Jouw feedback is altijd welkom!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Politie slaat zes verdachten in de boeien na tip buurtbewoner: “Het leek alsof ik in een film zat”

De politie van de zone Grens heeft in de nacht van maandag op dinsdag een inbraak kunnen voorkomen bij Drinkcenter Van Oevelen op de Moerkantsebaan in Essen. De agenten pakten in totaal zes personen op.

Politie en veiligheid
Nieuws

Essense schone wint concours in Zuid-Korea

Elke Van Doren (25) uit Essen heeft twee prijzen gewonnen tijdens Miss World Super Model Queen. “De friendship price en de contribution price voor mijn inzet”, zegt ze trots. De Essense verhuisde in 2016 halsoverkop naar Zuid-Korea. “Ik was 23 en op zoek naar een andere mentaliteit van leven”, zegt ze.“In maart 2016 heb ik de knop omgedraaid en een ticket geboekt. Op zoek naar een uitdaging en een nieuwe manier van leven. Het enige wat ik had geregeld, waren een gastgezin en een school. De eerste maanden volgde ik les aan een universiteit in Seoul om de taal en het land te leren kennen. Als student verbleef ik in een studentenhuis waar enkel Koreaanse vrouwen woonden. Ik werd er met open armen ontvangen en leerde zo de Koreaanse cultuur kennen. Er ging dan ook een hele nieuwe wereld voor me open. Hier in Zuid-Korea draagt men respect en eerbied voor mensen hoog in het vaandel. Ik kom uit Essen en om dan in een wereldstad mijn draai te vinden, dat is niet altijd even makkelijk. Toch heb ik hier een conservatieve manier van leven gevonden die me aanspreekt.”

Nieuws

“Innemend Italië”, een leidraad om Italië te ontdekken

Marc Vandenbon schreef in 2011 het boek 'Innemend Italië', een leidraad om Italië te ontdekken op reis. Het boek bevat praktische tips, nuttige adressen en verwijzingen naar websites om uw volgende reis voor te bereiden.

Nieuws

Essen drie dagen uit de bol met carnaval

"Dit is een van de mooiste stoeten die ik al gezien heb", klonk het langs het parcours van de carnavaloptocht in Essen. Kleurrijk en vrolijk was het zonder twijfel. Langs het parcours enkel maar blije en niet alledaagse outfits. Het is immers carnaval.

Nieuws

Man van Melle wanhopig op zoek naar een vrouw

Tijdens de carnavalsoptocht in Essen spotte we een opvallend figuur: de man van Melle. Via de media doet hij een oproep aan eenzame vrouwen.

Nieuws

Fietser valt door “roekeloos gedrag” van bestuurder De Lijn: “Chauffeur reed mij aan en zette zijn weg verder”

Een ritje met de fiets woensdag in Essen had fataal kunnen aflopen. Door het rijgedrag van een buschauffeur van De Lijn belandde André (64) bijna onder de wielen van het gevaarte. De bestuurder reed vervolgens gewoon door.

Wegen en verkeer
Nieuws

Carnavalswagen van Den Uil kan dan toch passeren

Door de wegenwerken op Over d'Aa kon dreigde de praalwagen van wijk Den Uil niet op de vaste startplaats te geraken voor de carnavalstoet. Dankzij aannemer Joris Arnst van Ambaro zijn de problemen nu van de baan.

Nieuws

Waterleiding beschadigd op Over d'Aa

Tijdens de werkzaamheden aan Over d'Aa werd er in de loop van de voormiddag een waterleiding beschadigd. De lek bevindt zich op een verdeelpunt van de waterleiding.

Wegen en verkeer
Nieuws

Kleuters Mariaberg Hoek: "Vandaag hebben de juffen de verwarming dicht gedaan"

Ook de allerkleinsten waren vandaag in de ban van de Dikketruiendag. Nadat juf Nancy hen had uitgelegd waarom de verwarming een beetje kouder stond in Mariaberg Hoek, legden ze het op hun eigen manier uit. Echt koud hadden ze het niet. Dan kon ook niet, want ze kwamen allemaal goed ingeduffeld naar school.

Nieuws
Download