Secondje, even iets halen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Labore et Constantia viert drie trouwe muzikanten

Vele muziekmaatschappijen hebben het moeilijk. Vele hingen hun instrument al aan de haak. De Koninklijke Harmonie Labore et Constantia telt trouwe leden en dat bewijzen de drie jubilarissen die tijdens het teerfeest werden gehuldigd.

Nieuws

Boze treinreiziger tegen NMBS: “Zelfs in Oost-Europa zie je zoiets niet”

Monika Kresnecova neemt elke werkdag de trein van Ekeren naar Brussel en ziet daar in haar ogen onacceptabele situaties. “Ik kom uit een Oost-Europees land waar nog vaak oude treinen rijden, maar ik heb er nooit zulke toestanden als hier in België meegemaakt”, aldus de boze NMBS-klant.

Nieuws

Nieuwe kinderraad buigt zich over het jongerenbeleid

Op initiatief van de districtsschepen van jeugd, Tamara Heynen en de jeugddienst, werd woensdagnamiddag de kinderraad geïnstalleerd. Jongens en meisjes uit het vijfde en zesde leerjaar krijgen hun zegje over het jongerenbeleid in hun district.

Nieuws

50 jaar geleden stond kleine Annemie Tiest bij de eerste steenlegging van Hof De Beuken

Vijftig jaar geleden werd de eerste steen gemetseld van de bouw van een nieuw rusthuis voor bejaarden in Ekeren, Hof De Beuken. De achtjarige Annemie, dochter van Frans Tiest, voorzitter van de Commissie van Openbare Onderstand (C.O.O.), mocht toen op een fluwelen kussentje het truweel en de oorkonde aanbieden. We ontmoeten Annemie (57) op de plaats waar zij een halve eeuw geleden stond.

Nieuws

Obus van 35 centimeter aangetroffen op het Laar

De hulpdiensten zijn zondag uitgerukt naar het Laar in Ekeren. Op een site die gekend was als standplaats van de Canadese artillerie mochten geïnteresseerden zondag opgravingen gaan doen. Een van de gravers legde er een obus van 35 centimeter bloot.

Nieuws

Alle Breakleden lopen de Marathon van Toulouse uit

Atletiekclub Break heeft zondag 22 oktober de tiende Marathon van Toulouse in Zuid-Frankrijk gelopen. Omstreeks 16u stuurde trainer Marc Hendrickx een smsje, waarin hij meldde dat alle 20 deelnemers goed waren aangekomen.

Nieuws

Meer dan 60 bezwaarschriften tegen bouwplannen

De mogelijke afbraak van de villa op de hoek van de Weyngaertlei en de Leo Vermandelei om plaats te maken voor 10 appartementen en 2 eengezinswoningen, heeft de Mariaburger wakker geschud. Het gaat intussen al lang niet meer om die ene villa. De Mariaburgers willen hun wijk residentieel houden.

Nieuws

BINS zorgen mee voor de veiligheid in uw buurt

Vrijdag 27 oktober vindt de nationale actiedag ‘1 dag niet’ plaats. Het ligt in de bedoeling van de federale overheid om samen met de burgers diefstallen in woningen en voertuigen terug te dringen. In vele steden en gemeenten werden Buurtinformatienetwerken (BIN) opgericht. Ekeren telt 4 BINS.

Nieuws

4 BINS gaan voor 1 Dag Zonder Inbraken

De nationale actiedag ‘1 dag niet’ heeft plaats op vrijdag 27 oktober. Om meer bekendheid te geven aan het buurtinformatienetwerk en de mogelijkheid om u aan te sluiten bij één van de vier bestaande BINS in Ekeren, gaan de BIN verantwoordelijken op zaterdag 21 oktober op pad.

Nieuws

District viert huwelijksjubilarissen met receptie

Het districtsbestuur ontving vrijdag de huwelijksjubilarissen in zaal De Geesten en bood hen een receptie aan. Dat gebeurt trouwens driemaandelijks voor diegenen die 50, 60, 65 of meer jaren geleden ‘eeuwige’ trouw beloofden.

Nieuws
Download