Hoplr is een veilig en privaat buurtnetwerk
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Wijkwerking Hagelkruis begroet het nieuwe jaar

De wijkwerking Hagelkruis nodigde zondag iedereen uit om samen het glas te heffen op het nieuwe jaar. “Onze wijk telt een 85 brievenbussen. Volgend jaar komen daar nog een aantal bij, want dan behoort het Antwerpse deel van het Hagelkruis ook tot Ekeren”, zegt wijkverantwoordelijke Ingrid Hoskens.

Nieuws

District verwelkomt inwoners van Rozemaai en Schoonbroek

De bewoners van Schoonbroek en Rozemaai verhuizen op 1 januari 2019 van het district Antwerpen naar Ekeren. “Eindelijk, het is ook logisch. We plakken tegen de dorpskom van Ekeren.”, zegt Bruno van de Pas uit Schoonbroek.

Nieuws

Academie zet Nieuwjaarsconcert in het teken van het jubileumjaar

Genieten van talentvolle muzikanten en koorleden. Dat was de inzet van het Nieuwjaarsconcert van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Beeld. Een tot in de nok gevuld auditorium kreeg een prachtige muzikale avond geserveerd, volledig in het teken van het 75-jarig bestaan van de muziekacademie.

Nieuws

Rozemaai en Schoonbroek welkom op Ekers nieuwjaarsfeest

Iedereen is op zondag 14 januari welkom op de nieuwjaarsreceptie van het district. Tussen 11u en 13u zijn er doorlopend hapjes en drankjes te verkrijgen, ondersteunt door een streepje muziek en randanimatie. Voor het eerst zijn ook de toekomstige Ekerenaren uit Rozemaai en Schoonbroek welkom. Vanaf 1 januari 2019 behoren deze Antwerpse wijken tot het district Ekeren.

Nieuws

VIDEO. Ekers bedrijf slachtoffer van cyberaanval

In Ekeren is een verlichtingsbedrijf het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Het bedrijf ligt voorlopig volledig plat en de werknemers zijn technisch werkloos. De bedrijfsleider werd afgeperst en betaalde bitcoins ter waarde van zo'n 2000 dollar aan de hackers. Die gaven de bestanden opnieuw vrij, maar de schade is groot en het duurt lang om alle data te recupereren.

Nieuws

VIDEO. Buurtbewoners ijveren voor veilige Leugenberg

De Leugenberg in Ekeren is in een slechte staat en zou te gevaarlijk zijn voor fietsers. Dat zeggen buurtbewoners Jan en Irma. Zij zien de laatste jaren steeds meer ongevallen gebeuren. Volgens hen is de weg niet voldoende aangepast aan het drukke verkeer.

Wegen en verkeer
Nieuws

District zoekt kandidaten voor de cultuurprijzen 2018

Het district is niet alleen op zoek naar kandidaten voor de tweejaarlijkse cultuurprijzen, ook kunstenaars die het aandenken willen ontwerpen mogen zich melden. De cultuurprijzen zetten mensen in de bloemetjes die iets bijzonder deden voor cultuur in Ekeren en die initiatieven namen om inwoners bij elkaar te brengen.

Nieuws

Labore et Constantia luistert nieuwjaarsviering inde kerk op

De eerste zondag van het nieuwe jaar luistert traditioneel het Koninklijk Harmonieorkest Labore et Constantia de eucharistieviering op in de Sint-Lambertuskerk. Het harmonie stond onder de leiding van Bart Vercammen.

Nieuws

500 deelnemers lopen voor een appelbol

Al voor de vijfde maal werd in het Hof De Bist het nieuwe jaar sportief ingezet met de recreatieve Appelbollenloop. “Door het aantal inschrijvingen te beperken tot 500 kunnen we iedere deelnemer gratis een warme appelbol en een chocomelk aanbieden”, zegt schepen voor sport Sabine Coene (N-VA). Deelnemers konden zondag kiezen tussen de 2, 5 of 10 km. Ongeveer 350 lopers kozen voor de langste afstand. De Appelbollenloop wordt georganiseerd door het district en de sportantenne in samenwerking met Atletiekclub Break (Brasschaat-Ekeren).

Nieuws

C-koren zingen Driekoningen voor koorkamp

Driekoningen zingen is niet echt een traditie in onze streek. Toch trekken de Ekerse C-koren al 42 jaar op 6 januari of de daaropvolgende zaterdag door het centrum van het dorp. Ze zingen dan voor een centje en liefste iets meer. De opbrengst gaat integraal naar het koorkamp.

Nieuws
Download