Hmz. Wat is dat hier weeral?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Cafévriend opgepakt voor moord op man uit Ekeren

In het onderzoek naar de gewelddadige moord op de 37-jarige Yves is een verdachte opgepakt. Het betreft Tom V., een 24-jarige cafévriend van het slachtoffer. Hij wordt momenteel verhoord door de onderzoeksrechter, dat meldt de Gazet van Antwerpen.

Politie en veiligheid

Vermoord met samoeraizwaard op verjaardag

Urenlang waren speurders gisteren in de weer in de Konijnenberg in Ekeren. In een appartement was daar het levenloze lichaam van Yves Van Oers aangetroffen.

Nieuws

Onderzoek naar verdacht overlijden van man (37) in Ekeren

Een 37-jarige man is maandagochtend dood aangetroffen in zijn appartement op de Konijnenberg in Ekeren. Het slachtoffer kwam wellicht al in de nacht van zaterdag op zondag om het leven.

Nieuws

Ontdek de Bospolder midden in het havengebied

Nu de temperatuur daalt, wordt het ideaal wandelweer. In Ekeren zijn er de gekende parken en de Oude Landen, maar wat gedacht van de Bospolder. De Bospolder ligt aan de overzijde van de A12 en is te bereiken via de Vierkerkestraat en de voetgangersbrug.

Nieuws

Parking Centrum op Aldi site opent op 1 augustus

De handelaars van Ekeren Winkeldorp hebben alle redenen om tevreden te zijn. Op 1 augustus opent op de site van de voormalige supermarkt Aldi in de Alfons Der Weerdtstraat een bijkomende parking. “Wij huren van de eigenaar een twintigtal staanplaatsen en het district engageert zich voor het onderhoud van de parking”, zegt Rik Bossuyt, voorzitter van Ekeren Winkeldorp.

Vrije tijd en hobby

Gescheiden riolering in straten en een veiliger schoolomgeving

Niet alleen in de koekenstad wordt naarstig gewerkt aan het wegennet. Half 2018 worden in Sint-Mariaburg wegenis- en rioleringswerken uitgevoerd. Rio-Link investeert in een gescheiden rioleringsstelsel in de Nijverheidslei, Frans Standaertlei en aan de zuidkant van het Van de Weyngaertplein. Het district participeert in werken op het plein en de schoolomgeving.

Wegen en verkeer

Sportieve jongeren kiezen voor boogschieten

De handboogvereniging USK organiseert zaterdag 15 en zondag 16 juli op de terreinen van Noorse het provinciaal tornooi boogschieten. USK ontstond in 2002 na een fusie van L’ Union Kapellen en Sint-Sebastiaan Ekeren.

Nieuws

Speltrappers rijden met de bakfiets naar de parken

Met een bakfiets vol speelgerei trekken de speltrappers wekelijks naar één van de drie parken in Ekeren. Donderdag) botsten we op de ravotters in het Hagelkruispark.

Vrije tijd en hobby

CD&V wil niet dat er in de Puihoek wordt gebouwd

“Een volgende stap ter vrijwaring van Puihoek voor bebouwing is gezet”, zegt districtsschepen Tamara Heynen (CD&V). Het schepencollege in Antwerpen antwoordde op de vraag van Vlaams minister Schauvlieghe om de woonuitbreidingsgebieden in de stad onder de loep te nemen.

Nieuws

EPOS Vlaanderen en de Europese Unie beloont Moretus subsidie

Moretus Ekeren krijgt van het Europees Programma voor Onderwijs, opleiding &Samenwerking (EPOS Vlaanderen) en de Europese Unie, een subsidie. Moretus verdient de erkenning voor haar inspanningen en pioniersrol in het kader van CLIL(Content and Language Integrated Learning). Bij Moretus worden enkele vakken aangeboden in een andere taal dan het Nederlands.

Nieuws
Download