Geen paniek, je buurtberichten worden ingeladen!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Leerkrachten van Lourdes spelen ‘Jungle Broek’

De leerkrachten van de kleuter-en lagere school O.-L.-Vrouw van Lourdes staan voor één keer niet voor de klas. Vrijdag en zaterdag spelen ze toneel, een eigen productie dan nog wel.

Nieuws

Muziekacademie gaat terug in de geschiedenis

Het 75-jarig bestaan van de muziekacademie in Ekeren wordt doorheen het jaar gevierd met diverse activiteiten. Eén ervan is een terugblik in het verleden aan de hand van foto’s, affiches en allerhande documenten.

Vroeger en nu
Nieuws

Ekerse C-koren zijn op zoek naar verhalen uit het verleden

De Ekerse C-koren vieren dit jaar hun vijftigjarige bestaan. Deze gouden verjaardag willen ze vieren met een jubileumboek en een expo. “In het jubileumboek willen we het verhaal van leden van toen en nu vertellen”, zegt Lieve Jonkers. Zaterdag 24 maart wordt uw verhaal opgetekend.

Nieuws

Nieuw initiatief ter bescherming van demente bejaarden: de halte voor de bus die nooit komt

Mensen met dementie kunnen de eerste maanden dat ze in een zorgcentrum verblijven “wegloopgedrag” vertonen. In Hof De Beuken in Ekeren hebben ze daar iets op gevonden: hen een gevoel van vrijheid geven door in een bushokje of echte busstoelen plaats te nemen. “Zo hebben ze het gevoel dat ze nog steeds weg kunnen.”

Nieuws

Nu ook in België: het bushokje tegen dementie

In Duitsland bestaat het al langer, maar ook in het woon-zorgcentrum Hof De Beuken in Ekeren staat een bushokje dat dementerende bejaarden die verdwaald zijn, moet opvangen. “Wie toch aan de aandacht ontsnapt en wegglipt, gaat steevast hier plaatsnemen”, zegt Antwerps OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA), die geld uittrok voor de constructie.

Nieuws

Alfons Van Den Wyngaert vervolledigt de geschiedenis van Veltwijck

Over kasteel Veltwijck en zijn bewoners zijn al ettelijke vellen papier volgeschreven. Maar is nooit zo’n diepgaand onderzoek verricht naar de geschiedenis van het domein als in het tweedelig boek van archivaris Alfons Van Den Wyngaert. Aan het uitschrijven ervan ging 25 jaar archivering en 10 jaar opzoekwerk vooraf.

Vroeger en nu
Nieuws

Cantando zingt een smakelijk aperitiefconcert

“Eten en zeker ook drinken zijn door de eeuwen heen altijd een bron van inspiratie geweest voor vele liederen en geschriften”, zegt Luc Anthonis, dirigent van het vocaal Ensemble Cantando. Anthonis voegt het woord bij de daad.

Nieuws

Wie houdt er de zomerbar in Veltwijckpark open?

De stad en het district Ekeren zoeken naar een nieuwe kandidaat om een zomerbar uit te baten in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. Deze zomer moet het Veltwijckpark opnieuw een ontmoetingsplaats worden.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Vocaal Ensemble Cantando luistert muzikaal buffet op

Als u zondag 11 maart nog een gaatje hebt in uw agenda, weet Luc Anthonis dat snel op te vullen. Anthonis is dirigent van het koor Cantando, één van de 8 Ekerse C-Koren. Cantando houdt op zondag 11 maart een smakelijk aperitiefconcert.

Nieuws

Zorgbedrijf Antwerpen en Senso2Me Valère bouwen verder aan slim alarm

Vele senioren willen zolang mogelijk in hun vertrouwde leefomgeving blijven wonen. Maar wat als hen iets overkomt? Het slim alarmsysteem Valère en Vital van het Antwerps bedrijf Senso2Me werd 2 jaar geleden gelanceerd en richtte zich enkel tot de thuiszorg. Het systeem wordt in samenwerking met het Zorgbedrijf Antwerpen nu uitgebreid naar het woon-en zorgcentrum en de serviceflats.

Nieuws
Download