Not satisfied, money back!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Stadsmedewerkers vinden oefengranaat in park Ekeren

De handgranaat die stadsmedewerkers donderdagochtend vonden in de vijver van een park in Ekeren, blijkt een oefengranaat uit de Tweede Wereldoorlog te zijn. Dat blijkt na onderzoek van ontmijningsdienst DOVO.

Leisure and hobby

Kurt Van Noten wordt kopman van het Vlaams Belang

Het Vlaams Belang trekt naar de districtsraadverkiezingen met de 45-jarige financieel adviseur Kurt Van Noten. Federaal parlementslid Filip Dewinter (56) duwt de lijst. Yolande Boudewijns (67) zetelt in de huidige raad en wordt tweede op de lijst. Filip Van den Broeck (45) staat op nummer 3. Vier is Wim Van Osselaer (45) en Iris Marynissen (46) sluit de eerste 5 kandidaten af. Freddy Geens (69) die samen met Boudewijns het Vlaams Belang in de districtsraad vertegenwoordigt, staat op de twintigste plaats.

News

CD&V trekt volop de kaart van de jongeren

Met districtsschepen voor jeugd Tamara Heynen (52) als lijsttrekker trekt de CD&V naar de districtsraadverkiezingen. Heynen wordt in de top 5 bijgestaan door 3 geëngageerde jongeren en oud-districtsschepen Freddy Wens.

News

Moretus zwaait leerlingen Middenschool uit

Traditioneel krijgen de leerlingen van Moretus van het tweede jaar een afscheidsreceptie. Zij verlaten de Middenschool om naar een andere campus van de school te verhuizen of de studies elders verder te zetten. De laatste jaars leerlingen werden uitgewuifd met viering en proclamatie.

News

Nieuwe voetbaltrui voor Den Bierpruver

Vorig week werd het Rode Duiveltruitje van Den Bierpruver gestolen. Het ventje stond er in zijn hemdje. Dankzij meter Mia, de meter van het beeldje, en Ursula Van de Sande van ‘Het knopje’, kreeg Den Bierpruver dinsdag, net voor de wedstrijd tegen Frankrijk, een nieuw truitje. Meteen werd de aker, symbool van Ekeren, dat het ventje omhoog tilt, vervangen voor een voetbal.

News

Rode Duivels op weg naar de troosting

“Wie op voorsprong komt, wint de halve finale”, verzekerde ons Marcel bij de aanvang van de wedstrijd Frankrijk-België. En hij kreeg gelijk. Kort na rust verschalkte de Franse aanvaller Samuel Umtiti doelman Thibaut Courtois.

News

Fans laten Guido Belcanto niet zomaar gaan

Voor het optreden van Guido Belcanto tijdens Vlaanderen Feest, kwamen zo’n 600 fans naar het Veltwijckpark afgezakt. Samen met het namiddagprogramma genoten meer dan duizend bezoekers ivan een feestelijke dag.

News

Vlaanderen Feest in zonnig Veltwijckpark

Een duizendtal Ekerenaren beleefde zondag in het voorpark van Veltwijck van een zinderende zomerse ‘Vlaanderen Feest’. Geen toespraken zoals in vroegere tijden, die meer hadden van donderpreek, maar een gezellige familiedag met leuke muziek, activiteiten, een hapje en een drankje.

Leisure and hobby

Kristus Koningplein haast te klein voor supporters

Het sterk geloof in de Rode Duivels en een al even sterk geloof van de spelers heeft vrijdagavond Brazilië naar huis gespeeld. Een niet te tellen massa volgde op groot scherm op het Kristus Koningplein de wedstrijd. Hun enthousiasme was niet te beschrijven, zeker niet na het eerste doelpunt en uiteraard na het affluiten van de wedstrijd. Het werd toch nog nagelbijten tot de laatste seconde. Je weet maar nooit. Onze lezers Bart Van den Bossche, Willem Persoons en Gert Doms zonden ons enkele beelden.

News

De Bierpruver in zijn rode duiveltruitje kwijt

Onbekende hebben het rode duiveltruitje van De Bierpruver gestolen. Net voor de wedstrijd tegen Japan werd het beeldje aangekleed met het tricolore tenue van de Rode Duivels. Sinds de inhuldiging van het beeldje op 9 september 1990 naait meter Mia bij elke speciale gelegenheid een kostuumpje voor De Bierpruver dat past bij het evenement.

News
Download