsdag 24 oktober werd groen licht gegeven om ruim 30.000 euro te investeren in betere beveiliging en camera's aan de fietsenstallingen van het station van Wildert en Essen.

Nieuws

Omleiding door werken in de Bergenvenstraat

Halverwege de Bergenvenstraat in wijk Heikant in Essen wordt een nieuwe dwarsduiker onder de rijbaan geplaatst. Nog tot en met vrijdag 27 oktober (17u) is de straat niet bereikbaar. Er is een omleiding voorzien via de Schelpheuvelstraat, de Donkweg, en de Bontstraat.

Wegen en verkeer

Gemeente investeert in drevenherstel

Het Regionaal Landschap de Voorkempen investeert samen met de gemeente Essen in het behoud van de dreven in het Hemelrijkpark. Daarbij wordt rekening gehouden met vleermuizen.

Nieuws

Essener oktoberfeesten in tirolerkledij

In de Essense Heuvelhal kan u dit weekend 3 dagen volop gaan genieten van de Essener oktoberfeesten. Tirolerkledij is (vooral op vrijdag) gewenst.

Nieuws

Bladeren in bladkorven of gratis naar recyclagepark

De gemeente Essen heeft veel straatbomen. Dat oogt mooi in de lente en zomer, maar dat leidt onvermijdelijk ook tot veel bladafval in de herfst. Daarom plaatst de gemeente 120 bladkorven verspreid in straten waar veel bomen staan.

Nieuws

Braziliaanse familie organiseert benefiet voor thuisland

Op 4 november vindt er in de Mimuze in Kalmthout een benefiet plaats voor Brazilië. Onder meer Sticky Notes en Yent’l & Stephane treden op.

Nieuws

Ochtenddisco aan het station van Essen

Vrijdag 20 oktober fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes door het land. Op die manier vieren ze het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen.

Nieuws
Download