Hoplr supports the local community
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VIDEO. Enkel échte zwarte Pieten welkom in Essen

We kunnen er niet omheen, het is bijna Sinterklaas. De goedheilige man komt zaterdag aan in Antwerpen, en zondag is het de beurt aan Essen. Dat is net wat verder reizen vanuit Spanje namelijk. De laatste jaren is de discussie rond Zwarte Piet vanuit Nederland ook naar onze streken overgewaaid. Want moet Zwarte Piet nu helemaal zwart zijn, of kan het ook met enkele roetvegen? Zaterdag wordt er mogelijk zelfs actie gevoerd in Antwerpen, ook al brengt de Sint hier enkel roetveegpieten mee. In Essen kiezen ze nog bewust voor enkel échte Zwarte Pieten.

News

In Essen maakte één enkele stem het verschil

Het is een huizenhoog cliché: elke stem telt. En het klopt nog ook. In heel wat gemeenten was een handvol stemmen genoeg om de uitslag te doen kantelen.

News

ANALYSE. Slechts twee stemmen verschil tussen N-VA/PLE en CD&V

In Essen is de verkiezing op een miniem verschil uitgedraaid. N-VA/PLE klopte er CD&V met exact twee stemmen. Met alle bureaus geteld eindigde N-VA/PLE op 3.759 stemmen, CD&V haalde er 3.757. Allebei goed voor 34,7%.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Essen op 14 oktober

In Essen is CD&V al flink wat jaren aan de macht. Ook al behaalde N-VA/PLE (Project Leefbaar Essen) zes jaar geleden flink wat stemmen, tot een coalitie kwam het niet. Slaagt de partij daar op 14 oktober wel in?

News

Cannabisplantages gevonden bij reeks huiszoekingen in Antwerpen en Essen

In twee verschillende drugsdossiers zijn vrijdag bij een reeks huiszoekingen in Antwerpen en Essen cannabisplantages ontdekt en 19 arrestaties verricht. Dat meldt het parket van Antwerpen. In totaal werden zowat 2.900 planten aangetroffen.

Alert

Buurt onder de indruk nadat foetus in struik werd gevonden: “We hadden die vrouw kunnen helpen”

Er is nog steeds niks geweten over de vijftien weken oude foetus, die woensdagavond in de Beliestraat in Essen gevonden werd. De hond van een 14-jarig meisje vond de foetus in de struiken net voor haar huis. De eerste lijkschouwing van de wetsdokter leverde voorlopig niets op.

News

Inbrekersduo opgepakt na achtervolging

Een alerte bewoner in Essen zag woensdagnacht twee personen die zich verdacht gedroegen vlak bij een woning in opbouw. De getuige deed melding bij de politie, en er werden verschillende ploegen aangestuurd.

Alert

Foetus gevonden op straat in Essen

In Essen heeft een voetganger woensdagavond een lugubere vondst gedaan in de Beliestraat. Volgens de lokale politie van de zone Grens gaat het om een foetus van amper een tiental centimeter groot.

Alert

Bruggen voor eekhoorntjes “want ook zij zijn zwakke weggebruikers”

Acht boombruggen in de Horendonkse bossen, in het Statiebos en boven de Kalmthoutsesteenweg moeten vooral eekhoorntjes helpen om veilig over te steken.

News

"Zeg niet zomaar pompoen tegen een POMPOEN!"

Wildert werd dit weekend weer overspoeld door pompoenen in alle vormen en maten. Het dorp was gesierd met pompoenen in alle vormen en maten. Naast de stoet en de vele randactiviteiten vond er ook nog het Belgisch Kampioenschap pompoenwegen plaats.

News
Download