Hou je buurt veilig
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nieuwe tip leidt politie naar loods in zaak verdwenen Jelle Leemans

In Nispen, net over de Nederlandse grens, voert de politie op dit moment onderzoek in het kader van de verdwijning van Jelle Leemans (27) uit Rumst. Een tip leidde de politie naar een loods.

Politie en veiligheid

Wandeling door Oude Buisse Heide

Vzw Kobie organiseert op ­vrijdag 18 augustus om 19.30u een wandeling met dorpsgids ­Maria Gommeren door de Oude Buisse Heide. Midden in de bossen en de heide kom je te weten hoe het leven van arm en rijk was in het verleden.

Vrije tijd en hobby

“Al 200 kittens in het wild gevonden deze zomer”

Essen kampt met een overpopulatie aan zwerfkatten. Het gemeentebestuur werkt daarom een beleid uit om op een diervriendelijke en duurzame manier het probleem aan te pakken.

Nieuws

Fiets mee langs turfrelicten in Essen en omgeving

VVV De Tasberg organiseert een begeleide turf-fietstocht op woensdag 16 augustus. Samen met een gids fiets je grensoverschrijdend langs mooie plekjes.

Vrije tijd en hobby

Drie maanden ongemak aan fietsostrade

Aquafin voert nog tot eind oktober rioleringswerken uit aan de fietsostrade op de Kalmthoutsesteenweg in Essen.

Wegen en verkeer

Oude pletwals krijgt tweede leven

Een 75 jaar oude roestige walsmachine die in de jaren zestig dienst deed om landbouwwegen te effenen, wordt weer in ere hersteld. Het roestige stukje erfgoed zal na herstel een mooi plaatsje krijgen in de gemeente.

Vroeger en nu

Gemeente Essen en Unizo starten nieuwe fiets- en wandelcampagne

Essen is Vriend van de Fiets. Wie in augustus en september naar de winkel wandelt of fietst, maakt kans op een mooie fiets of een van de vele andere prijzen.

Nieuws

Vlaming laat auto achter op luchthavenparking, en krijgt plots berichtje dat die 210 km/u rijdt

210 kilometer per uur. Met die snelheid werd een firmawagen van het Essense bedrijf Boden verplaatst, terwijl die normaal gezien op de parking van de luchthaven van het Duitse Düsseldorf moest staan. “Je laat je wagen en je sleutel in goed vertrouwen achter, maar dan doen ze er zoiets mee”, zegt zaakvoerder Jef Boden verontwaardigd in Het Laatste Nieuws.

Nieuws

420 kilometer trappen van Essen naar ... Essen

Etienne (64), Louis (70) en Bernard (67) vertrokken gisteren met de fiets naar Essen-Oldenburg. Het trio heeft een bijzondere boodschap bij voor de burgemeester van de Duitste zustergemeente.

Nieuws

Verdachte Bart G. (34) ontkent dat geld motief was voor moord op gepensioneerde leraar

Geld was absoluut geen motief voor het doden van Frank Serruys. Dat zegt moordverdachte Bart G.. Meer nog, de man uit Lokeren beweerde gisteren dat het latere slachtoffer hem zelf aanviel met een mes, waarna hij zichzelf moest verdedigen.

Nieuws
Download