Jouw gegevens zijn veilig en beschermd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Cap Noord verwelkomt minister Johan Van Overtveldt

Cap Noord, het netwerk voor ondernemers, vrije beroepers en kaderleden van Kapellen, Stabroek, Ekeren, Mariaburg en het havengebied, verwelkomde onlangs minister van financiën Johan Van Overtveldt. De minister hield een toespraak waarin hij de recente beslissingen van de regering toelichtte.

Nieuws

Vanaf 25 september geen zwaar verkeer meer in het centrum

In het Groot Hagelkruis zijn van maandag 25 september voertuigen van meer dan 3,50 ton niet meer welkom. Plaatselijk vrachtverkeer kan wel nog door om te laden en lossen. In de Beekstraat en Karel Seclefstraat geldt vanaf dan een lengtebeperking boven op de bestaande tonnagebeperking om te vermijden dat vrachtwagens zich vastrijden in de smalle straten.

Wegen en verkeer

Zwaar vrachtverkeer wordt geweerd uit centrum Ekeren

Vanaf 25 september geldt in Groot Hagelkruis in Ekeren een verbod voor voertuigen van meer dan 3,50 ton. Plaatselijk vrachtverkeer kan dan enkel nog door om te laden en te lossen. De rijbaankussens die vorig jaar geplaatst zijn, laten vrachtwagens immers niet trager rijden. Ook in de Beekstraat en Karel Seclefstraat worden maatregelen genomen.

Wegen en verkeer

De euromunt maakt plaats voor de ‘Mariaburger’

Net zoals vorig jaar wordt de euromunst tijdens de Mariaburgse Feesten vervangen door de ‘Mariaburger’. Ontwerper van het geldstuk is Patrick Wouters. “We kozen om ecologische redenen voor een houten muntstuk. Aan de achterkant prijkt Antoon Van den Weyngaert, de stichter van Sint-Mariaburg. De voorkant duidt de waarde aan.” In totaal werden 25.000 Mariaburgers gegraveerd.

Nieuws

Artiesten van eigen boden op Mariaburgse Feesten

De 31ste Mariaburgse Feesten staan in het teken van muzikanten met Mariaburgse of Ekerse roots. “De 30ste editie vorig jaar was een mijlpaal”, zegt Steven De Schepper van de Wijkwerking. “Wij hebben er keihard aan gewerkt om ook nu weer tijdens het weekeind van 22 september een rijk gevuld programma samen te stellen.”

Nieuws

Veel bezoekers en deelnemers voor de Highland Games

De Highland Games is een sportfestijn voor mannen en vrouwen met spieren. De zware atletische oefeningen zoals boomstamgooien, touwtrekken, hamer- of kogelslingeren en gewichtheffen, werden afgewisseld met plezier en cultuur in de unieke Schotse stijl.

Nieuws

Restauratie van kasteel Veltwijck gaat laatste fase in

De restauratiewerken aan het kasteel Veltwijck naderen hun voltooiing. Maandag 18 september start de laatste fase. Voornamelijk het buitenschrijnwerk, de gevel, de gracht en het dak worden onder handen genomen.

Vrije tijd en hobby

Nieuwe ‘Hofleverancier’ start artistiek reisproject

Onder de noemer Hofleverancier nodigt het cultuurcentrum 252cc tweejaarlijks een artiest uit om een expositie en interactief project op te zetten in het park Hof De Bist. Voor het seizoen 2017-2018 werd kunstcriticus Jan Van Woensel gevraagd die taak op zich te nemen. Op zaterdag 23 september heeft de officiële start plaats van het project ‘We Traveled Across Seven Lakes’.

Vrije tijd en hobby

Wouter Deprez onverwacht te gast in de Ekerse Theaterzaal

In het 46ste seizoen van de Ekerse Theaterzaal (ETZ) worden de beste troeven bovengehaald. Op de affiche in het najaar staan acteur Peter De Graef, de Zuid-Afrikaans/Belgische zangeres Tutu Puoane, Raf Walschaerts en Wouter Deprez als onverwachte gast.

Nieuws

Veel spelplezier tijdens Chiro Kidshappening

De kidshappening van Chiro Tempo en de Vriendenkring van de jeugdbeweging heeft alle verwachtingen overtroffen. Vijfenvijftig vrijwilligers bezorgden 230 kinderen en een tweehonderdtal volwassenen een aangename namiddag. De speelruimte van de chiro in de Frans Lenaertsstraat werd omgetoverd tot een groot pretpark. Niet alleen het sportieve kwam aan bod, ook werd voor allerlei lekkernijen gezorgd. Zo werden 750 pannenkoeken gegeten. Er werd voor 60 kg frietjes gebakken. Honderdtwintig curryworsten en 300 bitterballen gingen zo van de hand. De kinderen konden na al dat lekkers wat sport gebruiken.

Nieuws
Download